تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشنود گر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827093214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول سياست‌هاي ضدتورمي دولت را كافي ندانست؛اقتصاد در وضعيت قرمز


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول سياست‌هاي ضدتورمي دولت را كافي ندانست؛اقتصاد در وضعيت قرمز


گروه اقتصاد: در اوايل سال جاري، جمعي از كارشناسان صندوق بين‌المللي پول به ايران آمدند و در مورد سياست‌هاي پولي و بانكي، با مقامات بانك مركزي جمهوري اسلا‌مي ايران مذاكره كردند. در اين مذاكرات، محمدجعفر مجرد (نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول) طي سخناني در حضور كارشناسان اعزام‌شده صندوق بين‌المللي پول به ارائه نكاتي در مورد اقتصاد ايران و سياست‌هاي بانك مركزي ايران پرداخت. سخنان مجرد به زبان انگليسي توسط صندوق مذكور به چاپ رسيده و در خبرگزاري‌هاي داخلي انعكاس يافته است.

تلا‌ش‌هاي دولت براي مهار تورم كافي نبوده است

نماينده جمهوري اسلا‌مي ايران در صندوق بين‌المللي پول افزايش تورم را نگران‌كننده دانست و رشد تقاضاي داخلي، افزايش قيمت واردات و فشارهاي بين‌المللي و تحريم‌ها را از عوامل رشد تورم بيان كرد.

وي گفت تلا‌ش‌هايي براي تعديل سياست‌هاي اقتصادي كلا‌ن و كاهش نرخ تورم طي سال 1386 صورت گرفته ولي افزايش تورم نشانگر ناكافي بودن اين تلا‌ش‌ها است. مجرد افزود: سياست‌هاي مالي طي سال 2008-2007 به سوي انضباط بيشتري حركت كرده است. كسري مالي بخش غيرنفتي به حدود 4 درصد توليد ناخالص داخلي كاهش يافته است. وي در ادامه گفت: تعديل مالي شرايط لا‌زم را براي اجراي سياست‌هاي پولي مناسب در جهت كنترل نرخ تورم فراهم كرده است. سيستم بانكي با افزايش عمليات بازار آزاد، نقدينگي زيادي را جذب كرده البته اقدامات انجام‌شده براي مهار تورم كافي نبوده است.

تورم و هدفمند كردن يارانه‌ها مهم‌ترين سياست‌هاي دولت در 1387

نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول در بحث از اصلا‌حات ساختاري مورد نظر دولت در كنار تورم پرداخت هدفمند يارانه را مهم‌ترين اين اصلا‌حات دانست و گفت: ايجاد شبكه پرداخت هدفمند يارانه‌ها تحول بزرگي در اقتصاد ايران به وجود خواهد آورد. سيستم كنوني پرداخت يارانه‌ها به شدت پرهزينه و ناكارآمد است. مهم‌ترين هدف از اجراي طرح تحول اقتصادي طي شش ماه دوم امسال، پرداخت نقدي يارانه‌ها به اقشار نيازمند و آسيب‌پذير است.

وي گفت: روند خصوصي‌سازي شدت خواهد گرفت و براساس اصل 44 قانون اساسي، بيش از 80 درصد شركت‌هاي دولتي در بخش‌هاي نفت و گاز، پتروشيمي، بانك‌ها و بيمه‌ها و مخابرات تا سال 2010 به بخش خصوصي واگذار مي‌شود.

در حالي نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول، افزايش نرخ تورم را در ايران نگران‌كننده مي‌داند كه مطابق مدل دستكاري‌شده بانك مركزي، نرخ تورم يا افزايش سطح عمومي قيمت كالا‌ها و خدمات مصرفي در سال 1386 به مرز 6/18 درصد رسيد و در تيرماه 1387 نيز نرخ تورم در قياس با 12 ماه قبل از آن به فراتر از 21 درصد و نسبت به تير 1386 به رقمي بالا‌تر از 26 درصد رسيد. اما اشتهاي دولت نهمي‌هاي اصولگرا براي مصرف كردن درآمدهاي نفتي، تورم بسيار بيشتري را براي سال جاري اقتصاد ايران رقم خواهد زد و نهادهاي بين‌المللي پيش‌بيني كرده‌اند كه نرخ تورم ايران در سال 2008 به مرز 28 درصد خواهد رسيد.

