واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: وزير نفت حاشيههاي روز را واكاوي كردپست «مشايي»، تغيير معاونان، حذف سمت قائم مقامي و اساسنامه معلق شركت نفت
گروه انرژي- غزاله طايفه:توان توليد نفت در كشور، توسعه ميادين نفتي، تامين گاز در زمستان، مشاركت در توليد، مذاكرات خط لوله صلح، واردات گاز از تركمنستان، اصلاح قيمت بنزين سوپر، زمزمه تغيير معاونان وزير نفت در 4 شركت تابعه، وضعيت حضور دو شركت شل و توتال در پارس جنوبي، اصلاح اساسنامه شركت نفت و انتقال گاز ايران به اروپا از جمله محورهاي صحبتهاي وزير نفت در نشست خبري روز گذشته بود.غلامحسين نوذري، وزير نفت با اشاره به بحران گاز در سال گذشته گفت: كاري كه شركت ملي گاز در زمستان سال گذشته براي مقابله با بحران گاز انجام داد بيسابقه بود. همكاران ما در اين شركت بدون توقف تلاش خود را براي تامين گاز انجام دادند.
وي افزود: امسال نيز با هدف تامين گاز زمستان فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي به بهرهبرداري خواهند رسيد.از آنجاييكه شبكه گازي كشور به هم متصل است، بخشي از گاز را از فازهاي 9 و 10 و بخشي ديگر را از فازهاي 6 و 7 تامين ميكنيم و بدين ترتيب روزانه 50ميليون مترمكعب گاز به ظرفيت توليد كشور اضافه ميشود.
مشايي نماينده رييسجمهور در خط صلح
نوذري در پاسخ به اين سوال كه آقاي مشايي در مصاحبه با يك روزنامه هندي خود را رييس كارگروه مذاكرهكننده در خصوص خط لوله صلح معرفي كردهاند و علاوه بر پذيرش تحويل گاز در مرز هند، اختلاف در مورد قيمت گاز را نيز بياهميت دانستهاند، گفت: از آنجاييكه خط لوله صلح داراي ابعاد مختلفي است، كارگروهي تشكيل شد كه در آن آقاي حسين نقرهكار شيرازي به عنوان نماينده وزير نفت، آقاي عليرضاشيخ عطار، نماينده وزير امور خارجه و آقاي رحيم مشايي به عنوان نماينده رييسجمهور تعيين شدند. وي افزود: براي اينكه نتايج مذاكرات به صورت واضح در اختيار رييسجمهور قرار گيرد آقاي مشايي به عنوان نماينده ايشان تعيين شدند و كسي به عنوان رييس اين كارگروه تعيين نشده است.وي در مورد آخرين وضعيت مذاكرات در مورد خط لوله صلح گفت: نياز به انرژي براي كشورهاي همسايه يك نياز واقعي است و علاقهمندي دو كشور هند و پاكستان به دليل شرايط بينالمللي و نزديكي به ايران براي دريافت گاز تغيير نكرده است، اما براي نهايي شدن مذاكرات بايد سه كشور با هم به توافق برسند. وي ادامه داد: همچنين در انجام مذاكرات منافع ملي نيز مدنظر قرار خواهد گرفت.
دور سوم مذاكره با تركمنها
وزير نفت از انجام دور سوم مذاكره با تركمنستان براي واردات گاز خبر داد و گفت: دو موضوع افزايش واردات گاز از تركمنستان و قيمت گاز در اين مذاكرات مطرح شده، ولي هنوز قيمت گاز نهايي نشده است.
مشاركت در توليد، خلاف قانون اساسي
روز يكشنبه سوم شهريور خبري روي تلكس خبرگزاريها رفت، مبني بر اينكه ايران در حال مذاكره با دو كشور چين و هند براي توسعه ميادين نفتي در خزر به صورت مشاركت در توليد است كه اين موضوع از سوي وزير نفت تكذيب شد. نوذري با بيان اينكه كمتر از 100ميليون بشكه نفت در دنيا به صورت مشاركتي توليد ميشود، گفت: بحث مشاركت در توليد در دنيا تقريبا محدود شده است ضمن اينكه ما براساس قانون اساسي مجاز به اين كار نيستيم.
وضعيت شل و توتال
نوذري درخصوص حضور دو شركت شل و توتال در پارسجنوبي گفت: فشارهاي بينالمللي روي حضور اين شركتها در ايران بيتاثير نبوده است، اما حضور آنها هنوز منتفي نشده است. ضمن اينكه ما كار توسعه اين ميدان را انجام ميدهيم و بهزودي مناقصه چند فاز ديگر پارسجنوبي نيز انجام ميشود.
شايعه سازي نكنيد
نوذري تغيير معاونان خود را در 4 شركت تابعه وزارت نفت رد كرد و گفت: بگذاريد ثبات وزارتخانه حفظ شود و شايعهسازي نكنيد.
اساسنامه همچنان معلق
وزير نفت در مورد اساسنامه شركت نفت گفت:اساسنامه شركت نفت هنوز در دولت به جمعبندي نرسيده است و پس از بررسي نهايي به مجلس خواهد رفت.
وزارت نفت بدون قائم مقام
نوذري در مورد وضعيت قائم مقام وزارتخانه پس از انتصاب علي كردان به عنوان وزير كشور گفت: بحث قائم مقامي در وزارت نفت منتفي است.
تغيير قيمت بنزين سوپر
نوذري در مورد تغيير قيمت بنزين سوپر گفت: تغيير قيمت بنزين سوپر در دستور كار است، اما هنوز نهايي نشده است. وي همچنين عنوان كرد كه برنامهاي براي تغيير سهميهبندي بنزين نداريم.
تعيين سقف اوپك
نوذري بحث جلوگيري از عرضه مازاد نفت به بازار را از جمله بحثهاي جلسه آتي اوپك دانست و گفت: باتوجه به روند نزولي قيمت نفت، اعضاي اوپك جلوگيري از عرضه مازاد نفت به بازار را يكي از راههاي كنترل قيمت ميدانند.
نوذري در پايان توسعه همكاريهاي بينالمللي با شركت گاز پروم روسيه، مذاكره با تركيه براي انتقال گاز به اروپا و تاسيس دفتر فروش نفت ايران در هند و چين در آينده را براي بازار نفت از جمله برنامههاي وزارت نفت دانست.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]