واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي سمنان: 33 اثر تاريخي سمنان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت: 33 اثر تاريخي استان سمنان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
عباس كاشيان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان افزود: اين آثار مربوط به دورههاي پيش از تاريخ، تاريخي، قرون ميانه اسلامي، قاجاريه و پهلوي است.
وي اضافه كرد: اين آثار شامل تپه، قلعه، بنا و عمارت است كه از جمله آنها مدرسه صادقيه و خانه جعفري سمنان، تپه دوغي و قلعه عطار در شاهرود و عمارت طاهري در دامغان را ميتوان نام برد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان افزود: پرونده اين آثار توسط پيمانكار بخش خصوصي تكميل شده و در شوراي ثبت استان نيز به ثبت رسيده است.
كاشيان با بيان اينكه سمنان در بين استانهاي كشور رتبه چهارم را در ثبت آثار تاريخي در اختيار دارد، ادامه داد: لرستان، اصفهان و ايلام به ترتيب در ردههاي نخست تا سوم هستند.
وي با اشاره به اينكه تاكنون بيش از 400 اثر تاريخي موجود در استان سمنان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، گفت: ميراث معنوي نقاط مختلف اين استان در فهرست آثار ملي ثبت و ماندگار ميشود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان افزود: در راستاي جمعآوري و شناخت نمونههاي ميراث معنوي (ناملموس) نقاط مختلف استان سمنان، نخستين مجموعه از نمونههاي اين ميراث در سمنان گردآوري شد.
وي تصريح كرد: اين مجموعه حاصل مدتها تلاش كاركنان سازمان ميراث فرهنگي سمنان است كه براي پژوهشكده مردمشناسي كشور نيز ارسال شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان اظهار داشت: در اين مجموعه، دانشها و مهارتها، آيينها، مراسم و ادبيات شفاهي نقاط مختلف استان سمنان گردآوري شده و سمنان، نخستين استاني بود كه نسبت به ثبت ميراث معنوي مردم اقدام كرد.
كاشيان ادامه داد: در اين مجموعه، نظام آبياري سنتي در شهرهاي سمنان و ايوانكي، آيين طقبندي، كيسهدوزي در شاهرود، سنگزني، گل غلطان نوزاد و شاطري در دامغان نيز به طور مفصل شرح داده شده است.
وي گفت: براساس كنوانسيون 2003 يونسكو همه كشورهاي جهان كه در اين كنوانسيون عضو هستند، بايد به ثبت آثار معنوي خود اقدام كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان همچنين از تهيه طرح بازنگري مردمنگاري شهرستان دامغان خبر داد و افزود: اين پژوهش دربرگيرنده آداب و رسوم گروههاي قومي، زباني، ادبيان شفاهي، هنرها و بسياري از ويژگيهاي فرهنگي ساكنان شهرستان دامغان است كه در دو جلد تدوين و به سازمان ميراث فرهنگي كشور ارائه شد.
كاشيان با بيان اينكه پژوهشهاي مردمنگاري در همه شهرستانهاي استان سمنان در دست انجام است، خاطرنشان كرد: اين طرح در شهرستانهاي سمنان و گرمسار و شهر سمنان تا نيمه نخست امسال به تدوين نهايي ميرسد.
انتهاي پيام:/ب
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]