واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشكل نام نويسي دانش آموزان، قصه تكراري خانواده ها
اجتماعي. نام نويسي . آموزش و پرورش
فصل نام نويسي دانش آموزان دورههاي مختلف تحصيلي اگرچه از دهه دوم تيرماه آغاز شده اما مسايل و تبعات آن، ذهن خانوادهها را در سراسر موسم تابستان به خود مشغول ميكند.
يافتن مدرسه مناسب در نزديكي محل سكونت، دغدغه اصلي دانش آموزان در اين فصل است اما در كنار آن دريافت كمكهاي مردمي و شهريه نيز بر اين مشكلات مي افزايد.
در كنار اين موضوعات، مشكل نام نويسي براي همه دانش آموزان دورهها و پايههاي تحصيلي يكسان نيست و اين مساله در پايههاي اول دوره ابتدايي، اول دوره راهنمايي، اول دوره متوسطه و پيش دانشگاهي بيش از ساير پايههاي تحصيلي بيشتر ديده ميشود زيرا دانش آموزان بايد در مدرسه جديدي ادامه تحصيل داده و به همين دليل تلاش والدين اين دسته از دانش آموزان مضاعف مي شود.
ازطرفي برخي از خانوادهها براي يافتن مدرسه دلخواه خود البته در محلي ديگر دست به تلاشي بيهوده ميزنند زيرا براساس مقررات آموزش و پرورش، هر دانش آموزي در مدرسه محل سكونت خود نام نويسي ميشود.
محدوده بندي جغرافيايي يكي از محورهاي اصلي دستورالعمل ثبت نام مدارس در سال تحصيلي آينده است و به همين خاطر مسئولان آموزش و پرورش به خانواده ها توصيه ميكنند بهتر است به دليل مشكلات اياب و ذهاب و هزينه سرويس، خانواده ها، فرزندان خود را در نزديكترين مدرسه محل سكونت ثبت نام كنند.
اما اين آيين نامه يك تبصره هم دارد و آن اينكه، والدين شاغل نسبت به ثبت نام فرزندان خود در محدوده محل كار اولويت دارند و ثبت نام فرزندان فرهنگيان در مدرسه دلخواه نيز حتي الامكان انجام خواهد شد.
در سالهاي اخير مشكل دريافت كمكهاي مردمي و شهريه به يكي از موضوعات چالش برانگيز اوليا و مدرسه تبديل شد تا جايي كه بيشترين حجم شكايات مردمي به آموزش و پرورش، اين موضوع بوده است.
آموزش و پرورش براي حل اين مشكل به صدور بخشنامهها و دستورالعملهاي متعدد كه غالبا از يك ادبيات پيروي ميكرد، پرداخت اما هيچيك از اين بخشنامهها نيز نتوانست به طور كامل مشكل دريافت كمكهاي مردمي را در مدارس دولتي حل كند.
چنانكه حسين محمد اصغري مسئول ستاد نظارت بر ثبت نام سازمان آموزش و پرورش شهر تهران اخيرا با اذهان به دريافت كمكهاي مردمي در هنگام ثبت نام، گفت: مديران متخلف در خصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس، توبيخ و عزل شده اند.
اعتراضهاي خانوادهها و اوليا در خصوص دريافت كمكهاي مردمي و شهريه در مدارس باعث شد كه آموزش و پرورش به صدور بخشنامه و دستورالعمل در اين زمينه بپردازد كه در اغلب اين بخشنامهها به موضوعات رواني و روحي دريافت كمكها توجهي نشده است.
بكاربردن واژههاي كلي و اينكه دريافت كمكهاي مردمي در هنگام ثبت نام ممنوع است نيز مدارس را با سردرگمي مواجه كرده و برخي از مديران نه تنها بعداز ثبت نام بلكه برخلاف دستورالعمل در موقع ثبت نام نيز از والدين طلب وجه ميكنند.
تهيه ليست از دانش آموزاني كه كمكهاي مردمي پرداخت كنند و يا نكنند و اعلام آن در كلاس و مدرسه از جمله شيوههاي برخي از مدارس براي جذب كمكهاي والدين است كه اين عمل موضوع اختياري بودن پرداخت كمكها را عملا با ترديد مواجه كرده است.
برخي از مدارس براي دريافت كمكهاي مردمي بدون توجه به توانايي و ناتواني مالي دانش آموزان و خانوادهها با شيوههاي مختلف درخواست كمك ميكنند غافل از اينكه اين عمل بازي با روح و روان دانش آموز و خانوادههاي آن ها است درحالي كه در تدوين بخشنامهها هيچ اشارهاي به جلوگيري از آسيب نديدن شان خانوادهها در دريافت اين كمكها نشده است.
مشكلات فراوان و جاري مدارس و هم چنين نپرداختن سرانه دانش آموزي از سوي آموزش و پرورش، مسايل آموزشگاهها را با دشواريهاي مختلفي روبرو كرده و برخي از مدارس با اين تصور، در طول سال تحصيلي با انتشار برگههاي نياز و برآورد هزينههاي آب،گاز، تلفن، تعميرات، لوله كشي و موارد ديگر به شيوه هاي مختلف از والدين درخواست وجه ميكنند و معلوم نيست چرا تدوين كنندگان اساسنامه انجمن اوليا و مربيان اين وظيفه را بردوش اين نهاد در مدرسه گذاشته اند.
در اين اوضاع انجمن اوليا و مربيان، از نقش يك مركز تربيتي خارج شد و عملا در مدرسه براي جذب كمكهاي مردمي مورد بهره برداري قرار گرفت و اين امر باعث شد كه جايگاه آن بشدت در نزد اوليا تنزل يابد.
از سوي ديگر پرداخت هزينه فوق برنامه و آموزشهاي خارج از ساعت رسمي تدريس اگر چه در بخشنامهها كاملا اختياري عنوان شده اما اين مورد نيز در طول سال تحصيلي به يك موضوع چالش برانگيز بين خانه و مدرسه در جريان است.
مسول ستاد ثبت نام آموزش و پرورش شهر تهران در اين مورد ميگويد:هيچ حقي براي گرفتن تعهد نسبت به اين كه خانوادهها شهريه فوق برنامه را در طول سال تحصيلي پرداخت كنند، ندارند.
اين درحالي است كه يكي از والدين دانش آموزان درباره كلاسهاي فوق برنامه ميگويد: مسئولان مدارس با اعلام اينكه شركت دانش آموز دراين كلاسها موجب ارتقاي سطح تحصيلي آنها ميشود، شركت در اين كلاسها را عملا براي دانش آموزان اجباري ميكنند درحالي كه بسياري از دانش آموزان توانايي پرداخت هزينههاي آن را ندارند.
مدير كل جذب مشاركتهاي مردمي انجمن اوليا و مربيان بااعلام اصلاح دستورالعمل ساماندهي مشاركتهاي مالي اوليا دانش آموزان در مدارس گفت: اين دستورالعمل شامل دو بخش ساماندهي كمكهاي مالي و تخصصها و مهارتهاي والدين است كه مكمل يكديگر هستند.
محمدعلي لقايي درباره چگونگي دريافت كمكها از والدين دانش آموزان گفت :
قبضهايي را كه از قبل تهيه شده در زمان مناسب و با توجيه خانوادهها و اعلان فراخوان در اختيار آنها ميگذاريم تا در صورت تمايل كمكهاي خود را پرداخت كنند.
با اين حال دانش آموزان هنگام ثبت نام غير از پرداخت بهاي كتابهاي درسي بايد ۱۰هزار ريال بابت حق بيمه به مدرسه پرداخت كنند.
آموزش و پرورش اعلام كرد: ثبت نام دانش آموزان ميان پايه در مدارس بدون حضور والدين و دانش آموزان انجام ميشود و مدارس مجاز به فروش مانتو و لوازم التحرير به دانش آموزان و يا حتي معرفي كردن آنها به يك يا چند فروشگاه خاص براي تهيه مانتو را ندارند.
همه مدارس موظف به ثبت نام دانش آموزان مردودي و تجديدي خود هستند و ثبت نام مدارس دولتي تا پايان شهريور ماه و دريافت نتايج امتحانات جبراني شهريور ماه ادامه خواهد داشت.
در سال تحصيلي آينده ۱۴ميليون و ۵۰۰هزار نفر در مقاطع ابتدايي، راهنمايي و متوسطه ادامه تحصيل خواهند.
نام نويسي دانش آموزان پايههاي ابتدايي و راهنمايي مدارس دولتي تهران از ۱۰تير و دانش آموزان دوره متوسطه از ۱۴تير آغاز شده است.
ثبت نام مدارس دولتي تهران روزهاي دوشنبه و چهارشنبه براي هر دو نوبت صبح و بعد از ظهر از ساعت هشت تا ۱۲انجام ميشود.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]