تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زباله را شب در خانه هاى خود نگه نداريد و آن را در روز به بيرون از خانه منتقل كنيد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845794921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به وضعيت بهداشت و درمان كشور ـ 9 ارتقاي بهداشت و درمان آذربايجان شرقي نيازمند توجه ويژه دولت است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به وضعيت بهداشت و درمان كشور ـ 9 ارتقاي بهداشت و درمان آذربايجان شرقي نيازمند توجه ويژه دولت است
خبرگزاري فارس: آمارهاي موجود نشان مي‌دهد كه آذربايجان شرقي در اجراي طرح‌هاي دولت نهم مربوط به ارتقاي بهداشت و سلامت بسيار موفق بوده است اما با اين حال هنوز وضعيت نابسامان بهداشت در برخي مراكز درماني اين استان سبب نارضايتي شهروندان شده است.


به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، در آخرين خبرها داشتيم كه ايران از نظر بهداشت و درمان رتبه 93 را در بين كشورهاي جهان به خود اختصاص داده است كه اين رقم نشان از نابساماني وضعيت بهداشت و درمان در ايران دارد.
بر هيچ كس پوشيده نيست كه مقوله درمان و بهداشت به سلامت فرد، خانواده، اجتماع و جامعه باز مي‌گردد.
اما متأسفانه شرايط بهداشتي و درماني كشور به گونه‌اي شده است كه در بيشتر موارد تنها موضوعي كه هنگام مراجعه به مراكز درماني در ذهن بيمار وجود ندارد، دغدغه بيماري است، يعني بيمار به قدري با موضوعاتي چون تأمين هزينه بيمارستان و وسايل مورد نياز درگير مي‌شود كه ديگر مجالي براي او باقي نمي‌ماند تا به بهبود بيماري و سلامتيش بينديشد.
امروزه بخش بهداشت و درمان با مشكلات عديده‌اي روبه‌روست كه ريشه در گذشته دارد.
كمبود بودجه مالي، تعداد فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي پزشكي و پيراپزشكي و بيكاري آنها، هزينه‌هاي سنگين درماني و بسياري از مشكلات ديگر در اين بخش، سبب شده تا سلامت افراد كه محور اساسي زندگي است، دچار مشكل شود.

* مشكلاتي كه تمامي ندارد
تناسب نداشتن سرانه بهداشت و درمان و نامتناسب بودن تعرفه‌هاي درماني از جمله موضوعاتي است كه به وضعيت نابسامان بخش بهداشت و درمان كشور دامن زده و مردم را بيش از گذشته دچار مشكل كرده است.
«محمد حسين-ف» كارشناس امور بهداشتي و درماني وزارت بهداشت با بيان اينكه براي بررسي وضعيت بهداشت و درمان و به ويژه نقش دولت در اين حوزه مي‌توان دو شاخص را مورد توجه قرار داد، مي‌گويد: بيمه پايه درماني و همين طور سرانه درمان اختصاص يافته به هر فرد در بودجه سالانه كشور از جمله موضوعاتي است كه بايد در اين حوزه مورد توجه قرار بگيرد.
وي توضيح مي‌دهد: مبحث بيمه در معناي دولتي آن امكان استفاده را از خدمات پايه‌اي درمان فراهم مي‌كند و سرانه درمان نيز هزينه‌اي است كه براي پيشگيري و درمان هر فرد توسط دولت درنظر گرفته مي‌شود و متأسفانه اين دو مورد آنگونه كه شايسته است در بخش بهداشتي و درمان جايگاه مناسبي ندارد.
وي همچنين به پايين بودن كيفيت خدمات‌دهي در بيمارستان‌هاي دولتي اشاره مي‌كند و دليل مشخص آن را كمبود بودجه اختصاص يافته به بهداشت و درمان مي‌داند.
اين كارشناس ادامه مي‌دهد: يكي از عوامل مهم كمبود بودجه، سرانه درمان است كه سالانه در بودجه پيشنهادي دولت در مجلس شوراي اسلامي تصويب مي‌شود.
رقم پيشنهادي دست‌اندركاران حوزه سلامت در ايران براي سرانه درمان سال 87،‌ حدود 10 هزار تومان بود، اما آنچه در نهايت تصويب شد و مخالفت بعضي اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس را هم درپي داشت 5 هزار و 500 تومان بود.
