واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فعالان بخش خصوصي مشكلات خود را در حضور وزير صنايع مطرح كردند
اقتصاد. صنعت و معدن. اتاق ايران
جمعي از فعالان بخش خصوصي در نشستي مشترك با وزير صنايع و معادن در محل اتاق بازرگاني ايران به تشريح مشكلات فراروي توليدگران و صنعتگران پرداختند. آنان ضمن درخواست از علي اكبر محرابيان براي حمايت و همراهي با بخش خصوصي،بر ضرورت رفع مشكل نقدينگي در نظام توليد كشور تاكيد كردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، در اين نشست محمد نهاونديان رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و برخي نمايندگان واحدهاي توليدي، سنديكاها و اعضاي اتاق بازرگاني ايران حضور داشتند.
محمود نجفي عضو كميسيون صنعت اتاق بازرگاني ايران، در اين جلسه گفت:
متاسفانه صنعت كشور در چند سال اخير آسيب پذير شده است و بايد اقدامات لازم در اين زيمنه صورت گيرد.
وي سپس از عملكرد نظام بانكي كشور انتقاد كرد و افزود: هم اكنون نظام بانكي ما به گونهاي عمل ميكند كه روند حركت بخش صنعت به سمت و سوي اهداف چشم انداز بيست ساله كشور نيست و بايد اين برخورد تغيير كند.
اين عضو كميسيون صنعت اتاق ايران مشكل نقدينگي را معضل بزرگي در بخش صنعت و توليد كشور خواند و گفت: نظام بانكي كشور هم اكنون به صورت دوگانه عمل ميكند. وي سپس از وزير صنايع و معادن خواست كه مشكلات بخش خصوصي در حوزه صنعت و توليد را جدي بگيرد.
محمدرضا بهرامن نايب رييس كميسيون معدن اتاق بازرگاني ايران نيز در اين نشست، خواستار تداوم نشستهاي مشترك فعالان بخش خصوصي با وزير صنايع و معادن شد و گفت: به طور قطع ادامه اين نشستها تاثير مثبتي در رشد و توسعه بخش صنعت و معدن كشور خواهد داشت .
وي به مشكل ناامني در بخش معدن اشاره كرد و افزود: معادن كشور به سبب اينكه در مناطق محروم كشور قرار دارند ، هنوز امنيت كافي ندارند و در نتيجه سرمايهگذاري در اين مناطق نيز از امنيت كافي برخوردار نيست.
بهرامن سپس خطاب به وزير صنايع و معادن گفت: تشكلهاي معدني آمادگي تعامل با دولت را دارند تا در اين خصوص راهكارهاي مناسبي اتخاذ شود.
شاهرخ ظهيري نايب رييس كميسيون كشاورزي و صنايع غذايي نيز در اين نشست گفت: مشكل تامين مالي همچون صنايع ديگر، گريبانگير صنعت غذايي كشور نيز مي باشد. در اين راستا نگاه نظام بانكي به مجموعه صنايع غذايي كشور بايد اصلاح شود.
وي در ادامه صدور بيرويه پروانه فعاليت در حوزه صنايع غذايي را يكي ديگر از مشكلات اين بخش عنوان كرد و گفت: در صدور پروانه فعاليت بايد يك كنترل جدي صورت گيرد و از تشكلهاي مربوطه براي صدور اين پروانهها كمك گرفته شود.
محسن خليلي رييس كنفدراسيون صنعت ايران و مشاور اتاق ايران نيز در اين نشست گفت: اگر در فضاي كسب و كار فعاليت و عمل كنيم ، به طور قطع بسياري از مشكلاتي كه هم اكنون شاهد آن هستيم، اتفاق نميافتد و بايد براي اين امر تلاش كرد .
وي سپس از تدوين قانون فضاي كسب و كار توسط اتاق بازرگاني ايران خبر داد و گفت: خصوصيسازي تحقق نمييابد، مگر اينكه صنعت كشور در يك فضاي امن قرار گيرد و صنعتگران در آن فضا به فعاليت و توليد بپردازند.
