واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اجازه كودتاي فرهنگي نمي دهيم
سرمايه: ظاهراً مسوولان فرهنگي به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در يك سالي كه از دولت نهم مانده است قصد دارند شفاف تر از گذشته سياست هايي خود را اعلام و اجرا كنند. تشريح اين مواضع به ويژه در چند ماه اخير از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان برنامه هاي كاربردي در شكل هاي مختلف اعلام بوده است.
محمدحسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صبح روز پنجشنبه 31 مرداد كه در سمينار توجيهي نخستين جشنواره سراسري هنري عدالت و اميد سخن مي گفت؛ از ايجاد الگوي دائمي فرهنگي خبر داد و گفت: «تمهيد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تامين آينده اين نظام است و الگوي فرهنگي ما، يك نشانه دائمي در تقويم نظام جمهوري اسلامي خواهد بود. اگر هم درگذشته اشتباهاتي رخ داده، در آينده نخواهد افتاد و مطمئن هستم كه اجازه كودتاي فرهنگي به كسي داده نخواهد شد.»
به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اين برنامه ممكن است طول بكشد اما حركت آن بايد آغاز و به گونه اي پايه گذاري شود كه تغييري در آن صورت نگيرد: «در هيچ دوره اي، كساني مسووليت مديريت فرهنگي اين كشور را در دست نخواهند گرفت كه دنبال خلاف اين مساله باشند چون ريشه هاي فرهنگي حاكم برنظام ها و دولت ها نمي تواند متفاوت باشد. دولت ها جابه جا مي شوند ولي جريان عمومي حاكم بركشور تغيير نمي كند. يك سرسوزن كسي حق ندارد تخطي كند. در جمهوري اسلامي روح حاكم فرهنگي مضامين و باورهاي اسلامي است؛ اگر درگذشته هم با شلختگي اشتباهاتي رخ داده در آينده اتفاق نخواهد افتاد.»در اين جلسه كه با حضور مديران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد صفار هرندي خطاب به همكاران خود گفت: «در سه سال گذشته با تنش ها و حركات غير متعارف در برخورد با دولت همراه بوده ايم. در اين فضا جامه خدمتگزاري را به تن كرديد و درمقابل برخي تحريكاتي كه از جوانب مختلف صورت مي گرفت و مي گيرد، خيلي گوشتان به اين حرف ها نبوده و مسيرتان را ادامه داده ايد و ان شاءالله مورد عنايت حضرت ولي عصر(عج) باشيد و بدانيد كه مدل و الگويي كه در پايان اين دوره در حوزه فرهنگ به جا خواهد ماند يك نشانه دائمي در تقويم نظام جمهوري اسلامي در حوزه فرهنگ خواهد بود. اين وزارتخانه يك تعريف دارد و براساس آن، وظيفه ما اين است كه به مردم خوراك مناسب فرهنگي در زمينه هاي مختلفي چون كتاب، موسيقي، فيلم سينمايي، رمان و... ارائه بدهيم. در حقيقت مضمون عام كاري ما اين است.»
به گزارش فارس،صفار هرندي با اشاره به برخي از نشانه هاي ظهور گفت:«وقتي ما در تيم ظهور قرار گرفته ايم توسعه فرهنگي و معرفتي را دنبال مي كنيم اينگونه است كه يك وقت اقتضا مي كند هر كسي در هر كاري بر حسب وظيفه شمشير گيرد و وارد صحنه شود.ما بايد تمهيدات مختلف فرهنگي و هنري را به صورت تيري در مقابل دشمنان امام زمان (عج) پرتاب كنيم.»
به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اهداف در حوزه فرهنگ و هنر بايد مبتني بر گفتمان اصلي عصر انتظار يعني عدالت و اميد باشد: «اين گفتمان بايد در قالب فرهنگ و هنر جلوه كند، بايد ببينيم مثلاً ما چند فيلم درست كرده ايم كه بتوانند عدالت و اميد را نشان دهند؟ آن هم درشرايطي كه انقلاب ما؛ انقلابي است كه با نگاه اعتقادي و ديني شكل گرفت. در حقيقت ما نتوانسته ايم يك فيلم با اين مضمون بسازيم. حتي در هنر نمايش، همين گونه است. بايد بگويم ما عقب هستيم و حركت هاي امروز، براي جبران عقب افتادگي است. مي دانيم كه هاضمه جامعه، آماده قبول يك خوراك سنگين نيست و ما هم نمي خواهيم به اين جامعه، خوراكي سنگين بخورانيم بلكه مي دانيم كه كار فرهنگي و هنري، تدريجي است ولي معتقديم كه بايد حركت را از يك جا آغاز كرد. اين در حالي است كه برخي از ما، آنقدر خود را به خواب زده ايم كه هيچ جوري نمي شود بيدارمان كرد و اميدوارم با اين حركات به خودآييم.»
-
پرويز:دانشگاه ها محل برگزاري موسيقي و تئاتر نيست
صحبت هاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حالي انجام شده است كه محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در جمع معاونان دانشجويي و فرهنگي دانشگاه ها با انتقاد از برخي فعاليت هاي فرهنگي- هنري در دانشگاه ها اعلام كرد دانشگاه محل برگزاري كنسرت موسيقي و تئاتر نيست و بايد فرهنگ مطالعه در دانشگاه ها ترويج شود: «بايد به نحوه انجام فعاليت هاي فرهنگي در دانشگاه ها توجه شود چرا كه در غير اين صورت امكان دارد كارهاي فرهنگي به غيرفرهنگي بدل شوند.»
او با اشاره به اينكه« سياست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به كلي ترويج موسيقي نيست»، گفت: «در عين حال معتقديم كه استفاده از موسيقي در حد نياز ضروري است و گريزي از آن نيست، البته دانشگاه ها محل برگزاري كنسرت موسيقي و اجراي تئاتر نيستند، اما در عين حال مي توان 10 دقيقه برنامه موسيقي را براي يك جشن فارغ التحصيلي در نظر گرفت و اين بلامانع است.»
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه« گسترش كتابخواني و نهضت كتابخواني در راس برنامه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار دارد و در اين راستا از هيچ تلاشي فروگذار نمي شود» افزود: «بايد در دانشگاه ها كتابخانه هايي ايجاد شود كه كتاب هاي غيردرسي در آنها قرار بگيرد تا دانشجويان در هر تخصصي كه هستند فقط در چنبره درس بزرگ نشوند و مطالعات ديگري نيز همپاي مطالعات درسي و تخصصي خود داشته باشند كه اين مساله قطعاً از تك بعدي بودن آنها جلوگيري مي كند.»
به گزارش «سرمايه» پرويز كه چند روز پيش بعد از مدت ها كشمكش اعلام كرده بود سرانه كتابخواني در ايران 10دقيقه است در اظهار نظر جديدي گفت: «در تصميم گيري ها نبايد فقط به اعداد و ارقام توجه كرد، به عنوان مثال سرانه كتابخواني و عدد آن مدنظر قرار گيرد، بلكه بايد به اين مساله توجه شود كه توسعه چه نوع كتابخواني و چه كتاب هايي بايد مدنظر قرار گيرد ، نوع مطالعه در اين بين اهميت دارد.»
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]