واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك استاد حوزه در گفتوگو با ايسنا: *خرافهزدايي رسالت هميشگي علماست *تبعيت از امام زمان (عج) ضرورتي به ادعاي رويت ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - فقه
يك استاد حوزه با بيان اينكه ما مامور به انتظار هستيم، نه مامور به رويت حضرت، گفت: اگر كسي ميخواهد با رويت حضرت ادعاي تبعيت از حضرت را اعلام كند اين امر ضرورت و احتجاجي به رويت حضرت ندارد.
خرافهگري همواره عقايد شيعه را تهديد ميكرده
حجتالاسلام والمسلمين عليرضا پيروزمند در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا، درخصوص سخنان اخير مقام معظم رهبري در نيمه شعبان كه به آثار و تبعات رواج خرافه در اعتقادات شيعه بهويژه موضوع مهدويت پرداخته بود، اظهار كرد: در طول تاريخ عقايد شيعه، مسالهي خرافهگري آفت بزرگي بوده كه همواره عقايد شيعه را تهديد ميكرده و خرافات همانند كرمي هستند كه به ميوه رسيده، ميزند و در اوج رسيدگي ميوه و زماني كه بايد بهرهبرداري از ميوه اتفاق بيفتد آن را از انتفاع ساقط ميكند.
خرافهگري از ترفندهاي مخالفان عقايد شيعه است
وي افزود: در حال حاضر در شرايطي به سر ميبريم كه دنياي مستضعفين تشنه حقايق ناب اسلامي است و مستضعفين عالم چشم اميد به انقلاب اسلامي دوختند. به همين جهت يكي از ترفندهايي كه مخالفان عقايد شيعه و مستكبرين همواره دنبال كردهاند بحث خرافهگري است.
فاصله گرفتن فرهيختگان از جامعه مهمترين پيامد خرافهگري است
اين استاد حوزهي علميهي قم خاطرنشان كرد: مهمترين پيامدي كه خرافهگري ايجاد ميكند فاصله گرفتن فرهيختگان، انديشمندان و خردورزان از جامعه است. آنها وقتي احساس كنند عقايد اسلامي با يك سطحينگري بدون عقلانيت شكل گرفته و ترويج ميشود، طبيعي است كه اين قشر از جامعه فاصله بگيرند و فاصله گرفتن آنها در مرحله دوم، باعث تضعيف جبههي حق خواهد شد به دليل اينكه اين قشر، قشر تاثيرگذاري بر ساير اقشار جامعه هستند.
خرافهزدايي رسالت هميشگي علماي اسلام است
پيروزمند ادامه داد: مسالهي خرافهزدايي رسالت هميشگي علماي اسلام و حتي مومنين و مسلمين است. تمسك به مسايل غير قابل قبول حتي قفل زدنها، گره زدنها و مطالبي از اين دست همواره باعث شده كه معارف نابي مثل توسل به اهل بيت(ع)، تحت تاثير رفتار ظاهرگرايانه برخي قرار گيرد كه هيچ يك از علماي اسلام به آن توصيه نكردهاند.
ارائه زلالتر فرهنگ مهدويت باعث زمينهسازي بهتر ظهور حضرت ميشود
وي دربارهي مسالهي مهدويت نيز گفت: به همان ميزاني كه اعتقادي كه در لفافه عقايد خرافه قرار ميگيرد از اهميت بيشتري برخوردار است، خرافهزدايي از آن نيز به همان ميزان اهميت بيشتري دارد. مسالهي مهدويت يك اعتقاد بلند، اميدبخش و آيندهساز براي مستضعفين و حداقل براي شيعيان است و اگر اين امر از تفكر شيعي گرفته شود طبيعي است كه غايت حركت، چشمانداز و دورنماي حركت در امتداد تاريخي جبهه حق براي مومنين مشوش خواهد شد و به ميزاني كه فرهنگ مهدويت و دولت جهاني كه به رهبري حضرت مهدي (عج) شكل ميگيرد به صورت زلالتر و نابتر و مطمئنتري در اختيار آحاد بشريت قرا گيرد، موجب الهامبخشي آنها در حركت فعليشان و زمينهسازي بهتر ظهور حضرت خواهد شد.
ارائه بدلهاي دروغين براي گرفتن موتور حركت جامعه شيعه است
اين استاد حوزه ادامه داد: براي اينكه اين موتور حركت جامعه شيعه را از او بگيرند طبيعي است كه بايد بتوانند بدلهاي دروغيني را جاي آن قرار دهند. اين بدلهاي دروغين شكلهاي مختلف دارد از جمله اينكه اساسا جامعه موعود را به گونهي ديگري معرفي كنند يا منجي را از شخص خاصي كه قرار است ظهور كند به جامعه موعودي منحرف كنند كه خود ساخته عقلانيت جمعي بشر است. پس تحريف در مسالهي مهدويت اختصاص به شخص حضرت حجت (عج) ندارد. اين تحريف شكلهاي مخلتفي دارد.
