واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: از نارضايتي نمايندگان تا استيضاحهاي صوري
دنياي اقتصاد – مرجان توحيدي:بهرغم اصرار و پافشاري برخي نمايندگان بر استيضاح وزير آموزشوپرورش، اما شرايط به گونهاي در حال رقم خوردن است كه بوي بهبود اوضاع عليرضا علي احمدي در مجلس شنيده ميشود.
چراكه اگرچه تعدادي از نمايندگان و امضاكنندگان طرح مذكور معتقدند كه تنها راه اصلاح امور وزارت آموزشوپرورش از معبر استيضاح ميگذرد، اما در مقابل عده ديگري از نمايندگان كه بعضا از جمله طراحان استيضاح علي احمدي نيز هستند بر اين باورند كه جلسات اين وزير با نمايندگان بحث استيضاح را منتفي ميكند و در بدبينانهترين حالت چنانچه استيضاحي هم رخ دهد، فرصتي است براي وزارت آموزشوپرورش كه دستاوردهاي خود را در اختيار نمايندگان قرار دهد. بر همين اساس به نظر ميرسد كه چنانچه استيضاح هم صورت بگيرد، ظاهرا حالت صوري داشته و تنها براي آگاهي نمايندگان از اوضاع اين وزارتخانه مطرح ميشود. به طوري كه علياصغر يوسفنژاد، عضو فراكسيون فرهنگيان مجلس با اشاره به بحث استيضاح وزير آموزشوپرورش اظهاركرد: اين يك فرصت مناسب براي وزير آموزشوپرورش است كه در مجلس از عملكرد خود و از پتانسيلهايي كه در آموزشوپرورش وجود دارد همچنين از مشكلات و معضلات موجود در اين بخش به نمايندگان توضيح دهد. همچنين اين فرصت مناسبي است براي سيستم آموزشي ما كه بتواند واقعبينانه فعاليتهاي آموزشوپرورش را واكاويي كند و آن را به اطلاع و استحضار نمايندگان برساند.
يوسفنژاد با بيان اينكه شايد هم راهحلهايي از دل اين استيضاح بيرون بيايد، گفت: در مجموع ممكن است اين استيضاح براي سيستم آموزشي و آموزش و پرورش ما موثر باشد و اين يك فرصت مناسب براي دستگاه آموزش و پرورش است.يوسفنژاد در عين حال تاكيد كرد: به نظر ميرسد با جلساتي كه با وزير گذاشته شده، نمايندگان استيضاحكننده قانع نشدهاند و وزير نتوانسته در مورد مسائل مربوط به آموزشوپرورش به ويژه مساله جذب معلمان حقالتدريسي، پرداخت بدهي بازنشستگان، تغيير در بخشنامه دستورالعمل آموزشي انجام شده و تامين نظرات بدنه كارشناسي دستگاههاي آموزشوپرورش موفق بيرون آيد.يوسفنژاد افزود: نمايندگان استيضاحكننده در اين دو هفته با هم در ارتباط بوده و در اين خصوص اصرار دارند كه طرح استيضاح در مسير خود قرار گيرد. اگرچه مديران و معاونان آموزشوپرورش رايزنيهايي نيز با افراد استيضاحكننده داشتند، اما به نظر ميرسد توفيق آنچناني حاصل نشد.
وي ادامه داد: ما به عنوان كسي كه پيگير اين استيضاح هستيم بر حرف خود اصرار داريم و معتقديم تغيير قابلملاحظهاي در شيوه و روشهاي اداري و آموزشي اتفاق نيفتاده است و آن نگرانيها هنوز وجود دارد. وي ادامه داد: بازنشستگان هنوز به حق و حقوق خود نرسيدند و بخشنامه دستورالعمل آموزشي هنوز اصلاح نشده است. وزير نيز در فراكسيون فرهنگيان توضيحاتي در اين زمينه داده كه به نظر ميرسد توضيحات وي قانعكننده نبوده است و ما چارهاي جز ادامه اين حركت و طرح استيضاح در مجلس به صورت مجدد نداريم، البته دستگاه آموزشوپرورش نيز بايد تا حدودي به اين امر تن دهد كه خود را در مسير واقعيتها و مسير آموزشي قرار دهد.
