واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استادان دامپزشكي كشور: علوم دامپزشكي ايران رشد چشمگيري يافته است
داخلي. علمي. دامپزشكي. سمپوزيوم.
چهارمين سمپوزيوم ملي بهداشت و بيماريهاي طيور در حالي برگزار شد كه همانگونه كه پيشبيني ميشد بسياري از مدرسان، متخصصان دامپزشكيو دامپزشكان ايران در اين سمپوزيوم ملي حضور يافتند و درخصوص آخرين يافتههاي علمي خود طي سه روز كاري به بحث و تبادل نظر پرداختند.
يكي از متخصصان علوم دامپزشكي ايران و استاد دانشگاه در رشته دامپزشكي گفت: در زمان حاضر علوم دامپزشكي در كشور جنبه كاربردي يافته و در فارمها و مزارع دام و طيور عملياتي شده است.
دكتر"سيد محمد فقيهي"روز پنجشنبه در حاشيه سومين روز سمپوزيوم بهداشت و بيماريهاي طيور در گفت و گو با ايرنا افزود:اگر داروها براساس ميزان دز ، نوع كاربرد ، ميزان مصرف و زمان مصرف در مرغداريها مصرف نشود،باعث به خطر افتادن جان انسانها ميشود و بقاياي آن نيز بر انسان صدمه ميزند به همين دليل علوم دامپزشكي بسيار مهم تلقي ميشود.
همچنيناستاد علوم دامپزشكي دانشگاه تهران و يكي از مولفان كتب دامپزشكي گفت: كاربرد دانش در صنعت طيور كشور بسيار بالاست و ايران در اين زمينه فاصلهاي با كشورهاي در حال توسعه ندارد.
دكتر"بهزاد منصوري"به ايرنا گفت: صنعت طيور با ورود دانش و توجه به علوم پزشكي درايران هماكنون متحول شده و ۱۵ساله پيش در ايران اين صنعت به صورت سنتي كار ميشد، اما امروزه مسوولان و مرغداران توجه به دانش علوم پزشكي و مباحث علمي را سرلوحه كار خود قرار دادهاند.
به گفته وي، هماكنون بين صنعت طيور ايران و دانشگاههاي علوم دامپزشكي و با كارخانههاي توليد خوراك دام و طيور پيوند مستحكمي برقرار شده است.
منصوري يادآور شد: برگزاري همايشهاي بينالمللي و ملي در سطح ايران با حضور استادان مطرح دانشگاههاي كشور ، بيانگر توجه به صنعت مرغداري است.
اين استاد دانشگاه دامپزشكي تهران اظهار داشت: گران بودن مواد اوليه و خوراك دام وكمبود بودجه در صنعت طيور از آفتهاي مهم اين صنعت است كه بايد براي رفع آن اقدام كرد.
به گفته وي، بيشترين فشار صنعت مرغداري براي تامين خوراك طيور روي محصول ذرت و سوياست و كنجاله دانه روغني سويا نيز در صنعت مرغداري ايران در حال ترويج و گسترش مصرف است و از گندم نيز به عنوان محصول استراتژيك نميتوان استفاده كرد.
همچنين يكي ديگر از استادان علوم دامپزشكي ايران نيز گفت: ميزان افزايش دانش درصنعت مرغداري كشور درحال توسعهاست و با وجود متخصصان مطرح در صنعت طيور در زمينه پرورش ، تغذيه و بيماريهاي ويروسي، باكتريايي و متابوليسم تحقيقات گستردهاي در كشور صورت گرفته است.
دكتر"محمدحسن بزرگمهري"در گفت وگو با ايرنا افزود:مقالاتي كه از متخصصان علومدامپزشكي ايران در سطح ISIچاپ ميشود،بيانگر رشد علوم دامپزشكي ايران در سطح جهان است.
به گفته وي،با كاربردي شدن علوم دامپزشكي دانشگاهها درسطح مزارع مرغداري و فارمهاي صنعت طيور، تلفات در اين صنعت از ۱۰درصد به زير ۷درصد و ""FCR صنعت مرغداري ايران به زير دو درصد رسيده و رشد طيور بهتر شده است.
بزرگمهري يادآور شد:استفاده از علوم متخصصان دامپزشكي كشور باعث افزايش ميزان توليد در اين صنعت شده و اين براي كشور در سطح جهان مفيد است.
وي گفت: بيش از ۵۰درصد از علوم توليد شده در بخش دامپزشكي ايران به دانشكدههاي دامپزشكي اختصاص دارد و محققان كارهاي خود را در دانشكدهها دنبال ميكنند.
بهگفته وي،نهادههاي طيور و تغذيه يك مساله محيطي در صنعت طيور كشور است و هنوز زمين كشاورزي براي توليد نهادهاي تغذيهاي ميزان مورد نياز صنعت مرغداري به اندازه كافي وجود ندارد و بايد به منابع خارجي نيز تكيه كرد.
وي اظهارداشت:ذرت توليدي در ايران كيفيت بالايي در سطح جهان دارد و سوياي توليد شده نيز ارزش مهم غذايي در صنعت مرغداري ايران دارد.
مسوول گروه دامپزشكي وزارت علوم تحقيقات و فناوري نيز گفت: بسياري از دستاوردهاي صنعت مرغداري ايران در پيوند با دانشگاههاي دامپزشكي است.
دكتر"محمد مهدي كيايي"افزود:از نظر تعداد مقالات علمي،اعضاي هيات علمي و تحقيقات علوم پزشكي،ايران رشد بسيار زيادي دارد و اين توليدات در مزارع مرغداري پياده ميشود.
همچنين يكي از محققان اروپا و نماينده علمي"هپيرا"( (HIPRAكشور اسپانيا گفت:برگزاري سمپوزيومهاي علمي در ايران نشانه توجه علمي به صنعت طيور در اين كشور است.
دكتر " هشام فتحي " ( (Hicham Fathiدر گفت و گو با ايرنا افزود: حضور متخصصان،اعضاي هيات علمي و دامپزشكانايراني در سمپوزيومهاي تركيه، آلمان و ايتاليا بيانگر رشد علوم در كنار صنعت مرغداري در اين كشور است.
رييس سازمان دامپزشكي كشور در پيام خود به اين سمپوزيوم ملي نيز اعلام كرد:با توجه به آمار درصد تلفات طيور در سالهاي گذشته،هماكنون تلفات فارم نيمچه گوشتي دركشوراز ۱۱/۶۸درصد سال ۷۶به ۸/۸۴درصد و پوشش بهداشتي مناسب در سطح فارمهاي مرغ مادر با كاهش درگيري مزارع مرغ مادر به "مايكوپلاسما گالي سپتيكوم" از ۵۰درصد سال ۷۶به ۲درصد كاهش يافته است.
دكتر "مجتبي نوروزي"، بازنگري در شيوههاي مبارزه با بيماريهاي طيور در گلههاي مولد و نيمچههاي گوشتي و تخمگذار براي افزايش توليد و بهرهوري را ضروري عنوان كرده است.
وي وجود حدود ۲۰هزار واحد پرورش مرغ گوشتي و پرورش ساليانه يك ميليارد قطعهجوجه گوشتي را نمايانگر عظمت صنعتي اين بخش عنوان و اظهار كرده است:
اگر موانع پيش روي آن برداشته نشود، ميتواند زمينهساز بروز چالشهاي جدي اقتصادي و اجتماعي در اين زمينه گردد.
به گزارش ايرنا، چهارمين سمپوزيوم ملي بهداشت و بيماريهاي طيور كشور در تالار اجتماعات دانشكده كشاورزي دانشگاه شهركرد با ارايه ۴۰مقاله از سوي پژوهشگران و صاحبنظران قرائت و مابقي نيز به صورت پوستر ارايه ميشود.ك/۳ ۵۴۳/۶۷۱/۷۳۵۹
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]