واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علياحمدي در تبيين ضروريات تدوين برنامه درسي ملي: آموزشوپرورش ما براي زندگي نيست انتظار تحول در قالب برنامههاي مرسوم 12 ساله، بيهوده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - آموزش و پرورش
به گفته وزيرآموزش و پرورش، امروز خلاء سياستهاي كلان در حوزههاي فرهنگي وجود دارد كه آموزش وپرورش نيز از اين خلاء مستثني نيست و در عين حال، امروز آموزش و پرورش مطلوب را در شرايطي ترسيم ميكنيم كه در اين راه خلاءهاي بسياري داريم.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» ايسنا، عليرضا علي احمدي روز چهارشنبه در همايش برنامه درسي ملي با بيان اين كه اگر قائل به برنامه درسي ملي هستيم، بايد پاسخگوي تفاوتهاي اساسي در زمينه نيازها، ويژگيها و نقشهاي مخاطبان آموزش و پرورش نيز باشيم، تصريح كرد كه اگر برنامه درسي ملي نتواند، پاسخگوي تفاوتها باشد، در اثربخشي آن بايد ترديد كرد.
وي افزود: بايد بر روي انعطافپذيري اين برنامه و اين كه در كجا و چگونه بايد به اجرا گذاشته شود، برنامهريزي دقيق كرد.
وي همچنين عنوان كرد: حقيقت اين است كه آموزش و پرورش ما، تحت تاثير راه ورود به دانشگاه و كنكور است و براي زندگي نيست و لذا بايد بررسي شود كه اگر آموزش و پرورش ميخواهد، متربيان را براي يك زندگي سعادتمندانه آماده كند، بايد چه تفاوتي با آموزش و پرورش كنوني ما داشته باشد كه يكي از ضروريات اين بررسي، اين است كه توجه كنيم كه برنامه درسي مليمان با چه ويژگيهايي بايد تدوين شود.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اين كه بايد جهتگيري خود را مبتني بر تعليم و تربيت اسلامي تغيير دهيم و دانشآموزان را براي ساحتهاي مختلف تربيتي آماده كنيم، ادامه داد: بايد اين مسابقه بيانتهايي را كه براي ورود به دانشگاه آماده كردهايم، به انتها برسانيم.
وي با اشاره به اين كه در مورد تعليم وتربيت، ابتدا بايد مباني نظري درست و واقعبينانهاي داشته باشيم تا در طراحيهايمان دچار خلاء و مشكل نشويم، بر اين موضوع كه يكي از خلاءهاي بزرگ نظام تعليم وتربيت، خلاء نظري است، نيز تاكيد و اظهار كرد: از نظر غني بودن مباني تعليم وتربيت اسلامي مشكلي نداريم، بلكه سرآمد نيز هستيم، اما در عمل و زماني كه ميخواهيم، اين اين مباني را در ساحتهاي مختلف تربيتي وارد كينم، دچار خلاء نظري ميشويم كه در اين راه، كارشناسان بايد براي گذر از مباني نظري و دستيابي به راهكارهاي عملي تلاش بيشتري انجام دهند.
وزير آموزش و پرورش با افزودن اين مطلب كه نظام تعليم و تربيت ما فراتر از آموزش و پرورش به معناي وزارت آموزش و پروش است، يادآور شد: نميتوانيم انتظار داشته باشيم كه در قالب برنامههاي مرسوم 12 ساله خود، تحولي در جامعه ايجاد كنيم، زيرا بايد نظام تعليم و تربيت را در گستره بزرگتري ببينيم؛ چرا كه امروز شكلگيري شاكله شخصيت متربيان، متاثر از عوامل متعددي است كه معلم، مدرسه و خانه سهم محدودتري در اين حوزه ايفا ميكند.
وي تصريح كرد: برنامه درسي ملي، بايد جهتگيري مدرسه زندگي را در پيش بگيرد و در واقع، آموزش و پرورش در يك دوره تحصيلي 12 ساله نميتواند، بيش از صد هدف را تعقيب كند، بلكه رويكرد ما بايد رويكردي تعليم و تربيتي در آموزش و پرورش باشد و برنامهريزي درسيمان نيز در همين زمينه صورت بگيرد.
وي همچنين اضافه كرد: نظام تعليم و تربيت نيازمند مهندسي جديد است و وجود يك چشمانداز مشترك تعليم و تربيتي در بين دست اندركاران فرهنگي ميتواند، آموزش و پرورش را همراستاي تحولات به پيش ببرد.
وزير آموزش و پرورش با بيان اين كه براي تربيت متربيان بايد چرخه عمومي وجود داشته باشد كه اين چرخه عملا از مرحله قبل از تولد تا شكلگيري جنين در رحم، كودكي و نوجواني و تا لحظههاي آخر عمر ادامه دارد، گفت كه اگر اين چرخه را نشناسيم، ويژگي مراحل و نيازهاي روحي، رواني، عقلاني، ارادي و عملي را خوب ترسيم نكنيم و تفاوتهايي كه در چرخه و تدوين برنامه درسي وجود دارد، به خوبي مشخص نشود، برنامهاي تحت عنوان برنامه درسي ملي تحقق پيدا نخواهد كرد.
وي در پايان بيان كرد: امروز ظرفيت دانشگاه، بيشتر از متقاضيان واقعي است و قانونگذار نيز ما را به سمت آمادگي براي حذف كنكور سوق ميدهد كه علاوه بر اينها، شرايط اجتماعي نيز تغيير كرده است، لذا اگر حسن تدبير داشته باشيم، ميتوانيم آرامشي به مجموعه نظام تعليم و تربيت القا كنيم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]