تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشنود گر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828047596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رويكردي بر انجمن هاي اسلا مي دانشگاه


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رويكردي بر انجمن هاي اسلا مي دانشگاه
تاسيس دانشگاه به عنوان يك نهاد آموزشي مدرن، در طول هشت دهه اخير به مهمترين آوردگاه مدرنيته تبديل شده حضور دانشجويان به عنوان جوانان آرمان گرا، تحول طلب و ترقي خواه واستادان به عنوان منابع مولد علم و سامان دهنده آموزش و پژوهش نوين نقش اساسي به دانشگاه بخشيده است و دانشگاه توانسته آن طور كه شايسته است در تصميم سازي هاي و سياست هاي كلي كشور نقش آفرين باشد.
آنچه در اين ميان حائز اهميت است نحوه مواجهه احزاب و دانشجويان با يكديگر در سال هاي اخير بوده كه گاهي برخي گلا يه ها يا حركت هاي نادرست منجر به بروز سو» تفاهم و جدال هاي خاصي شده است. در اين ميان نقش انجمن هاي اسلا مي دانشجويان واتحاديه انجمن هاي اسلا مي دانشجويان را به عنوان با سابقه ترين و با پشتوانه ترين نهاد دانشجويي بايد در نظر گرفت.
به نظر مي رسد بررسي رويكرد انجمن هاي اسلا مي دانشجويان كه در شرايط حاضر يكي از تشكل هاي رسمي غير رسمي در دانشگاه ها هستند به مقوله سياست و فراز و نشيب هاي دهه هاي گذشته از يك سو و تحليل و برخوردهاي ايجاد شده در دانشگاه ها از سوي ديگر مي تواند ما را در تعريف درستي از شرايط آينده ياري رساند.
نام انجمن اسلا مي دانشجويان شامل 3 بخش انجمن، اسلا مي و دانشجويان است.لذا به نظر مي رسد 3 اصل تشكيلا ت، اسلا م و دانشگاه مهمترين اجزاي تفكيك ناپذير هويتي انجمن ها باشند.
«انجمن» به فعاليت شورايي، احترام به حقوق ديگران و پرهيز از خود محوري و نفي ديگران از ضروريات فعاليت در قالب انجمن هاي اسلا مي است. كلمه «اسلا مي» هويت ديني انجمن دانشجويان را هويدا مي سازد. واژه «دانشجويان» نيز بيانگر دانشجويي بودن فعاليت هاست و اين كه همه امور از تصويب تا اجرا بايد توسط دانشجوها انجام شود. ويژگي دانشجويي فعاليت ها از زواياي ديگري نيز مي تواند مهم باشد. تغيير موازنه اختلا فات دانشجويي با استفاده از پتانسيل هاي غير دانشجويي و نهادهاي حكومتي و مديريتي، موضوعي خلا ف اخلا قي و مشي دانشجويي است.
با توجه به 3 اصل گفته شده، شايد بتوان معيارهاي هويتي انجمن ها را تاكيد بر تحول خواهي مبتني بر روشنفكري ديني دانست البته به گونه اي كه نه شاخصه دانشجويي باعث تضعيف ماهيت ديني شود، نه تاكيد بر ماهيت ديني، دانشجويي بودن انجمن ها را با چالش مواجه سازد و نه دانشجويي يا ديني بودن منجر به رفتارهاي خلا ف تشكيلا ت مانند تخريب شخصيت، اخراج اعضا از انجمن ها و ... شود كه البته الزام به هر 3 اصل كار آساني نخواهد بود به علا وه تمامي تاكيدها بايد صادقانه و با لحاظ موقعيت افراد و شرايط فعلي فضاي سياسي فرهنگي دانشگاه ها صورت پذيرد.
هم اكنون بيش از يك سده از تاسيس نخستين احزاب، تشكل ها وانجمن هاي ايراني مي گذرد.
به جرات مي توان گفت تقريبا هيچ يك در طول تاريخ موجوديت شان جايگاه و كاركرد واقعي خود را نيافتند، فقدان حركت و عدم پويايي آنان ناشي از عدم تداوم آن بود و شايد بتوان اين مساله را رابطه اي دو طرفه ناميد. اما آنچه در اين ميان اصل اساسي است تنها تشكل سياسي مستقل منتقد و مظلوم دانشجويي «انجمن اسلا مي» مي باشد كه علي رغم گذشت بيش از 60 سال از بدو تاسيس همواره محل گفت وگو و تبادل افكار درجهت ايجاد تحرك و شادابي و نشاط آفريني روزافزون بوده، گرچه فراز و نشيب هاي فراواني را برخود ديده و ضربه هاي مهلكي بر پيكره اش وارد شده اما طي ساليان اخير خط فكري ثابت اكثريت اعضاي آن رهنمون ساختن جنبش دانشجويي به سوي مرزهاي نوين بوده و همواره استوار بر قامت خويش با اتكا به پتانسيل عظيم و تحركات دانشجوي ايستاده و در خط مقدم مبارزه با فقر و فساد و ظلم و ستم بوده انجمن اسلا مي را مي توان از فعال ترين و گسترده ترين انجمن ها در ايران ناميد كه در دهه 20 تشكيل شد.
در اين ميان انجمن هاي اسلا مي دانشجويان در زمره نخستين انجمن هاي اسلا مي محسوب مي شوند كه قدمتي قريب به 65 سال - بيش از 2 برابر حاكميت فعلي دارند و كارنامه اي پربار ره آورد تلا ش اعضاي آن طي ساليان متمادي است.
انجمن اسلا مي دانشجويان اولين بار در سال 1321 در دانشكده پزشكي دانشگاه تهران تاسيس شد و سپس در ساير دانشگاه ها و دانشكده ها و مراكز عالي كشور بوجود آمد.
برگزاري سخنراني و انتشار كتاب و نشريه از فعاليت هاي اصلي اين انجمن ها بوده و دو مجله «فروغ علم» و «گنج شايگان» به وسيله اين انجمن ها منتشر شد. پس از تاسيس انجمن اسلا مي دانشجويان به ترتيب انجمن اسلا مي مهندسين 1336 و انجمن اسلا مي پزشكان 1337 براي نخستين بار تاسيس شد.
حال پس از شكل گيري دولت نهم شاهد ناهماهنگي و تضاد و در مقابل آن واكنش هاي سنگين با تشكل هاي منتقد دانشجويي از جمله انجمن اسلا مي بوديم.
آنچه در اين ميان حائز اهميت است اين كه به هرحال انجمن ها زنده اند و نفس مي كشند.
وظيفه سنگيني كه بر دوش دانشجويان جديد الورود حس مي شود حمايت و ادامه رسالت انجمن هاي دانشجويي مي باشد.
چرا كه هيچ مكاني جز انجمن را جهت دفتر افكار خود و ديگران نخواهند يافت. گذشته از همه اين مسائل انجمن بهترين جايگاه جهت پي گيري خواست هاي صنفي دانشجويان مي باشد .
اين كه انجمن هاي اسلا مي دانشجويان آخرين پايگاه دانشجويان در دانشگاه است شايد شعاري سطحي به نظر برسد اما با توجه به حجم فعاليت هاي دانشجويي در دانشگاه ها آيا به راستي مي توان آينده اي را بدون حضوراين تشكيلا ت 65 ساله در دانشگاه پويا و مدرن متصور شد؟
 يکشنبه 3 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن