واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: بار دیگر تخریب و صدمه به بدنه سی و سه پل اصفهان در نتیجه فعالیت قطار شهری محدوده این پل شدت یافت اما مسئولان شهری اصفهان به جای بررسی مسئله در تلاش برای تکذیب یا ارتباط دادن این موضوع با مسائل متفرقه هستند.
ناله و فغان پل تاریخی و منحصر به فرد سی و سه پل در اثر فعالیت مترو اصفهان بار دیگر خود را در ترکها و شیارهای ایجاد شده در بدنه آجری اش نشان داد اما دوباره مسئولانی که مشتاق به ایجاد ایستگاه مترو سی و سه پل هستند این ناله و فغان را به حساب غرض ورزی فعالان حوزه میراث فرهنگی گذاشتند.
در تازه ترین اظهار نظرها درباره ترک برداشتن سی و سه پل، سخنگوی شورای شهر اصفهان علت این ترکها را مرمت انجام گرفته در زمان طاغوت به دلیل استفاده از مصالح سیمان و میلگرد دانست اما مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی این شهر، از اساس منکر وجود ترک در پل شد.
پيوست ها:
41691_orig.jpg [ 74.94 KiB | بازديد 182 بار ]
حسین جعفری، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در واکنش به اینکه شهرداری اصفهان آمادگی دارد به صورت کارشناسی این موضوع را بررسی کند گفت: اسناد و مدارک آسیب شناسی از سی و سه پل گواه بر این است که این پل ۴۰۰ ساله هیچگونه ترکی برنداشته است.
طرح موضوع بی ربط برای طفره رفتن از پاسخگویی
نکته قابل توجه اینکه مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان به جای اینکه دلایل خود را درباره تکذیب موضوع ترک سی و سه پل در اثر انجام عملیات حفر تونل مترو به صورت صریح بیان کند، این موضوع را به راهپیمایی روز قدس ربط داد و تصریح کرد: طرح چنین موضوعاتی راهپیمایی حماسه آفرینی و پرشور مردم را در روز جهانی قدس تحت شعاع قرار می دهد!
اما در همین حال سخنگوی شورای شهر اصفهان با بیان اینکه ترک برداشتن سی و سه پل ارتباطی با عبور مترو و عملیات احداث تونلهای آن ندارد گفت: علت اصلی، مرمت انجام گرفته در زمان طاغوت به دلیل استفاده از مصالح سیمان و میلگرد و نداشتن همخوانی با مصالح استفاده شده در زمان ساخت پل است.
ابولفضل قربانی با تکذیب موضوع ترک برداشتن سی وسه پل به واسطه عبور مترو از کنار پل گفت: طبق بررسیهای به عمل آمده این ترکها هیچ ارتباطی با عبور مترو و عملیات احداث تونلهای آن ندارد چرا که فاصله و عمق تونلها تا محل مورد اشاره بسیار زیاد بوده به طوریکه فاصله افقی نزدیک به ۷۰ متر و عمق تونل از سطح بستر رودخانه نزدیک به ۸ متر و ۵۰ سانت است و ترکهای پل قبل از عبور مترو نیز وجود داشته است.
علت شیارها و ترکها بر بدنه سی و سه پل چیست
اما در همین حال یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: بهتر است مسئولان به جای اینکه درصدد تکذیب اصل موضوع برآیند به دنبال این باشند که علت شیارها و ترکها بر بدنه سی و سه پل چیست. در این میان سازمانهایی مانند میراث فرهنگی به عنوان متولی حفاظت از آثار تاریخی می توانند عکسهایی از قبل و بعد وضعیت سی وسه پل را بگیرند و مقایسه کنند که این شیارها و ترکها از چه زمانی بوجود آمده است
پيوست ها:
41690_orig.jpg [ 84.09 KiB | بازديد 180 بار ]
شاهین سپنتا گفت: با نگاه دقیقتر به ترکهای ایجاد شده روی پل به نظر می رسد که ترکها به تازگی بر بدنه پل ایجاد شده است. وی با بیان اینکه یکی از عوامل نگران کننده در مرمت سی و سه پل نصب ناشیانه لولههای داربست فلزی است گفت: گمان می رود این شیارها در اثر برخورد با بدنه پل آسیبهایی به بدنه آجری آن وارد کرده است.
آنچه که از نظر شاهین سپنتا، پژوهشگر میراث فرهنگی باعث نگرانی دوستداران میراث فرهنگی شده است، پر کردن ترکها و شکافهایی است که طی چند ماه اخیر بر بدنه و طاقهای پل پدیدار شده است میتواند نشانهای از نشست نامحسوس پل به خاطر حرکت دستگاه حفار مترو از نزدیکی آن و رانش لایههای خاک یا عوارض ناشی از خشک کردن زایندهرود باشد.
در هر حال این پژوهشگر معتقد است آنچه که برای سی و سه پل خطرناک به نظر میرسد، چشم پوشی از علت اصلی این ترکها و پر کردن آنها با ماله است. وی پیشنهاد کرد برای برون رفت از این وضعیت بحرانی هرچه سریعتر عملیات حفاری مترو در نزدیکی سی و سه پل برای همیشه متوقف شود و از مسیر مناسب دیگر برای عبور خط شمالی – جنوبی مترو استفاده شود.
به نظر می رسد با توجه به ایجاد مشکلات پی در پی در بدنه اثر منحصر به فرد سی و سه پل، سازمان قطار شهری اصفهان به عنوان یکی از پولدارترین سازمانهای شهری که از حمایت ویژه شهرداری، شورای شهر و سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان نیز برخوردار است می بایست دلایل خود را برای ادامه پیشرفت کار و بروز اتفاقاتی که برای این اثر تاریخی از زمان عبور مترو از محدوده پل رخ داده به صورت شفاف بیان کند. البته در این میان کوتاهی و ناتوانی سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی حفاظت از آثار تاریخی در این موضوع بر هیچ کس پوشیده نمانده و نخواهد ماند.
انحراف دستگاه حفار
دوسال پیش در ماههای میانی سال
۸۸ بود که برای اولین بار خبر انحراف دستگاه حفار تونل مترو اصفهان و برخورد آن با
پی سیوسه پل منتشر شد. دستگاه حفر تونل (TBM) شرکت قطار شهری اصفهان که دستگاهی
دست دوم و ساخت شرکت آلمانی «هنرکرشت» است، با انحراف از مسیر تونل شرقی خط شمال-
جنوب مترو اصفهان پس از عبور از زیر رودخانه زایندهرود در حدود ۳۰رینگ (طولی
معادل ۴۰متر) در کنار سیوسه پل به اشتباه حفاری کرد و همانجا متوقف شد. آن روزها
بحث درباره این دستگاه و آسیب احتمالی وارد شده به سیوسه پل بر پایه حدسها و
گمانهها بود. نه خبرنگاران اجازه ورود به تونل را داشتند و نه کارشناسان میراث
فرهنگی، مسوولان شهری و مترو نیز در اینباره اظهار نظر میکردند، با این حال برخی
افراد محلی میگفتند همان روزها خاکی زرد رنگ و متفاوت در میان خاکهای حفاری شده
تونل دیده شد که این مساله نگرانی بیش از پیش کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی
را موجب شد. همچنین گفته میشد این خاک ناشی از برخود دستگاه با پایههای پل در زیر
زمین است. حتی با این وجود هم اجازه تحقیق و بررسی دقیق در اینباره صادر نشد تا
همچنان مساله مترو و سیوسه پل در هالهای از ابهام باقی بماند.
نشست زمین در ده متری پل
در آخرین ماههای سال گذشته بود
که مسوولان شهری اصفهان و شرکت مترو این شهر بعد از توقف دوساله دستگاه در زیر زمین
و خوابیدن کار حفاری مترو اعلام کردند کار خود برای اصلاح مسیر دستگاه را آغاز
خواهند کرد. همان ایام بار دیگر وقوع حادثهای در فاصله کمتر از ۱۰متری از رمپ
جنوبی پل هشداری دیگر باره بود، شکافی در حدود یک و نیم در سه متر و عمق نزدیک به
دو تا سه متر در نزدیکی سیوسه پل باز شد که مسوولان به صورت شبانه آن را پر کردند
و اطلاعاتی دقیق از دلایل اصلی آن منتشر نکردند. این نشست درست در نقطهای بوده که
دستگاه حفار آخرین حفاریها را انجام داده است. راهکارهای پیشنهادی کارشناسان و
مسوولان شهری و شرکت مترو اصفهان تاکنون نتیجهای نداده و دستگاه همچنان در جای خود
متوقف است.
فقط ميتونم بگم متاسفم
واقعا تاسف بار و ناراحت كنندست.
فاااااااااااای.... :|
وقتی مسولان یه مشت ادم بی سواد و بی وجدان باشه همینه دیگه فقط فکر این هستن یه مترو بزنن تا بتونن بیشتر جیباشون پر پول کنن
مسجد امام توی میدون نقش جهان هم وضعیتی بهتر از سی و سه پل نداره.
امشب اخبار یک کاروانسرای شاه عباسی با قدمت 500 سال تو ی شهر ری که 13 امین شهر جهان هست رو نشون میداد که تبدیل شده بود به کارگاه. یعنی رسما داشت تخریب میشد.تازه ثبت جهانی هم شده بود.
من خیلی غصه م میگیره وقتی اینا رو میشنوم در حالی که کشورهایی که هیچی ندارن یک بنای 100 یا 200 ساله رو انقدر خوب ازش نگهداری میکنن که انگار بزرگترین اثار تاریخی جهان هست.
متاسفانه شاید مسوولین فکر میکنن ما آثار باستانی زیاد داریم چنتاش هم از بین بره اشکال نداره!!!!!!!!!!
هی وای من
اون از منار جنبونش که مثلا خواستن کشف کنن زدن پوکوندنش اینم سی و سه پل میدونین چقدر توریست میاد اینارو ببینه کم کم همینا هم دیگه نمیان وقتی دونه دونه دارن خرابشون میکنن
چه تاسف برانگیز...
مهر: بی توجهی به آثار تاریخی و عدم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این
خصوص از عوامل مهم دیوارنویسی و تخریب بناهای تاریخی و قدیمی است که چهره نامناسب و
ناخوشایندی را رقم زده است. اگر چه عدم حساسیت عمومی برای جلوگیری از این اقدام ضد
فرهنگی مانع پرسشگری از مسئولان میراث فرهنگی و ... در خصوص عدم جلوگیری از تخریب
آثار ملی و نیز مرمت تخریب های صورت گرفته نیست.
علاوه بر همه اینا آب زاینده رود رو هم بستند که مزید بر علت شده چون میگن این پلا جوری بنا شدن که نباید پایه های انها مدت زمان زیادی خارج از آب باشه انقدر هم روی آب وهوای اصفهان تاثیر گذاشته این بستن آب!!
نميدونم بايد چي بگم از اينهمه بي فرهنگي. يه زماني مهد فرهنگ بوديم كه ديگه گذشت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 528]