با اين حال به رغم نارضايتي يوسفنژاد از عملكرد وزير آموزش و پرورش و اصرارش بر استيضاح، اما موسيالرضا ثروتي، ديگر نماينده مجلس بر اين باور است كه نشستهاي علي احمدي با نمايندگان ميتواند منجر به عدم استيضاح وزير آموزش و پرورش شود. ثروتي در گفتوگو با فارس در عين حال تصريح كرد كه فكر ميكنم موضوع استيضاح وزير آموزش و پرورش با مذاكره حل شود و به استيضاح نرسد.
وي ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش اعلام آمادگي كرده است تا با نمايندگان مجلس هماهنگي داشته باشد و مشكلات را حل كند.وي به عمده دلايل استيضاح وزير آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: ابلاغ بخشنامه ساماندهي و مديريت نيروي انساني آموزش و پروش، فراخواني نيروهاي آموزش و پرورش از ساير دستگاهها، عدم استخدام معلمان حقالتدريس و آموزشياران نهضت، تعطيلي مدارس با دستورالعمل جديد ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش، عدم پرداخت پاداش بازنشستگي فرهنگيان و عدم پرداخت 5 ماهه حقوق معلمان حقالتدريس از عمده دلايلي است كه منجر به طرح موضوع استيضاح وزير آموزش و پرورش شده است.
اين نماينده مجلس اما اظهار كرد: اصلاح دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني و جلسات مكرر وزير آموزش و پرورش با نمايندگان ميتواند منجر به عدم استيضاح وزير آموزش و پرورش شود.
به عبارت ديگر يك روي سخن موسيالرضا ثروتي به قدرت و نفوذ لابيگريها در جريان استيضاحها بر ميگردد. چرا كه معمولا طرحهاي استيضاح در مجلس به رغم دارا بودن امضاهاي متعدد، با لابيهاي انجام گرفته و پس گرفتن امضاها ناكام ميماندند. بر همين اساس از آنجا كه چندي به پايان عمر دولت نهم باقي نمانده و با جابهجايي دو وزير ديگر امكان اجرايي شدن اصل 136 قانون اساسي (تغيير نيمي از كابينه منجر به راي اعتمادمجدد مجلس به كل كابينه خواهد شد) فراهم خواهد شد، ممكن است برخي نمايندگان را از امضاي طرح منصرف يا آنها را وادار كند تا امضاهاي خود را پس بگيرند. از سوي ديگر به دليل اينكه مجلس در آغاز راه است، ممكن است برخي مصلحتها از جمله رعايت تعامل مثبت دولت و مجلس مطرح شود كه نمايندگان را متقاعد به منتفي شدن استيضاح بكند. با اين حال اگر در خوشبينانهترين حالت استيضاح وزير آموزش و پرورش علني و در صحن مطرح ميشود، بعيد نيست كه عاقبت آن به عاقبت راي اعتماد مجلس به سه وزير پيشنهادي احمدينژاد دچار شود.چه اين مجلس نشانداده است بهرغم انتقادهاي تندي كه گاهوبيگاه از زبان رييس يا نمايندگان آن عليه دولت مطرح ميشود، در نهايت باز هم در جهت حمايت از دولت گام برميدارد، چرا كه به اعتقاد بادامچيان، نماينده تهران در مجلس، حمايت از دولت در شرايط كنوني بهمصلحت است. ميتوان به اين شرايط كنوني، لفظ «درظاهر» را هم اضافه كرد. شايد از همينرو است كه وزير بهداشت و درمان كه طرح استيضاح وي در دست نمايندگان براي جمعآوري امضا دست به دست ميچرخد، علاوه بر تاكيد بر اين كه اين طرح تاكنون به اطلاع اين وزارتخانه نرسيده است، خاطرنشان ميكند كه تعامل خوبي با مجلس هشتم داشته و طي ماههاي آينده شاهد يك رشد و بالندگي در بخش سلامت خواهيم بود كه ممكن است همين مساله طرح استيضاح را منتفي كند.باقري لنكراني همچنين در پاسخ به اين پرسش كه چرا وزارت بهداشت از استيضاح بهعنوان يك فرصت براي ارائه گزارش كار استفاده نميكند، گفت: مقوله سلامت يك مقوله ملموس براي مردم است و روشن است كه طي سه سال گذشته كجا بودهايم و به كجا رسيدهايم. به هر روي يكشنبه هفته آينده با آغاز به كار مجلس خيلي از ابهامات در مورد مسائل استيضاحها روشن خواهد شد.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]