واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس اتحاديه توليدكنندگان گلوگياه كشور: *گلوگياه كشور نيازمند الگوي كشت و نظام شكلگيري واحدها *كاهش چشمگير توليد و صادرات در پي سرمازدگي و تخريب گلخانهها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس اتحاديه توليدكنندگان گل وگياه كشور اظهار كرد: به دليل سرمازدگي سال گذشته و آسيب گلخانهها و در پي آن خشكسالي در سال جاري، توليد گل از نظر كمي و كيفي كاهش چشمگيري داشته كه باعث افزايش قيمت آن در بازار داخلي و كاهش ميزان صادرات شده است.
رضا مهرباني ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به كاهش توليد گل از ابتداي سال و ادامه اين كاهش تا پايان سال نسبت به سال گذشته، گفت: بحران سرمازدگي سال گذشته تاثير بهسزايي در افت كمي و كيفي توليدات داشته است بهطوري كه گياهان آپارتماني به دليل افت كيفيت بر اثرسرمازدگي بازار چنداني براي فروش ندارند و صادرات آن كه به كشورهاي عراق، افغانستان و آسياي ميانه انجام ميشد، به ميزان چشمگيري كاهش يافته است.
وي با تاكيد بر حمايت سازمانهاي مسوول و نهادهاي ذيربط براي بازسازي گلخانهها، تصريح كرد: تاكنون هيچ اعتباري از سوي حوادث غيرمترقبه براي رفع خسارت و بازسازي گلخانهها بر اثر سرمازدگي و بارش سنگين برف در سال گذشته پرداخته نشده و فصل قلمهگيري و تكثير گياهان (اسفندماه) با از بين رفتن واحدها بدون تكثير، قلمهزني و پيوند سپري شد.
رييس اتحاديه توليدكنندگان گل و گياه كشور با بيان اينكه در سال جاري صادرات مطلوبي نخواهيم داشت، اظهار كرد: بخش گل و گياه كشور نيازمند يك نظامنامه و الگوي توليد است چراكه شرايط توليد هر روز تغيير كرده و الگوي مشخصي براي توليد و نحوه شكلگيري واحدها وجود ندارد.
مهرباني در اين زمينه افزود: سال گذشته واحدهاي توليدي در استانهاي گيلان و مازندران براساس گفته سازمان جهاد كشاورزي هزينه سنگيني ( بين 100 تا 250 ميليون تومان ) براي گازكشي و گازسوز كردن گلخانهها صرف كردند اما هماكنون از سوي اداره گاز وزارت نيرو به سازمان جهاد كشاورزي و واحدهاي توليدي ابلاغ شده است كه از ابتداي آذرماه گاز به واحدهاي توليدي گل و گياه داده نميشود و اين واحدها بايد نوع سوخت مصرفي خود را تغيير دهند.
وي با تاكيد بر داشتن يك طرح مطالعاتي براي آينده اين بخش، گفت: واردات بيرويه انواع گلهاي شاخه بريده، بذر، قلمه، پياز گل و ... از كشور هلند انجام ميشود كه اتحاديه و توليدكنندگان از طف ديگر مرتبا نمايشگاههاي گل و گياه در هر استان برگزار ميشود اما هيچ يك از اهداف آن ترغبت و اجرايي نشده و هيچ تاثيري در بهبود وضعيت توليد نداشته است كه يك نظم و برنامه توليد ميطلبد.
مهرباني در پايان با اشاره به ممنوعيت كشت برخي گياهان از جمله مريم در استان خوزستان، خاطرنشان كرد: گل مريم ايراني به دليل عطر بالاي آن در بازارهاي صادراتي بسيار شناخته شده است و طالب زيادي دارد اما پس از چندين سال هنوز بخش تحقيقات براي رنگي كردن آن نتوانسته اقدامي انجام دهد.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]