واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: احمدينژاد در مصاحبه با شبكه PBS:فرصتهاي طلايي براي دولت آمريكا ايجاد كردم
دنياي اقتصاد - احمدينژاد در پاسخ بهاين سوال كه دولت ايران چه تمهيداتي انديشيده تا روابط ايران و آمريكا را بهبود بخشد، خاطرنشان كرد: من براي رييسجمهور آمريكا نامهاي ارسال كردم، اما وي پاسخ آن را نداد كه كارخوبي نبود. در عراق هم مذاكره كرديم و 2 سال پياپي آمادگي خود را براي گفتوگو در سازمان ملل و درحضور رسانهها اعلام كردم؛ اينها فرصتهاي استثنايي و طلايي بود كه براي دولت آمريكا ايجاد كردم تا شرايط را تغيير دهد، اما متاسفانه دولت بوش از آن استفاده نكرد.
توصيههاي احمدينژاد به رييسجمهور آينده آمريكا:
فرصت هاي طلايي براي دولت آمريكا ايجاد كردم
متاسفانه دولت بوش از فرصت هاي استثنايي ايجاد شده استفاده نكرد
رييسجمهور ضمن تاكيد بر اينكه «دولت بوش از فرصتهاي طلايي گفتوگو با ايران استفاده نكرد» با طرح چند توصيه به رييسجمهور آينده آمريكا اظهار كرد: آمريكا رويكرد ناشايست گذشته خودرا در قبال مردم جهان تغيير داده و تلاش كند مشكلات داخلي مردم آمريكا مرتفع شود.
محمود احمدينژاد در مصاحبه با شبكه تلويزيوني PBS آمريكا،را اين انديشه دولتمردان آمريكا كه پيشرفت ملتهاي مختلف جهان را عليه منافع خود ميدانند، انديشهاي رو به زوال دانست و اظهار كرد: چنين انديشهاي نميتواند ادامه پيدا كند، چون ملت آمريكا را به مقابله با همه ملتهاي جهان ميكشاند. البته تاكنون نتيجه چنين ديدگاهي اين بوده است كه دولت آمريكا جزو نامحبوبترين دولتها در دنيا قرار گرفته است. معتقدم سياست مخالفت آمريكا با پيشرفت و رشد ملتها، سياست غلطي است و دولتمردان آينده آمريكا بايد آن را تغيير دهند.
رييس شورايعالي امنيت ملي در ادامه با بيان اينكه بايد مشكلات و دغدغههاي مشترك مورد رسيدگي قرار گيرد، گفت: ما آماده هستيم و اساسا بستهاي كه جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد داده است حاوي مطالبي براي همكاريهاي مشترك است. در طراحي اين بسته بسيار مترقي و باز عمل كردهايم. تاكنون نيز در عراق و افغانستان كمكهاي فراواني انجام دادهايم. براي اينكه علاقه منديم مشكلات جامعه بشري حل شود.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: اميدواريم به نقاط مشترك و تفاهمآميز و همكاريهاي مشترك براي حل مسائل جهاني دست يافته و بتوانيم دغدغههاي متقابل و مشترك را برطرف كنيم و فكر ميكنيم با گفتوگو اكثر مسائل قابلحل است.
وي با اشاره بهاينكه جمهوري اسلامي ايران نسبت به نحوه مديريت جهان نگراني فراواني دارد، تصريح كرد: در گفتوگو و مذاكره ميتوانيم دغدغههاي مشترك را انتقال داده و همكاري جمعي را براي حل مشكلات پديد آوريم. البته نقش ايران و آمريكا در اين زمينه كليدي است.
رييسجمهور در پاسخ بهاين سوال كه دولت ايران چه تمهيداتي انديشيده تا اوضاع روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و آمريكا را بهبود بخشد، خاطرنشان كرد: من براي رييسجمهور آمريكا نامهاي ارسال كردم، اما وي پاسخ آن را نداد كه كارخوبي نبود. در عراق هم مذاكره كرديم و 2 سال پياپي آمادگي خود را براي گفتوگو در سازمان ملل و درحضور رسانهها اعلام كردم؛ اينها فرصتهاي استثنايي و طلايي بود كه براي دولت آمريكا ايجاد كردم تا شرايط را تغيير دهد، اما متاسفانه دولت بوش از آن استفاده نكرد. احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره انتخابات آتي رياستجمهوري آمريكا، گفت: دوست داريم فرصتها در اختيار مردم آمريكا قرار گيرد تا آزادانه انتخاب كنند. البته در مسائل داخلي آمريكا دخالتي نميكنيم، اما از اينكه حق انتخاب مردم آمريكا بسيار محدود است و مجبورند از ميان تنها دو كانديدا يكي را انتخاب كنند، نگراني داريم. وي با بيان اينكه چند توصيه به انتخاب شونده نهايي در انتخابات آتي رياستجمهوري آمريكا داريم، خاطرنشان كرد: هر كس در انتخابات آتي آمريكا انتخاب شود بايد رويكردهاي گذشته را تغيير دهد. چهره دولت آمريكا در دنياي امروز مناسب نيست و هيچ كس - نه دولتها و نه ملتها - علاقهاي به آمريكا ندارند؛ چرا كه دولت آمريكا ديگران را تحقير ميكند و اين موضوع به نفع هيچ كس نيست.
وي افزود: كسي كه رييسجمهور آمريكا خواهد شد ابتدا بايد مشكلات داخلي مردم آمريكا را حل و فصل كند. همچنين فرد انتخاب شده جديد بايستي نيروهايي را كه آمريكا در كشورهاي مختلف دنيا مستقر كرده، را جمعآوري كند و به فرهنگ، شخصيت و خواسته مردم دنيا احترام بگذارد. رييسجمهور با بيان اينكه رعايت اين امور به نفع صلح جهاني و مردم آمريكا است، تاكيد كرد: البته به طور طبيعي اين اتفاقات خواهد افتاد و هر دولتي سر كار بيايد، مجبور است تغيير رويه دهد. رييسجمهور با اشاره بهاينكه ملت ايران با اين همه اقدامات ناشايست در صورت تصحيح اشتباهات گذشته حاضر است همه اين مسائل گذشته را كنار بگذارد، تصريح كرد: اين نهايت بزرگواري ملت ايران است، اما شرط آن مشاهده تغيير رفتار اساسي در عملكرد دولتمردان آمريكا است.
ايران از درگيري استقبال نميكند، بلكه از خودش دفاع ميكند.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: اميدوارم كسي كه در انتخابات آمريكا انتخاب ميشود تغييرات اساسي در رويكرد اين كشور به وجود آورد و فكر ميكنم خواست مردم آمريكا هم تغيير رويكرد اين كشور در تعاملات جهاني است.
مدركي درباره دخالت ايران در عراق ندارند
رييسجمهور همچنين در پاسخ به سوالي درباره اوضاع جاري در عراق با تاكيدبر اينكه در منطقه خاورميانه مرزبنديهايي به نام شيعه و سني وجود ندارد، گفت: دولت عراق نماينده همه مردم عراق است. براي ما شيعه، سني و كرد همه محترم و در چارچوب سياسي عراق حق انتخاب دارند. وي در بخش ديگري از مصاحبه تلويزيوني خود با شبكه PBSآمريكا در پاسخ بهاين ادعا كهايران گروههايي را در عراق مسلح كرده است، گفت: اين ادعا توسط دولت آمريكا مطرح شده است، اما آنها در طرح اين اتهامات دو اشتباه را مرتكب شدهاند، چراكه اول اينكه هيچ سند و مدركي در رابطه با آن ارائه نكرده اند و دوم اينكه ميكوشند اشتباهات و مشكلات خود را به گردن ديگران بيندازند.
احمدينژاد تاكيد كرد: بايد قبول كرد كه آمريكا هم در نحوه ورود و هم در تداوم حضور خود در عراق بزرگترين اشتباه تاريخ را مرتكب شده است. رييسجمهور درباره ضرورت خروج نيروهاي آمريكا از عراق گفت: 4-3 سال پيش پيشنهاد داديم كه براي خروج زمانبندي شده ارتش آمريكا از عراق آماده كمك هستيم، اما متاسفانه در طول 4-3 سال، صدها هزار نفر در اين كشور كشته شدند و اگر تصميم خروج از عراق 3 سال قبل گرفته ميشد، صدها هزار نفر از مردم عراق و نيز تعداد زيادي از سربازان آمريكايي كشته نميشدند.
ايران با آژانس مشكل ندارد
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال كه چرا آژانس انرژي اتمي متقاعد نميشود كه ايران به دنبال سلاح هستهاي نيست؟ خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران با آژانس انرژي اتمي هيچ مشكلي ندارد، اما آژانس تحت فشار قدرتهايي است كه سلاح هستهاي دارند و خودتان ميدانيد كه نماينده آمريكا به شدت به آژانس فشار وارد ميكند. با اين حال آژانس انرژي اتمي 12 بار در اسناد رسمي خود اعلام كرده است كه هيچ انحرافي در فعاليت هستهاي ايران مشاهد نشده است. وي تاكيد كرد: تهران هيچ مشكلي با آژانس بينالمللي انرژي اتمي ندارد.
بلكه با دولتهايي مشكل دارد كه خودشان بمب اتم دارند و ميخواهند انرژي هستهاي را به طور انحصاري در اختيار خود داشته باشد. رييسجمهور درباره اعلام آمادگي روسيه جهت غنيسازي در خود آن كشور اظهار كرد: آيا ما ميتوانيم بگوييم كه آمريكا روزانه 12ميليون بشكه نفت توليد نكند و ما به آمريكا نفت ميفروشيم؛ آيا ميتوانيم تعيين كنيم كه مردم آمريكا چگونه زندگي كنند و چيزي كه خودشان دارند از ديگران تهيه كنند.
قطعا اين منطق، منطق درستي نيست. احمدينژاد تصريح كرد: آمريكا، انگليس و فرانسه كه خودشان را معادل دنيا ميدانند، نميخواهند ما از انرژي هستهاي استفاده كنيم؛ چرا كه با پيشرفت ما مخالف هستند. رييسجمهور در ادامه با اشاره به مخالفت آمريكا با فناوري ماهوارهاي ايران و در پاسخ به اين پرسش كهاين نگراني وجود دارد كه از اين فناوري براي ساخت موشك استفاده كنيد، گفت: اين گونه قضاوت درست نيست و ميتوان درباره پيشرفت در عرصههاي ديگر علمي نيز چنين قضاوتي كرد.
اين منطق درستي نيست كه هيچ ملتي نبايد پيشرفت كند، چون پيشرفت آنها عليه ما خواهد بود. البته كشورهايي مثل ايران ميتوانند چنين ادعايي را مطرح كنند، چون 150 سال به كشور ما ظلم كردهاند و از دشمن ما يعني صدام حمايت كردند.
اين ما هستيم كه خواستار خلع سلاح در جهان هستيم.
خدمات دولت نهم در طول تاريخ بينظير است
در همين حال ديروز محمود احمدينژاد پس از اداي احترام اعضاي هياتدولت به مقام شامخ بنيانگذار جمهوري اسلامي و شهداي دولت با حضور در جمع خبرنگاران، فعاليت دولت نهم را در 3سال گذشته بسيار موثر و پرتلاش توصيف كرد و گفت: در 3سال گذشته معادل 8سال و در برخي مسائل و موضوعات نيز معادل 16سال كار انجام شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، احمدينژاد، تلاشها و فعاليتهاي دولتي را طي 3سال گذشته همراه با ابتكار عمل و نوآوري دانست و افزود: فعاليتها و تلاشها و خدمات دولت نهم در طول تاريخ بينظير است و اگر بخواهيم مقايسهاي با دورههاي گذشته داشته باشيم، بايد گفت اين عملكرد بينظير و كمنظير است. وي با اشاره به طرح تحول اقتصادي، تاكيد كرد كه اين طرح معضلات اقتصادي كشور را به طور ريشهاي برطرف خواهد كرد و مردم و اقتصاددانان ديگر دائم نگراني از نوسانات اقتصادي ندارند.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]