خليلي همچنين مسايل اعتباري و مالي را از مشكلات مهم بخش صنعت و معدن دانست و گفت: برخي مشكلات بوجود آمده به سبب تحريم، مداخلات اداري ، مشكلات تثبيت قيمتها با وجود تورم، روشهاي تعزيرات حكومتي، نامساعد بودن فضاي كسب و كار و ... از جمله مشكلات بخش صنعت و معدن است.
وي سپس خواستار رعايت اصول مندرج در چشم انداز بيست ساله و قانون برنامه چهارم توسعه در بخش صنعت و معدن شد.
در ادامه اين نشست اعضاي سنديكاي توليدكنندگان قطعات موتورسيكلت و دوچرخه ، اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان نساجي و پوشاك، سنديكاي برق به بيان مشكلات و مسايل حوزه فعاليت خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، در ادامه اين جلسه وزير صنايع و معادن نيز با توجه به حجم پرسشهاي مطرح شده از سوي شركتكنندگان كه زمان محدودي نيز براي پاسخ به انها در اختيارش قرار گرفته بود، تصريح كرد: وزارت صنايع و معادن آماده است مشكلات و مسائل هر بخش از صنعت و معدن را پيگيري كند و براي مسايل آنها راهكار ارايه دهد.
محرابيان در ادامه اظهار داشت : صنعت كشور امروزه بيش از نقدينگي به دميدن اميد نياز دارد. اگر صنعت را به عنوان جسم در حال موت بيان كنيم، نشانه عدم شناخت ما از مجموعه صنعت كشور است.
محرابيان با اشاره به رشد سالانه صنعت و ميزان سرمايهگذاري بالا در اين بخش، گفت: بايد هرچه سريعتر ادبيات خود را نسبت به بخش صنعت تغيير دهيم.
همگي بايد هر روز اميد به صنعت كشور بدهيم و آن را به عنوان محوريت اقتصاد معرفي كنيم . در اين صورت هيچ بانكي جرات نخواهد كرد كه به اين صنعت تسهيلات ارايه ندهد.
وي افزود: چنانچه ما صنعت و معدن كشور را بحران زده معرفي كنيم ،به طور قطع هيچ كس حاضر نخواهد بود كه تسهيلاتي در اختيار آن قرار دهد.
وزير صنايع و معادن ادامه داد: اعتقاد دارم يك انقلاب ادبياتي در صنعت و توليد كشور بنيانگذاري شود و به كسي اجازه جسارت عليه صنعت را ندهيم .
ضمن اينكه مشكلات را هم به طور مسئولانه بيان كنيم.
محرابيان سپس تاكيد كرد، اينكه خود صنعتگران مدام بر طبل ياس بكوبند و از مشكلات بگويند ،ديگر هيچ بانكي به اين نوع از صنعت كه صنعتگر معرفي كرده است، تسهيلات نميدهد.
محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز در اين نشست با تقدير و تشكر از وزارت صنايع و معادن گفت: مايل هستيم با رويكرد مثبت وزارت صنايع نسبت به فعالان بخش خصوصي، منشور همكاري وزارت صنايع با اتاق بازرگاني ايران مورد بررسي قرار گيرد تا پس از ارزيابي، اين منشور محور همكاري آينده باشد.
اين مقام مسئول همچنين با اشاره به افزايش قيمت برخي كالاها گفت: متاسفانه عواملي خارج از بخش توليد از جمله مسايل بانكي، محدوديتهاي تجاري خارجي و نظاير ان، موجب افزايش هزينههاي توليد ميشود ، حال انكه عوامل و فعالان بخش خصوصي توليد در ان نقشي ندارند.
نهاونديان در پايان ابراز اميدواري كرد كه وزارت صنايع و معادن بتواند با پيش بينيهاي دقيق در آينده، راهكارهاي روشني پيش پاي فعالان بخش خصوصي صنعت و معدن قرار دهد.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]