وي اضافه مي‌كند: از آنجا كه سرانه درمان علاوه بر درمان به مسئله پيشگيري از بيماري هم اختصاص مي‌يابد، كافي نبودن آن، احتمال ابتلا را به بيماري در سطح جامعه افزايش مي‌دهد، اگر چه در كنار اين موضوع به شاخص‌هاي اساسي رفاه اجتماعي نيز كه عاملي براي سنجش سلامتي افراد جامعه است نبايد بي‌اعتنا بود، چرا كه بيش از آنكه بيماري سلامت جامعه را در معرض خطر قرار دهد، وضعيت اقتصادي و اجتماعي مي‌تواند بيماري به وجود آورد، به ويژه در مورد سلامت روان، چرا كه هنگامي كه بي‌ثباتي و ناپايداري اقتصادي و اجتماعي وجود داشته باشد، وضعيت سلامت به مراتب بدتر مي‌شود.
اين كارشناس همچنين به موقعيت ايران در رده بندي‌هاي سازمان بهداشت جهاني اشاره كرد و گفت: با توجه به تمام اين دلايل كه موجب به وجود آمدن ساختار نامناسب بهداشتي و درماني شده است، ايران در آخرين رده‌بندي سازمان بهداشت جهاني در رتبه 93 در ميان كشورهاي جهان قرار گرفته است كه با توجه به سياستگذاري‌هايي كه وجود دارد و مشكلات بودجه‌اي كشور در بخش بهداشت و درمان، به نظر نمي‌رسد در سال‌هاي آينده بتوانيم رتبه‌هاي بالاتري را براي بهبود وضعيت مناسب بهداشتي و درماني كسب كنيم.
وي همچنين به مشكل بيكاري پزشكان و نيروي انساني مورد نياز در بخش‌هاي خدمات درماني اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اگر چه رسانه‌ها، مطبوعات و سازمان‌هاي كشور همواره اعلام مي‌كنند كه بايد براي پزشكان و نيروي انساني بيكار فكري شود، هنوز هم برنامه‌ريزي دقيقي براي اين موضوع صورت نگرفته و همين امر سبب بروز برخي مشكلات براي مراكز درماني و به دنبال آن مردم شده است.
اين كارشناس در ادامه تغيير نظام سلامت را مورد تأكيد قرار داد و خاطرنشان كرد: اگر چه سيستم نظام سلامت، سيستمي پيچيده و ناسازگار است، اما امكان اين تغيير وجود دارد، هر چند بايد با تدبير و برنامه‌ريزي دقيق و كارشناسي شده نتيجه غيرقابل پيش‌بيني آن را به سمت بهبود شرايط سوق دهيم.
به گفته وي، يك سازمان به تنهايي قادر به اصلاح چنين نظامي نيست، بلكه مجموعه‌اي از سازمان‌هاي بيمه‌اي مجلس شوراي اسلامي، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان نظام پزشكي با ورود به اين بخش و ارائه ساز و كارهاي جديد، مي‌توانند از اتلاف منابع جلوگيري و خدمات را به طرز صحيح در جامعه ارائه كنند.

* ارتقاي بهداشت و درمان مردم در دولت نهم
آمارهاي موجود نشانگر آن است كه آذربايجان شرقي در اجراي طرح‌هاي مربوط به ارتقاي بهداشت و سلامت بسيار موفق بوده است.
در حال حاضر، استان 5/3 ميليون نفري آذربايجان شرقي نه تنها در شاخص‌هاي مربوط به وضع بهداشت و سلامت وضع مطلوبي دارد، بلكه در بسياري از حوزه‌ها نيز در جايگاهي بالاتر از متوسط كشوري قرار گرفته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز ارتقاي بهداشت و سلامت را نتيجه همكاري بين‌بخشي دانست و افزود: بدون شك بهبود سطح بهداشت و سلامت در جامعه به تنهايي از عهده وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي خارج است.
احمد خليلي با بيان اينكه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي تنها 25 درصد كارهاي پيشگيري و درمان جامعه را بر عهده دارد، افزود: در اين ميان 25 درصد مسائل مربوط به بهداشت و درمان مربوط به دستگاه‌هاي بين بخشي بوده و 50 درصد باقيمانده نيز ميزان مشاركت و همكاري افراد جامعه است.

تجهيز مراكز درماني در آذربايجان شرقي
يكي از بزرگ‌ترين مشكلات بخش درمان در آذربايجان شرقي كمبود تجهيزات درماني بود، اما اين نقيصه در دو سال گذشته به خوبي برطرف شده است.
