واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روز پزشك/ طبيب و طبابت در فرهنگ كهن ايراني قداست ويژه دارد
داخلي. اجتماعي. مناسبت. روز پزشك.
در پيشينه تاريخي و فرهنگ عمومي مردم سرزمين كهن ايران اسلامي ، همواره طبابت و طبيب از قداست و جايگاه ويژهاي برخودار بوده است.
اين فرهنگ و باور در سايه تعاليم توحيدي ، بزرگ مرداني را تربيت كرده است كه فروغ علم و دانش آنان رهگشا بوده و همگان را به همراهي فرا خوانده است.
ابن سينا ، جرجاني ، رازي و بسياري دانشمندان مشهور بودند كه همواره پرچم دار اخلاق نيز بوده و در سايه ساير ارزشهاي ديني و آموزههاي توحيدي علم را در خدمت انسانيت و رشد فضايل اخلاقي قرار دادهاند.
دانشمند بزرگ بوعلي سينا كه در مشرق زمين به ابن سينا شهرت دارد و در اروپا او را "اويسنا" مينامند از جمله داناترين و پرآوازهترين حكما و دانشمندان ايراني است كه آوازه جهاني دارد.
او از مشاهير علم و حكمت در جهان است كه مقام رفيع علمي و گستردگي دانش و انديشهاش اعجاب و تحسين دوست و بيگانه را برانگيخته است.
ابن سينا در سال ۳۷۰هجري در افشنه از روستاهاي بخارا متولد شد ، در سن ۱۰سالگي به واسطه آموختن قرآن و بسياري از علم ادب موجب برانگيختن اعجاب همگان شد.
او پس از تحصيل حكمت و فلسفه نزد ابوعبدالله ناتلي و اسماعيل زاهد و خواندن كليات خمس ، منطق ، اقليدس و مجسطي به مطالعه كتب طبي علاقمند شد و با اين اعتقاد كه علم طب از علوم دشوار نيست به زودي در آن مهارت لازم را دريافت.
ابن سينا بيماران بسياري را معالجه و از اين راه با گذشت كمي از عمر با بركت خود يعني در سن شانزده سالگي يكي از دانشمندان بزرگ علم طب شد.
وي در سال ۳۸۷نوح بن منصور ساماني را كه به سختي بيمار بود و پزشكان از معالجه او درمانده شده بودند توفيق درمان يافت و به همين جهت به دربان سامانيان راه پيدا كرد.
پس از چندي به ري رفته و مجدالدوله ديلمي را كه به بيماري ماليخوليا دچار شده بود درمان كرد و كتاب معاد را براي او تاليف نمود.
بوعلي از آن جا به قزوين و بعد به همدان رفت و در اين شهر نيز با شمسالدوله برادر مجدالوله ديدار و بيماري قولنج امير را درمان نموده و نزد او نيز به قدري قرب و عزت يافت كه به مقام وزارت رسيد.
وي در آخرين سفر خود به همراه علاءالدوله به همدان سفر كرده و در اين سفر بيماري قولنج ابن سينا عود كرده و از درمان دست كشيد و به گفته خود كه "نفسي كه تدبير بدن من به عهده اوست از تدبير عاجز شده و ديگر درمان سودي ندارد".
پس از آن شيخ دارايي خود را به فقرا بخشيده ، شبها و روزها را به تلاوت قرآن و نماز و نيايش پرداخته و سرانجام در سپيده دم روز آدينه رمضان المبارك سال ۴۲۸با اعتقاد و پارسايي كامل در سن ۵۸سالگي ديده از جهان فروبست.
از مهمترين آثار اين دانشمند بزرگ ايراني كتاب قانون كه نوعي فرهنگ نامه پزشكي است و به زبانهاي لاتين، انگليسي، فرانسه و آلماني ترجمه شده و در مراكز علمي مشرق زمين عاليترين مرجع طبابت بودهاست.
كتاب شفا، نجات، انصاف، اشارات و تنبيهات ، دانشنامه علايي نيز در علم و حكمت و فلسفه از ديگر آثار اوست كه در تمام دينا شهرت بسيار دارد.
حضور سبز و حماسي پزشكان ايران اسلامي نيز با الگو گرفتن از دانشمندان بزرگي چون ابن سينا ، در سالهاي دفاع مقدس فصل درخشاني است كه به علت همراهي با عظمت معنوي ارزشهاي شهادت و ايثار ، جاودانگي يافته و با تقدير از شهيدان والا مقامي پزشك ، فضاي فرهنگي جامعه پزشكي كشور را عزت و آبرو بخشيده است.
روز پزشك فرصت مغتنمي است تا سياستگذاران و مديران عرصه آموزش پزشكي و بهداشت و درمان كشور با همفكري ، همراهي و مساعدت نيروهاي جامعه پزشكي سياستهاي اشاعه ارزشهاي معنوي و اخلاق پزشكي و منزلت حرفههاي پزشكي را مورد توجه قرار داده و در جهت رفع مشكلات جامعه پزشكي كشور قدم بردارند.
شهرستان مرزي قصرشيرين نيز با داشتن بيمارستان ۹۶تختوابي حضرت ابوالفضل العباس (ع) ، داراي بخشهاي كودكان ، زنان ، جراحي و داخلي، آزمايشگاه، راديولوژي و داروخانه ميباشد.
بخش اورژانس بيمارستان نيز با استفاده از نيروهاي مجرب داراي قسمتهاي ، CPRسرپايي، بستري، اتاق عمل، انبار و تجهيزات اضطراري پزشك خانواده و تخت فعال است.
در اين بيمارستان پزشكان متخصص بيهوشي، اطفال، جراحي ، داخلي، زنان و فيزيوتراپي فعاليت دارند كه جداي از اين نيز تعدادي از پزشكان عمومي در درمانگاههاي شماره يك و ، ۲مطبهاي خصوصي و خانههاي بهداشت به مداواي بيماران محروم منطقه ميپردازند.
شهرستان قصرشيرين با بيش از ۱۸۰كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق، ۲۲ هزار نفر جمعيت دارد.ك/۴
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]