واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
رییس بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر مواد غذایی و عوامل ژنتیکی بر تغییر رنگ دندانها، اظهار کرد: سفید کردن بی مورد دندان ها و یا تکرار بیش از حد آن موجب کاهش استحکام دندانها می شود.
▪ دکتر منصوره میرزایی، عضوهیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: سفید کردن یا روشن کردن دندان هایی که بر اساس عوامل ژنتیکی، مواد خوراکی یا به مرور زمان رنگ گرفته اند، فرآیندی است که روش آن بسته به نوع دندان از طرف متخصصان ترمیمی و زیبایی صورت می گیرد.
وی با اشاره به عوامل تغییر رنگ دندان ها و تقسیم آنها به دو دسته بیرونی و درونی گفت: مواد غذایی مانند قهوه، چای، قطره آهن، سیگار و مصرف بیش از حد آب حاوی فلوراید از جمله عوامل بیرونی و مصرف داروهای خاص مانند آنتی بیوتیک ها و عوامل ژنتیکی از علل درونی تغییر رنگ دندان ها محسوب می شوند.
▪ این دندانپزشک ترمیمی و زیبایی در ادامه با اشاره به نقش آب مصرفی در زیبایی و استحکام دندان ها اظهار داشت: آب مناطقی که بیش از حد استاندارد حاوی فلوراید هستند، بسته به نوع محل زندگی، این تغییر رنگ گاهی در همه اعضای خانواده و افراد یک منطقه دیده می شود.
▪ این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: با توجه به علت تغییر رنگ، اگر این تغییر از محیط و عوامل خارجی تاثیر گرفته باشد اثر بلیچینگ (سفید کردن) بر روی این عوامل بیشتر است. اما در مورد عوامل ژنتیکی چون ماندگاری بیشتری دارند، احتمال موفقیت در سفید کردن دندان ها کمتر خواهد بود.
▪ رئیس بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سفید کردن دندان ها (بلیچنیگ) فرایندی کوتاه مدت نیست و به طور کلی بعد از ۲ تا ۳ سال که از بلیچ می گذرد، تغییر رنگ احساس می شود اما به شدت رنگ اولیه دندان ها نیست و شدت آن به نوع مراقبت انجام شده بعد از درمان بستگی دارد.
وی در خصوص عوارض بلیچینگ توضیح داد: سفید کردن به شرطی کم خطر است که در جای خودش استفاده شود. اگر بیش از حد انجام و یا برای کسی استفاده شود که دندان های عادی و طبیعی دارد، عوارض جانبی بسیاری به همراه دارد.
▪ مدیر گروه ترمیمی دانشکده دندانپزشکی ادامه داد: ماده شیمیایی مورد استفاده در بلیچ، هیدروژن پراکسید (H۲O۲) است که بعد از بلیچینگ تجزیه و O۲ آزاد می کند که این O۲ عامل تغییر رنگ دندان و روشن تر شدن رنگ آن می شود. با این حال اگر بیش از چند دفعه بلیچ کنیم، این O۲ باعث کاهش استحکام مینای دندان می شود.
وی در مورد عوارض برگشت ناپذیر سفید کردن گفت: این عوارض بسیار جزئی است و بیشتر در مورد دندان هایی است که در سنین پایین عصب کشی شده اند. به این منظور بلیچ کردن دندان های عصب کشی شده باید با احتیاط بیشتری انجام شود.
▪ عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در جلسه اول بیلیچینگ، ۵۰ تا۶۰ درصد تیرگی ها رفع می شود و اگر تعداد جلسات بیش از حد معمول باشد، ساختار دندانی عوض شده و آسیب درونی شدیدی به مینای دندان می رساند.
در بلیچینگ از غلظت های متفاوت H۲O۲ استفاده می شود. به این منظور هرچه از غلظت بالا استفاده کنیم، تاثیر سفیدی و عوارض بیشتر می شود.
وی در مورد استفاده از لیزر در سفید کردن دندان ها گفت: در استفاده از لیزر چون شدت تاباندن H۲O۲ بیشتراست، نشانه های سفید شدن دندان زودتر ظاهر می شود.
بنابراین باعث ایجاد انگیزه می شود اما عوارض و حساسیت های بیشتری بدنبال دارد.
▪ این متخصص ترمیمی افزود: در لیزر چون دندان ها خیلی زود سفید می شوند، به تبع آن خیلی زود هم رنگ می گیرند و نیاز به مراجعه های مکرر وجود دارد و با توجه به آسیب به مینای دندان، لیزر باید در جای خودش و در مواقع خاص استفاده شود و در هنگام استفاده باید تمام عوارض را مد نظر گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در فرایند بلیچینگ چون اثرات مفیدی از خود به جا می گذارد بیشتر به مزایای آن توجه می شود تا مضرات آن. به این معنی که چون باعث می شود افراد به زیبایی خود و به بهداشت عمومی دهان و نگهداری از دندان ها توجه کنند، بسیار ارزشمند است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]