اباسعد قره‌داغي معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: با توجه به كثرت بيماري‌هاي قلبي و عروقي در منطقه، طي سال‌هاي گذشته مهم‌ترين مشكل موجود در استان كمبود تجهيزات درماني مربوط به اين نوع بيماري‌ها بود.
به گفته وي تا چندي پيش بيماران قلبي مجبور بودند براي آنژيوگرافي 9 ماه و براي درمان بيماري‌هاي قلبي نيز 12 ماه به انتظار بنشينند.
قره‌داغي با بيان اينكه در دو سال گذشته ميزان تجهيزات درماني بيماري‌هاي قلبي در آذربايجان شرقي دو برابر شده است، اظهار داشت: در حال حاضر متوسط انتظار بيماران آنژيوگرافي به دو ماه و متوسط انتظار درمان بيماران قلبي نيز به چهار ماه رسيده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز در عين حال تأكيد كرد: با اين وجود اما هيچ يك از بيماراني كه به طور اورژانسي نيازمند آنژيوگرافي و يا درمان هستند، در نوبت نمي‌مانند.
وي همچنين با اشاره به اينكه در دو سال گذشته ظرفيت اتاق‌هاي عمل قلب و عروق در استان سه برابر شده است، گفت: تا چندي پيش بيماران نيازمند جراحي قلب و عروق بايد شش ماه به انتظار مي‌ماندند، اما در حال حاضر تمام اعمال جراحي در اين بخش به روز شده است.
اين مقام مسئول در بخش درمان دانشگاه علوم پزشكي تبريز، راه‌اندازي اورژانس بيمارستان قلب را مهم‌ترين پيشرفت براي منطقه شمال غرب كشور دانست و افزود: گرچه بيمارستان شهيد مدني تبريز از 12 سال قبل به عنوان مركز قلب و عروق منطقه فعاليت دارد، اما تاكنون اقدامي براي راه‌اندازي اورژانس قلب انجام نشده بود.
به گفته وي، در حال حاضر اين مركز آمادگي دارد براي بيماران تمام منطقه شمال غرب كشور خدمت ارائه كند.

كاهش مرگ و مير در آذربايجان شرقي
با تلاش‌هاي صورت گرفته در بخش بهداشت و درمان آذربايجان شرقي، ميزان مرگ و مير بر اثر بيماري‌هاي مختلف در اين استان كاهش يافته است.
احمد كوشا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: بر اساس آمارهاي جهاني ميزان مرگ و مير در نوزادان بايد هفت در هزار باشد كه اين استان آمار خود را به 11 در هزار رسانده كه موفقيتي بزرگ به شمار مي‌آيد.
وي همچنين مي‌افزايد: متوسط زايمان ايمن در اين استان نيز به رقم مناسب 96/7 درصد رسيده و دليل آن نيز انتقال تمام زايمان‌ها به مراكز درماني حتي در نقاط محروم بوده است.
كوشا يادآور مي‌شود: در حال حاضر هيچ بيماري در اين منطقه به صورت اپيدمي رايج نيست و بيماري مالاريا كه در برخي از مناطق ديده مي‌شد، از سه سال پيش ريشه‌كن شده است.
به گفته وي عواملي چون سرطان، تصادفات و ديگر بيماري‌ها از ديگر عوامل مرگ و مير در آذربايجان شرقي به شمار مي‌آيد.

توجه به مناطق محروم
با توجه به شعارهاي مهرورزي و عدالت محوري دولت نهم، محروميت‌زدايي در بخش بهداشت و درمان آذربايجان شرقي در اولويت دانشگاه علوم پزشكي بوده است.
احمد خليلي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: اين حق ساكنان تمام مناطق استان است كه از حداقل امكانات بهداشتي و درماني برخوردار باشند.

* نارضايتي شهروندان از ارائه خدمات بهداشتي و درماني
برخي از شهروندان آذربايجان شرقي از چگونگي ارائه خدمات درماني در مراكز بهداشتي اين استان اظهار نارضايتي مي‌كنند.
نبود تجهيزات كافي، ‌فقدان برخي از داروهاي تجويز شده، ‌مشكلات حوزه اورژانس، ‌محروميت تعدادي از شهروندان از حمايت سازمان‌هاي بيمه‌گر و نبود حسن اخلاق در برخورد با بيماران از جمله مشكلات شهروندان در مراجعه به مراكز بهداشتي درماني است.
