واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
بسیاری از کسانی که شما در کوچه و خیابان می بینید و حتی افراد خانواده و فامیل تان، یک بیماری لثه ای خفیف دارند که به چشم کسی هم نمی آیند. بیماری های لثه، بیماری هایی خاموش اند و بی سر و صدا کارشان را انجام می دهند و چون دردی هم ندارند اصلا متوجه پا گذاشتن آن ها به دهان تان نمی شوید. شاید تنها علامت آن همان خونریزی و قرمزی لثه های تان باشد.
تحقیقات جدید نشان می دهند که بیماری های لثه، فقط خسارت های لثه ای ایجاد نمی کنند، بلکه پایشان را فراتر هم گذاشته و در سلامت عمومی بدن نیز اختلال ایجاد می کنند. به طور مثال اگر کسی به طور همزمان هم دیابت و هم بیماری لثه ای داشته باشد، کنترل قند خونش نسبت به فرد دیابتی که بیماری لثه ای ندارد، دشوار تر است. از طرف دیگرخود بیماری دیابت هم می تواند موجب تشدید بیماری لثه شود.
هنوز دقیقا معلوم نیست که چرا دیابت و بیماری لثه ای اثر تشدید کننده روی یکدیگر دارند، ولی محققان اعتقاد دارند اگر شما بیماری لثه داشته باشید، التهابی مزمن در بدنتان وجود خواهد داشت که موجب مقاومت سلول ها به ورود انسولین(هورمون کاهنده قند خون) می شود وسلول ها به خوبی نمی توانند قند خون را گرفته و بسوزانند، در نتیجه قند در خون باقی مانده و قند خون افزایش می یابد. همچنین باکتری ها راحت تر می توانند در بدنتان عفونت ایجاد کنند. محققان دانشگاه کارولینای شمالی می گویند: “دیابت موجب ایجاد زخم های کوچکی در دهان می شود که باکتری ها می توانند از راه آن ها وارد بدن شوند.”
اگرکسی بیماری لثه داشته باشد، احتمال این که دچار حمله قلبی، سکته مغزی وحتی بیماری های عروقی شود، بیشتر است.
رد پای باکتری های دهانی، داخل پلاک های تشکیل شده در رگ ها هم پیدا شده است و حتی این باکتری ها می توانند باعث به وجود آمدن لخته های خونی شوند.
چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری های لثه ای قرار دارند؟
خانم های یائسه: تغییرات هورمونی در دوران یائسگی، شانس ابتلا به بیماری های لثه را هم افزایش می دهد. در عین حال پوکی استخوان که به دنبال کاهش هورمون ها در بدن رخ می دهد، ممکن است استخوان فک را نیز درگیر کرده و باعث تحلیل استخوان فک و ایجاد بیماری های لثه و لقی دندان ها گردد.
خانم های باردار: اگر قصد باردار شدن دارید، قبل از بارداری با مراجعه به دندانپزشک از سلامت لثه هایتان مطمئن شوید. پزشکان می گویند اگر مادر بارداری بیماری لثه داشته باشد، شانس زایمان زودرس و به دنیا آوردن کودک کم وزن در او بیشتر است.
سیگاری ها: سیگار کشیدن شانس ابتلا به بیماری های لثه ای را افزایش می دهد وبدتر از آن تغییر رنگ های شدید و بدرنگ روی دندان ها ایجاد می کند. سیگار دشمن اصلی دهان و دندان سالم است.
بهداشت نامناسب دهان و دندان: چنانچه کسی به مدت ۲۴ ساعت مسواک نزند و نخ دندان نکشد، با تجمع مواد غذایی بر روی لثه و دندان ها وتجمع باکتری ها روی این مواد غذایی، التهاب خفیفی در لثه ایجاد می شود که ژنژیویت(Gingivitis) نامیده می شود، که سر آغاز بیماری های لثه است و با ادامه دار شدن عدم رعایت بهداشت دهان، پیشرفت کرده و بیماری های مزمن لثه ای ایجاد می شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]