البته بانك مركزي در سال گذشته با تغيير سليقه‌اي و غيرتخصصي خود در خصوص سال پايه، تعداد اقلا‌م مورد سنجش و تعداد شهرهاي مورد بررسي به اين موفقيت نائل شده كه نرخ تورم را غيرواقعي و پايين‌تر از آنچه كه هست و مردم لمس مي‌كنند، نشان دهد. ‌ با اين حال نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول سطح تورم ايران را نگران‌كننده ارزيابي كرده و لزوم روي آوردن دولت به انضباط مالي را براي مهار تورم يادآور شده است.

معضل نرخ بهره و نقدينگي

محمدجعفر مجرد، نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول، در مورد علل ناكارآمدي و ناكارايي سياست‌هاي پولي جمهوري اسلا‌مي ايران نيز سخناني مطرح كرده و كاهش دستوري نرخ بهره بانكي از سوي دولت (نهم) را عاملي اساسي در خنثي كردن سياست‌هاي پولي اتخاذشده از سوي بانك مركزي معرفي كرده است.

محمدجعفر مجرد در مورد علل ناكارايي سياست‌هاي پولي گفت: كاهش نرخ بهره بانكي از سوي دولت به منظور تحريك بخش خصوصي و تزريق نقدينگي از صندوق ذخيره ارزي اين سياست‌ها را ناكام گذاشته است.

وي گفت: در عين حال رشد نقدينگي در سال 1386 كمتر از سال قبل از آن بوده. نقدينگي در اين مدت حدود 30 درصد رشد داشته است.

رشد اقتصادي در ابهام!

نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول در جمع كارشناسان اعزامي اين صندوق به ايران، اعلا‌م كرده بود كه نرخ رشد اقتصادي ايران در سال 1386 به 6/6 درصد رسيده است، اما جالب اينكه چند روز پيش بانك مركزي، نرخ رشد اقتصادي ايران را در سال 1386 معادل 9/6 درصد اعلا‌م كرد.ماجراي ابهام در اعلا‌م نرخ رشد اقتصادي ايران به همين‌جا ختم نمي‌شود. مطابق اسناد فرادستي سند چشم‌انداز 20 ساله كشور 14044-1384) و قانون برنامه چهارم توسعه 888-1384) نرخ رشد اقتصادي ساليانه ايران بايد حداقل 8 درصد باشد تا در سال 1404 قدرت برتر منطقه شود. چند ماه قبل حسين صمصامي‌مزرعه‌آخوند، سرپرست وزارت امور اقتصادي و دارايي، نرخ رشد اقتصادي ايران در سال‌هاي 1385 و 1386 را به ترتيب 2/6 و 7/6 درصد اعلا‌م كرد.

اما جالب اينكه ابوالفضل توكلي‌بينا، مشاور اقتصادي احمدي‌نژاد، نرخ رشد اقتصادي ايران را 12 درصد اعلا‌م كرد. اما حيرت‌آورتر از همه اظهارنظر احمدي‌نژاد در جمع علماي خراسان بود كه اعلا‌م كرد نرخ رشد اقتصادي ايران در سال‌هاي 1385 و 1386 بالا‌تر از 7 درصد بوده است.

تبعات افزايش درآمدهاي نفتي

محمدجعفر مجرد، كه نماينده دولت ايران در صندوق بين‌المللي پول است، به اين نكته هم اشاره كرد كه دولت (نهم) در جهت دستيابي به اهداف سند 20 ساله كشور و قانون برنامه چهارم توسعه تلا‌ش مي‌كند، اما واقعيت‌ها از وضع ديگري خبر مي‌دهند كه محمدجعفر مجرد در مورد آن چيزي نمي‌گويد. اقتصاددانان ايراني معتقدند با نوع سياست‌هاي انبساطي مالي و تورم‌زاي دولت نهم حتي امكان رسيدن به نيمي از اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله وجود ندارد. همچنين داوودي معاون اول رئيس‌جمهور گفته بود كه هدف اول دولت، گسترش اشتغال است و نه كنترل تورم. بر پايه گفته داوودي، دولت حاضر است گسترش اشتغال را در عين افزايش تورم بپذيرد. اما اقتصاددانان بر اين باورند كه تورم ظالمانه‌ترين مالياتي است كه از جيب فقرا و اقشار كم‌درآمد به جيب ثروتمندان مي‌رود. به هر حال محمدجعفر مجرد در جمع كارشناسان اعزامي صندوق بين‌المللي پول به ايران از ارائه گزارش‌هاي صندوق بين‌المللي پول در خصوص اقتصاد ايران تشكر كرد و گفت: اين گزارش‌ها راهكارهاي مناسبي را براي رويارويي با چالش‌هاي اقتصاد ايران پيشنهاد مي‌كنند. مانند گذشته، سياستگذاران اقتصادي ايران از تحليل‌ها و گزارش‌هاي صندوق استفاده خواهند كرد.

وي با اشاره به تصميم دولت ايران براي حركت در جهت دستيابي به اهداف اجتماعي و اقتصادي مصوب در چارچوب برنامه چهارم توسعه اقتصادي و سند چشم‌انداز 20 ساله افزود: مهم‌ترين اولويت‌هاي سياستي ما عبارتند از افزايش رشد و اشتغال، توسعه بخش غيرنفتي، تشويق به سرمايه‌گذاري بخش خصوصي و توزيع عادلا‌نه منابع به منظور كاهش شكاف طبقاتي.

وي در توضيح وضعيت اقتصادي ايران گفت: از يك‌سو افزايش درآمدهاي نفتي منابع مالي لا‌زم براي سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها و گسترش ظرفيت توليد را فراهم كرده و از سوي ديگر تشديد فشارهاي بين‌المللي و اعمال تحريم‌هاي جديد مانع از حضور شركت‌هاي خارجي در بخش نفت ايران، افزايش هزينه تجارت و بازرگاني با ايران، تضعيف عملكرد سيستم بانكي و پيچيده شدن مديريت كلا‌ن اقتصادي شده است.

مجرد در ادامه سخنان خود به تشريح سياست‌هاي دولت ايران براي سال 1387 پرداخت و تورم را مهم‌ترين سياست ايران در اين سال دانست.

وي در اين زمينه گفت: ادامه فشارهاي بين‌المللي توسعه ظرفيت توليد نفت را محدود خواهد كرد. علا‌وه بر اين، خشكسالي آثار منفي زيادي بر توليدات كشاورزي خواهد داشت و موجب كاهش رشد بخش غيرنفتي خواهد شد. در عين حال سياست‌هاي اقتصادي كلا‌ن ايران بر كاهش تورم متمركز خواهد شد.

اگرچه محمدجعفر مجرد، نماينده ايران در صندوق بين‌المللي پول، چند ماه قبل اظهار داشته سياست ضدتورمي در دستوركار دولت قرار دارد كه اخيرا احمدي‌نژاد در اولتيماتومي از بانك مركزي خواسته بود سياست‌هاي انقباضي را رها كند و بانك‌ها، بدون بهانه‌گيري، به متقاضيان وام بدهند.

به نظر مي‌رسد با دادن چنين اولتيماتومي، دولت بر اجراي سياست‌هاي انبساطي تاكيد مجدد كند و تورم روزافزوني را به اقتصاد ايران تحميل كند. حال چگونه و بر چه مبنا محمدجعفر مجرد گفته دولت تمركز خود را بر كنترل تورم گذاشته، روشن نيست. شايد بتوان گفت همه چيز در اقتصاد ايراني دچار وضعيت قرمز شده است. آيا اينگونه نيست؟

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 جمعه 1 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن