واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در نشست خبري فعاليتهاي قرآني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي عنوان شد30 فعاليت قرآني در 30 نقطه جهان در سيامين سال پيروزي انقلاب برگزار ميشود
گروه گزارش: نشست خبري اعلام برنامهها و فعاليتهاي قرآني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خارج از كشور صبح امروز، پنجم مرداد ماه با حضور دكتر واعظي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در جمع خبرنگاران رسانههاي مختلف خبري در سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور برگزار شد.
به گزارش گروه گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) دكتر واعظي كه كمي ديرتر از موعد مقرر در اين نشست خبري حاضر شد در ابتدا سكان كلام را به دست گرفت و ضمن تبريك ايام شعبانيه و مواليد مبارك آن به قرارگرفتن در آستانه ماه مبارك رمضان اشاره و روايتي از پيامبر(ص) را عنوان كرد كه پيامبر(ص) آخر ماه شعبان كه ميشد به مسلمانان هشدار و مژده ميدادند كه ماه خير و بركت فرا رسيد.
واعظي در ادامه به جايگاه قرآن در نظام جمهوري اسلامي ايران پرداخت و افزود: قرآن توانسته است در نظام جمهوري اسلامي ايران و در 30 سال تجربه موفق حكومت ديني و مردمسالاري ديني به خوبي و روشني جايگاه خود را نشان دهد، قرآن محور، بستر و زيربناي همه اعتقادات ما، قانون اساسي و مجموعه قوانين و احكام در كشور ماست.
وي با اشاره به هجمه دشمنان عليه قرآن به ويژه در سالهاي اخير، دو جريان بيروني و دروني را عامل هجمه به قرآن برشمرد و تصريح كرد: در روزهايي كه به سر ميبريم متاسفانه بيش از پيش چند هجمه و جريان بهم پيوسته تا به ساحت و جايگاه قرآن خدشه وارد سازد؛ يك منظر دشمن ديرينه قرآن و جهان اسلام يعني صهيونيستها و آمريكاييها هستند كه تلاش ميكنند از طريق هجوم رسانهاي، چاپ و توزيع قرآنهاي محرف و توزيع فيلمهاي محرف كه در برخي كشورها مانند افغانستان در همسايگي خودمان و در كشورهايي مانند هلند و... كه شاهد آن هستيم جايگاه قرآن را به عنوان زيربناييترين مصدر الهامبخش جهان اسلام زير سئوال ببرند.
واعظي، جريان دوم را فتنهانگيزان داخلي برشمرد و افزود: جريان دومي كه اين روزها شاهد آن هستيم و جاي تاسف دارد و اين گروه بايد در مقابل تاريخ و مسلمانان پاسخگو باشند، فتنهانگيزاني هستند كه تحت لواي اسلام فعاليت دارند و از روي بهتان و تهمت جايگاه قرآن را تحريف شده ميدانند و در صدد ايجاد اختلاف در ميان مسلمانان هستند؛ متاسفانه اين جريان فتنهانگيز داخلي جهان اسلام و جريان سنگين تهاجم صهيونيستي هر دو به ويژه در دو سال اخير به عنوان استراتژي براي ايجاد اختلاف ميان شيعه و سني دست بكار شدهاند و اين براي مسلمانان دردآور است.
واعظي در ادامه به رويكرد جديد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اشاره و اظهار كرد: مسئولان اين سازمان در رويكرد جديد خود به اين نتيجه رسيدهاند كه در لابلاي همه فعاليتهاي فرهنگي در خارج از كشور، بايد به قرآن نگاهي نو انداخت و جايگاهي شايسته براي آن قرار داد و اين نگاه را بايد تقويت كرد.
وي افزود: با همين رويكرد بود كه شوراي عالي قرآن در اين سازمان تشكيل شد و متعاقب آن، جلساتي نيز براي سنجش ظرفيت و توانمندي مجموعهها و نهادهاي قرآني داخل كشور با نمايندگان اين مجموعهها تشكيل شد و در واقع ماه مبارك رمضان امسال آغاز حركت مشاركتي با نهادها براي اجراي برنامههاي قرآني در خارج از كشور است.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، انجام فعاليت در رايزنيها، هدايت و ساماندهي بخش بينالمللي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم و تمركز براي بزرگداشت روز جهاني قدس را سه شاخه اصلي برنامهها و فعاليتهاي قرآني اين سازمان برشمرد و گفت: اصل فعاليتها در رايزنيهاي ايران در خارج از كشور و به طور مشخص و موكد 30 فعاليت در 30 نقطه جهان به مناسبت سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي شامل تواشيح، تلاوت قاريان نوجوان و جوان ممتاز، برپايي نمايشگاههاي متنوع شامل خوشنويسي و ...، مسابقات متنوع فرهنگي و ديني، محافل انس با قرآن و ... اجرا خواهد شد.
وي درباره شاخه دوم و سوم فعاليتهاي سازمان متبوعش افزود: امسال هدايت و ساماندهي بخش بينالملل شانزدهمين نمايشگاه قرآن به عهده اين سازمان گذاشته شده است و ما هم در اين زمينه 24__ 25 هنرمند خادم قرآن از كشورهايي چون آذربايجان، انگليس، بحرين، پاكستان و ... همچنين پژوهشگراني را از اروپا، آسيا و آفريقا دعوت كردهايم كه به نمايشگاه امسال خواهند آمد. همچنين بنا داريم تا روز جهاني قدس را كه روزي شاخص و نمادين براي مبارزه عليه رژيم اشغالگر قدس است با محافل قرآني پيوند دهيم و با اجراي جشنوارهها و مسابقات متنوع اين روز را يادآوري كنيم تا انشاء الله اين يادآوريها به انرژي و ظرفيتي براي مبارزه و نابودي اين رژيم تبديل شود.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه اين نشست خبري، به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد، وي در پاسخ به سئوالي درباره فعاليتهاي اين سازمان در خارج از كشور و رسانهاي كردن آن اظهار كرد: توانمنديهاي بينظيري در زمينه قرآني در جهان اسلام داريم و اگر چه ما آغازگر اين عرصه نبودهايم اما كارهاي بسيار بسيار بينظيري طي 30 سال پيروزي انقلاب اسلامي از راهاندازي خبرگزاري ايكنا گرفته تا توليد انواع محصولات فرهنگي و قرآني كه به تعبير من برخي از بخشها اشباع شده صورت گرفته است البته ما متاسفانه نتوانستهايم اين توانمنديهاي بينظير را در قالب محصولاتي با بستههاي زيبا به عرصه بينالمللي ارايه كنيم.
