واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به عملكرد سه ساله دولت نهم؟ توسعه نيروگاههاي هستهاي و توليد سوخت آن با استفاده از متخصصان داخلي
سياسي. هستهاي . دولت نهم . عملكرد
تكميل، راه اندازي و بهره برداري از واحداول نيروگاه اتمي بوشهر ،برنامه ريزي براي توسعه نيروگاههاي هستهاي و ساخت تجهيزات نيروگاههاي هسته اي با استفاده از متخصصان داخلي و توليد سوخت هستهاي از جمله نتايج فعاليت هاي سازمان انرژي اتمي كشور در مدت سه سال گذشته بوده است .
گسترش تحقيقات و فناوري هستهاي و احداث كارخانه توليد اكسيد اورانيوم بخش كوچكي از نتيجه فعاليتهاي سازمان انرژي اتمي كشور بوده است .
به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، بخشي از اقدامات و تلاشهاي سازمان انرژي اتمي كشور به اين شرح است:
؟ تكميل، راه اندازي و بهره برداري از واحد اول نيروگاه اتمي بوشهر كه تا خرداد امسال پيشرفت كلي طرح به ۹۵درصد رسيده است.
؟ ورود سوخت اوليه نيروگاه به ميزان ۱۸۰مجتمع سوخت به همراه ميلههاي كنترلي آنها به كشور
؟ انجام مناقصه براي مطالعات ساختگاههاي نيروگاههاي هستهاي جديد ؟ بررسي فني و انتخاب شركتهايي داخلي براي انجام مطالعات مكان يابي ؟ استخراج اورانيوم :دسترسي به ماده معدني اورانيوم و استخراج سنگ معدن آن، مهمترين اقدام در توليد كيك زرد ميباشد . طرح تجهيز معادن اورانيوم با هدف اوليه استخراج ساليانه ۱۲۰هزار تن سنگ اورانيوم از كانسار ( آنومالي ) منطقه معدني ساغند برنامه ريزي گرديده است . عمليات حفاري دو حلقه چاه معدني يكي در عمق ۳۵۰متري و ديگري در عمق ۲۵۰متري و نيز عمليات حفر تونلهاي استخراجي جمعا به طول ۶۰۰متر انجام شده است .
؟ احداث كارخانه توليد اكسيد اورانيوم:پس از استخراج سنگ معدن اورانيوم ، توليد اكسيد اورانيوم (كيك زرد) سومين مرحله از چرخه سوخت هستهاي مي باشد . در جهت توليد اين محصول ، طراحي و ساخت دو كارخانه اردكان يزد با ظرفيت ۶۷تن و بندر عباس با ظرفيت ۲۱تن در سال برنامه ريزي شده است تا پايان سال ۸۶پيشرفت فيزيكي پروژه بندر عباس ۸۳/۵۸درصد بوده و به ميزان ۲۳۶۵.۲كيلوگرم نيز كيك زرد توليد شده است .
؟ انجام برنامه ريزيهاي لازم و مطالعات مكان يابي براي توسعه نيروگاههاي هسته اي
؟ طراحي نيروگاه هستهاي بومي ۳۶۰مگاواتي
؟ توسعه ساخت داخل تجهيزات نيروگاههاي هسته اي
؟ طراحي و ساخت شبيه ساز تمام عيار نيروگاه : درصد پيشرفت تا پايان سال۸۶ ، ۸۰درصد است .
؟ تربيت نيروي انساني و ارتقاء كيفيت آموزشي مهندسي هستهاي در دانشگاههاي داخلي:براي توسعه منابع انساني متخصص در زمينههاي مختلف هسته اي از جمله مديريت دانش هستهاي ،ايجاد رشتهها و گرايشهاي مورد نياز صنعت هستهاي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري (با تاكيد بر رشتهها و گرايشهاي مورد نياز توسعه نيروگاههاي هستهاي )،تجهيز و راه اندازي آزمايشگاههاي هستهاي و امكانات كمك آموزش در دانشگاهها قراردادهايي با دانشگاههاي معتبر كشور از جمله ؟ صنعتي شريف ، شهيد بهشتي، فردوسي مشهد ، صنعتي امير كبير ، صنعتي اصفهان و بينالمللي امام خميني منعقد گرديد.
***رشد ۱۸درصدي توليد برق وافزايش دسترسي به آب سالم شهري وروستايي وزارت نيرو نيز در سه سال گذشته موفق به افزايش ۱۸درصدي در توليد برق كشور و نيز گسترش سدسازي در كشور و افزايش تعداد سدهاي كشور از ۸۵سد در سال ۸۴به ۹۳سد در پايان سال ۸۶شده است.
همچنين بهره برداري از شبكههاي آبياري وزهكشي ،افزايش جمعيت تحت پوشش آب و برق شهري و روستايي وهمچنين فاضلاب شهري وروستايي وتوجه ويژه به انرژيهاي تجديد پذير از ديگر اقدامات وزارت نيرو دراين مدت بوده است.
