محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854835404
دوران اسارت و خاطرات حماسه هاي مقاومت گفتگو با سردار حسين همداني مشاور فرماندهي سپاه و جانشين فرماندهي نيروي مقاومت بسيج و آزاده سرافراز امير خجسته رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران استان همدان
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دوران اسارت و خاطرات حماسه هاي مقاومت گفتگو با سردار حسين همداني مشاور فرماندهي سپاه و جانشين فرماندهي نيروي مقاومت بسيج و آزاده سرافراز امير خجسته رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران استان همدان
اشاره
خاطرات 8 سال حماسه دفاع مقدس و ناگفته هاي دوران اسارت همواره از زبان حماسه سازان جهاد و شهادت شنيدني و آموزنده است .
خلوص و صداقتي كه در بيان هر يك از آنها به چشم مي خورد تا اندازه اي اثرگذار است كه مي تواند به عنوان توشه و تحفه اي گرانمايه بهترين وسيله انتقال فرهنگ ايثار و شهادت در ميان تمامي اقشار جامعه به خصوص نسل سوم انقلاب باشد.
آنچه در پيش روي شماست برگزيده اي از يك گفتگوي صميمي با دو تن از پيشكسوتان حماسه و شرف درباره آزادگان سرافراز است آنان كه با هشت سال مقاومت پايمردي و جهاد مفاهيم شهادت ايثار و مردانگي را جاودانه نمودند. امروز بر يكايك ما استفاده از چنين فرصت هائي براي نشر و بسط فرهنگ غني ايثار و شهادت و زنده نگه داشتن ياد و خاطره مردان بزرگي كه با خون خود تاريخ ايران اسلامي را مزين نمودند تكليفي الهي است .
مرداني كه در دل تاريخ با حوادث عظيم زيستند و درمقابل جبهه واحد كفر نداي ملكوتي لا اله الا الله و الها واحدا را سر دادند و حضور شكوهمند خود را براي هميشه در بين ملل آزاده و كفرستيز جاودان نمودند.
سردار سپاه اسلام مشاور عالي فرماندهي سپاه و جانشين فرماندهي نيروي مقاومت بسيج حاج حسين همداني و آزاده سرافراز امير خجسته رئيس سازمان بنياد شهيد و امورايثارگران استان همدان دو تن از خيل عظيم سربازان جان بركف امام راحل بودند كه با پذيرش دعوت ما در گفتگوئي صميمي خاطرات تلخ و شيرين آن دوران را با هم مرور كرديم اميد است ماحصل اين گفتگو براي خوانندگان گرانقدر جذاب و مورد استفاده باشد.
سوال : سردار همداني شما بعنوان يكي از پيشكسوتان جهاد و شهادت و از سرداران سپاه اسلام نقش آزادگان را در دفاع مقدس و پيشبرد اهداف چگونه ارزيابي مي كنيد
ياد وخاطره شهيدان انقلاب اسلامي امام شهيدان رزمندگان و آزادگان سرافرازي كه در راه حراست از حريم مقدسات جانفشاني نمودند را گرامي مي داريم .
آزادگان انسانهاي مقاوم و برجسته اي در صحنه دفاع مقدس بودند كه خاطرات آنها مي تواند برگ زريني در تاريخ انقلاب اسلامي باشد برخود وظيفه مي دانم كه از تلاشهاي بي وقفه و كارپسنديده سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران در جهت احيا خاطرات اين سربازان رشيد كه به حق اسطوره جهاد و مقاومت بوده و هستند تقدير و تشكر نمايم .
ما وظيفه داريم كه نسل امروز و آينده اين مرز و بوم را نسبت به مقاومت صبوري و پايمردي آزادگان در حفظ و حراست از مقدسات خود كه در زندانهاي رژيم بعث و اردوگاههاي مخوف عراق متجلي شعار آزادي و استقلال بودند مطلع سازيم آزادگاني كه تا آخرين نفس با دشمن بعثي جنگيدند و در محاصره دشمن به ناچار به اسارت درآمدند ولي اين پايان مبارزه آنان نبود بلكه بنا به تكليفي كه داشتند مبارزات سخت خود را در روزهاي بحراني و تعيين كننده در خاك دشمن تداوم بخشيدند و جبهه اي نو گشودند كه از درون دشمن را به ضعف و اضمحلال كشانيده و از طرفي پشتوانه اي عظيم براي رزمندگان ما در جبهه مبارزه رو در رو در عملياتهاي پيروزمندانه شدند.
