واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: ونيز 2008 : اعطاي جايزه «افتخار فيلمساز» به کيارستمي و حضور فيلم «خستگي»
نمايش سينماي ايران در ونيز ادامه دارد
http://www.etemaad.com/Released/87-06-10/20-1Bahman-Motamedian-and-E.jpg
گروه فرهنگي؛ سينماي ايران در سومين روز برپايي جشنواره معتبر ونيز هم حضوري چشمگير داشت و اين اتفاق در حالي روي داد که به گفته بسياري از کارشناسان، سينماي آسيا امسال با استقبال زيادي در اين جشنواره روبه رو بوده است. عباس کيارستمي که روز پنجشنبه پس از نمايش فيلم «شيرين» و جلسه پرسش و پاسخ مرتبط با آن توجه بسياري از رسانه ها را به خود جلب کرده بود، جايزه «افتخار فيلمساز» را اواخر وقت جمعه به وقت تهران از دست تاکشي کيتانو دريافت کرد. عباس کيارستمي که با فيلم «شيرين» در بخش خارج از مسابقه شصت و پنجمين جشنواره ونيز حضور دارد اين افتخار را در حالي کسب کرد که اين جايزه نخستين بار در دوره قبلي جشنواره ونيز و به افتخار تاکشي کيتانو به اين فيلمساز مطرح ژاپني اعطا شده بود. اما نمايش اين فيلم کيارستمي با واکنش هايي ديگر هم همراه بود، به طوري که خبرگزاري ها و روزنامه هاي معتبر جهاني در گزارش ها و يادداشت هايي به تحليل اين فيلم پرداختند. همچنين ويم وندرس که به عنوان رئيس هيات داوران در جشنواره حاضر است، ابراز تمايل کرد تا اين فيلم کيارستمي را ببيند و اين در حالي است که او در گفت وگويي با رويترز گفته است امسال به دنبال فيلم هايي هستيم که واقعاً امروزي و معاصر باشند، هرچند که فيلم کيارستمي در بخش مسابقه حاضر نيست.
اما به غيراز کيارستمي، نماينده ديگري از سينماي ايران نيز ديروز خبرساز بود. بهمن معتمديان فيلمساز جواني که با اولين فيلمش به نام «خستگي» به بخش رقابتي «افق ها» جشنواره راه يافته، ديروز در پايان نمايش فيلمش پاسخگوي سوالات خبرنگاران بود. فيلم «خستگي» درباره هفت نفر مختلف در ايران امروز است که سعي در تغيير جنسيت دارند. معتمديان در نشست خبري بعد از نمايش اين فيلم درباره مشکلاتي که شخصيت هاي فيلم هايش با آن مواجه هستند، گفت؛«اين مشکلات براي همه چنين افرادي در سراسر جهان وجود دارد و آنها در پيدا کردن هويت خود و تلاش براي پذيرفته شدن از سوي خانواده با مشکل مواجه هستند.» معتمديان گفت؛«ما مي دانيم که در سراسر جهان اين مشکلات وجود دارد. هدف اين فيلم افزايش آگاهي، به خصوص ميان خانواده ها بود، چرا که خانواده اولين مانع محسوب مي شود. اين فيلم براي کمک به چنين افرادي بود تا دريابند که تنها نيستند و بتوانند با مشکلات مواجه شوند.» اين کارگردان در ادامه افزود؛ «در فيلمسازي ام از نئورئاليست هاي ايتاليايي الهام گرفته ام و براي اين فيلم از بازيگران غيرحرفه يي براي نقش آفريني استفاده کردم.» اين کارگردان جوان که از نابازيگر بهره گرفته است، همچنين از علاقه خود به سينماي نئورئاليسم گفت و افزود؛ «گروه بازيگراني که من با آنها کار کردم، هيچ تجربه و تمرين سينمايي نداشتند و من فکرم مي کردم اين گونه بهتر خواهد بود، چراکه آنها مي توانند به چيز هايي دست يابند که بازيگر حرفه يي قادر به آن نيست.»
در کنار توجه به سينماي ايران، سينماي آسيا نيز مورد توجه ونيزي ها بوده است. «يک گيشاي مرموز»، «يک عضو سرسخت تراياد» و «يک هنرمند عجيب و غريب ژاپني» در حالي در شصت و پنجمين جشنواره فيلم ونيز حضور دارند که امسال مضامين آسيايي مورد توجه جشنواره است. سردمدار اين مجموعه فيلم ژاپني «آشيل و لاک پشت» تاکشي کيتانو است که در آن تلاش يک هنرمند براي رسيدن به شهرت مورد توجه قرار دارد. «آشيل و لاک پشت» يکي از پنج فيلم از 21 فيلم بخش مسابقه اين دوره موسترا است که در آن مضامين آسيايي طرح شده است. شصت و پنجمين جشنواره فيلم ونيز از چهارشنبه گذشته افتتاح شده و تا 6 سپتامبر نيز به کار خود ادامه خواهد داد.
ونيز - جشنواره ونيز 2008 - پی سی سیتی (http://p30city.net/showthread.php?t=5421)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]