تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834750758
كارشناسان مي گويند: وام 30ميليوني مسكن گره گشا نيست تورم زاست/ انبوه سازان هنوز تسهيلات گذشته را دريافت نكردند، دريافت وام 30 ميليوني بعيد است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كارشناسان مي گويند: وام 30ميليوني مسكن گره گشا نيست تورم زاست/ انبوه سازان هنوز تسهيلات گذشته را دريافت نكردند، دريافت وام 30 ميليوني بعيد است
اعطاي وام 30ميليون توماني ساخت مسكن از سوي بانكهاي عامل براي رفع كمبود مسكن جلوگيري از قيمت هاي كاذب و بازار سياه و ساخت واحدهاي مسكوني به منظور ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن در قالب طرح مسكن مهر از طرح هاي هستند كه دولت براي رونق ساخت و ساز و جبران كمبود مسكن در نظر گرفته است درحاليكه ارائه اين ميزان اعتبار به بخش مسكن و ايجاد انگيزه و تشويق براي حضور مردم در افزايش ساخت و سازهاي اصولي منوط به برنامه ريزي و سياستي درست است تا شاهد گراني دوباره بخش مسكن نباشيم.
* افزايش ميزان وام بازار سياه را رونق مي دهد
سيد محمدكاظم حجازي عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، تجربه اعطاي وام هاي گوناگون براي خريدساخت مسكن را نشانه رواج و رونق بازار سياه و دلالي دانست و به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:با توجه به اينكه اعلام اعطاي اين تسهيلات نيمي از تعهداتي دولت است كه بايد در بخش مسكن ارائه مي شد و شرايط ساخت و ساز سهل را براي سازندگان فراهم مي كرد ،بايد بينيم چه تعهداتي به تبع اعطاي وام 30 ميليون توماني تدبير شده تا ديگرشاهد تشنج دربخش مسكن نباشيم.
حجازي تصريح كرد: هنوز به طور كامل شفاف سازي درستي در خصوص اعطاي وام به منظور جلوگيري از بروز مشكلات در اين مورد صورت نگرفته ،اين درحاليست كه اگر دستگاه نظارتي كنترل مناسبي بر اين بخش اعمال كند شايد بتواند در بخش مسكن اثرمثبت بگذارد.
* ساخت و سازهاي غيراصولي با حضور سازندگان غيرواقعي
امين شعباني عضو ديگر كميسيون عمران مجلس نيز تصريح كرد :اعطاي وام 30 ميليوني ساخت ، فقط افزايش قيمت مسكن، رونق بازار سياه و نيز گسترش واسطه گري در اين بخش را به همراه خواهد داشت.
به گفته وي ، اگر شرايط مناسبي براي حضور انبوه سازان داراي صلاحيت براي ساخت واحدهاي مسكوني اجازه اي به منظور رفع كمبود واحدهاي مسكوني فراهم شود مي توانيم معضلات مسكن را به مرور زمان مرتفع كنيم.
اين عضو كميسيون عمران مجلس خاطرنشان كرد: اگر ساخت و سازها به دست افراد غيرانبوه ساز و سازنده غيرواقعي سپرده شود ،اصولي سازي در استانداردهاي فني در امر ساختمان رعايت نخواهد شد.
* تسهيلات ساخت مسكن در اختيار انبوه سازان قرار گيرد
همچنين بيژن كاموري از اعضاي كانون انبوه سازان كشور در اينباره گفت: مصوبه جديد دولت براي افزايش تسهيلات ساخت مسكن به 30 ميليون تومان با هدف افزايش عرصه مسكن صورت گرفته و چنانچه اين وام در هنگام ساخت به انبوه سازان پرداخت شود آنها مي توانند توليد را افزايش دهند.
وي اين مصوبه را در صورت اجرايي شدن نخستين اقدام مفيد و مثمرثمر دولت براي كاهش واقعي قيمت مسكن پس از دوره ركود دانست و تصريح كرد: در اين مصوبه تا حدودي شرايط لازم براي فراهم كردن تسهيلات ساخت مسكن و همچنين كمك به متقاضيان سطح پائين جامعه پيش بيني شده است.
