واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اظهارات اوباما درباره نفوذ ايران در عراق و افراط گرايي اسلامي
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/06/04
00:38:52.07
نامزد دمكرات انتخابات رياست جمهوري امريكا گفت: براي جلوگيري از نفوذ گسترده ايران در داخل عراق بايد اطمينان يافت كه دولت عراق قدرتمند و توانمند شده است.
باراك اوباما نامزد دمكرات انتخابات رياست جمهوري امريكا در مصاحبه با شبكه سي ان ان گفت: براي انكه از نفوذ گسترده ايران در عراق جلوگيري شود و ايران نتواند به حدي در عراق نفوذ داشته باشد كه كار دولت اين كشور را مختل كند بايد اطمينان حاصل كنيم كه دولت عراق قدرتمند شده و توانايي هاي لازم را براي انجام امور دارد و شيعيان، سني ها و كردهاي اين كشور به توافقي سياسي دست يافته اند.
باراك اوباما در ادامه گفت: بسياري از مردم عراق را شيعيان تشكيل مي دهند كه ممكن است بطور ناخواسته خود را همپيمان ايران بدانند اما انها اين نكته را فراموش كرده اند كه فرهنگ عربي و فارسي كاملا با هم متفاوت هستند. وي گفت: اگر شيعيان عراق احساس كنند دولت به شكلي درست عمل مي كند بنظر من انها به هويت عراقي خود باز خواهند گشت اما در صورتي كه اين ديدگاه در عراق وجود داشته باشد كه دولت عراق ادامه دولت امريكا است در ان صورت تمايل به ايران گسترش خواهد يافت.
باراك اوباما گفت من هرگز از خروج كامل و ترك عراق سخن نگفته ام بلكه گفته ام ما مي توانيم تنها نيروهاي جنگي خود را از عراق خارج سازيم زيرا ما مقرهاي دائمي در عراق نداريم. وي افزود حفظ بخشي از نيروهاي امريكا در عراق براي مقابله با سازماندهي دوباره القاعده در عراق و ارائه خدمات لجستيكي و اموزشي به نيروهاي عراقي تا زمان پايان يافتن درگيري هاي قومي و نژادي در اين كشور و همچنين براي مراقبت از ديپلمات ها و حمايت از فعاليت هاي انساني در منطقه ضروري است بنابراين من هرگز از ترك كامل منطقه سخني نگفته ام. باراك اوباما گفت: همزمان با خروج از عراق ما بايد فعاليت هاي ديپلماتيك خود را افزايش دهيم و با كمك همپيمانان مان در منطقه شرايطي ايجاد كنيم كه در صورتي كه ايران همچنان سياست هاي غير قابل قبول خود را در عراق ادامه دهد بتوانيم اين كشور را در انزوا قرار دهيم.
نامزد دمكرات انتخابات رياست جمهوري امريكا گفت: من درباره تعداد نيروهاي امريكايي كه بايد از عراق خارج شوند يا در اين كشور بمانند اظهار نظر نمي كنم اما تاكيد مي كنم حفظ شماري از نيروهاي جنگي ما در مقرهايي دائمي در عراق و تعيين ماموريتي بي پايان براي اين نيروها ان گونه كه بوش و مك كين انرا مطرح كرده اند اشتباهي راهبردي است كه توانايي ما را در مقابله با القاعده در افغانستان و عراق تضعيف مي كند و احساسات ضد امريكايي را تشديد مي كند و به ايران هم اجازه مي دهد كه نقش فعالتري در منطقه ايفا كند.
نامزد دمكرات انتخابات رياست جمهوري امريكا در ادامه مصاحبه با شبكه سي ان ان تروريسم و مقاومت در برابر مدرنيته را يكي از تهديدات عصر حاضر توصيف كرد.
باراك اوباما گفت: مشكل تروريسم و مقاومت گروههاي نژادي و مذهبي دربرابر مدرنيته كه اغلب به افراط گرايي مي رسند يكي از تهديدات جدي جامعه جهاني در حال حاضر است.
باراك اوباما درادامه با اشاره به سفر و زندگي خود در اندونزي در سالهاي اواخر دهه شصت و اوايل دهه هفتاد و وجود افراط گرايي اسلامي در اين كشور گفت: مساله جالب اين است كه اندونزي هرگز فرهنگي شبيه به فرهنگ اعراب خاورميانه ندارد و اسلام موجود در ان هم با اسلام موجود در خاورميانه متفاوت است بنابراين وجود اسلامگرايي افراطي در اين كشور تاحدي عجيب است. انچه اكنون بعنوان افراط گرايي در اندونزي مشاهده مي شود تا حدي ناشي از بحران اقتصادي اين كشور همزمان با بحران مالي اسيا است زيرا در اثر اين بحران بخشي از توليد ناخالص داخلي اندونزي از بين رفته است و نيروهاي افراط گراي اسلامي تقويت شدند.
باراك اوباما گفت: در سراسر جهان ديدگاهي مبني بر اينكه اسلام اصولا و ذاتا مخالف غرب يا مدرنيته يا مخالف سنت هاي جهاني مانند حاكميت قانون است وجود ندارد.
وي افزود اما قطعا مي توان گفت كه تغيير مسيري در اسلام رخ داده است كه من معتقدم ناشي از شكست دولت هاي كشورهاي اسلامي و ناتواني كشورهاي غربي در زمينه همكاري با اين كشورها است زيرا كشورهاي غربي نتوانسته اند كشورهايي مانند اندونزي را پيش از انكه در دام افراطي گري گرفتار شوند به بهبود شرايط اميدوار كنند.
اوباما گفت راه حل مساله افراط گرايي اسلامي اين است كه افرادي كه خشونت ها را ترويج مي كنند و ايدئولوژي هاي خود را در اين زمينه رواج مي دهند تحت تعقيب قرار دهيم. وي افزود و ما بايد با جديت و سرسختي القاعده و تشكيلات شبيه انرا سركوب و امكان جذب نيروهاي جديد به اين گروهها را هم محدود كنيم.
نامزد دمكرات انتخابات رياست جمهوري امريكا گفت: براي رسيدن به اين هدف بايد با جهان اسلام تعامل داشت و بايد اطمينان داد كه مي فهميم عاملان ترويج خشونت ها در جهان اسلام گروه بسيار اندكي هستند. وي گفت البته جهان اسلام در درون خود نيز اختلافاتي دارد و افراط گرايي شيعه با افراط گرايي سني با هم درگير هستند و فرهنگ فارسي را با فرهنگ عربي يكي مي انگارند.
اوباما گفت در صورتي كه اسامه بن لادن، زنده در افغانستان دستگير شود نه تنها براساس قوانين امريكا بلكه براساس قوانين جهاني محاكمه خواهد شد. وي گفت من از حكم اعدام حمايت نمي كنم اما بنظر من طراحي و اجراي طرح مرگ سه هزار امريكايي او را سزاوار مرگ مي كند.
باراك اوباما گفت: مواضع و اظهاراتي مانند تشكيل گروه هشت جديدي بدون مشاركت چين و روسيه غير منطقي هستند زيرا ما به مشاركت و همكاري اين كشورها در امور مختلف نيازمنديم. براي مثال تلاش ها در زمينه منع توليد تسليحات كشتار جمعي بدون مشاركت و همكاري روسيه به نتايج كنوني نمي رسيد بنابراين اظهارات و مواضعي مانند اخراج روسيه از گروه هشت كشور صنعتي غير منطقي هستند.
وي افزود چين هم قدرتي اقتصادي است كه توان اقتصادي ان در حال گسترش است بنابراين در حالي كه تلاش مي كنيم كه نظم و قانون را در امور مختلف جهاني از جمله در امور اقتصادي ايجاد كنيم همچنين در مسائل مهمي مانند مقابله با تروريسم، به مشاركت اين كشور ها نياز داريم. 00:59:43.23
.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]