وي با اشاره به تحريفهايي كه درخصوص مهدويت اتفاق افتاده، گفت: يكي از اين تحريفها اين است كه شخص حضرت كه از طريق وجود مقدس او عالم بايد به عدل و داد دست پيدا كند. براي اين فرد بينظير، افراد قلابي را بتراشند كه با نفوذ به ذهنها و هدايت آنها، از مسالهي اصلي هدايت مردم منحرف شوند. به همين خاطر همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند در طول تاريخ از احساسات و اعتقادات ناب مسلمين درعلاقهمندي به حضرت حجت (عج) اين سوءاستفاده و موجب ميشده كه افرادي خود را منتسب به حضرت كنند و از قداست، معنويت، امامت و رهبري حضرت، براي نفوذ خود سوء استفاده كنند.
معاون پژوهشهاي بنيادين فرهنگستان علوم اسلامي قم اظهار كرد:بهويژه در زمان ما كه به بركت انقلاب اسلامي، پرچم جمهوري اسلامي برافراشته شده و مردم ما به لطف خدا و رهبري امام راحل طعم شيرين زندگي در زير لواي ولايت فقيه را دارند ميچشند و ولي فقيه از نظر اعتقادات شيعه نايب امام عصر (عج) در زمان غيبت محسوب ميشود يكي از عوامل آسيبزا در ترويج اينچنين افكاري اين است كه اعتماد و توجه آنها از تبعيت از ولي امر حاضر و همدلي و انسجام كه بايد داشته باشند سلب و منحرف شود. اين مساله به صورت مستقيم يا غيرمستقيم باعث تضعيف نظام جمهوري اسلامي و جايگاه رهبري وليامر خواهد شد و اين خود يكي از پيامدهاي خرافهگرايي است و بعيد نيست افرادي كه به خرافات دامن ميزنند با اين هدف در جامعه به ايجاد دكانها، تريبونها و مدعيان رهبري تمسك پيدا كنند. طبيعتا اينگونه است كه اگر مردم بدانند كه حضرت حجت از چيزي راضي هستند به سمت آن سوق مييابند، برخي از اين پتانسيل مثبت مي خواهند ضد آن را استفاده كنند و از جمله اينكه اين انقلاب را كه زمينهساز ظهور حضرت است، به يك پتانسيل منفي تبديل و آن را مانع ظهور حضرت قلمداد كنند.
حوزههاي علميه روشنگري كنند
علما از بزرگنمايي رويت حضرت پيشگيري كنند
وي خاطرنشان كرد: پس در مسالهي مهدويت به دليل اهميت مضاعفي كه اين اعتقاد در حركت بخشي جامعه شيعي دارد بايد كاملا مراقب بود كه خرافات و تحريفات به هر شكلي پيشگيري شود.
اين محقق حوزهي علميهي قم دربارهي نقش حوزههاي علميه و علما در جلوگيري از رواج خرافات گفت: بيشترين نقش را حوزههاي علميه دارند كه بايد روشنگري كنند و با ارتباط مستقيمي كه با بدنهي عمومي جامعه دارند بتوانند نسبت به اين افراد افشاگري كنند و اساسا از مساله بزرگنمايي رويت حضرت و مشاهدهي حضرت پيشگيري كنند.
تبعيت از حضرت نيازي به ادعاي رويت حضرت ندارد
وي با بيان اينكه ما مامور به انتظار هستيم، نه مامور به رويت حضرت، گفت: همانطور كه در فرمايشات رهبري مفهوم انتظار برجسته شده است، كسي كه بخواهد به حضرت خدمتگزاري كند بايد منتظر خوبي باشد و منتظر خوب بودن يعني آماده بودن براي ولايتپذيري، آماده بودن براي مشاركت در آن جامعهي توحيدي، آماده بودن براي مسووليتپذيري، براي ظلمستيزي و كفرستيزي و عدالتگستري، آماده بودن براي فدا شدن در مسير همهي خوبيها و از خود گذشتن براي تحقق ارزشها و مسايلي از اين دست. پس اگر كسي ميخواهد با رويت حضرت ادعاي تبعيت از حضرت را اعلام كند اين امر ضرورت و احتجاجي به رويت حضرت ندارد.
پيروزمند ادامه داد: حضرت احتياج به اين ندارند كه ما در محضر ايشان ابراز ارادت خود را به ايشان عرضه كنيم و در غيبت ايشان هم اگر وظيفهي خودمان را انجام دهيم موجب رضايتمندي حضرت خواهد شد. اين رضايتمندي حضرت است كه مهم است و روحانيت بايد در مواعظي كه دارد بزرگنمايي درخصوص تشرف به خدمت حضرت را از بين ببرد و در مقابل آن، انجام رسالت و ماموريت و وظيفهي نصرت حضرت (عج) در زمان متناسب با زمان و مسووليتهاي زمان برجسته و مشخص شود كه اگر كسي اهل نصرت حضرت است بايد چه وظيفه و مسووليتي را انجام دهد.
رسانهها در رساندن پيام علما به مردم تلاش كنند
اين استاد حوزهي علميه درخصوص نقش رسانهها در اين زمينه عنوان كرد: رسانهها ميتوانند كمك كاري باشند تا پيام درست علما و روحانيت به درستي و به اقشار مختلف مردم و در سطوح مختلف سني به عمق جان مردم نفوذ كند و طبيعي است مردم به لحاظ اعتمادي كه به روحانيت دارند ميتوانند پيشگيري كنند از اينكه اين جريانهاي منحرف شكل بگيرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]