واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده ولي فقيه در سپاه: حوزه نمايندگي وليفقيه در سپاه از مهمترين و قويترين نهادهاي فرهنگي در كشور است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
حجتالاسلام والمسلمين سعيدي نماينده وليفقيه در سپاه طي گفتوگويي ويژگيهاي نمايندگي ولايتفقيه و جايگاه آن در سپاه، ماموريتها و وظايف، عملكرد، برنامهها، دغدغهها، نگاه به آينده و مطالبي ديگر از اين دست را طي گفتوگويي تبيين كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از سپاهنيوز متن گفتوگو به اين شرح است:
**جايگاه نمايندگي وليفقيه در كليت سپاه چيست و از چه اهميتي برخوردار است؟
حوزه نمايندگي وليفقيه در سپاه از مهمترين و قويترين نهادهاي فرهنگي در كشور ميباشد كه با برخورداري از 1400روحاني باتجربه و كارآزموده و نيروهاي فرهيخته و متعهد و وجود پژوهشكده رسمي و مجتمع آموزش عالي و ساختار و ساختمان گسترده در جاي جاي سپاه، نقشي مهم و زيربنايي در پاسداري از پاسداران در زمينههاي مختلف زيرساختهاي اعتقادي و سياسي داشته و دارد.
عنايت و حساسيت ويژه حضرت امام(ره) به سپاه و تاكيد بر تقويت بنيادهاي فكري و اعتقادي و سلامت عملكرد مديريتي اين نهاد ايجاب نمود از روزهاي آغازين شكلگيري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در كشور، انتصاب نمايندهاي از سوي آن رهبر براي سپاه مورد توجه قرار گيرد و به تدريج در احكام صادره و به مقتضاي قوانين، نهاد نمايندگي هويت ساختاري و سازماني به خود گرفت و در عصر رهبري حضرت آيتالله العظمي خامنهاي (مدظله العالي) حوزه نمايندگي وليفقيه و ماموريتهاي آن نهادينه و جايگاه حقيقي خود را پيدا نمود و هم اكنون اين مجموعه با همه توان در حال انجام ماموريتهاي محوله ميباشد.
**ماموريتها و وظايف نمايندگي وليفقيه در سپاه چيست؟ آيا ميتوان گفت ماموريت اصلي آن احيا و ترويج بُعد فرهنگي و تربيتي در سپاه است؟
از آنجا كه به مقتضاي اصل 150 قانون اساسي رسالت اصلي سپاه، پاسداري از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن پيشبيني شده و تحقق چنين رسالت و ماموريتي اقتضا دارد سازمان و مديريت حاكم بر سپاه از همه شاخصههاي ديني و ارزشي برخوردار باشد و مجموعه پاسداران از بالاترين شاخصهها و معيارهاي برخاسته از آيين و فرهنگ متعالي اسلام در اعتقاد، نگرش، مديريت و رفتار فردي و خانوادگي برخوردار بوده و نظامهاي حاكم بر سپاه مبتني بر اصول و مباني ديني باشد؛ به طور طبيعي مستلزم وجود يك دستگاه تخصصي است تا با تكيه بر تخصصهاي گوناگون حوزوي و علوم ديني و بهرهگيري از روحانيون و ارتباط با حوزههاي علميه، ماموريتها و وظايف تخصصي را به نحو احسن انجام دهد. از اين رو ماموريتهاي حوزه نمايندگي در مرحلة اول تدوين اصول و مباني ديني براي نظامهاي گوناگون از نظام گزينش تا نظام رهايي از خدمت توسط فرماندهي و استخراج معيارها و شاخصهاي پاسدار مطلوب در ابعاد اعتقادي، رفتاري و مديريتي و پس از آن انتقال و آموزش اين شاخصها به مجموعه از طريق شبكه آموزشي و در كنار آن هدايت سياسي و ارتقأ بصيرت، بينش سياسي و قدرت تحليل مديران و پاسداران و فرهنگسازي ارزشها و الگودهي از طريق شبكه تبليغات و تحقق اصل شايستهگزيني از طريق اعمال معيارهاي مكتبي در گزينشها و انتصابات و ديگر ماموريتها همچون فعاليتهاي رسانهاي همه و همه از تخصصيترين و حساسترين ماموريتهايي است كه اكثر قريب به اتفاق آنها، جز از دست روحانيون ساخته نيست و به عهده حوزه نمايندگي وليفقيه گذاشته شد. بنابر اين بايد گفت ماموريت اصلي حوزه نمايندگي، پاسداري از پاسداران، سازمان سپاه و روند حركت سپاه ميباشد.
**نمايندگي وليفقيه در سپاه در زمان تصدي جنابعالي در انجام وظايف و ماموريتهاي خود تاكنون چه كرده است؟
با تقدير و تشكر از همه نمايندگان حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري(مدظله العالي) در سپاه كه اكثر و قريب به اتفاق آنان از چهرههاي علمي، اخلاقي و از شخصيتهاي عاليرتبه نظام بوده وهستند كه همگي زمينهساز استقرار حوزه نمايندگي در مجموعه سپاه گرديدند، شرايط دوره كنوني كه اين مسووليت خطير متوجه حقير گرديد ايجاب ميكرد با توجه به متغيرها و تحولات دروني و بيروني تاثيرگذار در عرصه فكري و عملكردي سپاه با كلاننگري وارد عرصههاي جديد شديم و از اين رو از چند سال قبل موضوع تحول در دستور كار قرار گرفت و تهيه چشمانداز حوزه نمايندگي وليفقيه مبتني بر چشمانداز سپاه و نظام تهيه شد؛ سپس راهبردها و راهبردهاي عملياتي تهيه گرديد. در كنار آن با توجه به نقش مديريت عالي سپاه در امور تعالي معنوي، مرزبندي روشني بين ماموريتهاي تخصصي حوزه نمايندگي و مديريت كلان فرماندهي در امر تعالي معنوي تهيه گرديد و معيارها و شاخص پاسدار مطلوب در دستور كار قرار گرفت. در كنار حركتهاي تحولي، برنامههاي پنجساله و ساليانه در چارچوب راهبردهاي عملياتي و اجراي ماموريتهاي محوله و ساماندهي ساختار و سازمان حوزه، متناسب با نياز سپاه همه و همه از اموري بود كه در ساليان اخير در دستور كار اينجانب و همكاران قرار داشته و دارد.
