واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ● نگاهی به پدیده اعتیاد اینترنتی
اینترنت، این پدیده جذاب و نوپا آنقدر به شهرت رسیده که هویت واقعی خود را فراموش کرده و گم شدن وظیفه اصلی آن باعث ترویج عبارت «اعتیاد به اینترنت» شده است.یکی از نگرانی های روانشناسان در عصر حاضر تاثیرات منفی استفاده از اینترنت بر روی نوجوانان است. زیرا همین عامل موجب به وجود آمدن افسردگی در آنها می شود. اعتیاد به اینترنت و افسردگی رابطه ای کاملاً متقابل با یکدیگر دارند. حال آنکه کدام یک نتیجه دیگری است، بستگی به شرایط محیط و زندگی افراد دارد.
عوامل متعددی باعث به وجود آمدن افسردگی می شوند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ وراثت، جنسیت، عملکرد هورمون ها، وسواس، اضطراب، استرس و فشارهای عصبی، بیماری های مزمن جنسی، الگوهای نامناسب فکری و تربیتی، محیط نامناسب زندگی، فقر، تنبیه و سوءاستفاده های بدنی، شکست عاطفی، ورشکستگی، پیری، نقص عضو، حوادث غیرمترقبه و از دست دادن فردی عزیز. بعضی از این عوامل، غیر منتظره و خارج از حیطه اختیارات ما است اما دیگر عوامل را به راحتی می توان کنترل و تنظیم کرد.
جنگ بین والدین و فرزندان بر سر کامپیوتر در اغلب خانه ها وجود دارد. فرزندتان مدت ها پشت کامپیوتر می نشیند، در اتاق را به روی خود می بندد و ساعت ها در تنهایی به سر می برد. در این حالت باید بدانید که فرزند شما افسرده است. بسیاری از نوجوانان بدون هیچ منظور و هدفی خاص، تنها برای یافتن و دیدن چیزهای جدید و هیجان انگیز در این شبکه جهانی پرسه می زنند. در تمام ساعاتی که آنها مشغول کارکردن با کامپیوتر هستند قاعدتاً تنها هستند و همین انزوا و تنهایی افسردگی آنها را چند برابر می کند.
استفاده بیش از حد یا اعتیاد به اینترنت موجب به وجود آمدن عوامل زیر می شود؛ ناراحتی های جسمی مانند سردرد، تورم و سوزش چشم، کمردرد، گردن درد، درد مفصل انگشتان و مچ دست، کم خوابی یا بی خوابی و اختلال در اشتها و عوامل دیگری چون افت تحصیلی، عدم تمایل به شرکت در کلاس های درس، عدم تمایل به شرکت در محافل خانوادگی یا جمع دوستان، بی توجهی به نظافت شخصی، پرخاشگری و تمایل بیش از حد به انزوا و تنهایی که همین عوامل موجب بروز افسردگی می شوند.والدین در جلوگیری از افسردگی فرزندان نقشی بسیار مهم و اساسی دارند. شاید فرزند نوجوان شما به دلیل کم تجربگی یا دلایل دیگر قادر به تشخیص نیازهای جنسی و روانی خود نباشد. پس این وظیفه شماست تا او را آگاه کرده و در مسیری درست هدایت کنید.
در این سن حساس نوجوان شدیداً به دنبال یافتن هویت اجتماعی خود و اثبات آن به دیگران است و به این دلیل که هنوز شرایط ورود به اجتماع برای او مهیا نشده، مسلماً قادر به شناخت صحیح از دنیای خارج از خانواده نیست. در نتیجه تنها راهی که می توان از طریق آن بدون تماس مستقیم با افراد جامعه ارتباط برقرار کند، وارد شدن به شبکه پرسرعت و جالب جهانی یعنی اینترنت است.بهترین راه کمک به فرزندتان این است که استفاده از کامپیوتر را برای او محدود کنید.
توجه داشته باشید که منظور از محدودیت، ممنوعیت نیست. زیرا مطمئناً عملکرد منفی شما حرص و کنجکاوی او را بیشتر کرده و صد درصد مشکلات و عواقب بعدی آن بسیار بیشتر خواهد شد. سعی کنید روش استفاده درست از اینترنت را به او آموزش دهید نیازهای فرزندتان را بشناسید و به آنها پاسخی قانع کننده بدهید.به کمک یک آزمون روانشناسی می توانید به فرزند خود در این زمینه کمک کنید. اگر تعداد پاسخ های مثبت او بیش از پاسخ های منفی بود نشان دهنده این است که فرزند عزیز شما به اینترنت اعتیاد دارد. در این حالت سعی کنید با مشاوره ای سالم و صحیح به او کمک کرده و راه درست را پیش پایش قرار دهید.
▪ آیا بیش از آنچه مورد نیاز است از اینترنت استفاده می کنی؟
▪ آیا هیجان و جذابیت اینترنت را به خلوت و صمیمیت دوستان و خانواده ات ترجیح می دهی؟
▪ آیا از کارهای روزانه و تکالیف درسی خود به خاطر کار کردن بیش از حد با اینترنت باز می مانی؟
▪ آیا افراد خانواده به دلیل زیاده روی در استفاده از کامپیوتر از تو شکایت می کنند؟
▪ آیا قبل از انجام هر کدام از کارهای روزمره ای میل خود را چک می کنی؟
▪ آیا هنگام استفاده از اینترنت چنانچه کسی به تو اعتراض کند ناراحت و عصبی می شوی؟
▪ آیا احساس می کنی زندگی بدون وجود اینترنت کسل کننده و یکنواخت است؟
▪ آیا به خاطر کار کردن با اینترنت تا نصف شب بیدار می مانی؟
▪ آیا سعی می کنی مدت زمانی را که در حال کار کردن با اینترنت هستی از دیگران پنهان کنی؟ ▪ آیا ترجیح می دهی به جای بیرون رفتن و تفریح کردن با دوستان و هم کلاسی هایت با اینترنت سرگرم باشی؟توجه داشته باشید که هیچ مشاوری مثل پدر یا مادر برای فرزند نیست. پس بهترین دوست آن لاین فرزندتان باشید،
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]