واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روسيه به سوريه سلاح ميفروشد؛وحشت در ميان مقامات اسرائيلي - كريم جعفري
سفر هفته گذشته بشار اسد رئيسجمهور سوريه كه در بزنگاهي مهم و به صورت غيرمترقبه و با دعوت رسمي مقامات روسي صورت گرفت، هر چند داراي پيامهاي سياسي مهمي در منطقه خاورميانه و عرصه بينالمللي بود اما اعلام فروش سلاحهاي پيشرفته روسي به سوريه وحشت صهيونيستها را برانگيخته است.سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه كه در طول دو هفته گذشته و با به وجود آمدن بحران گرجستان روزهاي پرمشغلهاي را پشت سر ميگذارد، پس از ديدار اسد و مدودف در بندر سوچي در ساحل درياي سياه، به خبرنگاران گفت كشورش آمادگي آن را دارد به دمشق سلاحهاي پيشرفته به خصوص موشكهاي دقيق و غيرقابل رديابي بفروشد.
بيان اين سخنان با واكنش شديد مقامات تلآويو مواجه شده تا جايي كه نخستوزير رژيم صهيونيستي در تماسي تلفني با رئيسجمهور روسيه خواهان صرف نظر كردن مسكو از اين تصميم شده است. به گفته آقاي لاوروف كشورش آمادگي آن را دارد تا درخواست فروش سلاحهاي جديد و پيشرفته به سوريه را مورد بررسي قرار دهد. به گزارش ريانووستي، وزير امورخارجه روسيه در ادامه تاكيد كرد، سوريها در انتخاب نوع سلاح مختارند و آنچه را كه نياز داشته باشند ميتوانند انتخاب كنند، با اين توضيح كه ما ميدانيم فروش سلاح به سوريه به هيچ عنوان توازن قوا در منطقه را به هم نميزند.
به گزارش خبرگزاري سانا، الكساندر مدودف در اين ديدار بر حق سوريه در بازگرداندن بلنديهاي جولان تاكيد كرده و در عين حال حمايتش را از مذاكرات غيرمستقيم در حال انجام بين سوريه و اسرائيل جهت موفقيت اين مذاكرات و برگزاري مستقيم آن بدون واسطه اعلام كرد. روسها كه قرار است در اواخر ماه سپتامبر كنفرانسي را در مسكو تحت عنوان صلح خاورميانه تشكيل دهند، از طرف سوري نيز خواستند تا در اين نشست حضور يابد، هر چند مقامات آمريكايي گفتهاند در هيچ نشستي كه روسها حضور داشته باشند، شركت نخواهند كرد.
بر اساس اين گزارش طرفين در ادامه مذاكرات خود به بررسي تحولات قفقاز پرداخته و رئيسجمهور سوريه حمايتش را از موضع روسيه مبني بر واكنش به حملات گرجستان به اوستياي جنوبي اعلام كرد و از سياستهاي دوجانبه برخي كشورها عليه روسيه در خصوص اين مساله انتقاد كرد.
رئيسجمهور سوريه اظهار داشت: ما موضع روسيه را در اين درگيري درك ميكنيم و واكنش نظامي اين كشور را پاسخي به تحريكهاي طرف گرجي ميدانيم.
اسد با اشاره به حمايت رژيم صهيونيستي از گرجستان اظهار داشت: نقش اسرائيل و مشاوران نظامياش در حال حاضر براي روسيه و جهان روشن است. وي پيش از ديدار با همتاي روسي خود، در مصاحبه با روزنامه كامرسانت ضمن مقايسه ميان لبنان و گرجستان با هم، موقعيت لبنان براي سوريه را همانند گرجستان براي روسيه برشمرده بود و از اين بابت همكاري در اين مورد را خواستار شده بود. حمايت نزديك و اعلام موضع رسمي رئيسجمهور سوريه در قبال اقدامات روسيه عليه گرجستان بازتاب وسيعي در ميان جريانهاي سياسي در منطقه داشت، سوريه تنها كشور عربي بود كه به صراحت در برابر حمله روسيه به گرجستان از اين كشور حمايت كرد.
بشار اسد در ادامه با اشاره به تشابه درگيريها در خاورميانه و قفقاز افزود: مسائل زيادي وجود دارد كه بايد از طريق سياسي بررسي شود كه از جمله آن مساله قفقاز و مشكلات مداوم در خاورميانه است كه تشابه زيادي بين اين مسائل و مشكلات با توجه به اهميت استراتژيك اين مناطق در جهان وجود دارد.
در همين حال برخي از آگاهان مسائل امنيتي و نظامي در منطقه ميگويند با به وجود آمدن شرايط مناسب براي سوريه، اين كشور ميتواند برخي از پيشرفتهترين و مدرنترين سلاحهاي ساخت روسيه را خريداري كند. نظام دفاعي و سيستمهاي نظامي سوريه همه ساخت شوروي سابق هستند و از اينرو نظاميان اين كشور همچنان علاقهمند به استفاده از جنگافزارهاي روسي هستند. روسها هم كه به دنبال مشاركت كارشناسان اسرائيلي در آموزش و تجهيز ارتش گرجستان و تحريك آنها براي حمله به اوستياي جنوبي چندان دل خوشي از اين رژيم ندارند، درصدد برآمدهاند با حمايت از سوريها به نوعي مقامات تلآويو را گوشمالي دهند.
همچنين الجزيره به نقل از برخي مقامات آگاه در مسكو گزارش داد علاوه بر موشكهاي ضدهوايي پيشرفته پانستير1؛ سلاحهاي ضدتانك، سيستم ضدهوايي اس 300، جنگندههاي پيشرفته و همچنين سيستم موشك زمينبه زمين بسيار پيشرفته اسكندر با برد 280 كيلومتر به فروش رفته كه به گفته كارشناسان روسي هيچ سيستم ضدموشك و راداري قادر به رهگيري و هدف قرار دادن آن نيست.
در همين حال فروش جنگندههايي چون ميگ 31 كه تاكنون حضور پنج فروندي آن در سوريه مورد تاييد قرار گرفته است، به شدت موجب ترس نيروي هوايي ارتش عبري شده است چرا كه به گفته كارشناسان اسرائيلي از اين نوع جنگنده هيچ اطلاعي در دست نيست و قدرت رهگيري آن ميتواند تمام جنگندههاي حاضر در نيروي هوايي اين رژيم را مورد هدف قرار دهد. برخي از منابع هم گزارش دادند كه روسيه قصد احياي ناوگان دريايي خود در مديترانه را دارد و از اين رو بندر طرطوس در ساحل سوريه را بار ديگر براي حضور ناوگان خود بازسازي ميكند.
رايزني اسرائيليها براي اخلال در توافقنامه
پس از ديدار اسد و مدودف در بندر سوچي و اعلام فروش سلاحهاي پيشرفته روسي به دمشق، مقامات اسرائيلي وحشتزده از اين امر، رايزنيهاي خود را براي جلوگيري از معامله سلاح ميان سوريه و روسيه تشديد كردهاند. به گزارش شبكه خبري المنار لبنان، تزيپيليوني وزير امورخارجه اسرائيل با ابراز از آمادگي روسيه براي فروش سلاح به سوريه گفت: روسيه منافع خاص خود را در منطقه دارد و هيچكس تمايل ندارد كه ثبات منطقه برهم بخورد. وي گفت: منافع مشترك روسيه و اسرائيل و رهبران منطقه، درعدم ارسال اين نوع موشكهاي دوربرد به سوريه است. ليوني مدعي شد: ما ميدانيم كه روابط بين ايران و سوريه چيست و چه پيوندهايي بين سوريه و حزبالله و حماس و غير از آن وجود دارد.
ايهود اولمرت هم براي برهم زدن توافق سوريها با روسها در تماسي تلفني با رئيسجمهور روسيه از وي خواست تا در برنامه فروش سلاح به سوريه تجديدنظر كند، وي با بيان اينكه سوريه كشور فقيري است و فروش سلاح به آن موجب گسترش فقر در اين كشور خواهد شد گفت، از جانب ديگر اين سلاحها ميتواند توازن قوا در منطقه را برهم بزند. وي در ادامه گفت ما از اينكه اسد از روسيه سلاحهايي ميخرد كه قصد آن نابودي اسرائيل است به شدت نگران و ناراحتيم. در اين گفتوگوي تلفني، مدودف هم از اولمرت خواست تا خودش را براي شركت در نشست صلح خاورميانه آماده كرده و به اين منظور به مسكو سفر كند.
در همين حال روزنامه يديعوت آحارانوت در شماره روز گذشته خود نوشت از آنجايي كه اولمرت موفق نشده است در مذاكره تلفني مدودف را از فروش سلاح به سوريه بازدارد، به زودي خود راهي روسيه خواهد شد و براي ناكام گذاشتن موافقتهاي صورتگرفته تمام تلاش خود را به كار خواهد بست. هر چند مارك رگيو سخنگوي وزارت خارجه اين رژيم خبر سفر اولمرت به مسكو را تكذيب كرد، اما برخي از منابع آگاه گفتند وي در حال رايزني به اين منظور است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]