واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عليخاني صدر در گفتگو با مهر:دولت نهم "كار سياسي" را جايگزين "سياسي كاري" كرده است
معاون اداره كل سياسي وزارت كشور با بيان اينكه دولت نهم "كار سياسي" را جايگزين "سياسي كاري" كرده است، اظهار داشت: سياست در نگاه دولت نهم سياستي اسلامي و مصداق سياست عين ديانت است و لذا مقدس است .
مهدي عليخاني صدر درگفتگويي با خبرنگارمهر كه به بهانه هفته دولت انجام شد، به تشريح فضاي سياسي دردولت نهم، بررسي تطبيقي دولت نهم و دولت شهيد رجايي و پيش ببني خود از افق سياسي دولت نهم پرداخت.
عليخاني درپاسخ به اين سوال كه درآستانه هفته دولت و سالگرد شهادت شهيدان رجايي و باهنر؛دولت نهم با دولت شهيد رجايي تا چه ميزان هم جهتند، تصريح كرد : هميشه براي درستديدن و درك صحيح از مسائل و پديده هاي بزرگ، بايد قدري از آنها فاصله گرفت و به اندازه كافي دور شد؛ و گرنه يا اصلا ديده نميشوند و يا شبيه حكايت فيل در مثنوي مولوي، ناقص و بد ديده ميشوند. بنابراين عليرغم گذشت سه سال از عمر دولت نهم معتقدم هنوز براي درك صحيح و عمق اقداماتي كه دولت انجام داده بايد صبر كرد چراكه بسياري از اقدامات اين دولت زيربنايي است و شكوفايي آن در آينده، بيشتر هويدا مي شود .
وي ادامه داد : از طرفي براي مقايسه تطبيقي دولت نهم و دولت شهيد رجايي بايد ظرف زماني هركدام به طور ويژه مدنظر قرار گيرد و باتوجه به مقتضيات هر زمان اظهار نظر كرد اما بطوركلي با بررسي رويه و منهج دولت دكتراحمدي نژاد و دو لت شهيد رجايي به شباهتهاي بسياري مي رسيم .
عليخاني در بيان ويژگي هاي دولت نهم تصريح كرد : ساده زيستي، تلاش خستگي ناپذير براي خدمت به مردم، جوان گرايي، پرهيز از تشريفات، تسليم ناپذيري و آينده نگري از ويژگي هاي مبرهن و برجسته هريك از اين دو دولت است و بي ترديد دولت نهم با تعقيب همان شعارها و ديدگاه ها و با بازگشت به اصول و مباني انقلاب اسلامي والگوگيري از شاخصه هاي اصيل خط امام (ره) و همچنيبن بهره گيري از گفتمان مقام معظم رهبري و با سخن گفتن از زبان فطرت و ديانت مردم توانست اعتماد مردم را جلب كند .
معاون مديركل سياسي وزارت كشور در پاسخ به سوالي در مورد ارزيابي خود از كارنامه سياسي دولت نهم گفت: در بررسي كارنامه دولت نهم بايد فاكتورهاي زيادي كه هركدام نقش متفاوتي هم دارند مورد بررسي قرار گيرند اما بطوركلي مي توان گفت درعرصه سياسي كشور دولت نهم موفق شده است سياسي كاري هاي گذشته را به كار سياسي تبديل كند.بي شك چارچوب سياسي در جمهوري اسلامي "سياست اسلامي" است كه حركت و تحقق اهداف ترسيمي در اين چارچوب حاصل تعامل مطلوب مخاطبان يعني همه نخبگان و توده مردم است كه همه گروههاي سياسي ، احزاب و جريانها در بر مي گيرد .
وي با بيان اينكه هرگاه اين تعامل سياسي در مسير درست خود باشد، پروسه گذار از نظر به عمل و آرمان به واقعيت؛ خروجي مطلوبي تحت عنوان "كارسياسي" در كشور خواهد داشت ادامه داد : هرگاه اين تعامل راكد بماند ، مسير اين گذارعكس شده و لذا خروجي نامطلوب "سياسي كاري" فضاي اجرايي كشور را دربرمي گيرد و معتقدم دولت نهم كارنامه كار سياسي قابل قبولي در برگزاري سالم و قانوني دو انتخابات همزمان شوراها و خبرگان در 24 آذر 85، انتخابات مجلس هشتم و افزايش مشاركت سياسي مردم ، پرهيز از سياست زدگي در تصميمات و انتصاب مديران سياسي دارد و حتي به توسعه سياسي هم دست يافته است .
وي در پاسخ به سوالي در مورد پيش بيني خود از افق سياسي در دولت نهم نيز گفت : افق سياسي دولت نهم نيز ناشي از همان طرز تلقي است كه به آن اشاره كردم و دولت نهم دراين رابطه اقدامات مطلوبي براي ترويج "اخلاق سياسي" در جامعه انجام داده است .
وي ادامه داد : تلاش براي ايجاد همدلي و همكاري ميان گروهها و جناحهاي مختلف سياسي و برطرف ساختن سوءظنهاي غيرواقعي از ذهن جامعه و همچنين جلوگيري از روحيه انتقامجويي طيفهاي سياسي پس از اعلام نتايج انتخابات ها از اهم اين اقدامات است .
معاون مدير كل اداره سياسي وزارت كشور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد اينكه با اين توصيفات چرا برخي دولت نهم را ضد احزاب مي خوانند گفت : بطوركلي كاركرد يك حزب آن است كه نيازها و خواستههاي يك گروه و يا يك طبقه يا طبقاتي از اجتماع را منعكس و دنبال كند. اما ما خصوصاً در دهه گذشته شاهد رشد قارچ گونه احزاب و فعاليت آنها بصورت فصلي هستيم كه دائماً در معرض انشعاب و بيثباتي و اصطلاحاً حركت ژلهاي قرار مي گيرند كه نتيجه اي جزء سياست زدگي جامعه را درپي ندارد و لذا احزاب در كشور ما به نوعي ابتر و ناقص به وجود مي آيند و پس از مدتي با خروج از محور اصلي و كاركرد هاي مورد انتظار دچار فرسايش و انشعاب مي شوند .
وي تصريح كرد : جالب است كه بدانيد بيش از 70درصد از حدود 230 حزب و تشكل سياسي كه در دهه گذشته مجوز فعاليت گرفته اند در زمان مسئوليت همان كساني بوده است كه دولت نهم را ضد احزاب معرفي مي كنند و جالب ترآنكه تنها تعداد انگشت شماري از اين احزاب را به سختي مي توان به عنوان حزب فعال سياسي درنظر گرفت و بقيه فراتر از يك صندوق پستي نيستند و لذا دولت نهم معتقد است سياستها در اين بخش نيز بايد مورد تجديد نظر قرارگيرند و احزاب نبايد براي دريافت يارانه متكي به دولت شوند چراكه احزاب دولت ساخته نمي توانند به رسالت واقعي خود عمل كنند .
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2048]