تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826514215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دارايي اعلام كرد:وجود 600 عامل خسارت زا در بخش كشاورزي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دارايي اعلام كرد:وجود 600 عامل خسارت زا در بخش كشاورزي
رئيس سازمان حفظ نباتات كشور از وجود بيش از 600 عامل خسارت زا در بخش كشاورزي خبر داد و گفت: با وجود كليه مبازرات بر عليه آفات و بيماريها همچنان بين 10 تا 38 درصد محصولات كشاورزي توسط آفات از بين مي روند.

به گزارش خبرنگار مهر، همايون دارابي امروز در نشستي مطبوعاتي در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس تكليف قانوني كليه توليدكنندگان، فروشندگان، وارد كنندگان و مصرف كنندگان سموم جهت استفاده از مواد و عوامل بيولوژيك ملزم به اخذ مجوز و تائيديه از سازمان حفظ نباتات شده اند.

رئيس سازمان حفظ نباتات كشوربيان كرد: در راستاي اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي در سالهاي اخير صدور پروانه ها و مجوزهاي مربوط به سموم به سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي به عنوان بخش غير دولتي واگذار شده است.

وي با اشاره به ايجاد شبكه مراقبت و پيش آگاهي بخش خصوصي با حضور35 گياه پزشك در كشور و انتقال خدمات فني به كشاورزان از طريق آنان افزود: در حال حاضر سه گروه آفات عمومي، همگاني و خصوصي در كشور وجود دارد، كه اين آفات توسط شوراي حفظ نباتات تعيين و با توجه به شرايط كشور براي تصويب به دولت ارائه مي شود.

دارابي با بيان اينكه در سطح 35 هزار هكتار مبازره عمومي با آفت ملخ از سوي دولت صورت گرفته، افزود: مبازره با آفتي همچون سن گندم به عنوان آفتي همگاني توليدكنندگان را موظف به مبازره برعليه آن مي نمايد، اين در حالي است كه در آفات خصوصي هر فرد كه داراي باغ و يا مزرعه اي باشد بايد براي حفظ توليدات نسبت به مبازره با آفات اقدام نمايند.

وي با اشاره به مديريت جامع آفات در بخش كشاورزي، تصريح كرد: در روش مبازره بيولوژيكي استفاده از سم جزء آخرين راهها است، به نحويكه استفاده از موجود زنده عليه موجود زنده در طبيعت دنبال مي شود.

رئيس سازمان حفظ نباتات كشور اعلام كرد: كليه فارغ التحصيلان بخش گياه پزشكي كه متقاضي تاسيس كلينيك و يا مواد بيولوژيك هستند، بسته به نوع فعاليت از تسهيلاتي با سقف 5 ميليارد ريال، يك ميليارد و 200 ميليون ريال و 100 ميليون ريال تسهيلات با نرخ بهره 5 درصد و بازپرداخت 6 تا 7 ساله بهره مند خواهند شد.

وي خاطر نشان كرد: در سال جاري از محل يارانه هاي بخش كشاورزي اعتباري به منظور ثبت نام فارغ اتحصيلان، دارندگان كلينيكها و گياه پزشكان درشبكه مراقبت پيش آگاهي محصولات كشاورزي منظور شده، به نحويكه آنان با دريافت اين تسهيلات مي تواند برابر دستورالعملهاي صادرشده ضمن مراقبت از سطح زير كشت، دستمزد اين كار را دريافت نمايند.

دارابي با اعلام اينكه ميزان مصرف سموم در كشور از ميزان ميانگين جهاني كمتراست افزود: ميزان مصرف جهاني بالغ بر1.5 كيلوگرم ماده موثره به ازاي هرهكتار است، در حاليكه در كشور اين ميزان به 700 تا 800 گرم ماده موثره درهرهكتار تقليل يافته است.

وي با اشاره به وجود باقي مانده سموم در برخي از محصولات كشاورزي، آموزش بهره برداران را درارتباط با نحوه استفاده و نوع سموم را تاثيرگذارخواند و تصريح كرد: در دو سال اخير سمپاشي هوايي به طوركامل از مزارع گندم حذف شده، به نحويكه مبازره با سن گندم به صورت سمپاشي هوايي از يك ميليون و 600 هزار هكتار به صفر رسيده، ضمن اينكه با اجراي اصلاح روشهاي سمپاشي ميزان سمپاشي هوايي نخيلات از 30 هزار هكتار به 7 هزار هكتار رسيده است.

رئيس سازمان حفظ نباتات كشور با اشاره به خريد سمپاشهاي جديد از محل تسهيلات ارزان قيمت، بيان كرد: علاوه بر اصلاح روشهاي سمپاشي و ناوگان سمپاش در كشور، هم اكنون روشهاي كم خطر جايگزين روشهاي پرخطر سمپاشي شده، به نحويكه با تجديد نظر در ثبت سموم اجازه توليد و مصرف بسياري از سموم پرخطر لغو شده است.

وي خاطرنشان كرد: در سال 75 معادل 29 درصد سموم مورد استفاده در كشور از نوع پرخطر بوده كه در سال گذشته اين رقم به 11 درصد كاهش يافته است، لذا در شبكه مراقبت بالغ بر 4 هزار و 350 نفر نيروي آموزش ديده درعمليات سمپاشي حضور دارند كه اين امر باعث استفاده مي شود از سموم شيميايي در بخش كشاورزي روند مطلوبتري را داشته باشد.

دارابي تصريح كرد: در سال زراعي جاري بالغ بر حدود 90 ميليارد تومان اعتبار به منظور توليد مواد و عوامل بيولوژيك يارانه اختصاص داده شده و در حال حاضر 6 عامل بيولوژيك در بخش كشاورزي به 17 عامل افزايش يافته، درحاليكه در كشور بيش از 600 عامل خسارت زا وجود دارد.

وي با اعلام اينكه 160 هزار هكتار تحت كنترل بيولوژيك قراردارند، افزود: با وجود كليه مبازرات بر عليه آفات و بيماريها همچنان بين 10 تا 38 درصد محصولات كشاورزي توسط آفات از بين مي روند.

دارابي با بيان اينكه ريسك قرنطينه واردات گندم خوراكي كمتر از گندم بذر است، فزود: سازمان حفظ نباتات براي واردات گندم تعيين شرايط كرده، به نحويكه كشور وارد كننده بايد داراي گواهي عاري بودن محصول از آفات و بيماريها باشد و اگر موردي در مبادي ورودي كشور ديده شود اجازه ترخيص محموله داده نخواهد شد.

وي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در رابطه با ميزان مصرف سالانه سموم در بخش كشاورزي گفت: به استثناي سال زراعي گذشته كه با كاهش مصرف سموم مواجه بوده ايم، به طور متوسط سالانه 24 هزار تن سم در كشور مصرف و پيش بيني مي شود ميزان مصرف در سال جاري به حدود 16 هزار تن بالغ شود.

رئيس سازمان حفظ نباتات كشورعنوان كرد: در سال جاري به منظور مقابله با آفات و بيماريها در شرايط خشكسالي بالغ بر 6 طرح با اعتباري معادل حدود 8 ميليارد تومان پيشنهاد شده است.

وي قرنطينه گياهي را بسيار ضروري ارزيابي كرد و افزود: از آنجايي ه آفات و بيماريهاي گياهي پتانسيل جابه جايي با محصولات كشاورزي را دارند، لذا در كليه مبادي ورودي رسمي قرنطينه گياهي ايجاد شده و در حال حاضر در كشور 94 پست قرنطينه وجود دارد كه 20 پست آن قرنطينه داخلي و 74 پست نيز در گمركات رسمي استقرار دارند.

دارابي با بيان اينكه هم اكنون كالاهاي همراه مسافران توسط مامور قرنطينه كنترل مي شود،عنوان كرد: در حال حاضر قوانيني در حال تدوين است كه خوداظهاري مسافران و عبورآنان از دالان و مسير مشخص براي كنترل حتي يك ميوه وارد شده توسط آنان را شامل مي شود.

وي پايش آفات و بيماريها را از وظايف اصلي سازمان خواند و گفت: در سال گذشته حدود 60 هزار فقره گواهي بهداشت براي صادرات و حدود 100 هزار برگ جهت واردات داده شده است.

رئيس سازمان حفظ نباتات كشور با اعلام اينكه فروش سم بدون نسخه گياه زشك ممنوع است، افزود: كليه خريد و فروشهاي مربوط به سموم در يك شبكه ثبت خواهد شد، ضمن اينكه امسال بر اساس يكي از مصوبات دولت نهم كليه توليدكنندگان و مصرف كنندگان سموم مسئوليت قضايي و حقوقي سم را خواهند داشت.

وي با بيان اينكه سازمان در كنار توليدكننده به دفع عوامل خسارت زا مي پردازد، بيان كرد: 72 درصد محصول قبل از رسيدن به مصرف كننده از بين مي رود، لذا اگر مبازره با آفات و بيماريها انجام نشود كل محصول توليدي از بين خواهد رفت.

دارابي در پايان با اشاره به محموله هاي برگشتي در مبادي ورودي رسمي ايران، اعلام كرد: امسال يك محموله چوب، دو محموله پرتقال برگشت داده شده، ضمن اينكه چند محموله گل و گياه معدوم سازي شده و عامل واردات يك محموله غير قانوني بازداشت و تحويل مقامات قضايي شده است.
 شنبه 2 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن