واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
مصرف غذاهاي آماده باعث تشديد علائم ميگرن در كودكان مبتلا مي شود
يك متخصص مغز و اعصاب گفت: گاهي ميگرن در سنين كودكي نيز بروز مي كند كه برخلاف بزرگسالان در جنس مذكر شايع تر است. دكتر محمدحسن حريرچيان متخصص مغز و اعصاب و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با ايسنا, بيان كرد: ميگرن معمولا از دوران نوجواني آغاز مي شود اما گاهي نيز شروع آن در دو طيف سني كودكي و سالمندي است. در اطفال نيز در زمينه ژنتيك مناسب، ممكن است سردرد بروز كند. اين متخصص مغز و اعصاب در ادامه افزود: معمولا مدت سردرد در كودكان كوتاه تر است (از يك تا 72 ساعت) و برخلاف بالغين در اكثر مواقع در دو طرف سر احساس مي شود. در كودكان گاهي ميگرن به صورت دل درد همراه با استفراغ و رنگ پريدگي بروز مي كند. وي در توضيح ساير علايم ميگرن در كودكان گفت: از تظاهرات ديگر ميگرن خصوصا در كودكان، حملات سرگيجه و عدم تعادل، حملات تب و حتي گاهي حملات تغيير خلق و خو يا كج خلقي است. اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در خصوص تاثير ميگرن بر رشد كودكان تصريح كرد: اين امر از عوارض بارز ميگرن در كودكان نيست مگر آن كه حملات ميگرن شكمي در آنها سبب سو» تغذيه شده باشد.وي در پايان افزود: مصرف غذاهاي آماده و فست فودها باعث تشديد علائم ميگرن در كودكان مبتلا مي شود كه اين محدوديت در رشد صحيح آنها اثر مثبت دارد.
روش جديد براي كاهش عوارض بيماري الزايمر
محققان علوم پزشكي بر اساس يافته جديدي اعلام كردند با تحريك الكتريكي مغز مي توان وضع حافظه و قواي شناختي مغز افراد سالخورده مبتلا به الزايمر را بهبود بخشيد. به گزارش واحد مركزي خبربه نقل ازخبرگزاري رويترز از نيويورك ، دكتر البرتو پريوري و همكارانش در دانشگاه ميلان ايتاليا اعلام كردند نتايج اوليه بررسي انان نشان مي دهد مي توان با يك جلسه تحريك مغزي به وسيله الكتريسيته ، به ميزان مناسبي ، از شدت كاهش قواي شناختي مغزي كاست . بر اين اساس ، محققان پيش بيني مي كنند در جلسات مستمر و منظم ، با استفاده از تحريكات الكتريكي مغز بتوان در كنترل شرايط مغزي بيماران الزايمري نتايج بهتري گرفت. دانشمندان بر روي منطقه اي از مغز به نام كورتكس بخش پيشاني اهيانه اي ،در ده بيماري الزايمري ، تحريكات الكتريكي ايجاد كردند. محققان اميدوارند به اين روش بتوانند از شدت بيماري الزايمر در مبتلايان بكاهند. به گفته محققان بروز بيماري آلزايمر تا بيست درصد به دلايل ژنتيكي و هشتاد درصد به دلايل محيطي انجام مي شود. تحقيقات قبلي نيز ثابت كرده اند كه وقوع بيماري آلزايمر تا درصد بالايي بعد از شصت سالگي رخ مي دهد. علائم اين بيماري با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پيري آغاز شده و به تدريج با از دست دادن قدرت تشخيص زمان، افسردگي، از دست دادن قدرت تكلم، گوشه گيري و سرانجام مرگ در اثر اراحتي هاي تنفسي به پايان مي رسد. مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق مي افتد، اما بيماري چند سال قبل از ظهور علائم آغاز شده است.
ايران روي كمربند شيوع سرطان مري و
معده قرار دارد
استانهاي مازندران، گيلان، زنجان، آذربايجان و كردستان از مناطقي هستند كه به دليل شيوع بالاي سرطان مري و معده در دنيا كاملا شناخته شده هستند. به گزارش ايسنا : دكتر سيد هاشم سيد مهدي، دبير اجرايي سومين كنگره جراحان عمومي ايران با بيان خبر فوق اظهار داشت: سرطانهاي مري و معده جزو شايع ترين سرطانهاي دستگاه فوقاني گوارش در كشور ما محسوب مي شوند كه نيازمند اجراي طرح هاي غربالگري جهت تشخيص به موقع بيماري و شروع به موقع درمان هستند. وي گفت: علامت هاي شايع حاصل از بيماري مانند بلع سخت، دردهاي منتشر و اختلالات گوارشي معمولا زماني بروز پيدا مي كنند كه بيماري در مراحل پيشرفته قرار گرفته و درمان در اين مرحله بسيار مشكل مي باشد. در صورتي كه با اجراي طرح هاي غربالگري و شناسايي بيماران در مراحل اوليه با استفاده از روشهايي چون آندوسكوپي، لاپاراسكوپي، تراكوسكوپي، سونوگرافي داخل مري و ساير روشهاي پيشرفته راديوگرافي مي توان سرطانهاي مري و معده را در مراحل اوليه تشخيص به صورت كامل درمان كرد. دكتر سيد مهدي همچنين تصريح كرد: غذاهاي آماده و سريع foob fast ، نوشيدني هاي داغ، الكل و سيگار از عوامل ايجاد و تشديد سرطانهاي مري و معده مي باشند كه از آثار زيانبار زندگي در جوامع امروزي محسوب مي شوند. لازم به ذكر است، نتايج جديدترين دستاوردهاي تشخيص و درمان در زمينه سرطانهاي مري و معده با حضور متخصصان جراحي عمومي، پزشكان عمومي، متخصصان راديوتراپي انكولوژي و ساير انديشمندان در سومين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي ايران در تاريخ 7 تا 9 آبان ماه سال جاري در مركز همايشهاي رازي مورد بحث و تبادل نظر علمي قرار خواهد گرفت و كليه علاقمندان مي توانند جهت كسب اطلاعات بيشتر و ثبت نام در اين كنگره علمي به آدرس اينترنتي ir.generalsurgeons.www مراجعه نمايند.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]