اگرچه به طور نسبي اينجانب فرد پركاري هستم و كار حاشيهاي هم جز انجام ماموريتها در حوزه مسووليت نمايندگي وليفقيه ندارم، اما به طور كلي موفقيت كامل در هر امري متوقف است بر تواناييها، فرصتها، اختيارات و مقدورات به ويژه اينكه حوزه نمايندگي وليفقيه در بسياري از امور وابسته و متكي به حوزه فرماندهي است و در مسير انجام ماموريتها هماهنگيهاي زيادي را طلب ميكند اما با توجه به جميع ابعاد موضوع آنچه در سالهاي اخير انجام شده با توجه به فرآيند راهبردي و تحولي آن مفيد و موثر بوده و فكر ميكنم اگر بتوانيم مباني و اصول ديني نظامها را به طور كامل تهيه كنيم و معيارها و شاخصهاي پاسدار مطلوب را به اتمام برسانيم و با همكاري و مديريت كلان فرماندهي كل زمينه اجراي آنها را فراهم كنيم، گامهاي بلندي را در راستاي ايجاد مطلوبيتها و تحقق تدابير فرماندهي معظم كل قوا برداشتهايم؛ اگرچه هيچگاه نبايد به آنچه انجام دادهايم قانع بوده و بايد در تلاش براي برداشتن گامهاي تحولي ديگر باشيم.
** جايگاه و ماموريت نمايندگي ولي فقيه در طرح تحول و تعالي سپاه چيست؟
اينجانب معتقد هستم همانطور كه در كشور نظام برنامه و بودجه و قدرت اجرايي در اختيار رييسجمهور است و رييسجمهور مسوول تحقق اهداف و آرمانهاي نظام مقدس اسلامي و قانون اساسي است و در قبال رهبري انقلاب و مردم پاسخگو ميباشد؛ از اين رو رييس قوه مجريه ميبايست با حمايت و پشتيباني كامل همه دستگاههاي تخصصي و موظف چه تحت امر دولت باشند يا نباشند را از صفر تا صد در امر برنامهريزي و اجرا دخيل نمايد تا جامعيت برنامهريزي تحقق يافته و خروجي مطلوب به دست آيد. به عبارت ديگر قوه مجريه كه عهدهدار نظام برنامهريزي است بايد در نظام برنامهريزي علاوه بر دستگاههاي تحت امر، دستگاهها و نهادهاي ديگر همچون قوه مقننه، قضائيه، حوزه علميه، صدا و سيما و ديگر مراكز هم پشتيباني نموده و هم آنان را در امر برنامهريزي دخيل نمايند.
در نهادي همچون سپاه چون تحقق رسالت و اهداف سپاه در مرحله كلان بر عهده فرماندهي است و قدرت اجرايي هم در دست اوست در نظام برنامهريزي موظف است همه نهادها را از صفر تا صد در امر تحقق رسالتها دخيل نمايد. حوزه نمايندگي و شخص نماينده وليفقيه مستقيماً زير نظر رهبري معظم انقلاب است اما ركني از سپاه است و در نظام برنامهريزي و اجرا و خروجي مطلوب نقش دارد؛ از اين رو ضمن خوشحالي از طرح تحول و تعالي مطرح شده و استقبال از رويكرد معنويتگرايي فرماندهي و آمادگي كامل براي همكاري معتقد هستم ميبايست زمينه ايفاي نقش همه جانبه نمايندگي وليفقيه در طرح تحول و تعالي با توجه به تخصصي بودن ماموريتها كاملاً تعريف و رشد تحقق آن فراهم گردد.
** آيا براي نسل جديد و آينده سپاه برنامهريزي كردهايد و برنامههاي چندساله داريد؟ آيا به تربيت و معنويت و اصالت سپاه در آينده اميدوار هستيد؟
با توجه به تدابير رهبر معظم انقلاب و تاكيدات مكرر معظمله روي معنويت و توجه به زيرساختها، توجه اصلي فرماندهي و حوزه نمايندگي به تقويت زيرساختهاي فكري، اعتقادي و معنوي است كه شعار اصلي بازگشت سپاه به محور اصلي يعني خدامحوري با تكيه به انسانمداري به جاي تجهيزاتمداري و در انسانمداري هم زيربنا معنويت و تقوي است، آنچه در ساليان اخير در دستور كار قرار داشته ساختن آينده سپاه است براساس اصلاح گزينشها، آموزشها با تكيه بر تربيت و اصلاح نظامها، ساختار و سازمان در جهت دستيابي به پاسدار مطلوب ميباشد.
** براي پاسداران داريد؟
سپاه و پاسداران عزيز نماد استقلال نظام جمهوري اسلامي و از اركان ثبات و استقرار نظام الهي بوده و هستند و در همه عرصههاي امنيتي نظامي، فرهنگي، سازندگي و... با همه وجود ايفاي مسووليت نمودند و با درسآموزي از مكتب حسين(ع) با پيروي از رهبري، آماده جانفشاني در راه پاسداري از انقلاب و نظام ديني بوده و هستند.
انتهاي پيام
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1349]