واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: فرزاد هاشمي در گفت و گوي اختصاصي با ايسكانيوز: عكاسي در ايران متولي مشخص ندارد//نگاه مجموعه هاي هنري در بخش عكس نياز به تغيير دارد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: فرزاد هاشمي، عكاس گفت: متاسفانه عكاسي در جامعه ما متولي مشخص نداشته و تنها ازسوي معاونت هنري وزارت ارشاد فرهنگ اسلامي نمايشگاه هاي محدودي برگزار مي شود.
فرزاد هاشمي در گفت و گو با خبرنگار هنرهاي تجسمي گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: نبود متولي مشخص موجب شده كه برگزاري بسياري از نمايشگاه ها و دوسالانه هاي عكس با مشكل مواجه شده و نتايج مثبتي براي جامعه عكاسي نداشته باشند.
وي ادامه داد: يكي از همين موارد تعويق در برگزاري يازدهمين دو سالانه عكس است كه عمدتا به دليل تعويض مديريت و مشكلات موزه هنرهاي معاصر در پرداخت بدهي هاي قبل به هنرمندان رخ داده وموجب شد كه اعضاي شواري سياست گذاري در اجراي برنامه هاي خود تعلل كنند.
هاشمي بيان كرد: عكاسي به دليل گستردگي و دارا بودن شاخه هاي مختلف همواره دچار بحران هايي بوده اما اكنون موقعيت آن فراهم آمده كه با داشتن متولي مشخص قوت گرفته و به آنچه شايستگي دارد برسد.
اين هنرمند عكاس با بيان اينكه با تاسيس انجمن عكاسان اين انجمن تنها متولي اين حوزه خواهد بودبيان كرد: انجمن عكاسان به دليل دارا بودن اساسنامه ،هيات مديره و اعضاي شوراي سياست گذاري مشخص در اجراي نمايشگاه ها و دو سالانه ها عكس منظم تر عمل كرده و به آن سرو سامان خواهد داد و خواهد توانست در مراكز استان ها نيز به همه حوزه هاي عكس بپردازد.
هاشمي در ادامه افزود: متاسفانه در كشور ما گالري هاي زيادي نيز در رابطه با عكس وجود ندارد و اغلب گالري دارها نيز تمايل به برگزاري نمايشگاه هاي نقاشي دارند تا عكس. به دليل آنكه در كشور ما هنوز عكاسي به عنوان يك هنر پذيرفته نشده و به داشتن عكس به عنوان هنر با قيمت بالا عادت نكرده ايم.
وي درخصوص اكسپوعكس صبا كه در آبان ماه در موسسه فرهنگي هنري صبا برگزار مي شود، گفت: معمولا در اكسپوبهترين آثار از بزرگترين هنرمندان به فروش گذاشته مي شود ومهمترين فعاليت هاي هنري را به نمايش مي گذارد. اين كار عكاسي ما را در جهان بسيار ضعيف نشان خواهد داد چون براي انتخاب آثار هيچ گونه محدوديتي وجود ندارد و صبا با نگاه خود به برگزاري آن اقدام كرده است. موسسه صبا بهتر بود اين «اكسپو »را تحت عنوان «حراج »برگزار مي كرد.
هاشمي در پاسخ به روند فعاليت هنر جويان جوان در حوزه عكس اظهار داشت: هنرجويان جوان در حال حاضر با علاقه و تلاش فراواني فعاليت دارند اما به دليل عدم كاربرد وسيع عكس رونق اقتصادي در اين بخش بسيار نازل است و بسيار از عكاسان ما بدون داشتن شغل دوم نخواهند توانست امرار معاش كنند.اين در حالي است كه عكاس براي پرداختن به پروژه هاي بعدي نياز به تشويق دارد .
وي با بيان اين مطلب كه فضاي استفاده از عكس در جامعه بايد بيشتر شود افزود: عكاسي در بخش هاي مختلفي از جمله صنعت، تبليغات، ايران گردي و جذب توريسم و ... مي تواند حضور داشته باشد و تا زماني كه عكاسي به عنوان هنر مطرح نشود و عكس ها از آرشيوها گرفته شوند اين هنر به پيشرفت نخواهد رسيد.
هاشمي در پايان گفت: ما نياز به تغييرنگاه مجموعه هاي هنري در بخش عكس داريم تا با گسترش فضاي استفاده از آن دامنه اقتصادي اين بخش ازهنر را توسعه دهيم. وازاين طريق مشكلات عكاسان از جمله مساله كپي رايت آثار كه اغلب هنرمندان با آن درگيرند رفع كرده كه اين امر تنها با ايجاد انجمن عكاسان به عنوان تنهامتولي مشخص در اين حوزه امكانپذير خواهد بود./120
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]