واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست نخستين همايش هنر و فرهنگ عشايري؛ از پيشكسوتان هنر و پژوهش عشايري تجليل ميشود
خبرگزاري فارس: از پيشكسوتان هنر و پژوهش عشايري در نخستين همايش هنر و فرهنگ عشايري تجليل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس، نشست خبري نخستين همايش هنر و فرهنگ عشاير ايران صبح امروز در مؤسسه فرهنگي و هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.
مسعود ناصري رياست اداره پژوهشهاي راهبردي فرهنگستان هنر با اشاره به فعاليت معاونت پژوهش فرهنگستان هنر گفت: معاونت پژوهش فرهنگستان هنر دفاتر تحقيقات مختلفي در خصوص هنرهاي ايراني تشكيل داده است كه بحثهاي بنيادين و نظريهها و تاريخ هنر را پيگيري ميكند.
وي با اشاره به تشكيل گروه تخصصي فرهنگ و هنر عشاير در فرهنگستان هنر گفت: فرهنگستان هنر در سال گذشته گروه تخصصي مرتبط با هنر عشايري تشكيل داد كه رياست آن بر عهده علي قنبري است و هدف از تشكيل اين گروه تهيه و تأليف كتب مرتبط با اين هنر،شناسايي مشاهير و مفاخر فرهنگي و هنري عشاير است و اين همايش نيز در راستاي اين اهداف برگزار ميشود.
ناصري با اشاره به اهميت فرهنگ و هنر عشاير ايران گفت:عشاير ايران ذخاير ايران اسلامي هستند و از هزاران سال قبل تاكنون توليد كننده و صادركننده هنر، ايده و خلاقيت به سوي هنر شهري بودهاند اما اين گروه از اقوام ايراني به دلايل مختلفي تاكنون كمتر مورد توجه قرار گرفتهاند، به همين دليل برآنيم كه هنر عشايري را در قالب برگزاري اين همايش مورد پژوهش قرار دهيم و اسناد و پژوهشهاي مربوط به اين هنر را تكميل كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه در آينده بانك اطلاعاتي غني درباره اين هنر گردآوري و موزه تخصصي اين هنر نيز راهاندازي شود.
ناصري با اشاره به محور اصلي اين همايش گفت: فرهنگ عشاير لرستان و بختياري محور اصلي اين همايش است و بعد از آن به سراغ هنر عشاير قشقايي خواهيم رفت و اميدوار هستيم كه بتوانيم در سالهاي آتي همه هنرهاي مرتبط با عشاير ايران را مورد پژوهش قرار دهيم.
ناصري رييس اداره پژوهشهاي راهبردي فرهنگستان هنر همچنين از برگزاري گردهمايي بزرگي در خصوص فرهنگ و هنر عشاير در چهار سال آينده خبر داد و گفت: در اين همايش بزرگ نتايج پژوهشهاي عشاير مختلف ايران در قالب همايش و برگزاري نمايشگاه ارائه خواهد شد.
علي قنبري دبير علمي اين همايش نيز با اشاره به اصالت و قدمت هنر عشايري گفت:گروه پژوهشي هنر و فرهنگ عشايري براي احياء هنرهاي اين گروه از مردم ايران تشكيل شده است.
وي با اشاره به عشاير اقوام مختلف ايران گفت: براي بررسي هنر عشاير ايران تمام ايران را به شش قسمت تقيسم كردهايم كه يكي از آنها عشاير لرستان و بختياري است كه در اين همايش مورد بررسي و پژوهش قرار خواهد گرفت و در همايشهاي بعدي به سراغ عشاير ديگر بخشهاي ايران خواهيم رفت.
قنبري درباره بخشهاي مختلف اين همايش يك روزه گفت: همايش هنر و فرهنگ عشاير ايران در قالب ارائه مقالات علمي به بخشهاي مختلف فرهنگ و هنر عشايري از جمله صنايع دستي،آيينها،نمايشها،بازيها،ادبيات و موسيقي عشاير ايران ميپردازد.
وي افزود: تاكنون حدود 50 مقاله به اين همايش ارسال شده است كه از ميان آنها حدود 9 مقاله براي ارائه در همايش انتخاب شده است.
وي در ادامه از تأسيس كتابخانه تخصصي عشاير ايران خبر داد كه در صورت فراهم شدن شرايط و امكانات لازم به بهرهبرداري خواهد رسيد.
اردشير صالحپور دبير هنري اين همايش نيز با اشاره به كاربردي بودن هنر عشاير ايران گفت: هنر عشاير از اصالت و تنوع بسيار زيادي برخوردار است اما به دليل نوع معيشت و كوچ زيستي آنها تاكنون كمتر مورد توجه قرار گرفتهاند اما از آسيب فرهنگ بيگانه نيز به دور ماندهاند.
وي با اشاره به چاپ مقالات ارائه شده در اين همايش گفت: علاوه بر چاپ مقالات ارائه شده در اين همايش،از كساني كه در زمينه هنر عشاير به خصوص دو شاخه قوم لر يعني لرستان و بختياري فعاليت داشتهاند تجليل خواهد شد.
بهمن علاءالدين،مسعود بختياري،جواد خسروينيا،عبدالعلي خسروي،قائد بختياري،ملا امامينژاد،علياكبر شكارچي،رضا صبايي،مسعود جعفري جوزاني و ... در بخشهاي مختلف موسيقي،پژوهش،نمايشي،صنايع دستي،سينما و ...از جمله افرادي هستند كه در اين همايش مورد تجليل قرار خواهند گرفت.
شاهنامهخواني،كرنا نوازي،خسرو و شيرين خواني،فلكناز خواني و ... از جمله برنامههاي جنبي اين همايش خواهد بود كه روز چهارشنبه 6 شهريورماه در مؤسسه فرهنگي و هنري آسمان وابسته به فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام/ش
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]