در يك نگاه به تاريخ اسلام نمونه هاي بارزي از اين گونه مبارزات ديده مي شود كه شاخص ترين آنها حركت اسراي كربلا به رهبري آزادگان سرافراز تاريخ شيعه حضرت زين العابدين (ع ) و زينب كبري (س ) است .
آزادگان ما با تاسي از اين بزرگواران حركت خود را آغاز كرده و با كار عظيم فرهنگي دشمن را وادار به پذيرش بسياري از اصول و خواسته هاي خود نمودند و در اين راه لحظه اي از پاي ننشستند.
رفتار و كردار آنان در اردوگاههاي بعثي هنگامي نمود واقعي خود را نشان مي دهد كه ما ارزيابي كاملي از زمان و موقعيتي كه در آن ايام ميهن اسلامي داشت داشته باشيم .
در آغاز استقرار نظام جمهوري اسلامي عراق به عنوان مهره انتخابي دنياي استكبار با استفاده از تمامي امكانات و با هدف نابود كردن اين نظام با تمام قوا به نظام نوپاي ايران حمله كرد و ضد انقلاب از غرب و جنوب نيز براي براندازي نظام كمر همت بسته بود كه با مقاومت بي نظير رزمندگان اسلام مواجه و شكست هاي عظيم و غيرقابل تصوري را متحمل شد.
رزمندگان با شجاعت و دليري بر صفوف مستحكم دشمن يورش برده و از آنان مغلوبي بزرگ ساختند به طور طبيعي با نفوذ در دل دشمن عده اي به اسارت درآمدند به خاطر دارم كه در عمليات بيت المقدس بچه ها وقتي به خط دشمن نفوذ كردند دشمن در پاتكي از عدم وجود سلاح و مهمات استفاده نمود و يكي از دلاوران جبهه اسلام بنام جمشيد ايماني را اسير كرد كه تا آخرين فشنگ خود درگير بود و در حالي كه زخمي روي زمين افتاده بود به چنگ عراقيها افتاد.
آنچه به عنوان اخبار از اردوگاههاي دشمن مي رسيد اين بود كه در حقيقت دشمن اسير آزادگان ما شده و همگي نظاميان و مسئولين بعثي به عظمت روحيه اسيران ايراني اقرار مي نمودند.
رفتار با اسراي ايراني شكنجه شهادت و فشار جسمي و روحي تماما اثر معكوس داشت و روحيه پايمردي ايثار اين دلير مردان در عمليات پيروزمند فتح المبين كربلاي 5 و والفجر 8 سهم عظيم آزادگان سلحشور ماست كه به حق رشادت و بزرگي آنان تقويت جبهه مقاومت ما در مقابله با دشمن بود.
براساس اسنادي كه از مراكز اطلاعات عراق بدست آمده در يك گزارش فرمانده اردوگاه رمادي مي نويسد كه اسراي ايراني قابل كنترل نيستند و از تعلقات دنيايي گريزانند.لذا حركت فرهنگي و ظالم ستيزي آنان تا اندازه اي اثرگذار بود كه با پائين آوردن روحيه فرماندهان نظامي عراق تصميم گيري آنها نيز تحت الشعاع قرار مي گرفت .
در ملاقاتي كه دكتر ولايتي وزير امور خارجه وقت پس از پذيرش قطعنامه با صدام داشت به وي توصيه كرد كه جنگ با آمريكايي ها نكند و منطقه را به ناامني نكشد او پاسخ داده بود كه مطمئن باشيد كه سربازان امريكائي ترسو هستند ولي نيروهاي شما هم در جبهه مقاوم بودند و هم در اردوگاههاي ما و تجربه ما با جنگ در برابر شما زياد است .
اين يك ارزيابي حقيقي از ديدگاه حاكمي جبار و ياغي از روحيه رزمندگان و آزادگان ماست .
سرافرازي و راست قامتي صفت آزادگان ما بود بطوري كه اطاعت از ولايت و تاسي به سيره حضرت سيدالشهدا(ع ) باعث شده بود كه در برابر دشمن تن به ذلت ندهندحاج حميد نوروزي از آزادگان 10 سال در بند اسارت دشمن نقل قول ميكند كه يكي از فرماندهان عراقي بمن گفت واي به حال خميني ! با شما چطور كار مي كند چقدر شما لجوج و متكبر هستيد لذا متكبر بودن در مقابل دشمنان و رئوف بودن با دوستان از صفات ويژه آزادگان ماست .
شما اگر نگاه كنيد به دوران اسارت آزادگان ما و مقايسه كنيد با اسراي جنگ جهاني دوم مي بينيد اينها در پي آرزوي ماديات و امكانات رفاهي نبودند در صورتي كه اسراي جنگ جهاني دوم از چند ده هزار نفري كه در اردوگاهها بودند تعداد محدودي زنده مي ماندند اما آزادگان ما با دلي سرشار از اميد و توكل به خدا براي ادامه حيات خود مبارزه مي كردند و حتي براي نمايندگان صليب سرخ جهاني نيز پيام فرهنگي داشتند و هرگز طلب امكانات غذايي و رفاهي نكردند بلكه در طلب مراد و معنويت بودند و تقاضاي آنها قرآن نهج البلاغه و ساير كتب مذهبي بود كه موجبات سير و سلوك و تكامل انسانيت مي شود.
لازم مي دانم از نقش رهبري عالم خستگي ناپذير مرحوم حجت الاسلام والمسلمين ابوترابي يادي كنم كه همچون دژي استوارمصمم و جدي پشتوانه محكمي براي تمامي آزادگان در اسارت بود كه آزادگان ما او را سرمشق مقاومت و صبوري قرار دادند و جا دارد در اينجا نيز از مقاومت زناني كه در اسارت دژخيمان بعثي مقاومتشان چيزي كمتر از مردان آزاده نبود ياد كنيم .
سوال : سردار شما در زمان ورود آزادگان عزيزمان به ميهن اسلامي چه تمهيداتي در استان همدان فراهم كرديد يكسال پس از پذيرش قطعنامه در زمان حضور برادر جهرمي وزير كار و امور اجتماعي فعلي و استاندار وقت همدان و مرحوم آيت الله موسوي نماينده ولي فقيه در استان ستادي را تحت عنوان ستاد استقبال از آزادگان تشكيل داديم و تصميم گرفتيم كه قبل از ملاقات آزادگان با خانواده خود در تجمعي مردمي با خانواده معظم شهدا و ايثارگران در ميدان شهر ديدار داشته باشند و بعد از آن در سالن اجتماعات سپاه با پدر و مادر و ساير منسوبين ديدار نمايند كه صحنه هاي بسيار شگرف و بياد ماندني بود.
شايد تمامي آنچه را كه در صحنه گذشت نتوان در قالب جملات و سطور بيان نمود اما اينجانب از طرف فرماندهي كل سپاه در معيت تعدادي از شخصيتهاي كشوري مثل دكتر ولايتي سردار قالي باف غمخوار و ... ماموريت يافتم تا با اعزام به مرز خسروي اولين كاروان آزادگان را مبادله نمائيم و با توجه به اينكه فقط رانندگان اتوبوس مي توانستند به طرف ايستگاه مرزي حركت كنند بناچار پيراهن دو جيب رانندگان را پوشيديم و به محل تبادل رسيديم آنجا هم صحنه بسيار جالبي همه حاضرين نمايندگان صليب سرخ و خبرنگاران را متحير ساخت .
يكي از آزادگان پس از انجام تشريفات پيش بيني شده به طرف ما آمد و پرسيد آيا اينجا خاك ايران است وقتي پاسخ مثبت را شنيد به سجده افتاد و بلند شد پيراهن خود را از تن بيرون آورد و به سمت عراقيها پرتاب كرد و گفت : ما چيزي از شما نمي خواهيم و حاضر نيستيم اثري از شما وارد خاك مقدسمان شوداين حركت چون پتكي سنگين بر فرق بعثيون بود و موجبات غرور و فخر ايرانيان تا جائي كه همه ما سر تا پاي او را بوسيديم و به اين عرق ميهن دوستي افتخار كرديم .
از ديگر خاطرات بياد ماندني در همدان مي توان از ملاقات آزاده عزيز سيد رضا موسوي با پدرش نام برد كه وي مفقودالاثر اعلام شده بود وقتي پدر پير بزرگوارش وي را ديد گفت : من تو را در راه خدا داده بودم انتظار نداشتم كه برگردي من با خدا معامله كرده بودم كه امام جمعه وقت نهيبي به او زد كه برو فرزندت را تحويل بگير واقعا زبان از بيان چنين وقايعي قاصر است .
يا صحنه اي كه آزاده اي صاحب فرزند شده بود و فرزندش از مادر مي پرسيد كه اين آقا كيست و مادر با اشك چشم به او پاسخ مي داد او پدر توست يا آزاده اي كه بعنوان شهيد پيكرش دفن شده بود ولي به همراه آزادگان به خاك ميهن بازگشت .
ما در اولين نمايشگاه آثار و صنايع دستي آزادگان هم به توانمندي آنها در عرصه هنر آشنايي با زبانهاي مختلف خارجي هنرهاي ورزشي را شاهد بوديم كه نشان مي داد با مردم همساني و همسوئي ندارند بلكه با روحيه آزادگي از تمامي لحظات عمر خود استفاده نمودند با حداقل امكانات كارهاي عظيمي ارائه داده بودند و به دنيا نشان دادند كه از هر فرصتي مي شود استفاده مثبت كرد و رشته محكم اميد را بوجود آورد يا در جهت اداي فريضه نماز و توسلات با وجود سخت گيريهاي عراق ارتباطات الهي در اردوگاهها بصورت دسته جمعي صورت مي پذيرفته است .
افرادي همچون حاج حميد نوروزي و باقر سيلواري تمرينات ورزشي را به شكل حرفه اي در بين اسرا ترويج مي دادند كه ضريب مقاومت جسمي و روحي آنها را افزايش دهد و افرادي مثل آقاي قشمي و خجسته تا سرحد مرگ پيش رفتند و آني از اهداف خود عقب نشيني نكردند.
امروز پس از گذشت چند دهه از جنگ تحميلي و حماسه دفاع مقدس آزادگان همچنان به عنوان الگوي جامعه ايثارگري مطرح هستند و از جايگاه ويژه اي در امور مديريتي سياسي اقتصادي و اجتماعي برخوردارند.
سوال : نظر شما در مورد ثبت خاطرات آزادگان به عنوان اسناد ارزشمند دفاع مقدس چيست
ثبت خاطرات سربازان فداكاري كه جان خود را براي دفاع از ناموس و كيان يك ملت تقديم مي نمايند كار تازه و جديدي نيست بلكه اين امر در بين تمامي ملل متمدن متداول است . من خود در كشور « كره » شاهد بودم كه ميداني بنام ميدان آزادي كه تعدادي از كشته شدگان جنگ در آن مدفون هستند به محلي قابل احترام براي تمام ملت « كره » مبدل شده است بطوري كه جوانان در مراسم ازدواج پيمان ناگسستني خود را در اين ميدان مي بندند و به رزمندگان خود اداي احترام مي نمايند.
همچنين دو پيرمرد را شاهد بودم كه مدالهايي بر سينه آنها نصب بود از مترجم در مورد آنها سوال كردم گفت : اينها سربازاني هستند كه در جنگ مقابل آمريكا شركت كرده وازهمه لحاظ تامين هستند و همه افراد موظفند به اينها احترام بگذارند.
يا در مسكو در سال 1995 موزه جنگ را پس از 50 سال بر پا مي كنند و با زحمات فراوان مستند سازي نموده و اطلاعات را استخراج و در معرض ديد عموم قرار مي دهند بر ماست كه با تكريم بازماندگان دفاع مقدس ضمن حفظ حرمت و شان ايشان از هر گونه كم لطفي و بي مهري پرهيز نموده و با متخلفين در اين زمينه برخورد نمائيم .
بار ديگر مراتب تشكر خود را به عنوان سربازي از خيل عظيم سپاه اسلام از جناب آقاي امير خجسته رئيس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران كه با تلاش شبانه روزي خود در جهت خدمت به خانواده معظم شهدا و ايثارگران گامهاي موثري را برداشته اند اعلام ميدارم و توصيه مي نمايم كه در ثبت و حفظ آثار آزادگان و ايثارگران بيش از پيش كوشا باشند و به آزادگان توصيه مي كنم كه كليه وقايع را آنگونه كه وجود داشته مطرح نمايند چرا كه اين خود بخش مهمي از تاريخ ايران اسلامي است .
سوال : جناب آقاي خجسته جنابعالي بعنوان آزاده اي كه 8 سال در اسارت بوده نقش آزادگان در دفاع مقدس را چگونه ارزيابي مي كنيد
باعرض تبريك سالروز ورود آزادگان سرافرازبه ملت شريف ايران اسلامي ايثار ومقاومت ايثارگران را گرامي ميدارم همانطوركه مي دانيد نيروهاي عراقي در سال 1359 مرزهاي ميهن اسلامي را درهم نورديدند وبا خيال باطل خود آرزوي تسليم زود هنگام ملت ايران و سقوط كشور اسلامي را درسر مي پروراندند كه با مقاومت جانانه شيران بيشه خميني مواجه شدند. در اين يورش نابرابر با سقوط شهرهايي چون قصر شيرين نفت شهر هويزه بستان خرمشهر و... تعدادي از سلحشوران جبهه توحيد به اسارت دشمن درآمدند واين آغاز فصلي نو از جهادي عظيم براي آزادگان سرافراز بود هم آناني كه تا پاي جان تا آخرين فشنگ خود جنگيدند.
اين بار اسارت و شكنجه دشمن رابه جان خريدند كه هنوز آثار شكنجه هاي ددمنشانه دژخيمان بعثي برپيكر آزادگان خود نمائي مي كند. واقعيت هاي انساني و اسلامي در اردوگاههاي عراق پرده ابهامي بود كه طي 8 سال دفاع مقدس مردم خوب ما از آن بي خبر بودند .
تونلهاي مرگ بعنوان نقطه اي تاريك از كارنامه سياه صداميان در تاريخ ثبت وضبط است بنده خودم شاهد بودم دريكي از اين موارد كه در طرفين سربازان عراقي با كابل ونبشي وچوب به ضرب وشتم اسرا مي پرداختند چشم يكي از آزادگان ما بنام محمد رضا شريفي راد از حدقه بيرون آمدوبه زمين افتاد وآن چشم كه هنوز جان داشت روي زمين مي غلطيد و اين آزاده بزرگ دو زانو بر عضواز دست داده خود نشسته بود وميگفت : ربنا تقبل منا هذا خدايا اين تحفه ناقابل را از من بپذير تصور دشمن اين بود كه با شكنجه هاي جسمي روحي ورواني از رزمندگان ما افرادي ناتوان و كم روحيه بسازد اما لطف الهي اين بود كه با روحيه ايثارگري و رهبري سيد آزادگان مرحوم ابوترابي با اتصال به نيروي ايمان آزادگان ما ترفندهاي دشمن را نقش برآب نموده و توانستند با ايجاد تشكيلاتي قوي واتحاد و همدلي دشمن را به اسارت خود درآورند و به جرات مي توانم بگويم كه نيمي از پيروزيهاي رزمندگان اسلام در عملياتهاي پيروزمندانه مديون سلحشوري آزادگان بود كه هرگز قلم نويسندگان و دوربين خبرنگاران قادر به توصيف آن نيست .
سوال : نقض مقررات بين المللي درمورد رفتار با اسرا وعكس العمل آزادگان را بيشتر توضيح دهيد
بي اعتنائي مقامات عراقي به قواعد حقوق بشر ونقض آشكار قوانين رفتار با اسرا بركسي پوشيده نيست وريشه آن فرهنگ زور بود كه بر مردم حاكم بود. اين عقده حقارت چهره واقعي حزب بعث را بدنيا نشان داد كه بنظر من كارشناسان مجرب بايد تجزيه وتحليل نمايند.
در اردوگاههاي عراق از دو روش شكنجه روحي و جسمي استفاده مي شد كه بر اساس دستور العملهاي خاص در تمامي اردوگاهها يكسان بود زيرا مي دانستند افرادي كه در مقابله با آنها دفاع مي كنند ايثار وشهادت برايشان ارزش والائي داردلذا از هيچ عملي مضايقه نمي كردند از ممانعت از انجام فرايض ديني تا انواع شكنجه هاي روحي و جسمي و كنترل كردن نيروهاي صليب سرخ و سازمان بين الملل كه ارتباطي بين آزادگان ما پيش نيايد.
واكنش آزادگان درمقابل اين فشارها حساب شده و برنامه ريزي ومدون شده بود بطوري كه در يك حركت انعكاس بين المللي داشت .
هر بار هيئت صليب سرخ واعضا نمايندگي بين المللي وارد اردوگاهها مي شدند اظهار مي داشتند كه به زودي جنگ خاتمه مي يابد و شما به كشورتان برمي گرديد اين بود كه آزادگان ما مصمم شدند مستندات تخلف وجنايات بعثيون را جمع آوري نمايند و به طرز ماهرانه اي آنرا منعكس نمايند.
يادم مي آيد هيئتي از سازمان ملل به اردوگاه آمد واز طرفي عراقيها آزادگان را كنترل شديد مي كردندكه بچه ها تصميم گرفتند با شيوه خاص دشمن را دور بزنند وگروهي از نمايندگان با نفوذ در رده هاي مختلف با ژنرال آن گروه ارتباط برقرار نمايند و اين رسالت با سنگيني تمام شكنجه ها به انجام رسيد و در آن شرايط با كمترين امكانات 150 مورد تخلفات رژيم بعث مكتوب گرديد وبه دست هيئت اعزامي سازمان ملل رسيد .
نتيجه اين حركت آن زمان اهميت خود را نشان داد كه توجه جهانيان و سازمان ملل به اردوگاههاي عراق جلب شد ويكي از سران عالي رتبه بعثي بنام طارق عزيز از اقدامات و جنايات خود در صحنه بين المللي عذرخواهي نمود.
اين واقعيت گوشه اي از دلاوريها و ايثارگريهاي آزادگان ماست كه وظيفه مي دانم ياد و خاطره آزادگاني كه مظلومانه در گوشه زندانهاي عراق شربت شهادت نوشيدند را گرامي بدارم .
ما وظيفه داريم نسل امروز و آينده اين مرز و بوم را نسبت به مقاومت و صبوري و پايمردي آزادگان در حفظ و حراست از مقدسات خود كه در زندان هاي رژيم بعث و اردوگاه هاي مخوف عراق متجلي شعار آزادي و استقلال بودند مطلع سازيم .
آنچه به عنوان اخبار از اردوگاه هاي دشمن مي رسيد اين بود كه در حقيقت دشمن اسير آزادگان ما شده و نظاميان و مسئولين بعثي به عظمت روحيه اسيران ايراني اقرار مي نمودند.
صدام در ديدار با وزير امورخارجه وقت ايران پس از پايان يافتن جنگ تحميلي چنين اعتراف مي كند : نيروهاي شما هم در جبهه ها مقاوم بودند و هم در اردوگاه هاي ما.
در اردوگاه هاي عراق بعثيون از انجام هيچ عمل ضد انساني مضايقه نمي كردند از ممانعت از انجام فرايض ديني تا انواع شكنجه هاي روحي و جسمي و كنترل كردن نيروهاي صليب سرخ و سازمان بين المللي كه ارتباطي بين آزادگان ما پيش نيايد.
حجت الاسلام والمسلمين ابوترابي همچون دژي استوار مصمم و جدي پشتوانه محكمي براي تمام آزادگان در اسارت بود و آزادگان مااو را سرمشق مقاومت و صبوري قرار داده بودند.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4300]
-
گوناگون
پربازدیدترینها