واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: كاهش مدت خاموشي ها از ابتداي شهريورماه
وزير نيرو گفت: از ابتداي شهريور ماه سال جاري ميزان و مدت خاموشيها در سراسر كشور كاهش خواهد يافت.
وزير نيرو گفت: از ابتداي شهريور ماه سال جاري ميزان و مدت خاموشيها در سراسر كشور كاهش خواهد يافت.
سيد پرويز فتاح با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران افزود:برنامه زمانبندي خاموشيهاي برق باز هم اعلام خواهد شد اما به هر حال از ابتداي شهريور ماه سال جاري سعي بر اين است تا مدت و ميزان خاموشيها به حداقل رسيده و كاهش يابد.
وي با بيان اينكه طي دو شب گذشته خاموشي برق اعمال نكرديم اظهار داشت: مصرف كل برق كشور شب گذشته در ساعت پيك مصرف 34 هزار و 230 مگاوات بود كه خوشبختانه توانستيم با توليد و واردات برق ميزان خاموشي را به حداقل رسانده و خاموشي نداشته باشيم.
به گفته وي، كاهش خاموشي برق از ابتداي شهريور ماه به منزله اين نيست كه ديگر برنامه زمان بندي ارائه نخواهد شد.
* تعرفههاي برق تعيين و ارائه شده است
وزير نيرو در پاسخ به سوال خبرگزاري فارس مبني بر اينكه تعرفههاي برق بايد از اول شهريور از سوي دولت به مجلس ارائه شود اظهار داشت: وزارت نيرو پيشنهادهاي خود مبني بر ميزان تعرفههاي برق را به هيات دولت ارائه كرده است.
فتاح ادامه داد: وزارت نيرو به رسالت خود عمل كرده و اين تعرفهها را تهيه و طي نامهاي به دولت ارائه كرده است اما به هر حال به نظر ميرسد عدم ارائه تعرفههاي برق از سوي دولت به مجلس براي اين است كه دولت ميخواهد مساله هدفمند كردن يارانهها مشخص شود و سپس اقدام كند.
وزير نيرو گفت:طرح پيشنهادي تعرفههاي برق كه به دولت ارائه شده است حاكي از افزايش قيمت است.
* واگذاري نيروگاهها هم در بورس و هم به صورت مزايده
وزير نيرو در پاسخ به واگذاري نيروگاههاي دولتي گفت: 10 نيروگاه دولتي در ماههاي گذشته براي واگذاري مشخص و قرار بود كه اين نيروگاهها در بورس عرضه شود اما عدهاي با مراجعه به وزارت نيرو خواستار واگذاري نيروگاهها از طريق مزايده شدند.
وي ادامه داد:البته كه واگذاري نيروگاهها از طريق مزايده به نفع وزارت نيرو خواهد بود، بنابراين اين موضوع موجب شد تا واگذاري نيروگاهها به تاخير بيافتد و مجددا يك مسير طولاني را طي كند.
وي اظهار داشت: اين موضوع باعث شد تا مجددا اساسنامه جديدي تدوين شود تا نيروگاهها از بورس و هم به صورت مزايده واگذار شوند.
به گفته وي، اين نيروگاهها احتمالا در هفته دولت در اختيار سازمان خصوصيسازي براي طي مراحل قانوني قرار ميگيرند.
*سال آبي 86 و 87 سالي سخت براي وزارت نيرو
وزير نيرو با اشاره به سالي آبي 86 و 87 كه وزارت نيرو را دچار چالش از لحاظ تامين آب و برق كرده است گفت: سال آبي 86 و 87 براي وزارت نيرو سال سختي بود چرا كه هم فصل تابستان با دماي بالا و هم فصل زمستان با يخبندان بينظير اكثر شهرهاي ما را دچار كم آبي و خاموشي برق كرد.
فتاح گفت: گرماي 52 درجه در خوزستان و 43 درجه در تهران نشان ميدهد كه اين دو استان بايد با چه محدوديتهايي از لحاظ وضعيت آب و برق مواجه باشند.
*ورودي آب برخي سدها به صفر رسيده است
وي افزود: با برنامهريزي انجام شده در بدترين شرايط كم آبي امسال سعي كرديم تا آب در مراكز شهرها جيرهبندي نشود.
وي خاطرنشان كرد: از لحاظ آب شرايط سختتر از وضعيت برق بوده است چرا كه به دليل تبخير، عدم بارش و مصرف بالا مخازن و منابع آب با كاهش روبرو هستند و حتي برخي از ورودي سدها به صفر رسيده است.
وي تاكيد كرد: موضوعي كه ما را به آينده اميدوار كرده پيشبيني سازمان هواشناسي و مراجع بينالمللي در سه ماهه سوم است.
فتاح گفت: سازمان هواشناسي و مراجع بينالمللي پيشبيني كرده اند كه ايران در سه ماهه سوم سال جاري با بارش نرمال و طبيعي مواجه خواهد شد.
*مخازن سدها در مهر به حداقل ميرسند
وي تاكيد كرد: مخازن سدها در اول مهر ماه امسال به حداقل خواهند رسيد و ما در انتظار اولين بارشها بايد باشيم.
وي گفت: در 140 شهر كشور از 100 شهر مساله كمبود و مسائل آبرساني آب وجود دارد و از تمام روستاهاي كشور هم براي 7 هزار روستا با تانكر آبرساني ميشود كه بار اجرايي سنگيني براي ما تحميل ميكند.
وزير نيرو افزود: طبق مصوبه مجلس و دولت سهم وزارت نيرو براي خشكسالي 400 ميليارد تومان بود كه براي آبرساني اضطراري از اين مبلغ 200 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
*كاهش بيش از 50 درصد توليد نيروگاههاي برق آبي
فتاح در خصوص نيروگاههاي برق آبي گفت: ظرفيت نصب شده نيروگاههاي برق آبي 7400 مگاوات بوده است كه سال گذشته انرژي توليد شده از نيروگاههاي برق آبي به 5750 مگاوات رسيد.
وي افزود: حداكثر انرژي روزانه توليد برق توسط نيروگاههاي برق آبي در سال گذشته 112 هزار مگاوات ساعت بوده است كه اين انرژي 20 درصد انرژي مصرف روزانه كشور بوده است.
وي ادامه داد: امسال از 3700 مگاوات نيروگاه برق آبي 1400 مگاوات برق توليد شده است.
*توليد برق كارون 3 به صفر رسيد
فتاح گفت: توليد برق كارون 3 در حال حاضر به صفر رسيده است و تا آذرماه امسال هيچ توليدي نخواهد داشت.
وي افزود: توليد برق از بزرگترين منبع آبي كشور به نام سد كرخه كه 400 مگاوات ميتواند توليد داشته باشد 88 مگاوات بوده است كه توليد برق از اين سد نيز از نيمه شهريور ماه به صفر خواهد رسيد.
به گفته وي، سد و نيروگاه 200 مگاواتي شهيد عباسپور در حال حاضر تنها 510 مگاوات توليد انرژي دارد كه اين سد هم تا پايان شهريور از مدار توليد خارج خواهد شد.
به گفته وي، توليد برق در طول مهر و آبان ماه امسال تنها از سد دز آن هم در حد 200 مگاوات خواهد بود.
وزير نيرو با بيان اينكه صنعت برق بر روي پاشنه نيروگاههاي حرارتي ميچرخد گفت: آنچه ما را اميدوار ميكند اين است كه توان توليد برق در حال حاضر 34 هزار مگاوات است و مصرف نيز در همين حد و تنها 230 مگاوات بيشتر باقي مانده است.
فتاح افزود: در حال حاضر ميزان واردات برق از كشورهاي همسايه متفاوت است اما به طور متوسط روزانه اين عدد به 500 مگاوات ميرسد.
وي تاكيد كرد: مجموعه عوامل صرفه جويي در مصرف برق و توليد و واردات برق باعث خواهد شد تا از اول شهريور ماه امسال روند كاهش خاموشيها را شاهد باشيم و در آخر شهريور ماه نيز اين ميزان به حداقل برسد.
وي ادامه داد: اين كاهش خاموشي بدين معنا نيست كه در مهرماه كمبود انرژي نخواهيم داشت.
*تعميرات نيروگاهها به تاخير ميافتد
وزير نيرو گفت: همواره در مهرماه تعميرات نيروگاههاي حرارتي آغاز ميشود اما سعي بر اين است تا تعميرات نيروگاههاي حرارتي را به تاخير بياندازيم.
به گفته وي، از 10 مهرماه سعي بر اين است تا خاموشيها را به طور كل برطرف كنيم.
وي خاطرنشان كرد: متوسط ميزان خاموشيها برق از خرداد ماه 600 مگاوات بوده است اما از اول شهريور ماه اين عدد به حداقل رسيده و كاهش مييابد.
*7 درصد كاهش مصرف آب شرب
وزير نيرو گفت: آب شرب در سطح ملي به طور متوسط 7 درصد كاهش داشته است البته اين عدد در استانهاي كشور به خصوص استان تهران و خوزستان به 8 درصد هم رسيده است.
به گفته وي، مصرف آب شرب در شهرها 5 ميليارد مترمكعب است كه 7 درصد صرفهجويي عدد بسيار بالايي ميشود.
*كمبود آب جدي تر بود اما فراموش شد
وزير نيرو گفت: به دليل اينكه امسال با خاموشي برق مواجه بوديم بحث كمبود آب جديتر بود اما فراموش شد.
وي افزود: تدبير صنعت آب موجب شد تا مسئله كمبود آب را با تدبير مديريت كرده و جيرهبندي آب به وجود نيايد.
فتاح اظهار داشت: پيك مصرف برق تا حدودي سپري شده است چرا كه در اوايل مردادماه سال جاري پيك مصرف به 37 هزار و 548 مگاوات رسيده بود و الان اين رقم كاهش يافته است.
به گفته وي، پيك مصرف برق در سال گذشته در 16 مرداد 34هزار و 894 مگاوات بوده است.
وي در خصوص رشد انرژي برق در سطح ملي گفت:رشد انرژي برق تا امروز 83/7 درصد بوده است و مصرف انرژي نيز تا امروز 95 ميليارد كيلو وات ساعت بوده است.
وي در خصوص تغيير ساعت گفت: اينكه تغيير ساعت موجب كاهش مصرف مي شود چندان درست نيست اما به هر حال اگر تغيير ساعت رخ نمي داد مصرف برق بيشتر از اينها افزايش مي يافت.
*افزايش تأمين ساخت نيروگاهها
وي در خصوص تأمين سوخت نيروگاه ها در زمستان گفت: طبق هماهنگي به عمل آمده ميان وزارت نفت و نيرو قرار است تا وزارت نفت با افزايش 10 ميليون متر مكعب روزانه 30 ميليون متر مكعب سوخت به نيروگاه ها تحويل دهد.
وي ادامه داد: در حال حاضر 71 درصد مخازن نيروگاه ها از مازوت و 65 درصد مخازن نيروگاه ها از گازوئيل ذخيره شده است كه تا اول آبان ماه اين مخازن به طور 100درصد تكميل مي شود.
به گفته وي، امسال 800 هزار متر مكعب مخازن جديد تهيه خواهد شد.
*نه استيضاح نه مهلت 15 روزه
فتاح گفت: استيضاح حق مجلس است و ما نيز موظف هستيم كه در صورت استيضاح به مجلس رفته و پاسخگو باشيم اما به هر حال فكر نمي كنم استيضاحي در كار باشد.
وي در پاسخ به مهلت 15 روزه رئيس جمهور به وزير نيرو براي حل مشكل خاموشي ها گفت: اصلا مهلت 15 روزه اي در كار نبوده و نيست.
*ميزان خاموشيها از اول خرداد
وزير نيرو در خصوص ميزان خاموشي از خرداد ماه گفت: مصرف روزانه برق 95 ميليارد كيلو وات ساعت بوده است كه از اين مقدار 93 ميليارد كيلو وات ساعت تأمين شده است، بنابراين 5/1 ميليارد كيلو وات سهم خاموشيها بوده است. به گفته وي، سهم توليد برق توسط نيروگاه هاي برق آبي 9 ميليارد كيلو وات ساعت بوده است كه تنها 3 ميليارد كيلو وات ساعت تأمين شده است. وي در خصوص پرت انرژي گفت: ميزان پرت انرژي حدود 18 درصد است كه البته اين عدد تنها به شبكه مربوط نمي شود و حدود 5 درصد مربوط به مشتركان غيرمجاز است.
وي ادامه داد: 15 درصد پرت انرژي نيز مربوط به شبكه انتقال و توزيع برق است كه امسال قرار است 2 درصد كاهش يابد.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]