عضو كانون انبوه سازان كشور افزود:تا پيش از اينكه ميزان تسهيلات 25 ميليون تومان بود سازندگان بين 15 تا 20 درصد هزينه ساخت را دريافت مي كردند، اما هم اينك با رسيدن نرخ تسهيلات به 30 ميليون تومان اين ميزان به 40 تا 50 درصد رسيده كه مي تواند بخصوص در بررسي متقاضيان طبقات پائين جامعه بسيار سودمند باشد.
كاموري با بيان اينكه بحث بازپرداخت وام ساخت از ديگر مسائلي است كه بايد به آن توجه شود ،خاطرنشان كرد: اقساط سنگين ممكن است تمام درآمد يك متقاضي را در برگيرد و جايي براي ساير مخارج باقي نگذارد. بنابراين چنانچه مقداري در ميزان سود وام تجديد نظر شود يا اينكه تسهيلاتي فراهم شود تا متقاضيان طبقات پائين توان بازپرداخت وام را داشته باشند مي توان به آينده بازار مسكن اميدوارانه نگريست و اين مصوبه را گامي اساسي دربهبود شرايط ساخت و ساز دانست.
وي با اشاره به اينكه كاهش كنوني قيمت مسكن بيشتر وابسته به دوران ركود بوده ،گفت: قيمت ها در بخش مسكن تا حدي بالا رفته بود كه توان خريد متقاضيان به كمترين ميزان خود رسيده و همين امر سبب كاهش قيمت شده و چنانچه مصوبه جديد به طور صحيح اجرا شده و در كنار آن اقداماتي براي حمايت از اين مصوبه صورت گيرد كاهش قيمت واقعي مسكن را در كشور شاهد خواهيم بود.
* ميزان افزايش تسهيلات ساخت مسكن كافي نيست
در ادامه محمدعلي رباني قائم مقام انجمن انبوه سازان استان قم نيز با توجه به افزايش قيمت ساخت هر مترمربع مسكن در سال 86 نسبت به سال 77 براي انبوه ساز ادامه داد: ميزان افزايش اعلام شده براي ساخت مسكن با توجه به معيارهاي بين المللي كافي نيست.
وي افزود: در جوامع پيشرفته 80 درصد قيمت ساخت مسكن را دولت ها از طريق تسهيلات بانكي پرداخت كرده و انبوه ساز فقط 20 درصد باقيمانده را مي پردازد اما در ايران بيشترين ميزان تامين مالي ساخت مسكن توسط انبوه ساز پرداخت مي شود.
محمدعلي رباني تصريح كرد: اين مسئله نشان از نبود برنامه ريزي صحيح دولت براي پرداخت تسهيلات و مشاوره نگرفتن از كارشناسان بخش مسكن دارد.
قائم مقام انجمن انبوه سازان استان قم ،قرارگرفتن تسهيلات بانكي در مجراي توليد را از مزاياي اين طرح دانست و گفت: افزايش تسهيلات ساخت مسكن سبب افزايش اشتغال شده چون پول در جريان توليد قرار مي گيرد رشد اقتصادي را افزايش داده و تورم نيز ايجاد نمي كند.
وي با اشاره به اينكه افزايش تسهيلات ساخت كمك چنداني به كاهش بهاي مسكن نمي كند ،خاطرنشان كرد: دولت مي تواند با كنترل قيمت مصالح و دستمزدها سبب كاهش قيمت مسكن شود.
*دريافت سي ميليون تومان تسهيلات از بانكها بعيد است
كسري اميري زاد رئيس هيات مديره انجمن انبوه سازان استان مركزي نيز با اشاره به اينكه افزايش تسهيلات ساخت مسكن، رشد توليد، كاهش قيمت را به دنبال خواهد داشت، به خبرنگار ما گفت: با توجه به اينكه انبوه سازان هنوز نتوانستهاند تسهيلات گذشته را دريافت كنند دريافت سي ميليون تومان تسهيلات از بانك ها بسيار بعيد به نظر ميرسد.
اميريراد با بيان اينكه مشكلات بخش مسكن كشور بايد به صورت زير بنايي حل شود، تصريح كرد: نميتوان انتظار داشت فقط با افزايش تسهيلات بانكي تحول بزرگي در بخش مسكن رخ دهد .
رئيس هيات مديره انجمن انبوه سازان استان مركزي افزود: در ساخت مسكن بايد به سمت صنعتي سازي و استفاده از نيروي متخصص حركت كنيم بنابراين بهتر است اين تسهيلات به جاي شخصي سازان به انبوه سازان تعلق گيرد.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به افزايش شديد قيمت مصالح ساختماني، رشد ميزان تسهيلات ساخت مسكن، نميتواند هزينه انبوه سازان را در ساخت مسكن كاهش دهد.
*افزايش تسهيلات ساخت مسكن در رشد توليد مسكن چندان موثر نيست
بر اساس اين گزارش، عليرضا قهاري دبير انجمن انبوه سازان استان تهران نيز با اشاره به منابع محدود بانك مسكن به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: سياست افزايش تسهيلات ساخت مسكن تا سي ميليون تومان چندان موثر به نظر نميرسد.
وي ادامه داد: اگر چه افزايش تسهيلات دولت براي ساخت مسكن بخشي از سياستهاي اصولي دولت در اين بخش است، اما نميتوان ميزان تاثير اين سياست را در كاهش بهاي مسكن پيش بيني كرد.
قهاري گفت: اگر دولت مصمم به كاهش قيمت مسكن است ،بايد تسهيلات گستردهاي را در اختيار سازندگان عمده قرار دهد.
دبير انجمن انبوه سازان استان تهران با بيان اينكه تسهيلات گستردهاي كه انتظار مي رفت دولت در اختيار سازندگان مسكن قرار دهد، هنوز انجام نگرفته ، تصريح كرد: با توجه به اينكه بخش مهمي از ساخت مسكن توسط انبوه سازان صورت ميگيرد آنها نياز به حمايت بيشتري از طرف دولت دارند.
وي خاطر نشان كرد:اعطاي تسهيلات براي نوسازي واحدهاي قديمي اقدام مثبتي است كه بخشي از نياز خانوارها را بر اين كار برطرف خواهد كرد.
*تسهيلات مسكن بايد در اختيار توليدكنندگان مسكن قرار گيرد
همچنين، بهروز سرابندي رئيس انجمن توليدكنندگان صنعتي ساختمان با بيان اينكه اعطاي تسهيلات مسكن به خريداران باعث ورود بدون آگاهي آنان به بازار مسكن شده و امكان افزايش قيمت مسكن را همانند گذشته به وجود ميآورد، تصريح كرد: بهتر است تسهيلات ابتدا در اختيار توليد كنندگان قرار گيرد و پس از ساخت از طرف توليد كننده به مصرف كننده تفويض شود.
وي اعطاي اين تسهيلات را سبب عرضه بيشتر مسكن و كاهش قيمت آن دانست و خاطر نشان كرد: بازسازي بافتهاي فرسوده تاثيري در كاهش قيمت مسكن ندارد، بنابراين تسهيلات به جاي بازسازي واحدهاي قديمي بايد صرف ساخت واحدهاي مسكوني جديد شود.
*افزايش تسهيلات بازار مسكن را متعادل ميكند
همچنين حسين وكيلي اقتصاددان نيز در اين باره گفت: افزايش ميزان تسهيلات مالي به ساخت مسكن همراه با نظارت بر نحوه مصرف اين تسهيلات، تعادل در بازار مسكن را به دنبال دارد.
وي ادامه داد: هر چند افزايش تسهيلات ساخت مسكن تصميم درستي به نظر ميرسد اما پرداخت يكباره اين منابع به متقاضيان مشكل ساز خواهد بود.
اين اقتصاددان با بيان اينكه بانكها به علت نبودن امكان نظارت براي پيشرفت مستمر كار ساخت وساز مسكن ترجيح ميدهند كل منابع را از همان ابتدا در اختيار متقاضيان قرار دهند ،افزود: اين كار سبب سرازير شدن تسهيلات از ساخت واحدهاي كوچك به سمت ساخت واحدهاي بزرگ شده و هدف ساخت مسكن ارزان را از بين ميبرد بنابر اين بهتر است تسهيلات به ضرورت تدريجي و بر اساس ميزان پيشرفت كار و ضريب تكميل پروژه در اختيار متقاضيان قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه اعطاي تسهيلات براي بازسازي و يا تحكيم واحدهاي قديمي در حكم ساخت واحد جديد است ،خاطر نشان كرد: اگر بازسازي واحدهاي قديمي تحت نظارت دستگاههاي فني باشد با افزايش عمر مفيد ساختمانها ، ايمني و بافت بهتر شهري را به دنبال خواهد داشت.
*رشد ساخت مسكن با ارائه راههاي سي ميليون تومان
در ادامه مجيد حسيني كارشناس مسكن نيز با بيان اينكه افزايش تسهيلات ساخت مسكن تا سقف سي ميليون تومان افزايش رونق ساخت و ساز و عرضه مسكن را به دنبال دارد، ادامه داد: اجراي اين طرح در كنار حمايت از طرح مسكن مهر كمك به انبوه سازان با اعطاي تسهيلات بيشتر به آنها عرضه مسكن را افزايش داده و به حل مشكلات بخش مسكن كمك ميكند.
وي تصريح كرد: تبديل صندوق سپرده گذاري خريد مسكن به صندوق سپرده گذاري ساخت مسكن نيز با افزايش ساخت و سازها تنشهاي ناشي از فشار تقاضا را كاهش مي دهد.
مجيد حسيني با اشاره به اينكه شهرداري به اندازه كافي به نوسازي بافتهاي قديمي كمك ميكند خاطر نشان كرد: بهتر است اين تسهيلات در ساخت واحدهاي مسكوني جديد هزينه شود.
احمدرضا سرحدي، كارشناس مسكن نيز مصوبه جديد دولت براي افزايش تسهيلات ساخت مسكن به 30 ميليون تومان را از تصميمات بسيار خوب و كارشناسانه براي كاهش بهاي مسكن دانست و افزود: پيش از اين بارها، كارشناسان اين بخش عنوان كرده بودند كه هر چه تسهيلات خريد مسكن كاهش يابد اين امر براي بازار مثمر ثمر خواهد بود چرا كه تسهيلات خريد معمولا سبب آشفتگي بازار مسكن مي شود اما بر عكس افزايش تسهيلات ساخت همواره سبب افزايش ميزان توليد مسكن و پايين آمدن قيمت ها مي شود.
وي با اشاره به نفع انبوه سازان از اين تصميم گفت: هر ميزاني كه عرضه مسكن در بازار بيشتر شود، به همين ميزان قيمت ها پايين آمده و شرايط براي مصرف كنندگان مناسب تر خواهد شد چرا كه هم اينك آپارتمان هاي زيادي ساخته شده اما به دليل بالا بودن قيمت بيشتر آنها خالي مانده است.
اين كارشناس مسكن كاهش بهاي مصالح ساختماني را از مهمترين عوامل كمك به اجراي هر چه بهتر اين مصوبه دانست و تصريح كرد: در بخش مصالح ساختماني به علت كاهش حرارت در بازار مسكن و سپري شدن دوره ركود، نرخ ساخت و ساز كاهش يافته و شاهد پايين آمدن قيمت مصالح همچون قيمت ميل گرد و سيمان هستيم، بنابراين چنانچه مصالح به ميزان كافي در كنار وام هاي ساخت در اختيار سازنده قرار گيرد مصوبه كنوني به نحو بهتري اجرا خواهد شد.
سرحدي گفت: هزينه هاي توليد همچنان بالا است و اين كاهش فقط به دوره ركود بازار بر مي گردد اما چنانچه اين مصوبه جديد دولت به شكل صحيح اجرا شود ساختمان ها با مصالح به شكل ارزانتري ساخته شوند قيمت زمين كاهش يابد آن گاه مي توان اميدوار بود كه قيمت مسكن به صورت واقعي و ملموس پايين آيد، البته ممكن است كساني كه در سال هاي 85 يا 86 اقدام به ساخت مسكن كرده اند كمي متضرر شوند.
*ميزان افزايش تسهيلات ساخت مسكن منطقي است
همچنين الهام ليليان طراح خانه هاي پيش ساخته نيز به خبرنگار ما گفت: افزايش تسهيلات ساخت مسكن به 30 ميليون تومان، منطقي تر از ميزان گذشته است اما هنوز اثر اين اقدام بر قيمت مسكن مشخص نيست.
وي تصريح كرد: از آنجاييكه بازار مسكن ايران بيشتر شاهد افرايش قيمت مسكن بوده افزايش قيمت تسهيلات، احتمال افزايش قيمت مسكن را به دنبال دارد.
ليليان با بيان اينكه بازار مسكن ايران يك بازار كاملا سنتي است ادامه داد: براي حل مشكلات بخش مسكن به اقداماتي اساسي تر از افزايش نرخ تسهيلات نيازمنديم.
طراح خانه هاي پيش ساخته خاطر نشان كرد: دولت مي تواند با حمايت از انبوه سازان و اعطاي وام هاي ديربازده هم براي ساخت واحدهاي جديد و هم براي بازسازي واحدهاي فرسوده، به حل مشكلات بخش مسكن كمك كند.
*صنعت ساختمان نيازمند حل ريشه اي مشكلات است
در ادامه بتول افتخاري، مسئول دفتر فني اداره كل نوسازي مدارس اصفهان گفت: در صورت رفع نشدن مشكلات زيربنايي بخش مسكن افزايش تسهيلات ساخت مسكن ممكن است به جاي كاهش قيمت ها، نتيجه عكس داشته باشد.
وي اثر سريع و ظاهري افزايش ميزان تسهيلات ساخت مسكن را اميدواري مردم به بهتر شدن اوضاع مسكن دانست و ادامه داد: اگر چه ميزان افزايش تسهيلات با توجه به وضعيت نابسامان قيمت مصالح ساختماني عالي نيست اما بهتر از قبل به نظر مي رسد.
افتخاري با اشاره به اينكه اعطاي اين تسهيلات براي نوسازي بافت هاي قديمي بهتر از ساخت واحدهاي مسكوني جديد است ،خاطر نشان كرد: براي كاهش قيمت كل ساخت و ساز در كشور نياز به بررسي ريشه اي مسائل صنعت ساختمان داريم و فقط با افزايش ميزان تسهيلات ساخت نمي توان به حل مشكلات اين بخش اميدوار بود.
فريدوني ديگر كارشناس مسكن هم به خبرنگار ما گفت: با توجه به تقاضاي روز افزون براي مسكن، افزايش تسهيلات ساخت، سبب برقراري تعادل بازار مسكن خواهد شد.
وي با بيان اينكه عرضه و تقاضا واحدهاي مسكوني كوچك با يكديگر هماهنگ نيست افزود: بهتر است ساخت و ساز در متراژهاي مختلف صورت گيرد تا تقاضاي اقشار مختلف را پوشش دهد.
اين كارشناس مسكن ادامه داد: هم اكنون دوره بازگشت سرمايه براي انبوه سازان طولاني است و هنگام تورم افزايش ارزش سرمايه آنها از دست مي رود.
وي خاطر نشان كرد: اين تسهيلات براي شخصي سازان با توجه به ماهيت سپرده گذاران مفيدتر خواهد بود./ل
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]
-
گوناگون
پربازدیدترینها