تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى‏ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى‏ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830216097




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دفن گازهاي گلخانه اي در بستر اقيانوس زندگي همه انسان ها را تهديد مي كند


واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: دفن گازهاي گلخانه اي در بستر اقيانوس زندگي همه انسان ها را تهديد مي كند


سرمايه: رهاشدن گازهاي گلخانه اي و سمي دفن شده در بستر اقيانوس ها سلامت انسان ها را در هر نقطه اي از جهان به خطر مي اندازد و زنجيره غذايي را تهديد مي كند. اين را محمدباقر نبوي مديركل محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست مي گويد و ادامه مي دهد: «براساس قوانين بين المللي دفن گازهاي گلخانه اي در بستر اقيانوس ها با هدف كاهش روند گرم شدن زمين بلامانع است. اما فعاليت هاي ژئوتكتونيك و انفجارهايي كه در بستر اقيانوس ها رخ مي دهد ممكن است باعث انتشار اين گاز در اقيانوس و اسيدي شدن آب اقيانوس ها شود.»

به گفته او كاهش PH (اسيدي شدن) اقيانوس ها روي بسياري از موجودات كوچك و بزرگ درون اين اقيانوس ها كه جزء اولين موجودات زنجيره غذايي هستند اثر مي گذارد و بسته به ميزان مقاومت آنها را از بين برده يا توليدمثل شان را مختل مي كند.
البته در حال حاضر اگرچه دفن گازهاي گلخانه اي در بستر اقيانوس ها قانوني است ولي شركت هاي بزرگ توليدكننده گازهاي گلخانه اي به دليل نرخ پايين جريمه ها براي انتشار گازهاي گلخانه اي به ويژه دي اكسيد كربن در جو استقبال چنداني از اين طرح نكرده اند.
طرفداران اين طرح معتقدند: «دفن گاز دي اكسيدكربن در اعماق اقيانوس ها مي تواند يكي از روش هاي مهم كندكردن روند فعلي افزايش دماي زمين در قرن حاضر محسوب شود.»
دانشمندان محيط زيست مي گويند: «گرم شدن زمين تا سال 2100 سبب بالا آمدن سطح آب درياها، افزايش وقوع سيل ها، توفان ها و پيدايش موج هاي گرما در نقاط مختلف زمين مي شود.»
از سوي ديگر منتقدان طرح دفن گازهاي گلخانه اي زيردريا از جمله گروه صلح سبز عقيده دارند: «در اين طرح همه مسائل به درستي در نظر گرفته نشده اند به عنوان مثال در صورت نشت گاز از مخازن زيردريا چه كسي مسوول خواهد بود يا چه كسي نظارت بر اين عمليات را برعهده خواهد داشت.»هرچند دي اكسيدكربن به خودي خود سمي نيست اما نشت آن از مخازن زيردريا مي تواند سبب اسيدي شدن آب اقيانوس ها شود و فرآيند صدف سازي را براي بسياري از آبزيان مشكل كند.
به علاوه به جز گازهاي گلخانه اي، معمولاً گازهاي سمي مانند دي اكسيد گوگرد نيز در نيروگاه هاي استفاده كننده از سوخت زغال سنگ توليد مي شوند و ممكن است اين گازهاي سمي نيز به همراه دي اكسيدكربن زيردرياها دفن شوند كه اين امر براي آبزيان عواقب وخيمي خواهد داشت.
نبوي مي گويد: «بسياري از شركت ها و كارخانجات صنعتي آلاينده هاي بسيار خطرناكي نظير اورانيوم و ديگر تركيبات با نيروي عمر طولاني توليد مي كنند كه اگر اين تركيبات را در بستر اقيانوس ها دفن كنيم و بعد در اثر انفجاري در اقيانوس اين عناصر در طبيعت رها شود خسارت هاي جبران ناپذيري به بار مي آيد و بيماري هاي خطرناكي گريبان تمام مردم جهان را مي گيرد.»
در حالت طبيعي نيز اقيانوس ها تاكنون يك سوم از دي اكسيدكربن منتشر شده در جهان را در خود جذب كرده اند كه اين امر به اسيدي شدن آب ها منجر شد و به حيات دريايي آسيب رسانده است.
در واقع گاز دي اكسيدكربن كه گرما را در خود حبس مي كند عامل تغيير اوضاع اقليمي زمين شناخته شده است.نبوي مهم ترين عامل اسيدي شدن آب ها را باران هاي اسيدي مي داند: «البته اسيدي شدن بيشتر در آب هاي ساحلي، رودخانه ها و درياها قابل مشاهده است و در مقياس بزرگ مانند اقيانوس ها هنوز اثرات مخرب خود را نشان نداده است.»او با بيان اينكه ميزان اسيدي شدن در آب هاي كشور ايران در حد نرمال است، مي گويد: «البته PH آب در خليج فارس و درياي خزر نوسان هاي كمي دارد ولي اين نوسان ها بر آبزيان اثرات مخربي نداشته است.»
او در پاسخ به اينكه با توجه به آلودگي هواي كلانشهرهاي ايران باران هاي اسيدي اسيديته آب را بالا نمي برند، مي گويد: اگرچه باران اسيدي در اثر بارش در مناطق آلوده ايجاد مي شود ولي ممكن است ابر زاينده باران اسيدي در يك منطقه از جايي ديگر آمده باشد.به اعتقاد او مثلاً ممكن است ابر حامل باران اسيدي در ايران ايجاد شود كه از اروپا آمده باشد بنابراين كشورهاي صنعتي در خصوص كنترل آلاينده ها در قبال همه كشورها مسوولند.
اسيدي ترشدن دريا زنجيره غذايي را تغيير مي دهد و به ذخاير ماهي ها و صخره هاي مرجاني جهان آسيب مي رساند.
اين پديده موجب مي شود برخي از منابع دريايي مورداستفاده انسان ها در آينده از بين برود.
پيمان كيوتو 35 كشور صنعتي را ملزم كرده است ميزان انتشار گازهاي گلخانه اي تا سال 2012 به پنج درصد كمتر از سطح اين گازها را در سال 1999 كاهش دهند.
 يکشنبه 3 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابرار]
[مشاهده در: www.abrarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن