واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مهر در راه است
فرا رسيدن شهريورماه نشان مي دهد كه فصل تابستان كم كم رو به اتمام است و بار ديگر كوچه هاي شهر، پر مي شود از هياهوي كودكان و نوجواناني كه كوله پشتي بر پشت خود انداخته اند و به سمت مدرسه مي روند و چشم اميد والدين به موفقيت آنان در يك سال تحصيلي است.
كودكان و نوجوانان به وجود افرادي نياز دارند كه آن ها را در پيمودن راه زندگي ياري دهند. استعدادها و قابليت هاي ذهني آنها را كشف و درك كنند و شرايط مناسبي را جهت پرورش اين استعداد و قابليت ها فراهم آورند. مهمترين اين افراد والدين و مربيان هستند كه نقش ارزنده اي در ترغيب و تشويق آنها دارند. زيرا كودكان و نوجوانان در تماس با والدين و مربيان به هويت فرهنگي و ملي خود پي مي برند وآمادگي لازم را جهت ادامه حيات به صورت يك شهروند مفيد و موثر كسب مي كنند. شكي نيست كه هر چه مناسبات و روابط بين والدين و مربيان دوستانه تر و هماهنگ تر باشد، رشد و پرورش كودك و نوجوان سريع تر و آسان تر و بهتر انجام خواهد شد. واضح است كه مدرسه به تنهايي قادر به تكوين شخصيت كودك نيست. تكوين شخصيت از آغاز و تا سال هاي جواني و حتي بعد از آن نيز ادامه مي يابد. پس در جهان امروز، خانواده، مدرسه و اجتماع در تكوين شخصيت كودك نقش دارند. پس بايد براي توفيق برنامه هاي پيشرفته و نوسازي جامعه بيش ازهر چيز، به آموزش خانواده توجه شود و به عبارت ديگر براي بهره وري بيشتر از تعليم و تربيت كودكان، بايد آموزش. پدران و مادران مورد توجه قرار گيرد تا اهميت زندگي درست و صحيح به كوچك و بزرگ تقسيم شود و همه افراد با صميميت در خدمت يكديگر قرار گيرند.
راه هاي رشد
يكسري نكات در پيشرفت و موفقيت كودكان موثر است و با به كار بردن آنها رشد تحصيلي مشاهده مي شود. كه در زير به آن ها اشاره مي كنيم.
1) كودكان خود را در كسب عادت برنامه ريزي كمك كنيد. برنامه ريزي موفقيت هاي بيشتر را براي يادگيري موجب مي شود. 2) ياد دادن روش هاي مطالعه خوب منجر به پيشرفت در مدرسه و بهبود در تصور شخصي نسبت به خود مي شود. 3) محيط خوبي براي مطالعه به وجود آوريد. تشويق، پشتيباني و پيشنهاد و پاسخ به سوالات اقداماتي هستند كه نبايد فراموش شود. 4)مواظب عواملي كه مانع يادگيري هستند باشيد. در هنگام مطالعه كودك سعي كنيد با اجتناب از عواملي مانند تلويزيون، مكالمات و دعوت به بازي، حواس كودك را متفرق و مغشوش نكنيد. 5)ازكودكي بايد در بچه اين اعتقاد را بوجود آوريم كه درس را به خاطر كسب مطالب جديد و افزايش دانش و بينش خود بخوانند و نه براي امتحان دادن و دريافت كارنامه و جوايز و امثال آن. 6)به كودكان ابتدايي كمك كنيد تا عادت كنند به كاري كه انجام مي دهند توجه كافي مبذول دارند و تمركز حواس داشته باشند و در زمان بازي، بازي كرده و هنگام مطالعه، مطالعه كنند و كودكان بزرگتر را تشويق كنيد تا آگاهانه نسبت به بهبود روش مطالعه و يادگيري خود اقدام نمايند.
7) معني واقعي امتحان را بايد به كودكان تفهيم كنيد و به عبارت ديگر بايد دانش آموزان بدانند كه امتحان، ارزيابي از پيشرفت تحصيلي آنان است. 8) انتظاراتي كه از كودكان داريد به صورت واضح و روشن به آنها بگوييد بخاطر داشته باشيد كودكي كه احساس كند هيچ انتظاري از او نداريد، كاملا از دست مي رود. از كودكتان انتظار پيشرفت معقول داشته باشيد. وقتي كه كودك بداند چه انتظاري از او داريد و چرا اين انتظارات وجود دارد در اين صورت بهتر كار مي كند. 9)كودكان در مورد نشان دادن احساس خويش نسبت به مدرسه به والدين توجه دارند لذا بايد شور و اشتياق را در آنها بر انگيخت.
از نكته هاي بسيار مهم اين است كه مسووليت موفقيت تحصيلي بر عهده خود دانش آموز باشد و اين مسئله را درك كند، به عبارت ديگر دانش آموز بايد درس بخواند، تمرين كند و خود را براي امتحانات آماده كند در نتيجه والدين نبايد دخالت مستقيم در برنامه درسي داشته باشند ولي نظارت امري اجتناب ناپذير است.در بعضي مواقع دانش آموز ازدرسي تنفر دارد و يا نسبت به رفتار معلمي اعتراض دارد، در چنين شرايطي بايد نسبت به صحبت هاي دانش آموز گوش شنوا داشت و نصيحت كردن در اين شرايط توصيه نمي شود. اختلافات خانوادگي در روحيه فرزندان تاثير منفي دارد، همچنين باعث افت تحصيلي مي شود. قرار دادن تفريح در كنار درس سبب پيشرفت تحصيلي مي شود. ارتباط والدين با معلمان و مربيان باعث دلگرمي و تشويق فرزندان به درس خواندن مي شود. به دانش آموزان بايد آموخت كه درس هاي خود را به مرور و در طول سال تحصيلي بخوانند و آن را به شب امتحان موكول نكنند. به طور كل امر تعليم و تربيت امري پيچيده است و با همكاري معلمان و اوليا از پيچيدگي آن مي توان تا حد چشمگيري كاست.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]