واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: 50 غرفه عرضه مستقيم گوشت مرغ در تهران
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران گفت؛ 50 غرفه عرضه مستقيم گوشت مرغ به مناسبت فرا رسيدن ماه مبارك رمضان در تهران داير مي شود. به گزارش ايرنا، «سيدمحمد موسوي» در گفت وگو با خبرنگاران افزود؛ اين غرفه ها با هدف عرضه گوشت مرغ با قيمت ارزان و با همكاري سازمان ميادين و تره بار شهرداري تهران داير مي شود. وي سپس قيمت گوشت مرغ در اين غرفه ها را پايين تر از قيمت آن در بازار و اندكي بيش از قيمت خريداري شده از توليدكنندگان اعلام كرد. اين مقام مسوول با بيان آنكه اين غرفه ها در اختيار تشكل هاي تعاوني قرار خواهد گرفت، اظهار داشت؛ تعداد اين غرفه ها تا يك ماه آينده به 250 و تا پايان سال به 700 غرفه افزايش خواهد يافت كه افزون بر گوشت مرغ، ساير محصولات باغي، زراعي، دامي و شيلاتي نيز در اين غرفه ها به صورت مستقيم به مردم عرضه مي شود. به گفته موسوي تلاش خواهد شد تا محصولات كشاورزي در اين غرفه ها با حداقل قيمت در اختيار مصرف كنندگان قرار گيرد. وي كه در نخستين روز هفته دولت با خبرنگاران سخن مي گفت، همچنين از بهره برداري از 141 پروژه تشكل هاي تعاوني روستايي و كشاورزي در اين هفته خبر داد و گفت؛ اين پروژه ها در 99 شهرستان از 26 استان كشور با مجموع سرمايه گذاري 245 ميليارد و 490 ميليون ريال به بهره برداري مي رسد.
موسوي سپس تصريح كرد؛ با بهره برداري از اين پروژه ها دو ميليون و 500 هزار نفر از روستاييان و كشاورزان از مزاياي آنها بهره مند مي شوند. وي 34 درصد از طرح هاي آماده بهره برداري را مربوط به تقويت زيرساخت هاي مورد نياز شبكه تعاوني روستايي و كشاورزي نظير احداث انبار، سردخانه، كارخانه هاي بسته بندي، خوراك دام و...، 12 درصد احداث و راه اندازي مجتمع هاي خدماتي و تجاري و ساختمان هاي اداري، 40 درصد ايجاد و تجهيز فروشگاه و مراكز توزيع كالا و 14 درصد را مربوط به واحدها و صندوق هاي اعتباري دانست. وي در ادامه از شبكه تعاوني هاي روستايي و كشاورزي ايران به عنوان گسترده ترين شبكه ارتباطي با جامعه كشاورزان و روستاييان در سطح خاورميانه ياد كرد و افزود؛ اين شبكه حدود شش هزار شركت تعاوني و اتحاديه هاي تعاوني روستايي، كشاورزي و زنان را با 6/5 ميليون نفر عضو زير پوشش دارد. مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي سپس برخورداري از يك قانون مستحكم و آيين نامه وسيع براي اجراي تمام فعاليت هاي مرتبط با بخش كشاورزي در مراحل مختلف پيش، حين و پس از توليد، 11 هزار فروشگاه با قابليت عرضه 2 تريليون و 500 ميليارد ريال كالاي مصرفي روستاييان و كشاورزان و يكهزار صندوق اعتباري با 400 ميليارد ريال سرمايه را از ديگر ويژگي هاي شبكه تعاوني هاي روستايي و كشاورزي كشور برشمرد. موسوي اظهار داشت؛ اين شبكه داراي سه هزار باب انبار ملكي و استيجاري با حدود 6/2 ميليون تن ظرفيت بوده و در 57 هزار و 117 روستاي كشور به روستاييان و كشاورزان خدمات ارائه مي دهد. وي همچنين با اشاره به سابقه حدود نيم قرني فعاليت سازمان مركزي تعاون روستايي ايران، نظارت و ارزيابي عملكرد شركت ها و اتحاديه هاي تعاوني روستايي و كشاورزي و ساماندهي و كارآمد سازي اين شبكه عظيم را از جمله وظايف اين سازمان برشمرد. اين مقام مسوول سپس خريد تضميني و توافقي محصولات كشاورزي را از ماموريت هاي مهم اين سازمان عنوان كرد و گفت؛ سازمان مركزي تعاون روستايي در سال جاري 511 هزار تن انواع محصولات كشاورزي را به قيمت توافقي و 211 هزار تن محصول را به قيمت تضميني از توليد كنندگان بخش كشاورزي خريداري كرده است.
همچنين سخنگوي شوراي اصناف كشور گفت؛ اصناف كشور فقط مسوول توزيع كالا در كشور هستند و هيچ گونه نقشي در افزايش قيمت كالاها ندارند. «قاسم نوده فراهاني» گفت؛ طرح ضيافت در ماه مبارك رمضان امسال نيز نظير سال هاي گذشته برگزار مي شود. وي در ادامه يادآور شد؛ شوراي عالي اصناف كشور با همكاري وزارت بازرگاني تدابيري براي عرضه كالا در ماه مبارك رمضان و همچنين بازگشايي مدارس انديشيده است كه بتواند كالاها را به شكل مستقيم به هموطنان عرضه كند.
اين مقام مسوول سپس زمان برگزاري طرح ضيافت كه در آن مواد خوراكي براي عموم و همچنين كالاهاي مورد نياز دانش آموزان عرضه مي شود، 13تا 23 شهريورماه 87 اعلام كرد. نوده فراهاني با اشاره به قيمت گذاري كالاهايي كه در اين طرح عرضه مي شود، گفت؛ كيفيت و قيمت كالاهايي كه در اين مراكز (پارك ارم، حكيميه تهران و مجتمع شهيد باستاني واقع در سه راه افسريه) عرضه مي شوند، از طريق كارشناسان مجامع امور صنفي ارزيابي مي شوند و در صورتي كه از كيفيت نازلي برخوردار باشند به طور يقين در اين مراكز توزيع نمي شوند. وي در ادامه افزود؛ در صورتي كه كالايي از سوي مجمع امور صنفي تاييد شود، براي نمونه پلمب مي شود و در معرض ديد بازديدكنندگان قرار مي گيرد تا متقاضيان كالاها بتوانند كالاي خود را از نظر قيمت و كيفيت با آن نمونه مقايسه كنند. رئيس مجمع امور صنفي، توزيعي و خدماتي تهران همچنين اظهار داشت؛ بازرسي و نظارت از سوي اصناف و همچنين وزارت بازرگاني طي 10 روز عرضه كالاها در مراكز يادشده ادامه خواهد داشت. نوده فراهاني يادآور شد؛ همچنين ستادي براي رسيدگي به شكايات احتمالي مردم در اين اماكن مستقر خواهد شد كه مردم مي توانند در صورت مشاهده تخلف از نظر كيفيت يا قيمت كالا به اين ستادها مراجعه كنند. وي در ادامه هدف از عرضه مستقيم كالاها را به ويژه در كنترل قيمت ها در زمان ماه مبارك رمضان، شروع كار مدارس و نوروز كه نياز به مصرف كالاها افزايش مي يابد، اعلام كرد. نوده فراهاني با اشاره به گراني برخي از كالاها در كشور افزود؛ وزارت بازرگاني مسوول تنظيم بازار است و اصناف كشور كالاهاي خود را فقط بر اساس فاكتورهاي ضريب خريد و سود به بازار عرضه مي كنند. سخنگوي شوراي اصناف كشور گفت؛ علت افزايش قيمت كالاها را بايد از سوي توليد كنندگان و واسطه ها پيگيري كرد. وي در ادامه تاكيد كرد شوراي عالي اصناف كشور همواره نظارت بر عملكرد واحدهاي صنفي دارد و حدود سه تا چهار ماه است كه بازرسي و نظارت بر اصناف كشور راه اندازي شده است. نوده فراهاني تصريح كرد در صورتي كه شبكه توزيع با حضور اصناف كل كشور شكل بگيرد به طور يقين قيمت ها در بازار كنترل مي شود.
تلفات 40 درصدي مرغ در تابستان
نايب رئيس اتحاديه فروشندگان مرغ و ماهي گفت؛ به رغم وجود گرما، تلفات مرغ به خاطر بيماري برونشيت و گراني علوفه و دان مرغ نبايد قيمت مرغ تا اين حد افزايش داشته باشد و علت گراني مرغ سودجويي برخي مرغداران است. مهدي يوسف خاني در گفت وگو با فارس در خصوص گراني ناگهاني مرغ از كيلويي 2100 تومان تا 3800 تومان در برخي نقاط شهر اظهار داشت؛ به نظر من علت اصلي گراني مرغ سود جويي برخي مرغداران است چرا كه قيمت مرغ زنده در عرض يك روز تا 150 تومان گران تر مي شود در صورتي كه اين مرغ ها از پنج ماه پيش جوجه ريزي شده اند و در عرض يك روز اتفاقي نمي افتد كه قيمت تا اين حد افزايش پيدا كند لذا به خاطر عطش بازار برخي مرغداران سود جويي كرده و قيمت مرغ را افزايش مي دهند.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]