واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اولين و آخرين طلاي المپيك 2008 براي ايران هادي ساعي جاودانه شد
علل عدمموفقيتهاي ايران در المپيك پكن را مجلس بررسي ميكند.
طلاي المپيك از «بهشت» آمد
هادي ساعي، پرافتخارترين ايراني تاريخ المپيك
ساعي با غلبه بر حريفاني از نپال، چين، آذربايجان و ايتاليا طلاي المپيك را صيد كرد
دنياي اقتصاد- مرتضي ناعمه: طلاي هادي ساعي مرهم زخمهاي كاروان ورزش ايران در المپيك پكن شد.
هادي ساعي در وقت اول ديدار فينال مقابل مائورو سارمينتو ايتاليايي با نتيجه چهار بر دو مقابل تكواندوكار بلندقامت ايتاليايي شكست خورد. در وقت دوم هادي ساعي دو امتياز عقب افتاده را جبران كرد و نتيجه چهار به چهار تمام شد. نماينده ايران در اين وقت يك اخطار فني هم دريافت كرد.اما ساعي در وقت سوم با تجربه خود دو امتياز ديگر به اندوختههاي خود اضافه كرد تا طلاي المپيك پكن را به افتخارات خود اضافه كند.
ساعي با كسب اين مدال و با احتساب مدال برنز المپيك 2000 سيدني و مدال طلاي المپيك 2004 آتن پرافتخارترين ورزشكار ايراني در ادوار المپيك محسوب ميشود.ساعي در ماههاي اخير به علت عضويت در شوراي شهر تهران تحت فشار قرار داشت و منتقدانش او را به تمرينات كم متهم ميكردند.مدال طلاي ساعي در حالي كسب ميشود كه تيمهاي كشتي و وزنهبرداري ايران كه در ادوار المپيك از مدالآوران اصلي كاروان ورزشي ايران محسوب ميشدند در پكن «ناكام مطلق» بودند و تنها «مراد محمدي» به يك مدال برنز دست يافت. تيم كشتي آزاد كشورمان در پكن با كسب يك مدال برنز در كنار هند و اسلوواكي، بلاروس و آذربايجان در انتهاي جدول ردهبندي اين رقابتها قرار گرفت.با كسب مدال ساعي، ايران با مكزيك و ليتواني به طور مشترك در رده 47 جدول توزيع مدالها قرار گرفته است. كاروان ورزشي ايران در المپيك 2004 آتن عنوان بيست و نهم را كسب كرد.
پيام تبريك فراكسيون ورزش مجلس
فراكسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي كسب مدال طلاي المپيك توسط هادي ساعي را به وي و ملت شريف ايران تبريك و تهنيت گفت. متن پيام فراكسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي به اين شرح است: فراكسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي به نمايندگي از عموم منتخبين مردم در خانه ملت كسب مدال طلاي المپيك توسط فرزند رشيد وطن «هادي ساعي» را به ملت شريف و بزرگوار ايران و قهرمان جاودانه تاريخ ورزش كشورمان تبريك ميگويد. تهور، شجاعت و ذكاوت اين پهلوان عرصه عمل و اخلاق باعث شد تا نور اميد را در دل مردم پرافتخار ايران متجلي سازد. دست خداوندش به همراهاش كه افتخار و عظمت را براي كشور عزيزمان به ارمغان آورد.
ساعي: خدا مرا خيلي دوست دارد
«اين مدال را به تمام ايرانيان به ويژه خانواده و روح پدرم تقديم ميكنم.» اين نخستين جمله ساعي قهرمان المپيك 2008 پكن بود كه در گفتوگو با ايسنا به زبان راند.پرافتخارترين ايراني تاريخ المپيك افزود: «شايد خود مدال ارزش نداشته باشد اما بايد آن را ميگرفتم. چرا كه ميدانم مدال نگرفتن در المپيك چقدر براي مردم سخت بود. خدا را شكر ميكنم كه توانستم آنها را خوشحال كنم و خدا مرا خيلي دوست دارد.»نماينده شوراي شهر تهران در حالي كه به شدت اشك ميريخت ادامه داد: «همه كار امروزم براي مردم بود. چون مردم ما احساس دارند بايد در اين رويداد سهمي داشته باشند. آخرين نفر بودم و فشار زيادي روي من بود.»ساعي در پايان در رابطه با خداحافظي از ورزش قهرماني گفت: «هنوز فكري نكردهام.»
يحييزاده: رييسجمهور دخالت كند
بررسي «آبرو ريزي» ورزش ايران در مجلس
آرين منش: مديريت ورزش ناكارآمد بود
عليآبادي و قراخانلو از سوي نمايندگان مجلس متهمان رديف اول ناكامي ايران در المپيك هستند
گروه ورزش -آنچه در المپيك پكن اتفاق افتاده در نوع خود «كمنظير» كه نه «بينظير» است. ورزش ايران در بهترين سالهاي خود از نظر تخصيص اعتبار و با حجم زيادي از هزينهها به بدترين نتايج ممكن دست پيدا كرد تا به حال اين ورزش افسوس بخوريم.
در گير و دار نتايج ضعيف در المپيك و پايان قصد حضور ما در المپيك، نمايندگان مردم در مجلس هم به فكر افتادهاند تا به نوعي «مقصران» اين «آبروريزي» بزرگ از مردم «عذرخواهي» نمايند.
نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس علل اصلي ناكاميهاي ورزشكاران ايراني در المپيك را ناكارآمدي در مديريت و گماردن مديران غيرمتخصص و غيرورزشي بر ورزش كشور خواند و گفت: كميسيون فرهنگي مجلس به زودي با فراخواندن مديران ورزشي كشور از آنان در اين باره توضيح خواهد خواست.
جواد آرين منش معتقد است: مديران ورزشي از جمله رييس سازمان تربيت بدني به همراه معاونان وي و رييس كميته ملي المپيك به كميسيون فرهنگي فراخوانده ميشوند تا گزارشي از عملكرد خود و دلايل عدم موفقيت در بازيهاي المپيك را ارائه دهند.
وي نتايج ضعيف ورزشكاران ايراني در المپيك و ناكاميهاي جدي ورزش كشور را در اين عرصه بيانگر فقدان برنامهريزي در ورزش قهرماني دانست و افزود : ناكارآمدي نظام مديريتي و برنامهريزي به رغم افزايش اعتبارات در ورزش همچنان پابرجاست و متاسفانه در حالي كه انتظار ميرفت با افزايش اعتبارات و بودجههاي ورزشي موفقيتهاي بيشتري نسبت به گذشته به دست آوريم اما نه تنها موفقيت خاصي در اين عرصه به دست نيامد بلكه روند نزولي ورزش را شاهد بوديم.
اين نماينده مجلس تصريح كرد: در گذشته علل اصلي ناكاميهاي ورزشكاران به كمبود اعتبارات ورزشي نسبت داده ميشد، اما شاهد بوديم كه با افزايش اعتبارات حتي تك ستارههايي كه در گذشته با استعداد شخصي خود نتايجي براي ورزش كشور به دست ميآوردند هم در بازيهاي المپيك موفقيتي كسب نكردند.
سيدجلال يحييزاده رييس كميته زنان، خانواده و تربيت بدني و جوانان مجلس شوراي اسلامي هم در ارزيابي از ناكاميهاي كاروان ورزشي ايران در المپيك پكن گفت: موضوع بررسي نتايج المپيك از چند جهت قابل توجه است، اولا ما در طول دورههاي مختلفي كه در المپيك حضور داشتيم، برخي اوقات يكي دو مدال بيشتر كسب نكرديم.
وي افزود: ولي در برخي مواقع هم مانند المپيك هلسينكي 7 مدال و در دوره قبل 6 مدال حتي دو طلا كسب كرديم. همچنين در اين چند سال شاهد افزايش بودجه بسيار زياد براي ورزش، هم در كارهاي زيرساختي و فونداسيوني و هم در ارتباط با ورزش قهرماني بوديم و در برخي مواقع 4 الي 5 برابر بودجه قبلي اين بخشها است.
اين عضو فراكسيون ورزش مجلس اظهار كرد: لذا توقع و انتظار ما اين بود و هست كه نتايج اين هزينهكرد را در مسابقات مهم و رسمي المپيك شاهد باشيم.
وي خاطرنشان كرد: از اين جهت طبيعي است كه هم مردم و هم مجلس وظيفه دارند اين موضوع را بررسي كنند. طبيعتا مردم از ما انتظار دارند به شكل كارشناسانه مساله را مورد بررسي قرار دهيم. در اين راستا چون مجلس نميتواند در مسائل اجرايي دخالت كند، با ارائه گزارشي از مسوولان درجه اول اجرايي كشور مانند رييسجمهور خواهد خواست به اين مساله توجه كنند تا وي در ارتباط با اين موضوع هر برخوردي را كه شايسته دانست، انجام دهد.
وي ادامه داد: لذا منتظريم المپيك به اتمام برسد تا در اين مورد جلساتي داشته باشيم و مسوولان ذيربط با حضور در مجلس، در كنار كارشناسان بيطرف به ما توضيح دهند و به جمعبندي برسيم.
يحييزاده در ارزيابي از تشكيل كميته 5 نفره از سوي كميته ملي المپيك براي بررسي عملكرد ضعيف كاروان ورزشي ايران گفت: اينكه خود كساني كه در اين موارد مقصر ميشوند، كميتهاي تشكيل دهند، چيز جالبي نيست. طبيعي است كه در اين موضوع بايد افرادي بيطرف و كارشناس وارد قضيه شوند و بتوانند مسائل را آناليز كنند.
رييس كميته زنان، خانواده و تربيت بدني مجلس گفت: اين كه كساني كه به قضاوت مردم در اين مسائل مقصرند؛ خواسته باشند با تشكيل كميتهاي، اعلام مواضع كنند اين امر به نوعي توپ را به زمين ديگران انداختن است. در اين راستا حداقل اين است كه مجلس در اين موضوع ميتواند به عنوان يك ناظر به جمعبندي بهتري برسد. لذا انتظار است كساني كه در افكار عمومي بايد پاسخگو باشند به اين شكلها نخواسته باشند با موضوع به صورت سطحي و شتابزده برخورد كنند.
فلاحتپيشه: ورزش ايران در المپيك تحقير شد
عملكرد ضعيف ايران در المپيك پكن باعث اعتراض اقشار مختلف ورزشي و غيرورزشي شده است. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جمله معترضان به اين نتايج ضعيف هستند. فلاحتپيشه، عضو فراكسيون ورزش مجلس در آخرين موضعگيري در اين مورد با تاكيد بر تحول ساختاري در بحث ورزشي كشور ميگويد: «يكي از تحولات ساختاري اين بايد باشد كه در بخش ورزش وزيري داشته باشيم كه هم بتواند راي اعتماد از مجلس بگيرد و هم در مقابل سوالات و تذكرات و استيضاح مجلس قرار بگيرد. معتقديم ضعف مديريت در ورزش كشور با عملكرد ضعيف در المپيك پكن ظاهر شد. ورزش ايران در المپيك پكن تحقير شد و تحقير ورزش ايران هم گناه نابخشودني است، آن هم در شرايطي كه سير رو به رشد مدالگيري در المپيك را بعد از جنگ آغاز كرده بوديم.»فلاحتپيشه در پاسخ به اين سوال كه مسوولان بعد از اين نتايج چه كاري بايد انجام دهند، ميگويد: «حداقل كاري كه مسوولان ورزش كشور و روساي فدراسيونهاي كمكار و بدون برنامه ميتوانند انجام دهند اين است كه بايد سريعا استعفا دهند. مهمترين مساله زماني است كه ورزش دوستان ايراني پاي رسانه تصويري سپري كردند و شاهد قهرمانيهاي كشورهاي ديگر بودند و از نتيجه نامطلوب ورزشكاران خود حسرت خوردند. اينها نشاندهنده اين موضوع است كه حداقل انتظاري كه از مسوولان وجود دارد اين است كه از سمتهاي خود كنارهگيري كرده يا رييسجمهور آنها را بركنار كند.»
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]