واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گزارشى از حاشيه يك سفر رئيس جمهور تهديد صهيونيست ها و سكوت سخنگويان داخلى كاخ سفيد
شبكه خبرى ايران- محمد مهدى تهرانى: هفته گذشته دكتر محمود احمدى نژاد در حالى عازم تركيه شد كه پيش از اين در يك جنگ رسانه اى تمام عيار، حريفان به استقبال سفر انجام نشده رفته بودند.
از يك سو مقامات تركيه از جانب اسرائيل و امريكا تحت فشار شديد قرار داشتند و از سوى ديگربرخى رسانه هاى خبرى كوشيدند تا با فضاسازى مناسب از شوق مردم تركيه نسبت به رئيس جمهور كشور هم جوارشان بكاهند. اما اين همه نتوانست مانع حضور رئيس جمهور ايران در ميان جمع پرشور ترك زبانان استانبول شود. آنچنان كه روزنامه حريت را ناچار كرد تا با اشاره به استقبال چشمگير مردمى بنويسد:«اينجا تهران نيست، استانبول است!»
از آنجا كه پيش از اين «شالوم فريدمن» روزنامه نگار صهيونيستى از فرصت مناسب ترور احمدى نژاد در سازمان ملل سخن گفته و سفر به عراق و ايتاليا نيز دستخوش تهديدات امنيتى مكرر قرار گرفته بود، دور از انتظار نبود كه سفر رئيس جمهورى با عقبه فكرى قوى شيعى به يك كشورى كه به عنوان نماد لائيسيته در منطقه شناخته مى شود، با حساسيت و مشكلات امنيتى دو چندان مواجه شود. پيش از اين رئيس جمهور از وجود برخى تهديدات در سفر به عراق خبر داده و گفته بود:«من اولين رئيس جمهورى بودم كه با اعلام قبلى دو روز به اين كشور سفر رسمى كردم. پيش از من رؤساى دولت هاى امريكا و انگليس به واسطه حضور گسترده نظاميان خود در اين كشور چند ساعتى حضور پيدا كرده، اما هيچ كدام از آنها شب را در عراق نمانده اند. ما در اين سفر حاضر نشديم در منطقه تحت كنترل امريكايى ها (منطقه الخضرا) اقامت كنيم. ضمن اينكه بر اساس اطلاعات موثق، دشمنان «طرح ربودن و ترور خادم ملت» را در سفر به عراق برنامه ريزى كرده بودند كه به فضل الهى با تغيير يكى دو برنامه، در اراده و تصميم آنها تزلزل ايجاد شد و وقتى متوجه موضوع شدند كه عراق را ترك كرده بوديم و آنها همچنان مبهوت مانده اند.»
سخنان بى پرده و روشن احمدى نژاد اگر چه در خارج از كشور با سكوت كامل رسانه هاى امريكايى و بايكوت خبرى آنها مواجه شد، اما در داخل برخى رسانه ها كوشيدند تا اين حقايق را تكذيب كنند. واكنش روزنامه هاى اعتماد ملى، كارگزاران، اعتماد و ساير رسانه ها به گونه اى بود كه رئيس جمهور را در برابر خبرنگاران به ابراز تعجب واداشت:«طرف اصلى يعنى امريكا پاسخى نداد و اين موضوع را تكذيب نكرد، اما برخى در داخل درصدد تكذيب آن هستند كه اين موضع خنده دارى است.»
اين داستان در مورد سفر رئيس جمهور به ايتاليا براى شركت در اجلاس فائو نيز تكرار شد. بعد از اين سفر، سفير سابق ايران در رم، از دستگاههاى X-RAY نصب شده در محل اقامت رئيس جمهور خبر داد و اينكه ميزان اشعه اين دستگاهها هنگام حضور رئيس جمهور به ميزان غير قابل باورى افزايش پيدا كرده است. او در اين خصوص گفت: «طبق گفته افراد متخصص در زمينه اشعه X-RAY در صورتى كه ميزان اشعه از ۱۵۰۰ تجاوز كند، احتمال خطر جدى براى افراد حاضر در معرض آن وجود دارد. وقتى رئيس جمهور وارد محل شد، ميزان اشعه دستگاه بيشتر شد و به بالاى ۱۰۰۰ رسيد به طورى كه آثار ناشى از شدت اشعه در محيط داخل ساختمان كاملاً احساس مى شد.»
با اين وجود برخى رسانه ها مثل گذشته درصدد غيرموجه جلوه دادن اتهام اقدام براى ترور رئيس جمهور برآمدند. و اكنون اين سومين سفر احمدى نژاد به خارج از كشور است كه با تهديدات امنيتى مواجه مى شود.
اگر چه اين سفر با تمام حواشى موجود انجام شد، اما اذعان ميزبانان سفر، خود گواهى بر حساسيت بى نظير آن بود. تهديداتى كه جان رئيس جمهور ايران را هدف گرفته بود، چنان بود كه تدابير امنيتى شديدى را در تركيه موضوعيت بخشيد. اين تدابير كه مسير ۲۵ كيلومترى فرودگاه تا محل اقامت عبدالله گل را در بر گرفته بود و موجب ايجاد ترافيك بسيار سنگين در استانبول شد، سؤالات زيادى را در اذهان عمومى ايجاد كرد. سؤالاتى كه با پاسخ صريح عبدالله گل كه از شبكه ان.تى.وى تركيه به طور مستقيم پخش مى شد، دو چندان شد.
او در پاسخ به خبرنگاران گفت:«تدابير شديد امنيتى در سفر محمود احمدى نژاد به استانبول در راستاى اطلاعاتى اتخاذ شد كه نيروهاى امنيتى و اطلاعاتى به دست آورده بودند.» او همچنين افزود:«استاندارى و شهربانى استانبول به وى گفتند، اطلاعاتى به دست آنها رسيده كه نمى توانستند آن را ناديده بگيرند و الزاماً چنين تدابير شديدى را اتخاذ كردند.// مقامات امنيتى تأكيد كردند كه اطلاعات منابع آنها موثق بوده و چنين تصميمى را اجتناب ناپذير كرده بود.»
اين بار اگر چه باز هم رئيس جمهور با تهديدات جدى در سفر خود مواجه بود، اما مثل گذشته هيچ كس نه در داخل و نه در خارج، تهديدات موجود را تكذيب نكرد. اكنون گويا همه آنچه را كه پيش از اين رئيس جمهور صميمانه با مردم درميان گذاشته بود، پذيرفته اند.
اما به راستى چرا براى حضور احمدى نژاد در تركيه، رژيم صهيونيستى با ارسال نامه رسمى به مقامات تركيه، اعتراض خود را اعلام مى كند چرا رئيس سابق موساد مى گويد:«وقت ترور احمدى نژاد فرا رسيده است با وجودى كه من در دوران رياست خود بر موساد با ترور رهبران جهان به دفعات مخالفت كرده ام، اما جريان احمدى نژاد با ساير موارد فرق مى كند و يك وضعيت خاص محسوب مى شود.» اين وضعيت خاص كدام است علت استقبال چشمگير مردمى و محبوبيت احمدى نژاد چه چيزى است
پاسخ به اين دست سؤالات است كه قضاوت ما را در خصوص سياست خارجى دولت نهم آسان و واقع بينانه مى كند. چراكه زبان تهديد و ترور آن گاه موضوعيت پيدا مى كند كه براى مقابله، راهكار ديگرى وجود نداشته باشد و شايد اين پايبندى رئيس جمهور ايران به اصول و مبانى شيعى است كه اين گونه دشمنان را با وحشت و اضطراب مواجه كرده است.
بازگشت به گفتمان عدالت خواهى و مهدويت همان چيزى است كه لرزه بر پيكره مناديان ليبرال دموكراسى مى اندازد و اين همان فرق اساسى ديپلماسى عزتمدارانه دولت نهم با ديپلماسى هاى گذشته است.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]