تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831010328




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صداچیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: صداچیست؟
امواج صوتی : نوعی امواج مکانیکی هستند که در اثر ارتعاش اجسام کشسان تولید و در اشکال گوناگون ماده منتشر می‌شوند. احساس شنیدن صوت بوسیله گوش نتیجه برخورد ارتعاشات با پرده گوش ماست و
صوتهایی که بسامد آنها بین 20 تا 20000 هرتز باشد میتوانند پرده گوش ما را تحریک نمایند که نتیجه آن این است که صدای مربوطه احساس میشود.
حساسیت گوش انسان
حساسیت گوش مربوط به فرکانس صوت هستند. بنابراین اصواتی که شدتشان یکسان ولی فرکانسشان مختلف است معمولا با بلندی متفاوت احساس می‌شوند . آهسته‌ترین صدایی را که انسان می‌تواند بشنود آستانه شنوایی می‌نامند و بلندترین صدا (ماکزیمم شدت) که انسان می‌تواند بشنود بدون این که گوش او به درد درآید آستانه دردناکی می‌نامند.
بخشی از صداها که موضوع بحث ماست اصواتی هستند که نزدیک به آستانه شنوایی ما قرار دارند و نکته اصلی که هک ذهن انسان را میسر میسازد این است که آستانه احساس شنوایی بر آستانه ادراک آگاهانه آن منطبق نیست یعنی ضعیفترین صدایی که
حس میکنیم میشنویم ضعیفترین صدایی نیست که واقعا گوشهای ما میشنوند.
بر اساس آزمایشهای انجام شده برای تعیین آستانه شنوایی بجای یک خط مرزی دو خط مرزی مفروض است.
یکی حدی که بر مبنای تحرک اعصاب مغز شنونده به ثبت رسیده و دیگری حدی که بر مبنای ادراک شنیدن توسط شنونده مورد تائید قرار گرفته است.
در واقع خط مرزی اولی را آستانه احساس و خط مرزی دوم را آستانه آگاهی از احساس مینامند و در میان این دو حد مرزی محدوده ای وجود دارد که در آن ادراکات زیر آستانه ای صورت میگیرد اما ادراکات زیر آستانه ای چه مفهومی دارند؟
مفهوم ادراک زیر آستانه ای مفهومی بحث برانگیز و قابل تامل است چون روشن میکند که برخی افکار، احساسات و اعمال انسان متأثر از محرکهایی است که بدون هیچ نوع آگاهی ادراک می شوند.
به زبان عامیانه :
اصواتی هستند که ما آنها را میشنویم و بر ما تاثیر میگذارند بدون آنکه خودمان آگاه شویم
و اگر مقاله قبل ( هیپنوتیزم و ارتباطات ) را مطالعه کرده باشید متوجه میشوید که این اصوات بر ناخوداگاه انسان اثر میکنند و بدون گذر از فیلتر ذهن بر روان ما اثر میگذارند.
در واقع این اطلاعات مانند کالاهای قاچاق بدون گذر از گمرک ذهن وارد روان ما میشوند و طبیعتا هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد و میتوانند کاملا مخرب باشند.
کشف این موضوع به مطالعات اولیه روانشناختی در اواخر دهه 1800 و اوایل دهه 1900 برمیگردد در این آزمایش اصواتی با شدت کم پخش میشد و از آزمون شوندگان این سوال پرسیده میشد که آیا صدایی را میشنوند یا خیر؟
و به عنوان مثال‌ محرکهای شنیداری از قبیل نام حروف آنقدر آرام نجوا می شد که ناظران ادعا می کردند قادر به شنیدن هیچ صدایی نیستد. برای آزمایش اینکه آیا این محرکهای دیداری یا شنیداری، علی رقم اظهارات، ممکن است ادراک شده باشند، از ناظران خواسته شد تا در مورد محرک حدس بزنند.برای مثال اگر نیمی از محرکها حروف و نیمی اعداد بودند، از ناظران خواسته می شد تا حدس بزنند که یک حرف ارائه شده یا یک عدد، نتایج بدست آمده از این مطالعات اولیه، این بود که حدس ناظران در مورد محرک، درست تر از آن چیزی بود که بر پایه حدس و گمان تصادفی، انتظار می رفت. به بیان دیگر، علی رقم اینکه اظهارات ناظران نشان می داد که آنها از ادراک محرک آگاه نبودند، حدسهای آنها نشان می داد که آنها در حقیقت اطلاعات کافی برای زدن حدسهای صحیح در مورد محرک دریافت کرده بودند. در طول سالها، صدها مطالعه انجام شد که از قالب یکسانی پیروی می کردند. در مجموع این مطالعات نشان می دهند که حتی زمانی که ناظران هیچ ادراک آگاهانه ای را تجربه نمی کنند، اطلاعات قابل توجهی دارای توانایی شکل دهی به تصمیمات و هدایت فعالیتها، دریافت شده است.
اگر این موضوع را کاملا متوجه شده باشید در واقع فوت و فن یک شعبده بازی ساده راکه توسط برخی رسانه ها اجراء میشود کشف کردید. بگذارید با ارائه یک مثال ذهن شما را کمی باز تر کنم تا متوجه شوید چگونه رسانه ها میتوانند خواسته های خودرا بر ما تحمیل کنند.
در زمان جنگ آمریکا و ویتنام پلیس ویتنام متوجه موج گسترده خودکشی در بین جوانان آن کشور شد و بدین منظور از متخصصین جامعه شناسی و روانشناسی کمک خواسته شد تا علت این خودکشیها را کشف کنند
در تحقیقات معلوم شد وجه مشترک زیادی بین این مرگها وجود ندارد غیر از موارد کم اهمیتی مانند نوارهای موسیقی که وجود آن در وسایل جوانان امری طبیعی است اما نکته مشکوک نوار کاستی بود که همه این جوانان قبل از مرگ به آن بارها گوش داده بودند.
ظاهر نوار مشکلی نداشت و تمام اشعار و آهنگها همان اشعار سنتی وآهنگهای مرسوم کشور ویتنام بود ولی آزمایشگاه نتیجه عجیب و غیر قابل باوری در این نوار کشف کرده بود.
این نوار حاوی صدایی بود که جوانان را به خودکشی تلقین میکرد اما فرکانس این صدا زیرآستانه ای بود لذا در حالیکه تلقینات مذکور بر ذهن شنونده اثر میکرد لیکن شنونده متوجه این صدا نمیشد حاصل تحقیقات این بود که تلقینات زیر آستانه ای میتواند فرد افسرده را تا حد مرگ پیش ببرد .

این تکنولوژی کشور شوروی سابق را در بازجوییها از ایجاد فشارهای جسمی و روانی ( که طبق قانون سوم پائولوف یعنی "ضد عادت" منجر به تغییر عقیده مخالفان میشود) بی نیاز نکرد.
اما این قابلیت وجود دارد که ذهن شخصی را که در جامعه ای محدود مانند کره شمالی زندگی میکند در طی مدت چند ماه بدون ایجاد فشار روانی و حتی با وجود تمام امکانات رفاهی بگونه ای تحت تاثیر قرار داد که با زبان خود تمام عقائد قبلی خود را انکار نموده و ضد آنها را تائید کند.
برای انجام این تردستی بزرگ نیازی به هزینه و امکانات خاصی هم نیست تنها یک بلندگوی ساده نیاز است که در گوشه ای از منزل فرد مورد نظر مخفی نموده و این بلندگو دائم با صدای زیر آستانه ای جملات لازم را به وی تلقین کند و زیبایی کار در این است که فرد نه تنها متوجه این تلقینات نمیشود بلکه با ویرایش ذهنی که خواب شبانه بر آموخته های فرد صورت میدهد صبح هنگام با خود می اندیشد که خودش تغییر عقیده داده و باورهای جدیدش نتیجه تفکرات خود اوست و مسولیت گفته های خود را براحتی به گردن میگیرد.
