واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تركيب دو دارو براي مقابله با عوارض ديابت/ روش جديد براي كاهش عوارض بيماري الزايمر/ استفاده از سلول هاي چربي براي كاهش وزن / ورزش موجب احساس رضايت از زندگي
محققان علوم پزشكي اعلام كردند تركيب دارويي جديدي از دو داروي كلاسيك اين بيماري ، خطر بستري شدن به سبب بيماري هاي قلبي عروقي و همچنين مرگ ناشي از ان را كاهش مي دهد .
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز ، دكتر ويويان فونسكا و همكارانش از دانشگاه تولانه در نيواورلئان اعلام كردند بررسي اطلاعات پرونده يكصد و ده هزار مبتلا به ديابت نشان مي دهد تركيب داروي متفورمين و داروي سولفونيل اوره در بيماران ديابتي ، خطر مرگ را تا نوزده درصد و خطر مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي را تا بيست و نه درصد كاهش مي دهد.
ديابت انواع گوناگون دارد كه شايعترين آن نوع اول و نوع دوم است و نوع اول اين بيماري بيشتر در قشر جوان بروز ميكند .
مبتلايان به نوع اول ديابت بايد براي كنترل بيماري خود دركنار رژيم غذايي و ورزش روزانه يك يا چند نوبت نيز انسولين تزريق كنند
ديابت نوع دوم نيز كه با ورزش رژيم غذايي صحيح كم كردن وزن و استفاده از داروهاي خوراكي پايين آورنده قند خون كنترل ميشود در مواردي نيز نياز به دريافت انسولين توسط بيمار حاصل ميشود .
در بيماري ديابت به علت تغييرات بهوجود آمده در ميزان هورمون انسولين و يا گيرندههاي هورموني قند قادر بهورود به سلول نميشود و سلولهاي بدن در حالي كه در دريايي از انرژي قرار دارند از اين منبع محروم ميشوند .
منابع و اطلاعات موجود درخصوص بيماري قند گوياي اين واقعيت است كه عيار بالاي قند خون موجب ابتلا بهاين بيماري و درنهايت آسيبديدگي چشمها كليهها اعصاب و قلب در درازمدت ميشود .
پزشكان متخصص كم كردن وزن ورزش و رعايت برنامه غذايي مناسب را بهترين راه مقابله و كنترل اين بيماري ميدانند و معتقدند كه شكست اغلب بيماران در كنترل مرض قند ناشياز پيروي از رژيم غذايي نادرست است .
به پيشنهاد آنان بيماران ديابتي بهتر است از نان آرد سبوسدار استفاده و براي جلوگيري از بالا رفتن فشار خون از خوردن نان شور خودداري كنند .
كساني كه مبتلا به ديابت هستند درصورتي كه دچار عفونت يا بيماري شوند و يا اگر تحت استرس باشند ممكن است باوجود داشتن برنامه كنترل ديابت قند خونشان افزايش يابد.
****روش جديد براي كاهش عوارض بيماري الزايمر
محققان علوم پزشكي بر اساس يافته جديدي اعلام كردند با تحريك الكتريكي مغز مي توان وضع حافظه و قواي شناختي مغز افراد سالخورده مبتلا به الزايمر را بهبود بخشيد دكتر البرتو پريوري و همكارانش در دانشگاه ميلان ايتاليا اعلام كردند نتايج اوليه بررسي انان نشان مي دهد مي توان با يك جلسه تحريك مغزي به وسيله الكتريسيته، به ميزان مناسبي ، از شدت كاهش قواي شناختي مغزي كاست بر اين اساس ، محققان پيش بيني مي كنند در جلسات مستمر و منظم ، با استفاده از تحريكات الكتريكي مغز بتوان در كنترل شرايط مغزي بيماران الزايمري نتايج بهتري گرفت.
دانشمندان بر روي منطقه اي از مغز به نام كورتكس بخش پيشاني اهيانه اي ،در ده بيماري الزايمري ، تحريكات الكتريكي ايجاد كردند
محققان اميدوارند به اين روش بتوانند از شدت بيماري الزايمر در مبتلايان بكاهند.
به گفته محققان بروز بيماري آلزايمر تا بيست درصد به دلايل ژنتيكي و هشتاد درصد به دلايل محيطي انجام ميشود .
تحقيقات قبلي نيز ثابت كردهاند كه وقوع بيماري آلزايمر تا درصد بالايي بعد از شصت سالگي رخ ميدهد.
علائم اين بيماري با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پيري آغاز شده و به تدريج با از دست دادن قدرت تشخيص زمان، افسردگي، از دست دادن قدرت تكلم، گوشه گيري و سرانجام مرگ در اثر ناراحتيهاي تنفسي به پايان ميرسد.
مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق ميافتد، اما بيماري چند سال قبل از ظهور علائم آغاز شده است.
****از سلول هاي چربي براي كاهش وزن
محققان علوم پزشكي اعلام كردند با استفاده از نوعي سلول چربي به نام چربي قهوه اي مي توان با چاقي مقابله كرد محققان موسسه تحقيقات سرطان دانا فاربر اعلام كردند سلول هاي چربي قهوه اي انرژي را مي سوزاند و گرما توليد مي كند.
محققان اين موسسه در بوستون اعلام كردند با استفاده از روشي مولكولي موفق شدند سلول هاي غيربالغ عضلاني را در محيط ازمايشگاه به سلول هاي چربي قهوه اي تبديل كنند .
دانشمندان بر اين باورند كه اين سلول هاي چربي ، قدرت تبديل به سلول هاي عضلاني دارند و به اين روش مي توان ، سلول هاي چربي را به سلول هاي ديگر تبديل كرد و از ميزان چاقي افراد كاست .
****ورزش موجب احساس رضايت از زندگي
همچنين محققان اعلام كردند ورزش با كاهش استرس و افزايش احساس شادابي موجب احساس بهتر و رضايت بيشتر در افراد مي شود.
متخصصان معتقدند ورزش مانند داروي ضد افسردگي عمل مي كند و چنانچه روزانه 30 دقيقه سريع راه بروند و يا روي دستگاه تردميل ورزش كنند پس از 10 روز تاثير آن را در بهبهود وضعيت روحي و شادابي خود خواهند ديداز طرف ديگر چنانچه ورزش به مدت طولاني در فعاليتهاي ثابت روزانه گنجانده شود موجب عملكرد بهتر مغز شده و مواد شيميايي مسئول داشتن احساس بهتر و رضايت وارد خون مي شود اين روند موجب جريان راحت تر خون در مغز و بخشهاي مختلف بدن شده و به يادگيري و تقويت حافظه نيز كمك شاياني مي كند.
كارشناسان اعلام كرده اند: چهار يا پنج بار در هفته روزي نيم ساعت ورزش به سالمندان كمك مي كند كه تا حد زيادي دچار فراموشي نشده و با روحيه بهتر از زندگي لذت ببرند
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 436]