واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در جشن منتقدان تئاتر، بهرام بيضايي كارگردان برگزيده شد شجريان به انتظامي، مهرزاد و نصيريان مدال نوشين اهدا كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
محمدرضا شجريان با حضور در مراسم جشن سالانهي انجمن منتقدان و نويسندگان خانهي تئاتر مدال نوشين را به عزتالله انتظامي، توران مهرزاد و علي نصيريان به عنوان سه چهرهي جاودان گروه تئاتر هنر ملي اهدا كرد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طي مراسمي كه شامگاه پنجشنبه 31 مرداد در تالار انديشهي حوزهي هنري برگزار شد، آقاي آواز ايران با پخش آهنگ «ايران اي سراي اميد» برصحنه حاضر شد و در ميان تشويق حاضران، مراسم تقدير از هنرمندان نامبرده را انجام داد.
شجريان گفت: امشب افتخار بزرگي نصيب من شد كه بزرگان تئاتر و سينماي كشور اجازه دادند، مدال نوشين توسط من به آنان هديه شود، مرا ببخشاييد كه به خاطر حضور در نخستين اجراي كنسرت همايون درايران، نميتوانم تا پايان اين برنامه همراه شما باشم.
درادامهي اين مراسم عزتالله انتظامي طي سخنان كوتاهي بيان كرد: پس از انقلاب متن مورد علاقهي خود را پيدا نكردم و به همين دليل روي صحنه نرفتم و ديگر هم توانايي دوماه تمرين و يكماه اجرا را ندارم. اما تلاش ميكنم با حضور در خانهي تئاتر خانهي هنرمندان و موزهي سينما براي اين هنرها آنچه را از دستم بر ميآيد، انجام دهم.
او با اشاره به اظهارات رسول صادقي، رييس انجمن منتقدان و نويسندگان خانهي تئاتر كه در آغاز اين مراسم اعلام خستگي و استعفا كرده بود اظهار داشت: ما هم در همين شرايط زندگي ميكنيم با اينكه سن من بالاست، اما مدام كار ميكنم زيرا هنرمند تا زماني كه زنده است، بايد فعال و براي جوانان نمونه باشد.
انتظامي تاكيد كرد: جوانان با امكانات گستردهاي كه در اختيار دارند، بايد پيش از اين بدرخشند. چرا كه شرايط امروز با دوران ما بسيار متفاوت است.
توران مهرزاد هم هنگام دريافت نشان نوشين ضمن قدرداني از برگزاري اين مراسم گفت: افتخار ميكنم كه با استاد نوشين كار كردم و بزرگ شدم.
به گزارش ايسنا، فرهاد آييش كه همراه با همسرش مائده طهماسبي مسووليت اجراي اين برنامه را برعهده داشت، هنگام انجام مراسم تقدير از نصيريان گفت: در دورهي نوجواني يكي از آرزوهاي من ديدن بازيگر مورد علاقهام، علي نصيريان بود تا اينكه شبي دركنار تالار سنگلج ماندم و به او سلام كردم و نصيريان سيسال بعد در نمايش من بهنام «هفت شب با مهمان ناخوانده» بازي كرد و اين نمايش عشق پنهان من به ايشان بود و در ميان تمام آثارم كاري متفاوت است.
او نويسندگي و نقد را بنيان تئاتر دانست و يادآور شد: اگر اين پايه سست باشد، به هدفمان كه همان تئاتر ملي كه شايستهي ايران است نخواهيم رسيد و توجه به اين مقوله بايد از سوي نهادها و هنرمندان صورت بگيرد، به همين دليل اين انجمن بسيار مهم است و جاي تاسف دارد كه كمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
درادامهي اين مراسم ايرج راد، مدير عامل خانهي تئاتر ايران مدال نوشين را به استاد شجريان اهدا كرد.
راد گفت: براي من افتخار بزرگي است كه از اين سه هنرمند شايستهي هنرهاي نمايشي تقدير شد و اين هديهي ناقابل به استاد شجريان ارائه شد، اما از اين بابت دلگيرم كه خانهي تئاتر امكانات لازم را ندارد تا بهصورت شايستهاي از بزرگان هنر كشور قدرداني كند. آنچه انجام داديم با دلمان بود و قدم تمام كساني كه براي هنر اين مملكت تلاش كردهاند بر چشم ماست.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم بهرام بيضايي، به خاطر كارگرداني نمايش «افرا» از سوي اعضاي اين انجمن به عنوان كارگردان برگزيدهي بالاي 40 سال انتخاب شد.
مرضيه برومند، به نمايندگي از سوي بيضايي كه به دليل سفر به شمال امكان حضور در اين مراسم را پيدا نكرده بود، پيام كوتاهي را خواند:
« اگرچه بختم نخواسته ميان شما باشم، ولي دلم آنجاست و هر چند اين كلمات، سپاسگزاري مرا آنچنان كه بايد نميرساند ولي جايزهي شما گوياي آن است كه بار تعهد مرا به تئاتر و تماشاگران زيادتر ميكند تا براي آينده اگر فرصتي پيش آيد به نمايش بهتري بينديشم.»
در بخش كارگردانهاي زير 40 سال نيز جايزهي برگزيدهي انجمن به نمايش به نادر برهانيمرند بهخاطر اجراي «مرغابي وحشي» توسط همسرش آزاده انصاري به او تقديم شد.
گروه تئاتر «ليو» به سرپرستي حسن معجوني بهدليل انجام فعاليت پژوهشي در زمينهي تئاتر و مخاطب و اجراهاي موفق بهعنوان گروه برگزيدهي سال انتخاب شد.
حسن معجوني اعلام كرد: 4 نمايش آماده و 6 مونولوگ داريم كه امكان اجرا پيدا نكردهام، اما از انجمن منتقدان و نويسندگان تشكر ميكنم كه اين فعاليتها را ميبينند.
به گزارش ايسنا، سهراب سليمي به عنوان يكي از اعضاي خانهي تئاتر به دليل انجام هماهنگي براي برگزاري مراسمهاي هفتهي جشن تئاتر و پيگيري ساختوساز ساختمان خانهي تئاتر مورد تقدير ويژه قرار گرفت و مدال نوشين به او اهدا شد.
سهراب سليمي گفت: براي من باعث خرسندي است كه اين مسووليت ارزشمند ماندكار و اثرگذار را كه ساختوساز نخستين ساختمان هنرمندان تئاتر كشور است برعهده گرفتهام.
همچنين ايرج راد هنگام تقدير از سليمي گفت: از انجمن منتقدان و نويسندگان نهايت تشكر را دارم كه همواره بدون چشمداشت و در جريان حركتهاي صنفي كوشا و ثابت قدم بودهاند و از رسول صادقي درخواست ميكنم كه با وجود تمام وجود مشكلات همچون هفتسال گذشته پايمردي كند و به مسووليتش ادامه دهد.
رسول صادقي نيز از بهروز غريبپور كه شرايط برگزاري اين جشن را فراهم كرده بود و غلامحسين اميرخاني خوشنويس برجستهي كشورمان كه كتابهاي اهدايي را با دستخط خود مزين كرده بود تشكر و قدرداني كرد.
تقدير از چهرههاي مطبوعاتي:
دراين بخش محمد محمدعلي داستاننويس از دكتر بيژن نفيسي، روزنامهنگار باسابقه تقدير كرد.
محمدعلي گفت: امروز از سه هنرمند بزرگوار تئاتر و سينما تقدير شد و آنچه مهم است اين بود كه كساني مورد تقدير قرار گرفتند كه خود دست به قلم بودهاند و باعث افتخار است كه به رغم همهي كاستيهاي موجود انجمن به مقولهي متن توجه كرده است.
بيژن نفيسي نيز اين مراسم را شبي بهياد ماندني براي خود توصيف كرد و گفت: درطول 37 سال كار در مطبوعات خبر نوشتهام و امشب خود من خبر شدهام و اين برايم ارزشمند است.
حسن پارسايي نيز به عنوان منتقد برگزيدهي سال معرفي شد. درادامهي اين مراسم افشين خورشيد باختري به نمايندگي از هيات داوران مسابقهي مطبوعاتي بيانيهي هيات داوران را ارائه كرد.
آراي اين مسابقه بدين شرح است:
جايزهي بخش گزارش به فرشته حبيبي از ماهنامهي هفت ارائه شد. حبيبي هنگام دريافت اين جايزه از تعطيلي مجلهي هفت و مجلهزنان كه در زمينهي تئاتر با آنها همكاري ميكرد اظهار تاسف كرد.
در بخش گفتوگو از امين عظيمي از روزنامهي اعتماد تقدير شد و جايزهي اين بخش به علي قليپور ديگر خبرنگار روزنامهي اعتماد اهدا شد.
علي قليپور جايزهي خود را به مهدي ميرمحمدي، مسوول صفحهي تئاتر روزنامهي اعتماد اهدا كرد.
دربخش نقد: فروغ سجادي از روزنامهي بانيفيلم مورد تقدير قرار گرفت و جايزهي اين بخش به مهدي نصيري از ماهنامهي صحنه ارائه شد.
دربخش مقاله محمودرضا رحيمي، بهخاطر نوشتن مقالهاي در نشريهي روزانهي بيستوششمين جشنواره تئاتر فجر جايزهي ويژهي اين بخش را از آن خود كرد.
محمود ناظري بهخاطر نگارش يادداشتي در نشريهي تحليل روز شيراز در بخش يادداشت مورد تقدير قرار گرفت و يادداشت عباس غفاري در سايت تئاتر ما بهعنوان اثر برگزيدهي اين بخش انتخاب شد.
در بخش عكس جايزهي برگزيده به سيامك زمردي مطلق ارائه شد. اما در بخش ترجمه بهدليل كمبود ارسال آثار رسيده داوري انجام نشد و ترجمهي فرزانهي فخريان شايستهي تقدير اعلام شد.
به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم اسدالله امرايي ديگر عضو هيات داوران با اظهار تاسف از لغو امتيار مجلهي هفت گفت: در آغاز اين جشن اعلام شد كه در كشور ما آدمهاي مشهور را بيشتر تحويل ميگيرند و متاسفم كه اين اتفاق نميافتد. چرا كه اگر اينگونه بود، عزتالله انتظامي و ديگران كه تلاش داشتند جان جواني را نجات بدهند به دادگاه جنايي احضار نميشدند.
دراين مراسم ياد و خاطرهي خسرو شكيبايي گرامي داشته شد.
عزتالله انتظامي در كيليپي كه از زندگي او ساخته و دراين مراسم پخش شده بود گفت: برخي از بازيگران هنگامي كه بهطور اتفاقي آنها را در خيابانها و يا درمكان ديگري ميبينيم بدون توجه از كنار آدم ميگذرند اما خسرو هرگز چنين نبود او هميشه براي سلام و احوالپرسي پيشقدم و مشتاق بود.
علي نصيريان هم با اظهار تاسف از در گذشت زودهنگام شكيبايي، مطرح كرد: خسرو بايد تا سالهاي سال زنده ميماند و نقشهاي بسياري را بازي ميكرد.
اين مراسم با پخش كاست «نامهها» با صداي خسرو شكيبايي به پايان رسيد.
انتهاي پيام
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]