واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تكرار رفتارهاي درست، دوري از عادات غاط
در تعريف موفقيت ميگويند: موفقيت يك سري عادتها و منشهاي عالي و درست و شكست عادتها و منشهاي نادرست است. براي اينكه هر رفتار تازهاي در ما به صورت عادت درآيد، بايد آن را مدام تكرار كنيم. هر رفتاري ابتدا بايد عمل و بعد تكرار شود و به صورت عادت درآيد تا در نهايت جزيي از منش و شخصيت شود.
يكي از مولفههاي موفقيت نامحدود در هر انساني اعتماد به نفس است. براي دستيابي به اين حس اصول زير توصيه ميشود:
1ـ ارتباط با خدا و توكل؛
هرچه ارتباط با خدا محدودتر شود، ترس و اضطراب بيشتري بر انسان چيره ميشود. خداوند در قرآن ميفرمايد: «ان تنصرالله ينصركم ويثبت اقدامكم» وقتي شما خدا را پشتوانه خود احساس كنيد، اعتماد به نفس و آرامش عميق را تجربه ميكنيد. ياري خدا ياري به خود است.
2ـ حس عشق ورزيدن به خود؛
به جلو آيينه برويد و به خود بگوييد:
تو را دوست دارم چون تجلي كائنات هستي.
تو را دوست دارم چون تو برتر از فرشتهها و بهترين مخلوق خدايي.
تو را دوست دارم چون برگزيده آفريدههاي خدا هستي.
3ـ با جسم خود خوب رفتار كنيد؛
يكي از راههاي ايجاد حس اعتماد به نفس، «كم خوري» است، هرچه جسم را آزار دهد، از شادابي و سلامت آن ميكاهد. افراط در رياضت هم در دين ما محكوم است. بايد بدانيم در مقابل اين نعمت الهي مسئوليم و نبايد آن را دستخوش غفلت كنيم.
4ـ خود را به بيماري جلب توجه مبتلا نكنيد؛
شخصي كه اعتماد به نفس لازم را ندارد، به بهانههاي متفاوت براي جلب نظر ديگران تلاش ميكند، گاهي از طريق تظاهر به بيماري، گاهي با تظاهر در امر شكست يا موفقيت و...
اگر اعتماد به نفس در انسان چشمگير باشد، خود را ميپذيرد و از توانايي، رشد، پيشرفت، خلاقيت و نوانديشي خود لذت ميبرد.
5ـ كاري نكنيم كه موجب احساس گناه در ما شود؛
احساس گناه، حس اعتماد به نفس را در ما از بين ميبرد، چرا كه اين احساس معمولاً با سرزنش خود همراه است. لذا تا حد ممكن بايد از كاري كه منجر به اين احساس ميشود، دوري كرد و براساس نظام ارزشي عمل كرد. لازم به تـذكر است اگر اين احساس تداوم پيدا كند، منجر به ضعف اعتماد به نفس ميشود.
6ـ بيان و ذهنيت مثبت داشته باشيد؛
بيان شما از افكار شما سرچشمه ميگيرد و افكار شما از تصويرهاي ذهني شما.
علت اينكه شما به راحتي خاطرات تلخ و منفي را به ياد ميآوريد، اين است كه آن را خيلي در ذهن خود مرور ميكنيد.
حال اگر يك تصوير عالي از خود بسازيد، هرچه اين تصوير در ذهن شما برجستهتر، و شفافتر باشد، اعتماد به نفس شما بهتر ميشود. آن وقت است كه ميتوانيد خود را ببينيد كه الگوي واقعي اتكا به نفس هستيد.
7ـ غلبه بر ترس؛
يكي از بهترين و موثرترين راههاي ايجاد اعتماد به نفس غلبه بر ترس است. وقتي از چيزي ميترسيد، خود را از آن كنار نكشيد. به اين ضربالمثل توجه كنيد «وقتي از آب ميترسيد، خود را درون آن بيندازيد.»
8ـ آنچه داريد، باور كنيد؛
هر وقت به اين موضوع فكر كنيد كه چه امكاناتي نداريد، چه فرصتهايي را از دست دادهايد و از چه نعمتهايي اينك محروميد، عملاً اعتماد به نفس خود را از دست دادهايد.
ما معمولاً بيشتر به شكستهايمان فكر ميكنيم و بارها تصوير آن را در ذهن خود ميپرورانيم، حتماً نگاهي به پايينتر خود بيندازيد و با آنها معاشرت كنيد تا متوجه شويد همين نعمتهايي كه براي شما عادي شده است، عدهاي از آن محرومند.
9ـ براي موفقيت بيشتر تلاش كنيد؛
هدفهاي بزرگ خود را به چندين هدف كوچك تقسيم كنيد و مرحله به مرحله سعي كنيد به اين اهداف كوچك برسيد تا نهايتاً هدف بزرگ شما عملي شود.
10ـ حالت بگيريد؛
هر رفتاري الزاماً حالتي خاص را ميطلبد. يك بوكسور بيش از همه به اهميت حالتها (گارد گرفتن) واقف است. حالتها رفتارها را شكل ميدهند. حالت كساني را بگيريد كه موفق، مصمم، پرتلاش و با اعتماد به نفس هستند.
11ـ برخورد مسلط باشيد و نفس عميق بكشيد؛
تسلط بر جسم، توانايي روحي و تسلط بر عواطف و اميال را به ارمغان ميآورد و منجر به اعتماد به نفس ميشود.
وقتي شما ميتوانيد برخلاف ميل غريزي خود عمل كنيد و بر آن مسلط شويد، احساس قدرت و توانمندي ميكنيد و در ديگران احساس خوبي نسبت به خود ايجاد ميكنيد.
12ـ به ديگران كمك كنيد اما به آنها وابسته نشويد؛
كمك به ديگران روحيهاي عالي به شما ميدهد كه لازمه اعتماد به نفس است و كمك به ديگران اين نكته را در ذهن شما تثبيت ميكند اما فراموش نكنيد كه شما به كار خود وابسته نيستيد. اين كار شماست كه به شما وابسته است.
مراقب باشيد دوست داشتن و علاقه به شما ابتدا متوجه خودتان است و بعد متوجه ديگري پس خود را تحت هيچ شرايطي به هيچكس و هيچ چيز وابسته نكنيد.
13ـ هميشه نيمي از مردم با نيمي از افكار ما مخالفند. با افكار آنها مخالفت نكنيد و با حفظ احترام و ارزش خود جداً از بحث و جدل بپرهيزيد؛
ميل به تاييد از سوي ديگران زماني در ما ايجاد ميشود كه ما از احساس اعتماد لازم برخوردار نباشيم. شكستها خيلي مهم نيستند بلكه تلقي ما از آنها مهم است. اگر نظر خاصي داريد، آن را با جرات و شهامت ابراز كنيد، اما يادتان باشد بحث كردن بيش از حد يك رفتار خودشكنانه، و سركوبي اعتماد به نفس به دست خودتان است.
14ـ به اعتماد به نفس فكر كنيد؛
تفكر باعث جذب و خلاقيت ميشود، براي از بين بردن عادتهاي بد مناسبترين راه فكر كردن است. تفكر، مطالعه، دقت و بررسي در بحث اعتماد به نفس اعمال شما را ارتقا ميدهد.
شكستها را تجربه تلقي كنيد. با اين طرز تفكر ذهنيت شما يا نتيجه مثبت گرفته يا تجربه مفيد كسب ميكند. در هر دو حالت يعني موفقيت و تكرار موفقيت يعني اعتماد به نفس.
15ـ ضمن احساس مسئوليت تصميمهاي خود را به تاخير نيفكنيد؛
براي سرعت در تصميمگيري بايد از نظر فكري برخوردار باشيد، يعني بدانيد ارزشها و باورهاي عميق و دروني شما چيست؟ و اين ارزشها هر يك چه اولويتي در ذهن شما دارند و تحليل شما از اين ارزشها چيست؟ مسئوليت اجراي تصميمهاي خود را برعهده بگيريد و به آنها پايبند باشيد.
16ـ قاطعانه بگوييد «نه»؛
خصلت بازيچه شدن را در عرض سه دقيقه در خود ريشهكن كنيد. همين الان تصميم بگيريد و قاطعانه عمل كنيد. نه گفتن بيادبي و بياحترامي نيست. به هيچ وجه از اينكه نه گفتهايد عذرخواهي و التماس نكنيد، التماس شكوه زندگي را فرو ميريزد.
17ـ هميشه از خدا هدايت بطلبيد؛
با توكل به خدا سرشار از اعتماد به نفس شويد.
علائم اعتماد به نفس
شجاعت لازم در قبول واقعيتها، مناعت طبع، پايبندي و تعهد در كار، تمايل شديد به موفقيت، پذيرش مسئوليت كارهاي دشوار، مقاومت در برابر سختيها و پشتكار و استقامت در رسيدن به هدف.
گردآوري: حوريه بشيريراد
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]