واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: پرسش و پاسخ
فرار از حكم دادگاه
آقايي 51 ساله: در زمستان سال1370دريكي از محورهاي آذربايجان شرقي اتوبوسي كه من رانندگي آنرا به عهده داشتم از قسمت عقب به علت يخبندان دچار انحراف به سمت مقابل شد و در اثر برخورد با تانكر روبه رو و تصادف شديد اتوبوس سه نفر كشته شدند. بعد از تحمل شش ماه زندان در دادگاه به پرداخت ديه محكوم شدم در طي مراحل ديگري قسط بندي شد اما بعد از پنج قسط ديگر نتوانستم ادامه بدهم ناچار آواره وفراري شدم و به طور پنهاني كار مي كردم تا اينكه توسط ضامنم نصف شب در يكي از پاسگاه هاي پليس راه بازداشت شدم. بعد از يك سال زندان و مراجعه مكرر مادرم وبردن چند نفر معتمد محل، دادگاه راي به آزادي من داد و در حكم آمده است عسروحرج من براي دادگاه محرز شده است اما با پيگيري بستگان متوفي ها كه يكي از آنها افغاني بود بار ديگر فرار را برقرارترجيح دادم و از آنزمان هم آواره وسرگردان شده ام. اما اين بار بدون ضامن آزاد شدم.
مطمئن باشيد با فرار مشكلي از مشكلات شما حل نخواهد شد بلكه هم خود و هم خانواده در آسايش نخواهيد بود با توجه به اينكه مي گوييد عسر و حرج شما اثبات شده محاكم قضايي واجراي احكام و ستاد ديه به شما كمك خواهند كرد با مراجعه به مراكز مذكور سعي كنيد مشكلتان را حل كنيد.
مطالبه مهريه از طلبكاران شوهر
خانمي 31 ساله: آيا زن مي تواند براي مطالبه مهريه، مالي را كه در وثيقه طلبكاران شوهر قرار دارد توقيف و به فروش برساند؟
هر چند مهريه زوجه از ديون ممتازه است اما مالي كه در وثيقه طلبكاران زوج است از اين قاعده مستثني است وقابل توقيف توسط زوجه نخواهد بود.
تقسيم ملك بعد از ساخت وساز
آقايي 36 ساله: بنده طبق توافق شفاهي با برادر زنم، پنج سال قبل خانه مخروبه پدر زنم را خراب كرديم و چهار دستگاه آپارتمان ساختيم كه طبق همان قرار يك دستگاه آپارتمان به من وهمسرم تعلق گرفت. در ابتداي ساختمان سازي بنا به اصرار عروس خانواده بدون اطلاع من توافقنامه كتبي با حدود مضامين فوق نوشته شدو من دوسال بعد متوجه شدم ومن هم درخواست توافق نامه كتبي كردم كه با دلخوري وكشمكش زياد حاضر به نوشتن توافق ديگري شدند و در اين توافقنامه پدر همسرم (به عنوان مالك اصلي) سهم من را 2/5 و همسرم را 3/5 دانگ نوشت. من ناچار به پذيرش شدم چون در غير اين صورت حاضر به دادن هيچگونه كاغذي نمي شدند (در زمان خواستگاري در سياهه قباله متعهد شدم سه دانگ از خانه اي كه در آينده خواهم خريد به نام همسرم كنم)حال پس از گذشت سه سال از پايان ساختمان از انجام امور تفكيكي و زدن سند به نام، خودداري مي كنند.
1- چگونه مي توانم آنها را وادار به انجام امور ثبتي كنم؟
2- آيا مي توانم نسبت به اين نحوه تقسيم عليرغم اينكه آن را امضا كرده ام اعتراض كنم؟
3- آيا با استناد به توافقنامه مذكور مي توانم درخواست فروش سهم خود از آپارتمان تحويلي را كنم؟
1- اعتقاد بنده اين است كه شرط ضمن عقد در مورد بنام كردن 3دانگ خانه اي كه بعدا خواهيد خريد باطل است 2- از طريق دادگاه مي توانيد الزام ايشان را به تنظيم سند و... بخواهيد. 2- خير پس از امضا نمي توانيد 3- عملا مي توانيد به شخص ديگري بفروشيد اما از طريق دادگاه فقط پس از اخذ سند مالكيت مي توانيد فروش مال مشاع را بخواهيد.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]