واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: اشاعه ناهنجاري در قبرستان هاي قاين
جيب هاي خودخواه و مست از پولداري در قبرستان هاي شهر ناهنجاري مي كارند.
كارهاي غيراخلاقي و غيرفرهنگي عده قليلي از سرمايه داران نوكيسه كه به دلايلي جيب هاي مست از پولداري و خودخواهي يافته اند و مي خواهند در ميان توده افراد جامعه متفاوت باشند، رسم جديدي در شستن و آب پاشيدن روي مقبره و اطراف قبر به وسيله كودكان خردسال را باب كرده اند كه هيچ ريشه و دليل اسلامي و عقلي در واگذاري اين كار بخصوص به كودكان وجود ندارد.
اين ناهنجاري اجتماعي كه به دليل كثرت انجام، افراد زيادي را به خود جذب كرده است و عموماً با نگاه به ديگران انجام مي شود از نونهالان مظلوم و محروم كه كيسه اي از تنقلات بهداشتي و غيربهداشتي از شكلات، خرما، ميوه و... به گردن آويخته دارند مي خواهند كار ريختن آب روي قبور عزيزانشان را انجام دهند درحالي كه غافل از اين مهم هستند كه اين كارها در عين اينكه بجز اندك زيبايي ظاهري براي مراجعان هيچگونه سود و فايده اي براي عزيز ازدست رفته شان ندارد، ممكن است عواقب بسيار سوء و خطرناكي در آموزش غيرحرفه اي و هتك حرمت و حياء كودكان اين سرزمين داشته باشد.
اين راه بكارگيري دختران و پسران خردسال در اين كار سبب شيوع نوع جديد آموزش و بكارگيري كودكان كار در قبرستان هاي قاين شده است و مدتهاست در قبرستان هاي شهر رواج پيدا كرده و روز به روز به دليل اندك درآمد آن روبه افزايش است و به عنوان معضل جديد اجتماعي و فرهنگي تاكنون هيچ نهاد فرهنگي و مقام مسئولي در حل آن دخالت نكرده و چاره اي براي عواقب سنگين و سوءاستفاده هاي احتمالي در سايه ريالي نقدي براي اين كودكان كه عمدتاً مهاجر و از خانواده هاي مستضعف و محروم داراي مشكلات اقتصادي و فرهنگي و خانوادگي هستند ،نينديشيده است.
اين كودكان كه به صورت عادت هر عصر پنج شنبه با حلب و ظرفي پلاستيكي پر از آب در قبرستان هاي شهر حاضر مي شوند تمام قبرستان را مي چرخند و در صورت تقاضاي صاحبان عزا در قبال دريافت 150 تا 200 تومان سنگ هاي قبرستان را آب مي ريزند.
در اين گروه ها دختران و پسران 7-6تا 21-01سال با لباس هاي ساده و ظرف آبي درحد توان به چشم مي خورند كه به دنبال زنان و مردان مراجعه كننده به قبرستان راه مي افتند و تا سنگ قبر عزيزشان آنها را همراهي مي كنند.
در ايام تابستان و تعطيلي مدارس كه كلاس هاي فوق برنامه و اوقات فراغت در قبال دريافت وجه انجام مي شود و اين كودكان توان شركت در اين كلاس ها را ندارند، به دليل بيكاري و نياز به تهيه مايحتاج كودكانه خود از يك بستني
تا يك اسباب بازي ساده و ارزان قيمت و بعضاً كمك به معاش خانواده، تعداد اين كودكان به نحو چشمگيري افزوده مي شود و در جاي جاي قبرستان ها به چشم مي خورند.
اين چهره غم انگيز و تفاوت فاحش براي كودكان دارالمؤمنين قاينات كه سابقه تاريخ و فرهنگي آن زبان زد است براي مؤمنين و مسئولان اداري و فرهنگي شهرستان به هيچ وجه قابل قبول نيست و ضرورت دارد توده افراد جامعه و مسئولان فرهنگي براي اين ناهنجاري فرهنگي و اجتماعي در حال توسعه چاره انديشي كنند و ضمن حذف بهره گيري از كودكان در قبرستان ها، زمينه شركت اين نونهالان در كلاس هاي فوق برنامه و اوقات فراغت را به صورت حمايتي و رايگان فراهم كنند.
محمدرضا فرخي- خبرنگار كيهان در قاين
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 363]