وي افزود: عزم جدي ما اين است كه با شناسايي ظرفيتهاي قرآني داخل نظام و شناسايي مجموعههاي فعال و موفق در اين زمينه، فعاليتهاي ماندگاري را در ديگر كشورها انجام دهيم كه توسط مجموعههاي بومي حمايت شوند به گونهاي كه حتي بدون حضور نيرويي از داخل كشور آن كار تداوم يابد و ماندگار باشد.
واعظي با بيان اينكه راه ميانبر اين است كه نرمافزار و بستههاي فرهنگي و قرآني آماده شده به خارج از كشور ارسال و به مخاطبان اهدا شود ادامه داد: امسال با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان اوقاف بستههايي را براي اهدا به كشورهاي ديگر ميفرستيم اما بايد كاري انجام دهيم تا ماندگار باشد به عنوان نمونه ميتوان نرمافزاري را به سودان فرستاد اما اگر زمينهاي ايجاد شود تا اين كار در آن كشورانجام شود و از سوي مركزي در داخل همان كشور مورد حمايت قرار گيرد و بومي شود ماندگار خواهد بود و گرنه بردن نمايشگاه به كشورهاي ديگر هنر نيست.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار ايكنا كه برنامههاي شما در خارج از كشور با حضور چند گروه تواشيح، قاري و حافظ برگزار ميشود و ايا تفاوتي ميان برنامههايتان در كشورهاي اروپايي و كشورهاي اسلامي وجود دارد با بيان اينكه آماري از تعداد گروههاي تواشيح و قاريان اعزامي ندارد، تصريح كرد: ما در فعاليتهايمان نميتوانيم نسخه واحدي بپيچيم، برنامههاي بايد مشتري محور و مطابق ذائقه مخاطب باشد، گاهي زحمت زيادي ميكشيم ولي اثربخشي لازم را ندارد. مقام معظم رهبري در ديداري به تعبير من فرمودند كه ما خيلي تلاش در عرصه فرهنگي داشتهايم اما كمتر تلاش كردهايم پياممان را از گوش مخاطب به قلب او برسانيم و به رفتار در وجود او تبديل كنيم.
واعظي با تاكيد بر اينكه مخاطبمحوري در برنامهها بسيار مهم است گفت: ما برنامههاي اوليه را در تهران بستهبندي نميكنيم بلكه رايزنان ما در خارج از كشور كه آشنا به ظرفيت كشور محل ماموريتشان هستند برنامههاي ابتدايي را به ما ميدهند و مطابق شرايط و فضاي آن كشور از ما تقاضاي كمك دارند به عنوان نمونه اگر در كشوري مانند هند، قرآن با ويژگي خاص آن كشور لازم است، قرآن به آنجا ميفرستيم يا در جايي كه ممكن است مباحث كلامي حساسيتزا باشد تنها به برپايي نمايشگاه و كارهاي غيرحساسيتزا اكتفا و يا مطابق نياز آن كشور اقدام ميكنيم مثلا اتريش امسال فقط گروه تواشيح از ما خواستهاند آنهم گروه تواشيح جانبازان را. به هر حال مخاطبان قرآن در جهان متنوع هستند و داراي ذوقهاي گوناگون و برنامههاي ما نيز به همين دليل بايد متنوع باشد.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه در پاسخ به درخواست خبرنگاري كه از وي نام برخي كشورهاي اروپايي كه برنامههاي سازمان در آنجا برگزار ميشود، خواسته بود اظهار كرد: اين برنامهها در مناطقي مانند بلگراد، برلين، صوفيه، لندن، پاريس، كادنادا و در كشورهاي اسلامي مانند بحرين، كويت، مصر،مانيل، تاجيكستان، اندونزي، باكو و ... برگزار ميشود.
واعظي همچنين در پاسخ به سئوال مجدد خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه انتخاب گروههاي تواشيح و قاريان اعزامي به كشورها بر عهده چه نهادي است گفت: انتخاب اصلي با رايزنان ماست كه بر اساس نياز و اقتضائات هر كشور در اين زمينه اقدام ميكنند، بعضا با ارتباطي كه برخي از رايزنان ما با گروههاي تواشيح و قاريان دارند آنها را به اقتضاي خودشان انتخاب ميكنند و يا گاهي برخي از اين گروهها و افراد خودشان مراجعه ميكنند و كارنامه فعاليتشان را به ما ارايه ميدهند و گاهي هم برخي نهادها به ما معرفي ميكنند.
وي در پاسخ به سئوال همين خبرنگار درباره نوع فعاليتهاي فرهنگي ايران در مصر با توجه به روابط سياسي ميان دو كشور افزود: با توجه به فضاي سياسي ميان ايران و مصر ما نميتوانيم فعاليت چنداني در آنجا داشته باشيم و تنها در بخش علمي و در قالب تبادل فعاليتهاي علمي به صورت نه چندان رسمي فعاليت داريم.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]