آنان معتقدند با وجود اينكه خدمات بسياري پس از انقلاب اسلامي در زمينه درمان به اقشار آسيب‌پذير ارائه شده و مي‌شود، اما هنوز در اين زمينه نارسايي‌هايي وجود دارد و عده‌اي حتي در مراكز درماني نيز براي دريافت خدمات، ‌مشكل دارند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز و قائم مقام وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: در يك نظرسنجي علمي كه در بيمارستان امام خميني ‌(ره )‌ تبريز انجام شده بود، ‌مشخص شد 80 درصد مراجعان به اين مركز درماني از خدمات ارائه شده رضايت دارند.
وي گفت : اين در حالي است كه نتايج نظرسنجي‌هاي صورت گرفته در همين بيمارستان در هشت ماه پيش‌، 55 درصد بوده است.
احمدعلي خليلي مهم‌ترين عامل نارضايتي شهروندان از ارائه خدمات درماني آذربايجان شرقي را مربوط به ارجاع بيماران به بيرون از بيمارستان‌ها براي تهيه اقلام دارويي عنوان كرد و افزود: در برخي از بيمارستان‌ها به علت كمبود نقدينگي و مشكلات مالي،‌ تهيه اقلام دارويي نسخه‌ها به خود بيماران سپرده مي‌شود كه موجبات نارضايتي آنان را فراهم مي‌كند.
وي با تأكيد بر اينكه اصولاً وظيفه تهيه تمام داروها بر عهده بيمارستان‌هاست، افزود: اين نارضايتي زماني به اوج خود مي‌رسد كه اطرافيان بيمار مجبور به تهيه نسخه‌هاي اضطراري و گرانبها در ساعات شب مي‌شوند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز نامناسب بودن برخورد كاركنان بيمارستان‌ها به ويژه پرستاران را از ديگر عوامل نارضايتي مردم از مراكز خدمات درماني استان دانست و گفت: پرستاران در مواقع كار زياد، ‌دچار خستگي مفرط مي‌شوند كه اين امر در نحوه برخورد آنها با بيمار و اطرافيان او تأثيرگذار است.
خليلي اظهار داشت: البته استرس فوق‌العاده اطرافيان بيمار به هنگام مراجعه به مراكز درماني، ‌مشكلات را دوچندان مي‌كند.
وي در عين حال با اشاره به استانداردهاي جهاني گفت: طبق اين استانداردها، به ازاي هر تخت بيمارستاني وجود 9 درصد پرستار الزامي است، اما متأسفانه اين الگوها در كشورمان رعايت نمي‌شود.
خليلي با يادآوري شمار تخت‌هاي بيمارستاني آذربايجان شرقي اظهار داشت: بر اساس استانداردهاي جهاني بايد به جاي 3 هزار پرستار‌، تعداد 4 هزار و 500 پرستار ارائه خدمت مي‌كردند.
قائم مقام وزير بهداشت در ادامه اظهار نارضايتي شهروندان از كمبود تجهيزات بيمارستاني را نپذيرفت و گفت: در سه سال گذشته دولت نهم، 100 ميليارد ريال تجهيزات مختلف بيمارستاني براي مراكز درماني آذربايجان شرقي خريداري و نصب شده كه بي‌سابقه است.
به گفته خليلي در اين مدت سه دستگاه سي‌تي‌اسكن، يك دستگاه آنژيوگرافي‌،170 فقره دستگاه تنفس مصنوعي، ‌تعداد زيادي تجهيزات كانل احياي نوزادان، ‌تخت‌هاي زايمان و تجهيزات مورد نياز بيماران پرخطر تهيه و در اختيار شهروندان قرار داده شده است.
وي همچنين كيفيت ارائه خدمات اورژانس به شهروندان را مطلوب توصيف كرد و گفت: بر اساس آخرين اطلاعات، ‌جمعيت زيرپوشش اورژانس استان 65 درصد است.
به گفته خليلي اين رقم در مقايسه با سه سال گذشته كه 15 درصد بود، ‌بيش از چهار برابر رشد داشته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز همچنين از افتتاح بيش از 30 پروژه درماني در استان آذربايجان شرقي خبر داد و افزود: با بهره‌برداري از اين پروژه‌ها كه به مناسبت سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي صورت مي‌گيرد، ضريب رضايتمندي شهروندان از خدمات درماني استان افزايش خواهد يافت.
مدير بيمارستان عالي‌نسب تبريز نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در تبريز مدعي شد: اين بيمارستان با داشتن سيستم مديريت يكپارچه و دارا بودن استانداردهاي iso 9000U ،iso 18000 و iso 14000 خدمات قابلي به شهرواندان و هموطنان ارائه مي‌كند.
حسين عيدي گفت: بيمارستان عالي‌نسب از نظر تجهيزات بيمارستاني بعد از بيمارستان‌هاي تخصصي تهران، ‌در سطح كشور بي‌نظير است و در حال حاضر با تجهيزات مدرن خدمات فوق تخصصي را ارائه مي‌كند.
به گفته وي در حال حاضر بيمارستان عالي‌نسب تبريز به دستگاه‌هاي سي تي اسكن، ‌سنگ‌شكن، ‌آنژيوگرافي، ‌اكوكارديوگرافي و تجهيزات مربوط به جراحي قلب باز مجهز است.
مدير بيمارستان عالي‌نسب تبريز اظهار داشت: در راستاي ارتقاي ميزان رضايتمندي مردم از خدمات درماني، ‌در آينده نزديك 16 تخت سي سي يو (ccu ) و آي سي يو ( icu ) به شمار تخت‌هاي بيمارستان عالي‌نسب افزوده مي‌شود.
عيدي ادامه داد: خدمات اورژانس بيمارستان عالي‌نسب منوط به أخذ پول نيست و اين خدمات كاملاً رايگان است.
وي بي‌حوصلگي اطرافيان بيماران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: بارها شده كه به علت ازدحام در اطراف تخت‌هاي بيمارستاني، ‌امكان ارائه خدمات ممكن نشده است.
مدير بيمارستان عالي‌‌نسب از نحوه برخورد پرستاران اين بيمارستان با بيماران و اطرافيان آنها اظهار خرسندي كرد و با اشاره به كسب مقام برتر بيمارستان عالي‌نسب در جشنواره شهيد رجايي ادعا كرد: اختلاف بالاي سطح آگاهي گيرنده و ارائه كننده خدمات بهداشتي و درماني بيشتر است و در اين بين وجود نارضايتي طبيعي است.
رئيس بيمارستان امام رضا (‌ع)‌ تبريز نيز برخور ناشايست برخي از پرسنل بيمارستان با ارباب رجوع را ناخواسته و سهوي دانست و گفت: طي بخشنامه‌اي مقرر شده با افزودن يك تيم جامعه‌شناس و روانشناس و برپايي آموزش‌هاي مدوام، ‌مشكلات موجود در اين زمينه كاهش يابد.
محمد محمدزاده در گفتگو با خبرنگار فارس نسبت به برخورد خارج از ضابطه پرسنل بيمارستان امام رضا(ع) با بيماران و اطرافيان آنها هشدار داد و گفت: تمام كادر بيمارستان با بسيج امكانات درصدد ارائه خدمات مطلوب به شهروندان هستند و در اين ميان برخورد غيرمسئولانه يك يا چند نفر سبب زيرسئوال رفتن تمام اين خدمات مي‌شود.
وي با تأكيد بر اينكه هيچ‌ يك از پرسنل بيمارستان حق برخورد ناشايست با شهروندان را ندارند، ‌از اعمال نظام تنبيه در اين بيمارستان خبر داد و افزود: در چارچوب اين نظام، ‌با متخلفان به شدت برخورد مي‌شود.
محمدزاده تصريح كرد: همواره بر اين نكته كه حق با مشتري است، تأكيد كرده‌ام و هر هفته در جريان برگزاري شوراي اداري بيمارستان، بر اين موضوع اصرار دارم.
رئيس بيمارستان امام رضا (‌ع ) ‌تبريز اضطراب بيش از اندازه اطرافيان بيمار را مانع ارائه خدمات مطلوب دانست و اظهار داشت: گاهي ديده مي‌شود كه افراد به خاطر قرار گرفتن در زير فشارهاي سنگين به پرسنل بيمارستان فحاشي كرده و يا حتي كار به چاقوكشي، ‌ضرب و شتم و شكستن شيشه كشيده است.
محمدزاده بر فرهنگ‌سازي براي ايجاد تعامل مناسب ميان پرسنل مراكز درماني و ارباب رجوع تأكيد كرد و افزود: هزينه براي فرهنگ‌سازي، ‌ميزان سرانه سلامت را كاهش و رضايتمندي عمومي را افزايش مي‌دهد.
مدير بيمارستان خصوصي شمس تبريز نيز گفت: مشكل اصلي، ‌خودداري بيمه‌هاي مكمل از انعقاد قرارداد با بيمارستان‌هاست.
جلال‌الدين شكوري در گفتگو با خبرنگار فارس در تبريز تصريح كرد: بايد بيمه‌هاي مكمل تابع قانون بوده و در انعقاد قرارداد با بيمارستان، ‌طبق تعرفه‌هاي سازمان نظام پزشكي عمل كنند.
وي ارجاع بيماران و يا اطرافيان آنان به خارج از بيمارستان براي تهيه اقلام دارويي را امري نادرست خواند و گفت: اين اتفاق در بيمارستان شمس به ندرت و آن هم زماني كه داروي مورد نياز در انحصار نهادي همچون هلال احمر است، صورت مي‌گيرد.
شكوري افزود: تعرفه ويزيت بيماران در اين بيمارستان زير تعرفه‌هاي ابلاغي سازمان نظام پزشكي است.
مدير بيمارستان شمس اضافه كرد: هر 15 روز يك‌ بار ارزشيابي درون سازماني از كاركنان به عمل مي‌آيد تا كيفيت ارائه خدمات دچار خدشه نشود.
وي خاطرنشان كرد: تفاوت بزرگ فعاليت يك سيستم غيردولتي با يك سيستم دولتي در آن است كه مشتري‌مداري در دستگاه‌هاي غيردولتي حرف اول را مي‌زند.
مدير بيمارستان شمس با انتقاد از عدم اعطاي اعتبار ويژه خدمات اورژانس توسط معاونت درمان به بيمارستان‌هاي خصوصي افزود: با اين وجود بيمارستان شمس به بي‌بضاعتي مالي بيمار بي‌توجهي نكرده و سعي شده است خدمات مطلوبي به اين قشر ارائه شود.
وي همچنين از تجهيز بيمارستان شمس به دستگاه‌هاي ام آر آي (mri ) و آنژيوگرافي در آينده‌اي نزديك خبر داد و گفت: صرف اعتباري بالغ بر10 ميليارد ريال براي خريد اين تجهيزات، حاكي از عزم مديريت اين بيمارستان براي راضي كردن مشتريان است.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در تبريز گفت: احداث بيمارستان جديد تأمين اجتماعي مدرن در تبريز به دليل خودداري از تحويل زمين در بلاتكليفي به سر مي‌برد.
جمال‌الدين نيكنامي افزود: با وجود موافقت و دستور مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي، احداث بيمارستان جديد در تبريز به دليل عدم همكاري برخي از ارگان‌هاي مربوطه ميسر نيست.
وي ادامه داد: نبود همكاري بين‌بخشي در منطقه، مهم‌ترين عامل عدم رغبت سرمايه‌گذاران در پروژه‌هاي عمراني است.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي تصريح كرد: با وجود اينكه برخي عدم سرمايه‌گذاري‌هاي كلان در آذربايجان شرقي را به دولت ربط مي‌دهند، اما مهم‌ترين مشكل موجود نبود روحيه همكاري بين مسئولان محلي است.
نيكنامي با تأكيد بر نياز مبرم كلانشهر تبريز به احداث مراكز درماني پيشرفته اظهار داشت: در حال حاضر از زمان ساخت بيمارستان 29 بهمن تبريز كه زير پوشش تأمين اجتماعي است، بيش از 40 سال مي‌گذرد و اين براي كلانشهر تبريز به هيچ عنوان شايسته نيست.
وي گفت: در جهان مدرن امروز ساختمان بيمارستاني يكي از مستحكم‌ترين سازه‌هاي شهري به شمار مي‌رود، اين در حالي است كه ساختمان بيمارستان 29 بهمن تبريز گرچه در طول زمان بارها بازسازي شده، اما كاملاً فرسوده و از رده خارج است.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي با بيان اينكه به جاي اين بيمارستان 96 تختخوابي فرسوده، پيشنهاد احداث بيمارستاني جديد به سازمان ارائه شده است، گفت: شخص مديرعامل سازمان ضمن استقبال از اين طرح، مجوز احداث بيمارستاني 150 تختخوابي را صادر كرده‌اند، اما به دليل خلف وعده مسئولان محلي، تاكنون چنين امري محقق نشده است.
نيكنامي تصريح كرد: نياز تأمين اجتماعي، تأمين زميني به مساحت 10 هكتار در غرب تبريز است در حالي كه كلانشهري مانند شيراز پس از تبريز مجوز ساخت بيمارستان را أخذ كرده، اما با همكاري استانداري و شهرداري شيراز، زميني به مساحت 31 هكتار در اختيار مديريت درمان آن استان قرار گرفته است.
وي عدم همكاري بين دستگاه‌هاي اجرايي را مهم‌ترين عامل مشكلات پروژه‌هاي عمراني و سرمايه‌گذاري در آذربايجان شرقي خواند و ادامه داد: بر همين اساس نيز شركت‌هاي وابسته به سازمان تأمين اجتماعي براي سرمايه‌گذاري‌هاي كلان در اين منطقه رغبت چنداني از خود نشان نمي‌دهند.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي با اشاره به ساخت بيمارستان پيشرفته «عالي نسب» در شرق تبريز افزود: زمين اين بيمارستان نيز توسط بازماندگان استاد «عالي‌نسب» در اختيار تأمين اجتماعي قرار گرفت.
وي خدمات درماني تأمين اجتماعي را در كاهش مشكلات درماني اقشار مختلف مردم انكارناپذير دانست و گفت: امكانات مراكز درماني اين سازمان و سطح كيفي خدمات ارائه شده، بسياري از مشكلات و كمبودهاي درماني استان را حل و فصل كرده است.
نيكنامي با اشاره به اينكه مشكلات قلبي بالاترين علل مرگ و مير در آذربايجان شرقي را به خود اختصاص داده است، گفت: تا پيش از راه‌اندازي بيمارستان «عالي‌نسب» بيماران قلبي در اين استان براي انجام درمان آنژيوگرافي بايد 5/1 سال در انتظار مي‌ماندند، اما هم‌اكنون اين زمان به يك‌ ماه كاهش يافته است.
وي از خريد دستگاه جديد آنژيوگرافي خبر داد و افزود: با راه‌اندازي دستگاه دوم آنژيوگرافي در بيمارستان «عالي‌نسب» تبريز، درمان بيماران قلبي در آذربايجان شرقي به روز مي‌شود.
نيكنامي اظهار اميدواري كرد با دستور استاندار آذربايجان شرقي، همكاري شهرداري و سازمان مسكن و شهرسازي، زمين مورد نياز احداث بيمارستان تأمين اجتماعي در غرب تبريز تأمين شود.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي با بيان اينكه در سال گذشته 310 ميليارد ريال در حوزه درمان در استان آذربايجان شرقي هزينه شده است، افزود: بيمه شدگان تأمين اجتماعي، 4 ميليون بار براي استفاده از خدمات درماني به مراكز درماني تأمين اجتماعي در استان مراجعه كرده‌اند كه اين رقم رشدي 5/6 درصدي را نشان مي‌دهد.
وي ادامه داد: در اين مدت 41 هزار و 600 نفر در بيمارستان‌هاي استان بستري شده‌اند كه نسبت به مدت مشابه سال 1385، 24 درصد رشد را نشان مي‌دهد.
نيكنامي با بيان اينكه در سال گذشته 18 هزار و 440 نفر در بخش‌هاي عمومي عمل جراحي شده‌اند، افزود: اين تعداد عمل جراحي نسبت به سال 85، 18 درصد رشد را نشان مي‌دهد.
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي تصريح كرد: در سال گذشته 24 مورد عمل جراحي قلب در بيمارستان «عالي‌نسب» تبريز صورت گرفته است.
وي همچنين ضريب انتقال تخت‌هاي بيمارستاني تأمين اجتماعي در استان آذربايجان شرقي را 5/86 درصد اعلام كرد.
نيكنامي افزود: تأمين اجتماعي استان با 2 هزار و 72 پزشك، دندانپزشك، داروخانه، درمانگاه، بيمارستان و مراكز خيريه قرارداد دارد.
وي در ادامه پيش‌بيني كرد، امسال براي درمان مستقيم و غيرمستقيم بيمه شدگان تأمين اجتماعي، 820 ميليارد ريال بودجه درنظر گرفته شود كه تا 880 ميليارد ريال افزايش نيز امكان دارد.
.............................................................
گزارش از : وحيد زينالي- حامد عاطفي فر
.............................................................
انتهاي پيام:/ص
 پنجشنبه 31 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 463]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن