واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بازار مسكن به سمت قيمت واقعي حركت ميكند؟ پرداخت وام30 ميليوني ساخت؛ تصميمي كه ميتواند ناجي بازار باشد اين وام به سازندگان واقعي مسكن پرداخت شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
با اعلام خبر اعطاي وام 30 ميليون توماني ساخت از سوي بانك مسكن برخي از كارشناسان مسكن معتقدند اگر اين وام به سازندگان واقعي مسكن اعطا و مكانيزم درستي در پرداخت آن بهكار گرفته شود سبب افزايش توليد ميشود و در نهايت در درازمدت ارزاني خانه را به همراه دارد.
به گزارش ايسنا، در روزهاي اخير به گفته مسوولان امر قيمت خانه در برخي نقاط كاهش يافته و اين نويد را ميدهد كه بازار مسكن از حالت ركود خارج شود اما اين در حالي است كه صاحبنظران اين حوزه اعتقاد دارند؛ اين كاهش قيمت مقطعي و متاثر از ركود در بازار است و براي تداوم آن بايد عرضه و تقاضا متعادل شود به همين منظور بايد مسوولان به دنبال فرصتي براي افزايش توليد باشند كه اعطاي تسهيلات 30 ميليون توماني براي ساخت نيز از جمله تسيهلاتي است كه از توليد مسكن حمايت ميكند.
مصطفي قلي خسروي ـ رييس اتحاديه مشاوران املاك در گفتوگو با خبرنگار ايسنا در اينباره ميگويد: ارائه اين تسهيلات در جهت ساخت به نفع سازندگان مسكن است و افزايش توليد را به همراه دارد اما به شرط آنكه تمامي جوانب آن سنجيده شود و وامي كه به سازنده داده ميشود در هنگام فروش آن ملك در هر مرحلهاي وام نيز انتقال داده شود.
وي ميافزايد: در گذشته مواردي بوده است كه سازنده، وامي را دريافت كرده است اما با فروش ملك به مشتري نگفته است اين خانه با وام ساخته شده است و پس از گذشت مدتي با پرداخت نكردن اقساط و آمدن جريمه بر روي آنها خريدار دچار زيان فراواني شده است.
خسروي تصريح ميكند: به طور قطع پرداخت تسهيلات در جهت ساخت سبب افزايش توليد ميشود و اگر نظارتها در اين زمينه به طور مستمر انجام گيرد با ساخت اين خانهها عرضه افزايش و در نهايت قيمت خانه را واقعي ميكند.
او ميافزايد: وقتي تسهيلات در جهت ساخت ارائه ميشود و نقدينگي به سمت توليدكنندگان اين بخش ميرود و به طور طبيعي قيمتها با متعادل شدن عرضه و تقاضا واقعي ميشوند.
وي ادامه ميدهد: اما در شرايط فعلي نبايد انتظار داشت اعطاي اين تسهيلات سبب ارزان شدن خانه شود چراكه تزريق نقدينگي سبب رونق بازار و افزايش تقاضا ميشود و در نهايت افزايش قيمت را در بر دارد از اين رو بايد دوره خود را بگذارند و به نتيجه برسد تا سبب تعادل در بازار شود.
ستاريان تاكيد ميكند: پرداخت اين تسهيلات به شرطي تاثير مثبت را به همراه دارد كه اين وام به سازندگان واقعي مسكن يعني انبوهسازان و مردم پرداخت شود وگرنه ارائه اين تسهيلات نيز چارهاي از مشكلات بخش مسكن دوا نميكند.
اما مجتبي بيگدلي ـ رييس انجمن انبوهسازان مسكن نيز به خبرنگار ايسنا ميگويد: اعطاي اين وام از سوي بانك مسكن يك ابتكار جديد و ارزنده است كه با حمايت از توليدكننده زمينه تعادل عرضه و تقاضا را ايجاد ميكند.
وي ميافزايد: اما اگر اين تسهيلات پرداخت ميشود نبايد شروطي را براي آن تعيين كنند تا سازنده واقعي نتواند اين تسهيلات را دريافت كند.
او ادامه ميدهد: متاسفانه تعيين شروط ، سازنده واقعي را دچار مشكلاتي كند و كساني وام را دريافت ميكنند كه به دنبال منفعت هستند. بر اين اساس اگر ترتيبي اتخاذ شود حمايتهاي بيشتري در اين زمينه فراهم شود تا انبوهسازان و مردمي كه قصد ساخت خانه دارند بدون اما و اگر اين وام دريافت كنند به طور طبيعي توليد افزايش و تعادل قيمتها را به همراه خواهيم داشت.
به گزارش ايسنا؛ بايد منتظر ماند و ديد بخش مسكن كه سالانه 5/1 ميليون واحد مسكوني نياز دارد با پرداخت اينگونه تسهيلات تا چه اندازه جان دوباره مييابد.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]