واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مجري طرح NGL3100 در شركت نفت مناطق مركزي خبر داد: *بهرهبرداري از اين پروژه در اوايل سال 1390 *تزريق گازهاي جمعآوري شده به ميادين نفتي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
گازهاي همراه ميادين نفتي دزفول شمالي شامل چشمهخوش، پايدار، پايدار غرب، دانان، دهلران و در آينده چنگوله و آذر جمعآوري و پس از جدا شدن از نفت در ايستگاههاي تقويتفشار مربوطه، فشارافزايي و توسط خطوط لوله به كارخانه NGL3100 منتقل خواهد شد؛ در اين كارخانه ابتدا مايعات گازي جداسازي و سپس گاز، شيرينسازي ميشود.
محمد مصباحزاده ـ مجري طرح NGL3100 در شركت نفت مناطق مركزي ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران
(ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: در اين مرحله جداسازي فلزات سنگين مانند جيوه انجام شده و سپس با نمزدايي گاز خشك بهدست ميآيد؛ با استحصال مايعات گازي، گاز سبك توليد ميشود كه پس از آن گاز شيرين و ترش توسط دو خط لوله بر سمت دهلران و چشمهخوش براي تزريق منتقل ميشوند.
به گفته او مايعات گازي توليدي(+C2) بهعنوان خوراك پتروشيمي دهلران توسط خط لوله به آن مجتمع ارسال خواهد شد. ساخت پتروشيمي دهلران در سفر استاني رييس جمهوري و هيات وزيران مصوب و به شركت صنايع پتروشيمي ابلاغ شده است.
*ورود روزانه 261 ميليون فوت مكعب گازبه پالايشگاه گاز مايع 3100
مجري طرح NGL 3100 درباره محصولات نهايي تزريق روزانه 45 هزار بشكه +C2 به پتروشيمي دهلران توضيح داد: 1300 تن اتان، 1800 تن ال.پي.جي و 4300 بشكه نفتا در روز از جمله اين محصولات است.
وي با بيان اينكه روزانه مجموعا 261 ميليون فوت مكعب گاز وارد پالايشگاه گاز مايع 3100 ميشود، خاطرنشان كرد: از اين مقدار 159 ميليون فوت مكعب گاز سبك توليد و براي تزريق آماده ميشود. طرح NGL3100 در مرحله مهندسي پايه و تهيه اسناد مناقصه EPC است.
مصباحزاده با اشاره بهاينكه اسناد مهندسي مفهومي و پايه كه اجراي آن يكسال زمان نياز دارد، از آبان سال گذشته به پيمانكار سپرده شده است، تشريح كرد: پس از تهيه اسناد و انتخاب پيمانكار، دو سال براي اجراي پروژه در نظر گرفته شده كه به اين ترتيب اوايل سال 1390 پروژه NGL3100 تكميل و آماده بهرهبرداري خواهد شد.
به گفته او در حال حاضر گازهاي همراه نفت ميادين چشمهخوش، پايدار، پايدارغرب و دهلران است، سوزانده ميشود. البته با اجراي طرح توسعه ميزان گازهاي همراه نيز دو برابر خواهد شد. بنابراين با توجه به طرحهاي توسعهاي، ظرفيت كارخانه NGL حدود 261 ميليون فوت مكعب گاز در نظر گرفته شده است.
*افزايش ضريب بازيافت با جمعآوري گازهاي همراه و تزريق مجدد
وي درباره ميدانهاي خشت، سروستان و سعادتآباد با تاكيد براينكه پروژهاي جمعآوري و تزريق گاز براي اين ميدانها وجود دارد، افزود: جمعآوري گازهاي همراه و تزريق مجدد آنها به ميدان در برنامه است كه علاوه بر افزايش ضريب بازيافت و ارزش افزوده بيشتر، كنترل محيط زيست را نيز در بردارد.
به گفته او در اين راستا برنامه ساخت NGLهاي كوچك در مرحله مطالعاتي است. در اين خصوص باتوجه به پيچيدگي NGL، تمام مراحل مهندس پايه و مهندس مقدماتي پيشرفته اين طرح در شركت نفت مناطق مركزي توسط نيروهاي ايراني انجام شده كه در صورت تكميل مطالعات اين شركت تكنولوژي اين پروژه را از ابتدا تا انتهاييترين مرحله يعني راهاندازي خواهيم شد؛ سرمايه طرح NGL3100 حدود 350 ميليون دلار برآورد شده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]