مثالی که بیان شد استفاده ابزاری از ادراکات زیر آستانه ای در مورد حس شنوایی بود حال به مثالی در مورد ادراکات زیر آستانه ای حس بینایی توجه کنید:
وقتی در خیابان هستید به اتومبیلهایی که از دور به شما نزدیک میشوند نگاه کنید و سعی کنید پلاکشان را بخوانید .طبیعتا وقتی اتومبیلی در فاصله 1000متری شماست و از دور به شما نزدیک میشود اعداد پلاکش قابل خواندن نیست ولی وقتی نزدیک شما میشود و به فاصله 10 متری شما میرسد میتوانید پلاک آنرا بخوانید در حد فاصل 1000 متر تا 10 متر موقعیتی وجود دارد که اعداد پلاک خودرو قابل تشخیص است اما هنوز قابل خواندن نیست یعنی شما اعداد را بصورت مبهم می بینید.
اما آزمایشها نشان میدهد در این هنگام اعداد پلاک خودرو به ادراک زیر آستانه ای میرسند و با اینکه شما نمی توانید آنها را بصورت خوداگاه تشخیص دهید اما ناخوداگاه شما به درکی از آنها میرسد که در تصمیم گیری های شما موثر باشد. بگذارید باز هم یکی از سوء استفاده ها از این موضوع اشاره کنیم.
داستان فیلم سینمایی "نیروی دلتا" که یک فیلم اکشن هالیوودی است مربوط به مبارزه یک گروه از چریکهایی آمریکایی است که در جنگ با رزمندگان حزب الله لبنان هستند.
در این فیلم نیز بنا به طبیعت فیلمهای اکشن در بسیاری از صحنه ها مشاهده میشود که چریکهای آمریکایی در هنگام تعقیب و گریز اقدام به تیر اندازی می کنند و دشمن خود را با گلوله به رگبار میبندند و البته بسیاری از تیر هایشان به خطا میرود و چون ذهن بیننده به پیگیری خط داستان معطوف است مسیر تیرهای به خطا رفته را تعقیب نمیکند. در حالیکه ویروس ذهنی کارگردانان فیلم از همینجا به ذهن مخاطبان فیلم منتقل میشود.
چون اگر به این تیرهای خطا رفته دقت کنید متوجه خواهید شد اکثر این تیرها به بیلورد یا تابلوهای عکسی برخورد میکند که یک تصویر را نشان میدهد و این تصویر همواره در فاصله ای قرار دارد که مبهم دیده میشود.
شاید در نگاه شما و بینندگان فیلم این مساله اتفاقی و بی اهمیت جلوه کند ولی وقتی در کل فیلم تعداد این اتفاق بی اهمیت را بشمارید به عدد با اهمیتی برمیخورید که نشان میدهد این اتفاق نمیتواند در فیلمی با این کیفیت تصادفی باشد مخصوصا اینکه اگر این تصویر مبهم شفاف شود در می یابید تصویر مذکور دشمنی سازندگان آنرا با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هویدا میکند.
اگر کمی تحقیق کنید شاید به نقش مهم و استراتژیک هالیوود در فروپاشی شوروی پی ببرید و حتی شاید به این نتیجه برسید که برای آنکه کشوری بتواند تنها ابرقدرت جهان باشد کافی است فیلمهای سینمایی اش را تمام مردم جهان تماشا کنند.
ذکر این دو مثال میتواند تا حدودی آگاهی شما را نسبت به "ادراکات زیر آستانه" ای بالاتر برده و اهمیت این موضوع را در عرصه جهانی به شما نشان دهد. درک این موضوع همچنین در مبحث فهم "ادراکات فراحسی" نظیر تله پاتی و غیب گویی هم موثر است اما مطالعه و تحقیقات در این خصوص خیلی هم سهل الوصل نیست اجازه بدهید به نوع دیگری از ادراکات زیر آستانه ای به همراه بعضی از حواشی آن نیز اشاره کنیم تا بیشتر در جریان امر قرار بگیرید.
برای آشنایی با یک نوع دیگر "ادراکات زیر آستانه" ای هم لازم است ابتدا با مفهوم فرکانس چشم آشنا شوید





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن