واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: از سوي رئيس قوه قضائيه شرايط و صلاحيتهاي دادگاههاي سيار ابلاغ شد
دستورالعمل راهاندازي دادگاههاي سيار شامل شرايط مكاني، زماني و صلاحيتهاي اين دادگاه توسط رئيس قوه قضائيه ابلاغ شد.
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از روابط عمومي قوه قضائيه، متن كامل دستورالعمل سيدمحمود هاشمي شاهرودي، رئيس قوه قضائيه در خصوص نحوه تشكيل و راه اندازي دادگاههاي سيار به شرح زير است:
در اجراي قانون تشكيل دادگاههاي سيار مصوب 1366/6/10 مجلس شوراي اسلامي و به منظور خدمت رساني بيشتر به مناطق محروم، دسترسي آسان به خدمات قضايي، گسترش عدالت و احياي حقوق عامه و همچنين ارتقاي كيفيت شوراهاي حل اختلاف و ترويج فرهنگ صلح و سازش، دستورالعمل نحوه تشكيل و راهاندازي دادگاههاي سيار از سوي رئيس قوه قضائيه ابلاغ شد:
1- دادگاه سيار در مركز بخش و در محل ساختمان مركزي شوراي حل اختلاف تشكيل ميشود.
تبصره: در اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي و بر اساس كميت و كيفيت پروندهها، دادگاههاي سيار در مناطق ويژه و آزاد تجاري و شهركهاي صنعتي كه فاقد حوزه قضايي ثابت هستند با پيشنهاد رئيس كل دادگستري استان و تصويب رئيس قوه قضائيه تشكيل ميشود.
2- ضوابط تعيين بخشهاي واجد شرايط ايجاد دادگاه سيار توسط دفتر تشكيلات و برنامهريزي قوه قضائيه تدوين و به تصويب رئيس قوه قضائيه ميرسد.
3- با توجه به ماده (2) قانون تشكيل دادگاههاي سيار، اين دادگاهها صلاحيت رسيدگي به دعاوي و جرايم ذيل را دارند:
- رسيدگي به كليه دعوي در صلاحيت دادگاه عمومي كيفري، حقوقي و خانوادگي بجز اصل نكاح و طلاق.
- بند (3) از قانون حدود صلاحيت دادسراها و دادگاههاي انقلاب مصوب 1363/2/11 (كليه جرايم مربوط به مواد مخدر و قاچاق كالا)
4- نظارت مستقيم بر شوراهاي حل اختلاف بخش فاقد مرجع ثابت قضايي در صلاحيت قاضي دادگاه سيار مربوط خواهد بود.
5- در صورت ضرورت ادامه فعاليت دادگاه سيار، مدت زمان مربوط توسط رئيس كل دادگستري استان تمديد خواهد شد.
6- در صورت عدم ضرورت فعاليت دادگاه در تمامي ايام هفته، دادگاه بر اساس كميت و كيفيت پرونده ها دو تا سه روز در هفته مستقر خواهد بود.
تبصره: روزهاي تعيين شده بصورت اطلاعيه از طريق رسانههاي محلي به اطلاع عموم مردم و ادارات و مراجع دولتي خواهد رسيد.
7- نيروي انتظامي موظف به اجراي تمامي دستورات قضات دادگاه سيار از قبيل احضار و جلب متهمان، تحقيقات و ابلاغ و اجراي احكام خواهد بود.
8- پروندههاي مربوط به دادگاه سيار تا پايان مدت زمان رسيدگي در ساختمان محل استقرار دادگاه سيار (شوراي حل اختلاف مركزي بخش) نگهداري و پس از پايان رسيدگي به دادگستري شهرستان مربوط ارسال مي شود.
تبصره: حفاظت از ساختمان محل نگهداري پروندههاي دادگاه سيار و تامين امنيت قضات و كاركنان دادگاه سيار بر عهده نيروي انتظامي بخش مربوط خواهد بود.
9- در هر مورد دادگاه سيار ميتواند تحقيقات لازم را از مقامات و اشخاص حقيقي و حقوقي در حوزه دادگاه سيار انجام دهد.
10- آمار پروندههاي مربوط به دادگاه سيار به صورت مستقل در سر جمع پروندههاي دادگستري شهرستان مربوط محاسبه مي شود.
11- حق الزحمه روزانه و نيز حق ماموريت قضات و كارمندان شاغل در دادگاه سيار با عنايت به ماده (14) قانون تشكيل دادگاه سيار، طبق آييننامه فوق العاده روزانه موضوع بند«ث» ماده 39 اصلاحي قانون استخدامي كشوري مصوب1352/6/24 و اصلاحات بعدي آن پرداخت ميشود.
12- بودجه سالانه و اعتبارات مورد نياز دادگاههاي سيار توسط دفتر بودجه و تخصيص اعتبار قوه قضائيه پس از هماهنگي با دفتر تشكيلات و برنامهريزي در اعتبارات سالانه دادگستري استان منظور ميشود.
13- با توجه به ماده (6) قانون تشكيل دادگاههاي سيار، فرمانداران و بخشداران موظفند در تهيه محل استقرار دادگاه و اقامت قضات و كارمندان دادگاه سيار اقدامات لازم را به عمل آورند و روساي كل دادگستريهاي استان بايد قبل از شروع به كار دادگاههاي سيار، مقدمات راه اندازي آن را مهيا كنند؛ اين در حالي است كه وزارت دادگستري قبلاً هماهنگي لازم را با وزارت كشور انجام داده است.
14- روساي كل دادگستري استانها موظفند پس از انقضاي مدت شش ماه از تاريخ ابلاغ اين دستور العمل، نحوه اجرا و اثربخشي فعاليت اين دادگاهها را به معاون اول قوه قضائيه اعلام كنند.
15- اين دستور العمل در 15 ماده و 3 تبصره به تصويب رئيس قوه قضائيه رسيده است./انتهاي پيام/
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]