تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830797636




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ناگهان چقدر زود دیر می شود


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: 14 آذر 86 يازدهمين سالگرد درگذشت علي حاتمي (1323- 1375) فيلمنامه‌نويس و كارگردان سينما وتلويزيون است.
علي حاتمي به سال 1323 در محله‌ قديمي تهران در خانواده‌اي سنتي به دنيا آمد. تاثيرهايي كه در دوران كودكي ونوجواني از زندگي در اين محيط و مشاهده‌ سنخ‌هاي گوناگون مردم آن گرفت و آن چه از اين محيط و روابط آموخت مهمترين عامل در شكل دادن ذهنيت و بينش و روحيه‌ او بودند و همين محيط بود كه ذهن او را از كودكي با گنجينه‌اي پايان‌ناپذير از قصه‌ها، تصنيف‌ها، باورها و آئين‌هاي سنتي و بومي انباشت كه دستمايه‌ آثارش شد و در همين محيط آدم‌هايي را ديد كه بعدها در هيئت‌هاي ديگر قهرمانان فيلم‌ها‌ي او شدند. حاتمي به دانشكده‌ هنرهاي دراماتيك هم رفت اما مايه‌ اصلي هنرش را از آنجا نياورد.
خانواده و محيط پيرامون حاتمي براي پرورش استعداد هنري و ادبي كه از آغاز در او بود نامساعد نبودند و كشش او را به سوي هنر و شعر و موسيقي و نمايش و قصه تقويت كردند. به نمايش علاقه‌اي ويژه‌ داشت و از همان نوجواني به تجربه‌هايي در اين زمينه پرداخت، همين دلبستگي سبب شد هنگام تحصيل در دبيرستان در هنرستان هنرپيشگي تهران و سپس هنرستان آزاد هنرهاي دراماتيك ثبت‌نام كند. پس از اتمام تحصيلات دبيرستاني، در سال 1343 به دانشكده‌ هنرهاي دراماتيك رفت. در سال 1344 نخستين نمايشنامه‌اش را به نام ديب (ديو) در تالار نمايش همان دانشكده به روي صحنه آورد كه نمايشي براي كودكان بر پايه‌ قصه‌هاي عاميانه بود. پس از آن نيز چند نمايشنامه‌ ديگر در همان سبك و سياق نوشت و توشه‌اي را كه از شنيدن و خواندن داستان‌هاي قديمي گردآورده بود، در آنها با خلاقيت خويش پيوند زد.
در سال 1345 به استخدام تلويزيون ملي ايران درآمد و تا سال 1347 در آن سازمان اشتغال داشت. پس ازآن به ساختن فيلم‌هاي تبليغاتي -بيشتر به قصد امرار معاش - پرداخت و در كنار آن نمايشنامه‌نويسي را ادامه داد و نمايشنامه‌ي حسن كچل او را در سال 1348 داوود رشيدي در تئاتر سنگلج به روي صحنه آورد. با فيلمي كه از همين داستان در سال 1349 به نمايش درآمد حاتمي به عالم سينما وارد شد و حسن كچل، و نيز طوقي كه در همان سال نمايش داده شد، جزو پرفروشترين فيلمهاي سال 1349 بودند.
فعاليت سينمايي حاتمي با سرعت و جديت ادامه يافت. در سال 1350 باباشمل و در سال 1351 سه فيلم قلندر، خواستگار و ستارخان از او بر پرده‌ي سينماها ظاهر شدند. در همين اوان با زهرا خوشكام(حاتمي) بازيگر سينما ازدواج كرد. فرزند آنان ليلا حاتمي امروز به راه هنر گام نهاده است.
حاتمي پس از آن به همكاري با تلويزيون ملي پرداخت و مجموعه تلويزيوني داستان‌هاي مثنوي شامل شش نمايش در سال 1353 و سريال تلويزيوني سلطان صاحبقران در سال 1356 از تلويزيون پخش شد. در كنار آن، فعاليت سينمايي را نيز دنبال مي‌كرد و فيلم سوته‌دلان را در سال 1356 بر پرده آورد. در اين زمان طرح يك سريال تلويزيوني با نام جاده‌ي ابريشم را با تلويزيون در ميان نهاد كه با رخداد انقلاب اسلامي در سال 1357 متوقف شد و پس از وقه‌اي طولاني با تغييراتي عمده در فيلمنامه‌ي آن با نام هزاردستان ساخته شد و در سال 67 به نمايش درآمد. در مدتي كه كار توليد اين سريال متوقف بود حاتمي سه فيلم سينمايي به نامهاي حاجي واشنگتن (1361)، كمال‌الملك (1363) و جعفرخان از فرنگ برگشته (1367) ساخت. پس از پايان كار هزار دستان، حاتمي دست به كار ساختن فيلم مادر شد كه در سال 1369 به نمايش درآمد و سپس دلشدگان از او در سال 1371 روي پرده آمد.
آخرين فيلمي كه دست به كار آن شد جهان پهلوان تختي بود. حاتمي هنگام ساختن دكورهاي اين فيلم دچار دردي شد كه متاسفانه نشانه‌ بيماري لاعلاجي بود. درمان‌ها در تهران و لندن موثر نشد و حاتمي كه در بحبوحه‌ي بيماري و درمان، دوباره كارگرداني جهان پهلوان تختي را از سرگرفته بود در 15 آذر 1375 درگذشت. با درگذشت او، سينماي ايران از ده‌ها فكر و ايده‌اي كه در ذهن بارور و خلاقش مي‌جوشيد، محروم ماند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن