تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828078972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دولت نهم از دريچه اميدها و انتظارها / 18 بهبودي 9 درصدي مرگ و مير كودكان زير يك سال // 25 ميليون روستايي تحت پوشش پزشك خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دولت نهم از دريچه اميدها و انتظارها / 18 بهبودي 9 درصدي مرگ و مير كودكان زير يك سال // 25 ميليون روستايي تحت پوشش پزشك خانواده


تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: مرگ كودكان زير يكسال كه يكي از شاخص هاي توسعه است در وزارت بهداشت دولت نهم از 21 هزار تولد زنده به 15/19 در هزار تولد زنده رسيده است كه اين شاخص نيز در طي پنج سال گذشته بيشترين كاهش را داشته است و حدود 9 درصد بهبود يافته است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، در بحث توسعه شبكه هاي بهداشتي درماني و ارتقاي سلامت و طي اين مدت 375 خانه بهداشت، 70 مركز بهداشتي درماني شهري و روستايي و 336 آزمايشگاه در كشور مورد بهره برداري قرار گرفت.
طرح پزشك خانواده كه فقط چندماه قبل از تشكيل دولت نهم شروع شده بود در اين مدت بسط و گسترش يافت و تاكنون نزديك به 25 ميليون نفر جمعيت روستايي و شهري زير 20 هزار نفر تحت پوشش ارايه خدمات پزشك خانواده قرار گرفته اند.

* بهبود 9 درصدي مرگ و مير كودكان زير يك سال
تعداد پزشكان و ماماهاي طرح پزشك خانواده نسبت به سال 84، به ترتيب با 9/4 و 5/27 برابر افزايش، هم اكنون به شش هزار و 644 پزشك و پنج هزار و 492 ماما رسيده است ويزيت بيماران طرح پزشك خانواده نيز در مقايسه شش ماهه اول سال 84 و 86 با افزايش نزديك به سه برابر به بيش از 17 ميليون نفر رسيده است. اقلام دارويي در مراكز بهداشتي نيز با 5/4 برابر افزايش به 270 قلم رسيد.
از طرفي با اجراي اين طرح، ارتقاي شاخص هاي بهداشتي از رشد خوبي برخوردار شده است به طور كه ميزان مرگ نوزادان بيشترين كاهش را در طي پنج سال گذشته داشته و به 29/13 در هزار تولد زنده رسيده است. ميزان مرگ كودكان زير پنج سال نيز به 95/22 هزار تولد زنده رسيده و اين اختلاف در طي پنج سال گذشته بيشترين رشد را داشته است.
از طرفي زايمان توسط فرد دوره نديده از 5/7 درصد به 6/5 در صد كاهش يافته و در نتيجه ميزان مرگ مادران به علت عوارض زايمان و بارداري به 7/26 درصد هزار تولد زنده رسيده است. اين اختلاف در طي پنج سال گذشته بيشترين رشد را داشته است و شاخص نسبت به سال گذشته 21 درصد بهبود يافته است.
همچنين مرگ كودكان زير يكسال كه يكي از شاخص هاي توسعه است از 21 هزار تولد زنده به 15/19 در هزار تولد زنده رسيده است كه اين شاخص نيز در طي پنج سال گذشته بيشترين كاهش را داشته است و حدود 9 درصد بهبود يافته است.

* افزايش ميزان دسترسي جمعيت شهري و روستايي به مراقبت هاي اوليه بهداشتي
افزايش ميزان دسترسي جمعيت شهري و روستايي به مراقبت هاي اوليه بهداشتي در سال 83 به 92 درصد و در سال 85 به 94 در صد افزايش يافته است.
برنامه مراقبت هاي ادغام يافته سلامت مادران در 17 دانشگاه علوم پزشكي انجام شده و 60 درصد پيشرفت داشته است.
وزارت بهداشت در خصوص برنامه هاي سلامت محيط و كار نيز به گسترش برنامه شهر سالم روستاي سالم، ساماندهي آزمايشگاه هاي بهداشت حرفه اي، طرح ساماندهي روشنايي در ميحط كار، تقويت كميته هاي حفاظتي و بهداشت كار آزمايشگاه هاي آب و فاضلاب، طرح استقرار سيستم مديريت سلامت در مدارس كشور، برنامه كنترل دخانيات، بهداشت مراكز تهبه، توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي بهداشت محيط مدارس طرح ايجاد پايگاه هاي سلامت در مجتمع هاي خدماتي و فرهني بهداشت محيط بيمارستان ها اقدام كرده است.
با تقويت و ارتقاي برنامه هاي سلامت و كار، شاخص هاي بهداشتي مربوطه به شرح ذيل بهبود يافته است:

* دسترسي 8/90 درصد از جمعيت روستايي به آشاميدني سالم
دسترسي 6/84 درصد دانش آموزان و 8/90 درصد از جمعيت روستايي به آب آشاميدني سالم اتفاق افتاده است.
84 درصد خانوارهاي روستايي از شبكه عمومي آب آشاميدني برخودارند، 58 درصد آنها زباله را به روش بهداشتي جمع آوري و دفع مي كنند و 6/96 درصد اين خانوارها داراي توالت بهداشتي هستند.
1/77 درصد مراكز بهداشتي- درماني شهري و 2/75 درصد مراكز روستايي از نظر بهداشت محيط داراي شرايط مطلوب هستند.
80 درصد كارگاه ها تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه اي هستند و 29 درصد شاغلين اين كارگاه ها تحت پوشش معاينات كارگري قرار گرفته اند.
در راستاي اجراي طرح كنترل مراكز تهيه و توزيع و عرضه مواد غذايي، 5/96 درصد مراكز شهري و 5/82 درصد مراكز روستايي داراي معيار بهسازي و بهداشتي هستند.
در پي تلاش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي كنترل دخانيات در كشور، قانون جامع مبارزه ملي كنترل دخانيات در مهرماه سال 85 در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد.

* راه اندازي ستاد فوريت هاي سلامت محيط كار براي اولين بار
ستاد فوريت هاي سلامت محيط كار براي اولين بار اواخر اسفندماه 86 در ستاد مركزي وزارت متبوع راه اندازي شد و در 40 دانشگاه علوم پزشكي و 311 شهرستان گسترش يافت.
سلامت رواني و اجتماعي
در راستاي پيشگيري و درمان سوء مصرف مواد، تعداد مراكز دولتي درمان سوء مصرف مواد، مراكز دولتي نگهدارنده با متادون، مراكز گذري كاهش آسيب و تعداد تيم هاي سيار كمك رسان هر كدام بيش از پنج برابر شده است.
از سال 84 برنامه پيشگيري از مصرف مواد، در 54 خوابگاه دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور با برگزاري كارگاه هاي آموزشي مهارت هاي زندگي طي 200 جلسه و تحت پوشش قراردادن 13 هزار نفر اجرا شد.
در اجراي طرح ساماندهي معتادان خيابانيي تعداد واحدهاي درمان سوء مصرف مواد وابسته به دانشگاه هاي علوم پزشكي از 27 واحد به 133 واحد افزايش يافته است.

* افزايش 60 مركز DIC در هفت شهر كشور
12 مركز گذري DIC در سال 84 در هفت شهر راه اندازي شده كه اكنون تعداد به 72 مركز افزايش يافته است تعداد تيم هاي سيار كمك رسان نيز از 21 تيم در سال 84 به 118 تيم در سال 86 رسيده است.
تعداد كلينيك هاي مشاوره ترك سيگار از 60 كلينيك به 140 افزايش يافته است.
در راستاي برنامه كشوري ادغام بهداشت روان با شبكه بهداشتي درماني شهري و روستايي در سال 84، 40 درصد كل جمعيت شهري و روستايي تحت پوشش برنامه بهداشت روان قرار گرفتند و در سال 85 اين رقم به 46 درصد افزايش يافته است.

* افزايش 10 درصدي تخت هاي روانپزشكي
با اجراي برنامه ادغام بهداشت روان ضمن افزايش جمعيت تحت پوشش برنامه، تعداد تخت هاي روان پزشكي 10 درصد افزايش يافت و ميزان موارد مرگ ناشي از خودكشي از 8/5 به 6/5 درصد هزار نفر در طي اين مدت كاهش يافته است./146/125
 دوشنبه 4 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن