واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: رئيس سازمان فضايي ايران: اولين فضانورد ايران ظرف 10 سال آينده به فضا مي رود
در حالي كه چهار روز از آزمايش موفقيت آميز موشك ماهواره بر «اميد ايران» مي گذرد، رئيس سازمان فضايي ايران ديروز اعلام كرد كه ظرف 10 سال آينده امكان پرواز اولين فضانورد ايران فراهم مي شود.
رضا تقي پور در گفت وگو با «پرس تي وي» افزود: ظرف شش ماه تا يك سال آينده، زمان قطعي محقق شدن اين هدف مشخص خواهد شد.
به گفته تقي پور، پيشرفت در زمينه فناوري فضايي با توجه به گستردگي اين حوزه يكي از راهبردهاي اصلي جمهوري اسلامي ايران است و همان گونه كه در چشم انداز 20 ساله نيز مشخص شده است، ايران بايد در سال 1400 رتبه اول منطقه را در زمينه فناوري هوا- فضا دارا باشد.
وي افزود: در مسير تحقق اين هدف برنامه 10 ساله اي براي اين حوزه ترسيم شده است كه هم اكنون با پرتاب موشك ماهواره بر اخير يكي از نتايج آن مشاهده مي شود.
رئيس سازمان فضايي ايران يكي از بخش هاي مهم در برنامه هاي فضايي ايران را ساخت راكت هاي داراي قابليت پرتاب ماهواره دانست كه تنها چند كشور چنين توانايي را دارند و ايران نيز با آزمايش موفقيت آميز پرتاب سفير اميد به جرگه اين كشورها پيوست.
تقي پور يادآور شد: ايران در زمينه استفاده صلح آميز از فضا همكاري هايي را با ايتاليا و روسيه انجام داده است كه اين حركت در آينده نيز ادامه خواهد داشت اما در ساخت ماهواره اي كه به فضا پرتاب شد، ايران هيچ همكاري با ديگر كشورها نداشته است و همه مراحل ساخت اين ماهواره به دست كارشناسان ايراني صورت گرفته است و اين فناوري كاملاً بومي به شمار مي رود. وي در ادامه گفتگوي خود با پرس تي وي با اشاره به همكاري ايران با كشورهاي اسلامي در زمينه ساخت ماهواره اسلامي «بشارت»، گفت: ايران همچنين يكي از اشاعه دهندگان همكاري هاي آسيا- اقيانوسيه در زمينه فناوري هاي فضايي است و در آينده ماهواره مشتركي به نام اس ام ام اس (SMMS) به فضا پرتاب خواهد شد كه ايران نيز در زمينه ساخت آن با كشورهاي آسيا- اقيانوسيه همكاري داشته است.
رئيس سازمان فضائي ايران گفت: پرتاب ماهواره اميد حدود نيم ميليون دلار هزينه داشته است كه اين مقدار از هزينه هايي كه براي ايجاد زيرساخت هاي اين فناوري صرف شده است، جداست. وي ابراز اميدواري كرد كه ماهواره اميد در 12 ماه آينده در مدار زمين قرار گيرد.
موشك بالا نرفت
اما خيلي نگرانيم
در حالي كه رسانه هاي جهان به موفقيت آزمايش سفيراميد اذعان دارند، برخي مقامات آمريكايي پرتاب اين موشك ماهواره بر را ناموفق ارزيابي كردند.
به گزارش «صداي آمريكا»، مقامات دفاعي و امنيتي آمريكا روز دوشنبه گفتند ايران راكتي را كه حامل يك ماهواره آزمايشي بود، به فضا پرتاب كرد، ولي راكت در مرحله دوم شتاب خود به طرف مدار زمين به دو نيم شد، و ادعاهاي جمهوري اسلامي را در اين زمينه و دستيابي به موفقيت نقش برآب كرد.
ادعاي بدون مستند مقامات دفاع و امنيتي ايالات متحده در حالي است كه پس از پرتاب سفير اميد، سخنگوي شوراي امنيت ملي كاخ سفيد گوردون جاندروئه، آزمايش موشكي تهران را نگران كننده ارزيابي كرد و معلوم نيست اگر آزمايش موشك ماهواره بر ايران ناموفق بوده است چرا مقامات آمريكايي اين رويداد را نگران كننده دانسته اند.
در همين حال صداي آمريكا اعتراف كرد كه كارشناسان مي گويند، به رغم اين ناكامي هاي جمهوري اسلامي، آزمايش هاي ايران در پرتاب راكت هاي چند مرحله اي، رو به پيشرفت است و در نهايت ايران مي تواند ماهواره در مدار زمين قرار دهد و يا به شليك سلاح در فضا بپردازد. كاخ سفيد از ايران خواسته است كه آزمايش خود را در زمينه تكنولوژي موشك هاي بالستيك، متوقف سازد.
سفير اميد، غرب را نااميد كرد
يك منبع خبري اسرائيلي، پرتاب راكت ماهواره بر سفير اميد به مدار زمين از سوي ايران را اعلام آمادگي غيررسمي كشورمان براي مقابله با هرگونه حمله نظامي توصيف كرد.
به گزارش سايت صهيونيستي دبكا فايلز، پرتاب راكت ماهواره بر سفير اميد در حالي صورت گرفت كه پيش از آن عربستان سعودي و مصر به ايران هشدار داده بودند. اين سايت افزود: عربستان و مصر به ايران هشدار داده بودند كه پرتاب راكت ماهواره بر مي تواند غرب را در جهت اعمال فشار بيش از پيش تحريك كند و هم اكنون اين كشور بايد منتظر عواقب وخيم تر اين موضوع باشد.
به گزارش عصر ايران، سايت مذكور بدون اشاره به اين كه كدام مقام عربستاني و مصري و در كجا به ايران هشدار داده بودند، تصريح كرد: مسافتي كه راكت ماهواره بر «سفير اميد» طي كرد، همان مسافتي است كه ايران مي تواند با سوار كردن موشك بالستيك روي آن، اروپا و اسرائيل را هدف قرار دهد و اين نمي تواند خبر خوبي براي طرف مذاكره كننده با مقامات ايراني باشد و غرب را از پيشرفت مذاكرات نااميد كرده است.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]