به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، بخشي از اقدامات و تلاش هاي اين وزارتخانه به اين شرح است :
؟ بخش آب :
آب قابل تنظيم در پشت سدهاي به بهره برداري رسيده از ۲۵ميليارد و ۶۵۹ ميليون متر مكعب در سال ۸۴به ۲۶ميليارد و ۱۷۴ميليون متر مكعب در سال ۸۵و ۲۸ميليارد و ۲۸۵۳۲مترمكعب در پايان سال ۸۶رسيده است .
؟ سدسازي :
تعداد سدهاي در دست ساخت در سال ۸۴هشتاد و پنج سد بوده كه اين عدد در سال ۸۵به هشتاد و نه سد رسيده است . اين رقم در پايان سال ۸۶به ۹۳سد رسيده است .
سدهاي مخزني ملي از ۲۲سد در سال ۸۴به ۲۵سد در سال ۸۶رسيده است .
؟ شبكههاي آبياري و زهكشي:
در سال ۸۴مساحت شبكههاي آبياري و زهكشي قابل بهره برداري يك ميليون و ۵۰۸هزار و ۹۵۱هكتار بوده كه اين رقم در پايان سال ۸۵به يك ميليون و ۵۵۴هزار و ۱۵۰هكتار رسيده و در سال ۸۶به يك ميليون و ۶۲۶هزار و ۶۷۹ هكتار افزايش يافته است
طرحهاي زود بازده در بخش آب شامل تغذيهاي ، بند انحرافي ، ايستگاه پمپاژ ، آب بندان و استخر كشاورزي از ۲۹۶۲عدد در پايان سال ۸۴به ۳۰۶۱ عدد در سال ۸۶رسيده است .
؟ برق :
ظرفيت نصب شده نيروگاهها از ۴۱هزار مگاوات در سال ۸۴به ۵۰هزار مگاوات در سال ۸۷رسيده است . ميزان توليد انرژي از ۱۷۸ميليارد كيلو وات ساعت در سال ۸۴به ۲۰۸ميليارد كيلو وات ساعت در سال ۸۷رسيده است .
تعداد مشتركان برق از ۱۹ميليون و ۶۵۲هزار در سال ۸۴به ۲۱ميليون و ۵۱۳ هزار در سال ۸۷رسيده است. تعداد روستاهاي داراي برق از ۴۹هزار روستا در سال ۸۴به ۵۱هزار روستا در سال ۸۷رسيده است .
؟ آب شهري :
جمعيت تحت پوشش آب شهري از ۴۶/۱۹ميليون نفر در سال ۸۴به ۴۹ميليون نفر در سال ۸۷رسيده است . طول شبكه توزيع آب شهري هم از ۹۸هزار كيلومتر در سال ۸۴به ۱۰۵هزار كيلومتر در سال ۸۷رسيده است . تعداد تصفيه خانههاي آب شهري از ۸۹واحد در سال ۸۴به ۱۰۰واحد در سال ۸۷افزايش يافته است .
تعداد مشتركان آب شهري از ۹/۶۴ميليون مشترك در سال ۸۴به ۱۱ميليون مشترك در سال ۸۷رسيده است .
؟ فاضلاب شهري :
جمعيت تحت پوشش فاضلاب شهري از ۱۱/۹ميليون نفر در سال ۸۴به ۱۵ميليون نفر در سال ۸۷رسيده و تعداد مشتركان در اين دوره از ۲/۳۵۰/۰۰۰به /۰۰۰ ۲/۸۰۰افزايش يافته است . طول شبكه جمع آوري فاضلاب شهري از ۲۸هزار كيلومتر در سال ۸۴به ۳۳هزار كيلومتر در سال ۸۷رسيده است .
؟ آب روستايي :
جمعيت تحت پوشش آب سالم از ۱۳/۰۸ميليون نفر در سال ۸۴به ۱۴/۲ميليون نفر در سال ۸۷رسيده و تعداد مشتركان آب از ۳/۱ميليون مشترك به ۳/۴ ميليون مشترك افزايش يافته است . طول شبكه توزيع آب روستايي از ۱۰۸۸۱۷ كيلومتر در سال ۸۴به ۱۱۹۴۴۶كيلومتر در سال ۸۷رسيده است . تعداد تصفيه خانههاي آب روستايي از ۱۸۷واحد در سال ۸۴به ۲۳۰واحد در سال ۸۷رسيده است .
؟ فاضلاب روستايي :
جمعيت تحت پوشش فاضلاب روستايي از ۲۹۰۰نفر در سال ۸۴به ۱۵۶۳۹نفر در سال ۸۷رسيده است. تعداد مشتركان فاضلاب روستايي از ۲۱۰۳مشترك در سال ۸۴به ۳۵۹۹مشترك در سال ۸۷رسيده است. تعداد تصفيه خانههاي روستايي هم از ۳ واحد در سال ۸۴به ۹واحد در سال ۸۷افزايش يافته است .
؟ انرژيهاي تجديدپذير :
بهره برداري از نيروگاه بادي بينالود و به بهره برداري رسيدن نيروگاه بادي ۱۰۰مگاواتي منجيل تا پايان سال ۸۷و بهره برداري از نيروگاه خورشيدي شيراز مهمترين عملكردهاي اين بخش بوده است.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]